Sayın abim merhaba,çünkü üzerinde konuştuğumuz mevzuat her an rotayı şaşırıp politika ve siyaset partilerine kayabilir, buna engel olmak için öyle yazdım.
Şu andan itibaren konunun kitlenmesi hiç bir şeyi değiştirmez. Hatta bu durumdan rahatsız olanlara kına servisimiz mevcuttur . (lafım sana değil son mesajı alıntı yaptım )
Umarım haklı çıkmazsın Özkan ama dediğin gibi en ortak olduğumuz konularda bile kilitlenmişti konularımız Okan dostum, bir çok arkadaşımızın son zamanlarda muzdarip olduğu bir konuyu dile getirmişsin eksik olma Sanırım burada bir özeleştiride bizlerin yapması lazım, İstanbulun dört bir köşesinde olta atma imkanı bulmuş bir insan olarak çevreye vermiş olduğumuz rahatsızlıkları ve sıkıntıları en aza indirmemiz gerekiyor.Her ne kadar bu konuda duyarlı amatörler olsada, malumunuz üzerine çapulcularda azımsanmayacak derecede mevcuttur malesef ve bu konuda da elimizden fazla bir şey gelmiyor.idk Bir nev'i "kurunun yanında yaş'ta yanıyor." durumu sözkonusu oluyor. Aslında bırakın amatör balıkçılık vasıflarını, insan olan etrafına karşı saygılı, düşünceli, temiz ve çevre dostu olur.İşte bunları başarırsak o zaman bu sıkıntıları aşabiliriz kanaatimce... Not: Okan şu yetkili arkadaşını birgün avımıza davet edersen, yakınen sıkıntılarımızı anlatır, belki onada virüs bulaştırabiliriz.
Yapma Okan, eğer amatör balıkçılığın tarifini sorarsan ortalık toz duman olur ve konu kesin kilitlenir.
Yerinde bir karar bence.Hiç bir hobi ordan geçmekte olan bir cocuğun yada bebeğin kursunla veya iğneyle yaralanmasına neden olamaz olmamalı.balıkçılıktan anlamayan biri tarafından yapılması veya usta biri tarafından olması önemli değil.Misina sonucta her zaman kopabilir.Buda benim düsüncem
Size malesef katılmıyorum, bu şekilde düşünürseniz yapılacak bir hobi kalmaz zaten.. her işin bir kaza riski vardır, çömelip tekrar dikilmek bile bir risktir tekrar ayağa kalkamayabilirsiniz mesela, bu sebeple sizin mantığınıza göre hiç çömelmemek gerekir..
Eğer bölgenin kapatılma sebebi çevreye ve yayalara verilen rahatsızlık ise, tüm boğaz şeridi amatör kıyı balıkçılığına kapatılmalıdır.Zira boğaz hattında yayaya rahatsızlık vermeden av yapılabilecek tek bir nokta bile yoktur veya bir İstanbullu olarak ben bilmiyorum.idk Zamanın Milli eğitim bakanının dediği gibi, "şu okullar olmasa maarifi ne güzel yönetirdim."
Ne olursa olsun amatör balıkçının %95 i bilinçsiz malesef Tüm sahil şeridinde balık tutulurken dışardan objektif bir gözle bakın; içilen bira şişeleri, yenilen çekirdek kabukları, kopmuş çapari çöpleri vs. meydanda. Başka bir arkadaşın söylediği gibi olta çapariyi kapan da avlakta, bizde anamızın karnında öğrenmedik tabiki herkesin hakkı ama eleştiriye kapalıyız, biri bişey öğretmeye çalışırken kavga çıkartmaya meğilliyiz. Burada şimdi herkes bana karşı çıkabilir eleştiriye açıktır yazdığım şeyler. Devlet her bireye bir bekçi dikemez, dikse de memurum işini bilir Bunun tek çözümü halkın polis olmasıdır Avrupa ülkeleri gibi, çürük elmayı içinde yok edeceksin yoksa sende çürürsün mantığı. Biz amatör balıkçılar olarak etrafımızdaki çürük elmaları temizleyebilirsek önümüzü kimse kesemez ( Bülent Ersoy da büyük sanatçı olacaktı da önünü kestiler gibi oldu ) Askerlik yapanlar da bilir ki 1 kişinin yaptığı 100 hatta 1000 kişiye ceza olur bu da 1000 kişinin canı yanınca o 1 kişiyi adam etmesi olayıdır. Hatam varsa düzeltin...
