Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. rockersin

rockersin Ersin

Favori Kamış:
    El oltası
    Favori Makine:
    Lyra 600-60
    En İyi Avı:
    2 Kilo Eşkina - 3.400 Gr Aynalı Sazan
    Bu başlık açıldığı için teşekkür ederim. Bende Kartal'da balığa çıkıyorum çok iyi olmuş..
    Yarın migrosun karşısına gitmeyi düşünüyorum umarım balık yapar.

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Dün Akşam Büyük Bir Hevesle çikmayi Planladiğim Balik Avina çikamadim Maalesef. Hava Oldukça Soğuk. Eğr 1 Saat Bile Gitmiş Olsaydim Garanti Yorgan Döşek Yatar Hale Gelir Ve 1-2 Hafta Hiç Gidemezdim Baliğa Falan . O Nedenle Dün Akşamimi Feda Ettim Ve Gitmedim.

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Atalar Migros'un karşısı mı? Zaman zaman istavrit yapıyor, bu aralar daha fazla yapmaya başladı. Mezgit hep vardı zaten.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Özkan aslında iyi olmuş çıkmadığın, zira gerçekten çok soğuktu, 1 saat bile duramayabilirdin. Artık gündüzleri de verim alınabiliyor, haftasonu denersin. Ben pazar günü sabah altı altı buçuk gibi 2-3 saat deneme yapmayı düşünüyorum.

5. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
  6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Enfes bişey.. çok da iyi fiyata almışsın.. makinen de iyidir umarım.. çok iyi avlara imza atmanı ümit ederim.. bununla özellikle uzun atışlarını zamanla çok iyi geliştirirsin.. bu aralar kolay balık olan istavrit bile çok az çıktığından sadece ustalar zor bulunan lüferleri (o da tecrübelerini konuşturarak) az miktarda alabiliyor.. biraz daha sabır, balık gelecek.. deniz kurumadı ya :) balığa küsmek olmaz, denemelere tam gaz devam.. en kötü ihtimalle temiz deniz havası almış oluyoruz :)
    Değişik denemeler yap.. istavrit yoksa ısrar etme yemli takım tak izmarit falan dene.. olmadı zargana dene, olmadı kıbrıs tak kefal dene.. lüfere rapala dene.. kendini geliştirmiş olursun.. hep çapari ile istavrit peşinde boşa kürek çekmek çok da anlamlı değil.. çevrende kimse alamıyorsa balık yok demektir, ısrar etmeye gerek yok, başka takımla başka balık dene..

7. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    makınem daha once solemıstım okuma compresso dıye bısı. neyse artık kendı olta takmımı hallettım. abı bır ıkı ıstavrıt tutsam yem yapıcam da oda yok :D geçen artık ıstedım bırınden 2 tane verdı de onu hırsızlı takımla attım ama hava sogudubaya duramadım dondum gerı. ıns fırsat olurda beraber gıderız bıgun. sen anadolu yakasındamıydın.

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Kartal'dayım ben.. denk getirebilirsek gideriz beraber.. 28 Ekim cuma günü izinliyim, sabah gün ağarmadan Üsküdar'da önce istavrit sonra da lüfer denemesi yapmayı planlıyorum.. rapala falan da deniycem.. kısmet artık.. haftasonları da sadece cumartesileri ve sadece sabah çok erken saatlerde (gün ağarmadan) boğazda avlanmayı tercih ediyorum, balık yoksa hemen kaçıyorum, çünkü çok kalabalıklaşmaya başlıyor sonraları.. pazar günleri ise ana baba günü olduğu için boğazı tercih etmiyorum, bizim Kartal sahilde takılmak daha bi keyifli oluyor, koca sahil, herkese yer var :) kalabalıkta huzursuz oluyorum ben, en çok ta takımlar karışınca, bütün keyfim kaçıyor, bırakıp gidesim geliyor..
    istavrit alamıyorsan, ince takımla ve nispeten daha hafif kurşunla çalış, yemlik balık tutman için faydalı olur..

9. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    bızde ısten gucten fırsat bulursak gıdebılıyoruz. ınce takım falan bılmez ben at cek gelırse gelır suanlık bole. az daha tecrube edınelım onlarıda yaparız ıns :D yemlık bulsam bıraz sonrasında bende atıcam da lufer e falan ama onuda alamıyorum. bırtane rapala var iş gorur gormez bılemıcem. ama soyle guzel ıs yapan modellerden bıtane almak ıstıorum.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bu çok güzel, çok avcı bir sahtedir, bulabilirsen 6-8 TL arası alabilirsin:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/10491/NITRO-43-PELICAN-MAKET-BALIK-100-MM

İnce takım dediğin de çaparinin kösteklerinin 0.8 ile 0.10 arası, bedenin de 0.15 ile 0.20 arası olanıdır.. beden kalınlığı atacağın kurşunun ağırlığına göre değişir.. iğneler de 12-13 numara olabilir (beyaz çapraz iğne olursa daha iyi olur).. takımları kendin yapıyorsan buna göre yaparsın, satın alıyorsan da bu ölçülere uygun olanlardan alabilirsin :)

11. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    ya ben kendım yapmıyorum daha dorusu hıc denedım. hazır alıyorum onlarıda bılıyosun adı ustunde hazır ne bulursan onu alıyorsun. hanı kendım ıgne ıplk sımlı ıplerden falan alsam ıgneyı baglarım ama kostegı beden e nasıl dugumlerım onu bılmıyorum :D cunkı asagı yukarı kayacaktır ben baglarsam :Dbırgun bole hanı gıdersek falan hepsınden gormem lazım nasıl yapılıyor falan :D

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    you tube ya da dailymotion gibi video sitelerinde tüm bağlama şekilleri ile ilgili eğitici videolar var, ilk etapta bunlardan yararlanabilirsin..

13. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    evet var. rapala baglama. fırdondu ıcın dugum vs var ama kostegı beden e baglama dıye bulamadım vıdeo :)

14. RuZqAR_34_

RuZqAR_34_ AHMET

Favori Makine:
    SiLweRStaR
    En İyi Avı:
    Bir zamanlar__Kofana
    Arkadaslar Pendik te 5 tane tanker karaya oturmuş wazıyette we birinden maasef yakıt sızmakta... inşallah yetkılıler bır an önce onlemını alırlar.. Üzülerek paylaşmak ıstedım arkadaslar:((((((...

15. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    bu çok önemli bir bilgi . çok üzüldüm doğrusu. çünki avlak yerlerimize , meralarımıza zarar verecektir :( umarım küçük çaplı bir sızıntıdır .

16. kdenizfeneri

kdenizfeneri FATİH

bu hafta sonu pendik e gidecektim ben var be kötü bir durum inşallah çok fena değildir.

17. RuZqAR_34_

RuZqAR_34_ AHMET

Favori Makine:
    SiLweRStaR
    En İyi Avı:
    Bir zamanlar__Kofana
    Umarım en az zararla kuratrırız .. temennimiz __Özkan bey

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bu çok kötü bir haber :( tam da balık zamanı gelmişti, güzelim sahili mahvetmese bari :(

19. kdenizfeneri

kdenizfeneri FATİH

İnşallah zarar görmez

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Özelden linkleri gönderdim.. başka bir foruma ait olduğu için buradan yazamadım..