Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    hava çok kötü olmazsa akşama doğru koçtaşın önünden istavrit denemesi yapmayı düşünüyorum..

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    kartal maltepe kıyı şeridinde lüfer zor biraz kanımca . Bu bölge dip yapısı itibari ile zengin bir popülasyona sahip değil pek. Akıntı yok ve derinlik fazla değil. Hal böyle olunca avcı balıkları bu bölgeyi pek ziyaret etmez . Tutanı görmedim , duymadım .

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    e işte lüfer yoksa istavrit olması gerekir, o da az.. varsa yoksa kefal, mezgit.. balık için bir saat yol gitmem gerekiyor boğaza, bir de dönüşü var..

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bu akşam itibariyle Kartal Koçtaş önü sıfır çekti arkadaşlar, tek kelime ile SIFIR.. yok yok yok.. yağmura rağmen tahminimin çok üstünde balıkçı vardı ama balık yoktu.. 3 tane 15-8 ince takımı da heba ettim.. idk

5. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

pendik bugun istavirt e doydu ama ben tutamadım :)

bugun herkezın elınde 2kg istavirt vardı. marina dragos arasında daha fazla yapmış gündüz yaptıgını artık başladıgını söylediler ben oltayı almam lasım acele:) akşam lüfer cinekop geceleyen cok olucaktı cok geliyormuş söylentiye göre dün aksam tanıdık dayı 3 tane lüfer 5 tane cinekop tuttugunu söyledi balık mağzemesi satan ustanın yanında konuştuk.sabah 4 5 gibi mezgitlerin geldiginide söyledi.

hadi kolay gelsin iyi avlar diliyorum rasgele.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Halil gaza getirme beni bak, hazır yağmur da yağmıyo toplıycam takım taklavatı inicem sahile yine bak :)

7. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    şimdi küçükyalıdan geldim ben zarganaya attım hiç bişey yoktu bir amcayla teyze vardı onlarda bir tane irice kefal almışlardı sadece.

ben yine hüsranları oynadım bugünde siftah yapamadım

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    cengiz abi ben senin yerinde olsam bu ara evde oturup araştırma yapar yada malzeme alır çapari yapımına el atardım. zira bu ara balık almak için biraz işin erbabı olmak lazım :eek: biraz balık bollaşsın beraberde çıkarız ava bol bol reeling

9. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

Kartal sahildeki üstatlar halen çinekop ve lüfer denemesi yapmamışlar. Lüfer ve çinekop için gece yattıkları yer tekel iskelesi ile dragos arası olduğunu söylediler. Sürekli telefon ile irtibat halindeyiz denemeleri sonuç verir ise bilgilendirme yapacaklar. Onlar alırsa bende giderim ve raporuda yazarım. Bende bu gün bu saatlerde Koçtaş önüne gitmeyi planlıyordum ancak yağmur, soğuk ve raporlardan edindiğim izlenimler beni buzluktaki rezervlere yönlendirdi, 2-3 kilo kadar balığı çıkarıp temizledim. Akşama balık var kısacası, fakat şuda bir gerçek buzluk rezervlerim azalıyor. Bu gidişle sıfırı tüketeceğiz.Herkese rast gelsin.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bugün öğleden sonra saat 3 ile 4 arasında Kartal Atalar sahildeki denemelerimin neticesi 5 adet istavrit.. yağmur aşırı bastırınca ayrılmak zorunda kaldım.. tam da balık yapmaya başlamıştı zira ben toplanırken yanımdaki 68 yaşındaki amca ikişer üçer almaya başlamıştı ama yağmur fena bastırmıştı..

11. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

valla milletin elindeki kovalarda istavirt vardı gelen bizim buradaki salih ustanın oraya balıkla gelip takım alan oldu. benide gaza getirdiler bugun gıttım gümüş yakaladım 12 tane saldım tekrar suya kücük balıktı hamsiden ufak :laughing: ilk defa gümüş e attım sabah 9:10 pendık yalova vapuruyla yalovada calıştık heba ettigimiz takım ve olta oldu:laughing:

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Kartal sahil artık gündüzleri de istavrit yapmaya başladı, ince takım ile istavrit alınabiliyor.. istavritten ziyade kıraça büyüklüğünde ama çok küçük değil, idare eder yani.. ilk defa Kartal sahili akıntılı gördüm dün, boğaz kadar olmasa da 50 gr kurşunu sürükleyecek kadar akıntı vardı, akıntı olduğu için balık ta var doğal olarak.. boğaza gidemeyenlere duyurulur :)
    Bu bölgedeki lüfer ve türevlerinin haberlerini de bekliyoruz..

13. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

mezgit lüfer cinekop yapmaya başladı pendık bölgesi.gündüzleri orta kücük istavirt alınabılıyor.daha tutamadım ama tutucam en yakın zamandacyr

14. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Havanın soğuması ile birlikte bizim sahillerimizden de güzel haberler geliyor:) Bu akşam kartal eski çimento önünden mezgit deneyeceğim. sonra yemlik istavrit alıp çinekop sarıkanat denemelerine geçeceğim. Bakalım ne olacak ?

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Ben dün saat 3 gibi tutmaya başladım, yağmur çok şiddetlenince kaçmak zorunda kaldım, ama balık ta o zaman iyi gelmeye başladı, yağmurluğum olsa kalacaktım 1-2 saat daha.. akıntı olunca güzel oluyo, boğaz havası veriyo denize :)

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Kumcular iskelesini kastediyorsun sanırım, oranın iyi balık yaptığını duymuştum, hatta eylülde bir kez oraya yakın kayalardan çapari atmıştım ve biraz istavrit yakalamıştım.. sıcak havalarda açıkta olan balık, hava ve deniz suyu soğudukça daha kıyıya gelmeye başladı.. mezgite yemli atacaksın sanırım, istavrit te denemeni tavsiye ederim.. henüz çinekop haberi alamadım oralardan ama net bilgiler gelirse yatağı yorganı hazırlar giderim sanırım :)
    Güzel haberlerini bekliyoruz, rastgele reeling

17. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mezgite yemli atacağım evet . Dün izmit - gölcük te tavuk etli 1,5 kg kadar iri mezgitaldım. Pişirdik yedik , enfesti doğrusu . İztavriti sadece lüfere yemlik olsun diye alıcam , Kısmet diyelim . Bende sabırsızlıkla bekliyorum akşamı .

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Afiyet olsun :) Mezgiti kıyıdan mı aldın sandaldan mı? Sağlam mezgit almışsın maşallah.. bu akşam da kıyıdan mı deneyeceksin? Kumcuların orda sandal kiralanmıyor bildiğim kadarıyla.. inşallah yağmur olmaz akşam..

19. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İskeleden aldım abi . Kumculardan da kıyıdan kayalardan deneyeceğim. Oradaki kayalarda çok sarp , bi sakatlık yaşamam umarım :(

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Orda düz kayalar da var da yağmur yağarsa kötü olur, ıslak kayalar riskli olur yani.. akşamları mezgit denedin mi daha önce hiç, çıkyor mu? ben şimdiye kadar hep sabah çıktım mezgite, denemedim akşam yani..