Çok doğru İsa Abi sahil şeridinde balık tutarken yayaların rahatsız olmama durumu yok, ben yada sen balık tutmaya gönül vermemiş olsan belki şikayet ederdik rahat yürüyemiyoruz diye. gerçekten milletin montuna çapari takılıyor, ufak çocuklar en korktuğum şey zatenidk Tarabya da Turgut Abi var yılların balıkçısı çok şey öğrenmişimdir ondan, okadar tecrübeli adam bir gün çinekopu bir çekti arkadan geçen bisikletli vatandaş taklalarla düştü hadi bakalım acemi de olmaya gerek yok hata yapmak için idk
kapayın boğazın tüm kıyı şeritlerini , hepsini otopark yapın , arabalarla doldurun ortalığı , yeşil bırakmayın , hobi sahibi mutlu insan kalmasın ortalıkta , stress yaratın , yada stres yaratacak ortam hazırlayın , Binbir türlü bahanelerle vatandaşa engeller yaratın , yassağ gardaşım yassağ !! Sus pus olsun , ses çıkartmasın bu koyuncuklar , kuzucuklar , ne lazım 1-2 saat balık tutsun , hava alsın , derdini tasasını unutsun evine mutlu dönsün ... Newyork ta adam insan eli ile orman yaratmış binlerce dönümlük , gökdelenlerin ortasına cennet koymuş (central park) , yeşil koymuş, çimen koymuş. Yatın uzanın , top oynayın burada demiş. Çimlere basmak yasaktır dememiş ama .. Arabalara park yeri yapabilirdi pekala . Ama insanların mutluluğu daha önemli demiş ve nefes alacak bir ortam hazırlamış insanlarına . Bende bir vatandaşım , vergimi veriyorum ve belediyemden bana hobimi gerçekleştirebileceğim bir alan yaratmasını , bana engel çıkarmamasını istiyorum. Yok birinin eteği uçmuş , birinin kafası yarılmış mış mış ... geçin bunları .. Kimdi o tanıdığı olan arkadaş , aynen diyin bunları dostum .
Amerikadaki parkla burdaki sorun arasında pek bağlantı kuramadım dostum.Eminim orda da çoluğa çocuğa iğne taktıran, kurşunla yaralayan tipler olsa anında yasaklanırdı.Kusura bakma ama bu konu ciddi.Bizim millet yasaktan laftan sözden anlamaz birine zarar verirsede kabul etmez.
Şaka yapıyor gibi mi göründüm size ? İstanbul'da yaşamadığınız için bağlantı kuramamanız normal. Kalabalık varken yada yoldan araba geçerken atış yapmak için sıra beklediniz mi siz hiç hayatınızda ?? Biz boğazda atış için yeri gelince sıraya giriyoruz 2 mt boşluk aradan .İnsanlar yada arabalar geçsin diye bekleşiyoruz . İstanbulda yer gök araba olmuş . Otopark olmuş.
bu işin çaresi alta kazık çakılarak kaldırımın denize doğru uzatılması öndeki sınırlı alanda balıkçılara ayrılması olabilir ve bu çözümün boğazda dar olan biçok yerde uygulanmasıyla yayalarla daha az karşılaşabilinir. bu uygulamayı İBB başkanı yapacağını söylemişti ancak aradan geçen zamanda herhangibir gelişme göremedim ihtiyacımız olan budur. olta sallayan herkes imza atarsa belediye bunu bize yapabilir yayalar spor yapanlarda rahat eder bizde daha uzağa kurşun atma mesafesine erişebiliriz.