Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    gercekten bu sahile ne oldu kurudu bu sene

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Cumartesi derken dün akşamdan mı bahsediyorsun? Ben de dün sabah aynı yerdeydim, öğlene kadar avlandım 4 kilo istavritle döndüm..

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    bu da benim şanssızlığım.. ben Kartal'da balık avlamaya başlayayım dedim deniz kurudu :( ama boğazın maşallahı var tabi :thumb:

4. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    evet Berkan dün akşamdan bu sabah saat 06:00 ya kadar Vaniköydeydim. Ben ayrıldım sen geldin demekki :) Kalabilseydim bende keşke .

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Hadi be, ben de tam 6 gibi geldim ama arabadan 6:30 gibi çıkabildim, çok soğuktu.. 7'ye kadar birkaç rapala denemesi yaptım, sonra da istavrite döndüm.. istavrit süperdi ama, ben avı sonlandırana kadar kesmedi.. birkaç atış dışında hiç boş çekmedim.. muhtemelen ben gittikten sonra da devam etmiştir, ben giderken aynen balık almaya devam ediyorlardı..
    Gece kaldıysan Metin'i görmüşsündür orada, iri yapılı bi arkadaş, şişmanca.. kafeye doğru sağ köşede avlanmışlar onlar da iki kişi gelmişler.. sabah beraber istavrite devam ettik..

6. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    arabayı cafenin hemen dibine parketmiştim , ben çıkarken arkamda gri bir clio içinde 2 kişi uyuyordu , sonra ben çıkınca benim yerime park ettiler . Sen miydin yoksa:)

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Yok, benim arabam da gri ama Clio değil, Hyundai Getz :)

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Hala haber yok mu, güzel haberler bekliyoruz..

9. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

]ALINTI

Halde yüzlerce kasa yasadışı balık..!

Denetimde yasadışı avlanmış balıklar tespit edildi ve ceza kesilerek, balıklara ekiplerce el kondu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yavru balık avını, denizden başlayıp balık hallerine ve satış noktalarına kadar denetlemesi ve engellemesi gerekiyor.

Bugün yapılan denetim yasadışı avcılığı önleme konusunda Bakanlığın ciddiyetini gösteriyor ve bizi umutlandırıyor. Fakat bu denetimlerin denizden, balık çıkarılmadan da yapılmasının önemini Bakanlığa hatırlatıyoruz. Aksi takdirde en değerli besin kaynaklarımızdan birini kaybedeceğiz çünkü balık stokları geri dönülmez bir şekilde tükenmek üzere.

Stoklarda düzelme görülebilmesi, denizlerin bereketinin geri gelmesi için Bakanlık yasadışı avcılıkla mücadeleye devam etmeli. Gereken eğitim ve teşvikler de bir an önce verilmeli, verilirken de balıkçı nüfusunun büyük bölümünü oluşturan küçük balıkçı göz önünde tutulmalı.

http://bit.ly/ucBpGt

10. RuZqAR_34_

RuZqAR_34_ AHMET

Favori Makine:
    SiLweRStaR
    En İyi Avı:
    Bir zamanlar__Kofana
    İçler acısı bi qörüntü GÖKHAN bey... Keşke denizden denetımler de av enqeLLense idi , süper olurdu. GIDA TARIM we HAYVANCILIK BAKANLIĞININ
    denizden denetımlerin artırılmasına we öncellik werılmesıne duyarlılığını bekliyoruz

11. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

15:30 - 16:30 Kartal Koçtaş önü, (şamandrasız)20 gr kurşun 12 li yeşil çapari. (At, suya düşerdüşmez yavaşça sar)3 adet zargana, 2 si bir geldi, diğeri tek, boylar 25 cm civarı.

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Şu sayfayı canlandırdın ya, helal sana :thumb:

13. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Nedir bu yahu her konuda aynı mesaj!!! ne amacla kopyala yapıştır yapıyorsunuz anlamadım,gayet gereksiz gayet boş forumdaki kişilerin sinirini bozmakdan başka bir işe yaramayan davranış !!!!!!:mad:

14. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Pendik sahilde lüfer durumunu bilen varmı? en son gittiğimde HİÇ KİMSE yoktu akşam.Ben attım ama çıkmadı.bilgisi olan abilerim bizimle paylaşabilrmi

15. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık

Eğer familyasını görmek istersen bu taraflarda aramanı tavsiye etmem pendikte kefal ve nadir zarganadan başka balık türü çok zor .Boğaza doğru gitmeni tavsiye ederim vede attım diyorsun ne attın bari onuda yazsaydın yem ne kullandın . ona göre cevaplayalım.

16. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    istavrit fileto kullandım

17. RuZqAR_34_

RuZqAR_34_ AHMET

Favori Makine:
    SiLweRStaR
    En İyi Avı:
    Bir zamanlar__Kofana
    Pazar sabahı saat 06 da ewden (Yalıboyu cd) sahıle ındım. Amaç spor we balık awına bakmaktı. Saat 08 e kadar dokuz palmiye we tekel iskelesı arasında turladım. Malesef hiç balık tutan görmedım. ( Benım makinanın ayarı bozuk olduğu için qeçici olarak awlanamıyorum) seneye yenı projelerım olacak . Siteden arkadaslardan en doğru yardımları alacağım. Adalar da lüfer cınekop alanlar olduğunu bır tanıdığımdan öğrendım . Bizim buralarda acıkta olabılır diyede düşünüyorum aslında. Herşeye rağmen sayfamızın eskı konumuna yaklaşmasını diliyorum. Yeni haberler we yeni konular beklıyorum. Kısmetiniz açık olsun...

18. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Herkese selamlar bu aralarda kıyılarımızı tabiri caizse "döven" kuvvetli lodos nedenıyle emınım kı bogazda bıle cıkmayan balık kartalda da cıkmıyordur hava bıldıgım kadarıyla onumuzdekı hafta ortalarında yıne poyraz yonlu ruzgara donecekmıs o zaman ben kartal sahılını dolasıp balık var cevabı alır almaz ılk iş zıyarete gelmek olacak

19. fiberci

fiberci murat

s.a arkadaşlar sitenizi yeni gördüm bugün üye oldum.çok beğendim mesajları okurken inanılmaz keyif aldım,benpendik maltepe arasında sadece istavrit avcılığı yapıyorum,daha doğrusu amatörce yapmaya çalışıyorum.bıraksalar o sahilden eve gitmem,okadar hastasıyım.tabi bu aralar balık yok bizim sahillerde ve olmucanı bildiğim halde, sırf egomu tatmin etmek için arada bazen gece yokluyorum dragosta, tabiki sonuç hüsran.ama hiç yemli atmadım atanlar varmı sonuç ne olur,hangi yemi kullanmalı deneyen sonuç alan varsa lütfen paylaşsın 1 tane olsun bizim olsun okadar yani.

20. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi istavrit zaten kayıp ama çinekop sarıkanat yoklamak istersen bulabilirsen canlı canlı istavrit bul kanlı bi şekilde tak at. (su ürünleri koop. oluyor bazen) yok bulamazsan bulabildiğin en taze istavriti tak. diğer bir seçenekse gündüzden bi iki tane ufak kefal avlayıp onunla yemlemek bunuda tavsiye ederim :)