Karaköy iskelesi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Okan Sezer tarafından paylaşıldı.

1. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Bende bir yorum yazmak istiyorum...

Karaköy kıyısı (denizLe betonun birLeştigi kısım) biraz ısLandıgında buz gibi oLuyor, kıyıdan su çekmek yada yanLışLıkLa 1 adım gerisine biLe geLmek feci sonuçLar doğurabiLiyor.. Bir kaç arkadaş maaLesef denize düştü, hatta birtanesi gözümün önünde düştü nasıL oLdu anLamadık biLe oLtasını uzatmasa oradaki avcıLardan birisi beLkide kurtaramazdık arkadaşı... sanırım en önemLi husus bu oLsa gerek!! Kıyıya bir barikat şart bence barikat derken bir 30 - 40 cmLik beton düşünün yada başka birşey..

2. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Karaköy de balık tutmak artık karaköy iskelesi ile özdeşleşmiş bir olgudur. Burada avlanmayı yasaklayıp Karaköy de bir gün batımında olta siluetlerini tarihe gömmek bence çok büyük bir haksızlık. Bir kaç aksilik oldu diye hadi Karaköy de yasaklayalım, olmadı boğazda, Kartal'da orada burada her yerde gezenler olabilir her yeri yasaklayalım.
    Bence bu anlayış yanlış. Mademki Karaköy gibi çok yoğun yaya trafiğinin olduğu yerlerde bu tür kazaların olma ihtimali fazla o zaman oranın müdavimleri veya balık avcılığının ustaları için bir izin kağıdı vs. olanlar tutsun ki ne orada yürüyen çocuk üzülsün nede balık tutanlar... Maalesef herşeyi her yerde serbest bırakırsan işin dozunu kaçıranlar olabiliyor. Bende bir çok kere orada tuttum, Çok iyi biliyorum ki orada avlananların geneli önce çevresine saygılı, yürüyeni geçen arabayı bekler, çapariyi dolaştırana çıkışmaz... İstisnalar yok değil tabiki..
    Ama böyle bir yasağın gelmiş olması üzücü, kontrollü/denetimli balık avcılığı olmalı derim.

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Karaköy boğaz avcılığını ilk öğrendiğim yerdi. Keyifli bri yerdir müdavimleri problemsiz saygılı dikkatli insanlardır. Kapatılması yazık olmuş. Bu arada zabıta o parkı mekan belleyip her yere masa sandalye atarak çay bahçesine çeviren şahıslara bir baksın derim. Ayrıca madem oltacıya yasakladın bari güzelim deniz kenarına raba parkettireceğine bir set ör birkaç bank daha at.. ama illa birilerinin cebine para girecek.. buradaki köprücüler kızacak ama Karaköyü yasaklayana kadar Galata köprüsünde balık tutmayı, balık ve malzeme satmayı yasaklamaları gerekiyor.

4. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Mantık doğru 1 çürük elma 1 kasa elmayı çöpe döktürür.
    Biz kendi aramızdakileri temizlersek demişin sevgili ömer,geçen köprüdeyim adam herkesin gözü önünde hacet giderdi.Bu adamın neresini düzelteceksin. Lakin asıl fark kültür olayında köprüde yaptığı gibi tarabya yada bebekte çıkarıp hacet giderseya.Bak o adamı napıyorlar. Köprü ve karaköy iskele tayfasının büyük bir bölümü istisnalar hariç hep belirli simalar. Şimdi o insanları ben galata köprüsünde görüyorum.

Burda iş birazda denetimden kaynaklanıyor arkadaş resmi kurum yada kuruluşlar bu işin peşini bırakmayacak evrak soracaklar,ha sorsalar nolur Rahmetli Turgut ÖZAL benim memurum işini bilir dediği an zaten bizim işimiz bitti:)
    Israrla denetim diyorum çünki yurt dışında bu işi denetimle halletmişler,Ben 8 yıl isviçrede çalıştım adamlar gelip oltada kaç iğne var,cebindeki cetvelden balık ağzına sıkılan spreye varana kadar bakıyorlardı.
    Son dönem Makedonyada 2 yıl kaldım orda başımdan geçen bir hadiseyi aktarayım
    Ailece pikniğe dere kıyısına gittik ve ben derede arkadaşın oğluna küçük balık tutmak için soğan çuvalıyla akıntı karşısında durduğumda Makedonya gibi bir ülkede nerden çıktınız be arkadaş anında geldiler çuvalı aldılar 150 euro ceza kesip beni kara listeye yazdılar tekrarında cezan 1500 euro dediler. Burdada bazılarına bu şekilde katı bir tutum sergileyip döşeneceksin cezayı bak bakalım bidaha illegal bişey yapıyormu.

Askerde 1 kişi hata yaptığında bölük yada tabur çeker cezayı koğuşa gidene kadar çavuş onbaşı ve kadro asker o adama hatayı yaptığına yapacağına pişman eder ve sonrasında hata olmaz. En basiti 15 Milyonluk bir metropoldeyiz adama kraçaları sal 15 günde büyür sonra yakalarsın diyoruz benim tutmamla balıkmı bitecek diyor.
    Sen nasıl düzelteceksin bu zihniyeti..

Sağlıcakla kal

5. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba;Siz karaköy parkını biliyormusunuz?? :confused:

dünya gözü ile yakından gördünüzmü hiç,bahsi geçen bu parkı ?

6. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
  7. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Evet gördüm?Bu sıkıntı sadece orda değil mesela bursa-mudanyada da var.Çocuk parkının önünden bilen bilmeyen olta sallıyor allah korusun cocuğun birine takılsa kim verecek hesabını senmi?Hiç sanmam öyle birşey olduğunda hemen takımları toplayıp sıvışırlar. Eğer balık tutanlar için bir çözüm düşünülmeyecekse(Sadece balık tutanlar için ayrılmış kısım gibi) ailelerin olduğu yoğun bölgelerde yasaklanması taraftarıyım.Dediğim gibi hiç kimsenin hobisi ufacık bir çocuğun yada bebeğin acı çekmesine değmez.

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Karaköy parkı çıkmaz sokak gibidir , oradan hiç bir yere gidilmez. Anca resim çeken turisler bulunur :D

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba,Benim sanip sanmayacagim hususu sizi irgalamaz.(sualini sorup cvbini vermek sizin ustunuze vazife degildir)

Bunun disinda eminimki karkoy parkini bilmiyorsunuz,

O mekan oldukca genis bir mekandir oyle cocugun eline rapala saplanmasi,bayanin etegine misani dolanmasi efendime soyleyeyim adamin kafasina kursun dusmesi vs vs binde bir olacak olaylardir.

Heee belediye deseki arkadaslar arnavutkoyde olta atiyorsunuz buranin kaldirimi cok dar zaten insanlar zor geciyor buna istinaden burada olta atmak yasaktir.

O zaman eyvallah herkesin başı gozu ustune kimse sesini cikartamaz.

Lutfen sizden rica ediyorum tam detayli olarak bilmediginiz hususlar uzerinde ulu orta yorum yapmayiniz,

Yok efendim mudanyada soyle oldu,boyle oldu karakoy parkini baglamaz.

Karakoy parki oldukca genistir ve tek eksigi betonun denizle birlestigi yerde gozu kor belediyemizin senelerdir bir korkuluk yaptirmamasidir.

Bunun disinda balik avi icin ozel mekanlar yapilsin yazmissiniz,istanbul insani degil balik tutmak denizi goremez oldu artik heryerde bir engel heryerde bir bariyer var bircok yer kapatilmis durumda.(keske bu tarz avlanmak icin iskeleler kucuk mendirekler yapilsa ama nerde)

Sizden rica ediyorum kafanizi onunuze egip kendi sehir meselelerinizi ele aliniz,ispak hususunda neler neler oldu istanbulda ne insanlar kavga etti kimler kimler bicaklandi tehtid edildi..

Siz simdi kalkip cocugun eline misina dolanmis lanet olsun oltacilar lanet karakoy parki kapatilsin ohhh olmus iyi olmus gibilerinden yazip ahkam kestiniz ya cok uzuldum ama dilin kemigi yok dil yarasi unutulmaz,

Size son sozum budur iyi forumlar.

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Dogru soze ne hacet.

11. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Gerilmeye hiç gerek yok , sonuçta stres atmak için uğraşıyoruz balıkla. Stres toplamak için değil.

Korkarım ki bu işgal adım adım boğazı kaplayacak . Arnavutköy ' e kadar yasaklanacağını duydum . Umarım yanlış bilgidir. 7 metreden dar kıyı şeritleri için bir düzenleme yapılmış zaten geçen sene ama uygulanmamış.

Bence işi bilen insanları kovmak yerine elinde cetvel dolaşsın zabıta . Kıraça ve yaprak tutanlara çaktımı 200 tl cezayı ortlıkta kirli surat ta kalmaz çevreye ve insana saygısız oltacıda.

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu tür yasaklara karşı balıkçılık malzemeleri satan büyük mağazaların da mücadeleye destek vermesi gerekir.. her yer yasaklansın bakalım kime satacaklar o pahalı kamış ve makineleri..

13. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    ABBOWWWWW la ne oldu bugün foruma bir girmedim neler olmuş:D :laughing: :laughing: :laughing: Aslında bu konuya parmak bastığı için okan arkadaşımızı tebrik ederim,Burda şu böle dedi zabıta bana bunu dedi ispark rant sağladı isparka peşkeş çekildii,herkes birşey söyler daha öncede sebebi yazdım,ama orda ilk vukuat o değil söylenen herşey yaşanmıştır,Karaköy iskelesine 7/8 seneden beri giderim,5 yıldırda balık tutarım son 1 senedir gitmedim çünkü balık zamanı hem kalabalık olur hemde ulaşım kolay olduğundan,herkesimden adam gibi adam da gelir edebiyle balık tutar,oltayı oradan alanda gelir daha hiç olta atmamıştır,öküz sınıfına sokmadığımız insan sıfatındaki ne yaya ya ne yanındaki balıkçıya nede etrafa saygısı olmayanda gelir,Karaköy balık yönünden çok zevkli bir yer olmasıyla beraber yıllar önce ispark yokken,Zabıtalar vardı sabah mesaiden önce sabah karanlığıyla gelir aracı park eder mesai başlayana kadar balık tutar, zabıtalar araçları dışarı çıkarın diyene kadarda tutmaya devam ederdik,Hatta balık olduğunda kapalı otoparka götürüp bir dünya otopark parası ödediğimde az değildir yani:laughing: :laughing: Fakat İSPARK geldi gelmesinede dikkat ten kaçan başka birşeyde oradaki neredeyse tüm dükkanlar bar'a alkol ve balık mamüllerine dönüştü,hafta sonları ve akşamları oranın otoparka dönüşmesinin işine gelenler aslında o dükkanlar,öyle veya böyle sebepten dolayı oradan balık tutanlara gelen yasak tan dolayıda İSPARK her yere araba dolduruyor,Bunu şidetle kınıyorum,
    Gelelim asıl mevzuya :BİZ SÖZDE AMATÖR BALIKÇILAR VEYA BALIK TUTMAK İÇİN KIYILARA AKIN EDENLER Eğer tüm sahil şeritlerinde olta atarken yayalara spor yapanlara, ve her tarafa olta parçaları yetmedi çapariler yetmedi 3 lü iğneler oda yetmedi,çöp hatta kalkar çişini bile oraya buraya yaparsalar,yarın bugün muhakkak her yer YASAKLANACAKTIRKaraköy balık avına açılsın Hatta bu konuda imza toplayalım Hatta İspark oradan kaldırılsın,Sahil şeritleri araç park yerleri haline gelmesin,Evet ama Karaköy iskelesinde 4,20 olta 3 metrede çapari uzantısı oradaki yaya geçidi zaten sınırlı eğer yaya ya saygı göstermezsen her tarafa işersen sidik kokusundan duvar diplerine yaklaşılmazsa her taraf pislik içinde olursa gelenin geçenin ayağına çapari dolanıp iğne dolaşacaksa varsın açılmasınbanghead ilk önce biz kendimizi düzeltmeliyiz Balık tutan herkes doğaya ve yaya'ya ve canlıya saygılı olacak arkadaş alkol alıp milletin ailelerin içinde ana avrat sövmeyecek

Bakın arkadaşlar ben ilk zamanlar orayada Beşiktaş iskelesinede Eşim ve çocuklarımı alıp giderdim:( onlar oynarken ben balığımı tutar hatta eşimde balık tutardı yanımda, ama ne zaman küfür ve saygısızlık çoğaldı,Hatta bir ara şarapçı takımı peydahlanmıştı oraya göz önünde şarap içip birbirini pandik atarlar küfürler ederlerdi,işte o zamandan sonra tek başıma gidiyorum ailem mahrum kaldı,Neden öyle olsunki

Herkes üstüne düşeni hatta daha fazlasını yapmalı, hatalı gördüğünü uyarmalı,yoksa her yer sıkıntıya girecek
    Ben şahsım adına KARAKÖY' de balık tutmak istiyorum,İsparkın kalkmasını yada en azından belirli alanlara çekilmesini istiyorum,ama balık tutanlarında yazdığım İnsana ve çevreye saygılı olmasını istiyorum,Tinercilerin mekandan uzaklaştırılmasını istiyorum

Ben şahsım adına her gittiğim mekanda çöp kovası yoksa bile bir çöp poşeti oluşturur etrafımdaki çöp ve misina artıklarını toplar üşenmeden kaldırırım en azından herkes bu kadar duyarlı olursa kimse kimseden şikayetçi olmazidk Birol'un dediği gibi Yayalar bile gelip sohbet edip oltalarımızdan balıkları ayıklar neşe içinde keyifle balığımızı tutarız herkese saygı ve sevgiler arkadaşlar :thumb:

14. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    :thumb: :thumb: Spot bu yüzden yırtınıyo işte :laughing: :laughing: :laughing:

15. ozkan79

ozkan79 özkan

Ağzına sağlık Mehmet abi.

16. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Kimsenin pek bir şey başarabileceğini sanmıyorum. Zira neredeyse padişahlık kanunları geçerli. Metrobüs içinde 100 000 ler attı tuttu. kimisi istimlak edilecek mülk sahipleri kimisi otobüsçü minibüsçü. Tak yiye yapıldı . İyi mi oldu kesinlikle iyi oldu.

Bundan 5-6 sene önce minibüs hatları kaldırılacak dense kim inanırdı ki :D

Durum bence budur. Canı isteyen , eğer güç sahibi ise canının istediğini yapar.

Bizlerin kıyı balıkçılığı konusunda duyarlı olması , uyarması çoğu kez kavga sebebi oluyor. Tırıvırısından yaprakçısına kadar.

EDS icad olmadan önce emniyet şeritleri yola dahil olurdu . Şimdi nasıl ?
    Bizim insanımız ceza olmadan kolay vazgeçmez. Ama bence ceza herkese değil hak edene kesilmeli. Resmen açık helaya çeviriyorlar her yeri . Buna Tarabya da dahil.

17. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)

İspark haklıdır demiyorum !!!

Ama bu ispark çıkmadan önce her köşe başı burası benden sorulur abi bırakacaksan arabayı para verecen diyen değnekçi it kopuk dolu değilmiydi ?

Otopark mafyası diye bir olay vardı şimdi bu olay yok

birşeyden şikayet ederken artısı ve eksisi ile düşünmek lazım, Özkan ben sana katılamıyorum maalesef karaköy parkında olta atmak dediğin kadar ferah bir ortam değil gayet de üst üste ve arada fotoğraf çekmeye çalışan turistler dolaşıyor.

Bu forum balık avı ile ilgilenen insanların forumu olduğuna göre Mudanya dan da yazan arkadaş balık tutan birisi ve söylediklerinde de bence gayet mantıklı Mehmet abinin dediklerinden pek farklı birşey yok içinde, kaldı ki yanlış da düşünse burası forum ve herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda değil herkes fikrini söyler ve kimse kimseye de sen karışma deme hakkına sahip değildir. İnsanı insan yapan uslubudur ve hitap etme şekli alacağı değere eş değerdir.

Karaköy parkında balık tutmak yasak olmasın sonuçta turistler resim çekerken balık tutanları da çekiyor belli ki hoşlarına giden bir ambians. Hadi bakalım aşağı tükğrsen sakal yukarı tükürsen bıyık :confused:

Bir şey daha; Balık tutmayı sevmediğinizi düşünün, çıkmışsınız çoluk çocuk sahile geldi bir olta çapari çocuğunun bir yerine savruldu (Allah Korusun) tepkiniz ne olur ?

18. arslanfb

arslanfb hasan

Favori Kamış:
    lineaeffe master 4.20 surf
    Favori Makine:
    okuma trio RC 65
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kanımca yakın zaman da kıyılarımızın belli yerlerine platform kurup önüne de
    ispark görevlilerini dikerler.Ellerine de alırlar cihazları kaç saat kaldıysan o kadar
    ödersin artık balık da yoksa üstüne para vermeyi de siz düşünün artık o zaman
    kimler balığa gider bilemiyorum.Amatör balıkçıları koruyup kolluyacak kimse de
    olmadığına göre başımıza gelecekler yavaş yavaş ortaya çıkmak da allah dan hayırlısı diyelim..

19. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

İyide neden benden alıntı yaptın :)

20. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    eds falan dedin ya :laughing: haklısın ondan :D