Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    gercekten vaktı gelınce bırlıkte gıdelım emın ol kı hem hava sıcak hem akşam karanlıgında rahatca balık tutuyorsun büyük keyif bence...sadece takımlar bıraz ınce olması gerekıyor ben 10 a 12 kullanıyordum hem karısmıyordu hemde ıyı balık tutuyordu o bılgılerı (ıgne-floş vs..) sızlerle bulustugumuzda paylasırım ...

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    ayıbettin yaw, 8-12 yaparız nolcak :thumb:

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Berkan gece şamandıralı tutmak acayip zevkli , 2011 yazında tanıştım bu yöntemle . Başta biraz tuhaf geldi ama sistem çalışıyor valla :) ince takımı tak , stoperi klipsli fırdöndüden itibaren 4 mt geriye ayarla , takımın ucuna 10 gr kurşun,sonra salla gitsin. Kurşun bedeni gerdiğinde şamandıra dikiliyor. Sonra açıyorsun biranı gün batımına karşı , yavaş yavaş tadını çıkara çıkara bekliyorsun :)) balık vurunca şamandıra devriliyor , balık çoksa batıyor.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    valla atanları gördüm geçen yaz ama ben bu yönteme biraz yabancı olduğum için hiç denemedim.. kilo kilo tutanlar olmuş :eek: 10 gr kurşun yetiyo mu :confused: ben 25 gr olur diye tahmin etmiştim, yazın hiç canım sıkılmayacak anlaşılan :D toplanıp gece avları yaparız birlikte.. :thumb:

5. sin2018

sin2018 Bilal

son durum nedir kartal ve sahil boylarında bilgisi olan varmı?

6. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Emre selam , henüz balık kartal sahilinde yok. Boğazda da yok zaten , belki boğaz raporlarından görmüşsündür. Martı bekliyoruz . o zamanlarda yavaş yavaş , istavrit , gümüş olur tahminimce .

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    İri gümüş yapsa iyi olurdu, kaptık mı 7 metre kamışları salla dur kıyıda :D kovayı doldur git :D

8. sin2018

sin2018 Bilal

Teşekkürler özkan kardeş bakalım artık ne zaman gelecek balıklar...

9. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    herkese selamlar bu gun kartal sahıldeydım....

ıskeleden cevızlı mıgros a kadar bısıkletle dolastım sahıl gunesı gorup yuruyuse cıkan ınsanlarla doluydu ..

9 palmıyenın karsısında (bılenler ıcın soyluyorum) kuçuk beton bır ıskele var o ıskele uzerınden 1 kısı kefal ıcın şamandıralı olta atmıstı yem olarak ekmek kullanıyordu..oltasını cekene kadar bekledım ve cektıgınde bır sey de gelmedıgını gorunce cevızlı yonunde yola devam ettım..

yol boyunca genellıkle dolasan kısıler gordum kımısı bu sogukta kıyıdakı kayaların uzerınde alkol tuketımıne yardım edıyordu...

cevızlı mıgros karsısındı yaslıca bır amcanın 2 oltasını suda gordum elınde de kefal ıcın kullandıgı takımı toparlıyordu..

durumlar kısaca boyle arkadaslar ınsallah bır an once balık buralara ugrar da yuzlerımız buruşmadan bu sayfalarda guzellıklerı paylasırız....

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Uğur usta korkarım mart sonuna kadar bi hareketlilik omayacak bizim sahillerde.. :(

11. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Herkese selamlar

Bu gün yıne guneşi görüp kendımı attım sahıle

elbette gozum ne gezen tozanda ne oturup yemek yıyende benım tek derdım balık tutan varmı yokmu ona bakmak

bu gun ogleden sonra yol boyunca yaklasık 15 kadar kısıyı olta atarken gordum agırlık ıstavrıte atıyordu ama tutanı ne yazıkkı goremedım

yıne bu gun atalarda herdaım gıttıgım oltacı Metin abi var onun yanına ugradım bırkac sey aldım kendısı gun ıcınde bırkac kısının gelıp ıstavrıt caparısı alıp gıttıgını soyledı demekkı meraklıları sımdıden gıdıp sanslarını denemeye baslamıslar...

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Kartal'da oltacı Nasip'e gitmiştim dün kafa feneri almaya, sohbet sırasında söz mezgitten açıldı, Kumcular tarafında akşamları mezgit çıktığı bilgisini aldım, müsait olduğum bir akşam denemek niyetindeyim :thumb:

13. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kumcular tarafı akşamları pek tekin olmaz . Hem karanlıktır hemde tenha . Üstelik kayalarıda oldukça yüksek ve sarp . Akşamları hele yağmur varsa daha bir riskli olabilir.

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    biliyorum, orda söylendiği gibi balık tutanlar varsa sorun olmayacaktır.. ya da birkaç kişi gidilebilir belki..

15. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    havalar duzeldıgınde yoklamak lazım..ama orayı tam bılmıyorm.

16. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şu soğukları atlatalım , yağmurlar dinsin , ilk iş oltanın pasını açmak olacak.

17. masummage3

masummage3 Gokhan

Arkadaslar Bugün orhangazi iskelesindeydim rahat 20 kisi vardi ince oltalar surf kamislar vardi zarganaya attilar lufere attilar ozelliklede istavrit capari vardi ama herkes bos dondu. Ben 1 saat daha kaldim 7 istavrit kaldirdim sonra dondum balikcidan 1 kilo balik aldim benimkilerle karistirdim olsun yinede olta acildi su yuzu gordu

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bu mevsimde oralardan bem de kıyıdan istavrit almak büyük başarı, valla ümitlendim şimdi, sanırım havakar iyice ısınınca balık gelir artık :)

19. fiberci

fiberci murat

25.03.2012 akşam saatlerinde bende orhangazi iskeledeydim 1 saat seyrettim ama istavrit tutan yoktu,oranın müdavimi olduğunu söyleyen insanlar henüz istavrit çıkmadığını söylediler ama gümüş başlamış tutuyorlardı,yani istavrit henüz yok arkadaşlar,gümüş merakı olanlar gidebilirler.3-4 gün önce dragostaydım ordada atan bile yok,ben yaklaşık 2 saat takıldım gece ışıklı ve yemli tık yok.ama pes etmek yok denemeye devam fırsat buldukça gidip şansımı denicem yine

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Gümüş akşam mı çıkıyor, sabah yapar mı acaba? bir sabah denemek lazım aslında :rolleyes: