Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Abi yarın 2 tane vizem olmasına rağmen beni mutlu ettin ya,Allah senide mutlu etsin :)

2. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Melih kardeşim öncelikle sınavlarında başarılar diliyorum....

Balık konusuna gelince inan bende senin kadar mutlu oldum bu zamanlarda bahsettiğim yerlerden bu balıkların çıkması pek alışıldık bir şey değil umarım yaz boyunca bu verimlilik devam eder bizlerde bu keyfi birlikta yaşarız..

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Ben bugün çalışmak zorunda kalan bahtsızlardanım ancak işten çıktıktan sonra akşam eve gelip hemen Kartal sahile kumcuların oraya balığa gittim, ancak sonuç sıfır balık hiç yoktu, gümüşler dolanıyordu kıyıda sadece... yanımdaki tanıdık bi abi yemli mezgite sallıyordu, o da baya bir bekledikten sonra akşam 8 de ilk mezgitini aldı daha sonra yarım saat içinde ard arda 20-25cm lik iri mezgitler almaya başladı fakat tam önümüzde sandalla açılan 3 adam vardı onlar iki kova kadar doldurdular mezgit, en güzel çaparilerimden sallamama rağmen istavrit hiç yoktu hatta benim haricimde çapari yapan kimse 1 tane bile istavrit alamadı o bölgede :( bakalım artık kısmet ileriki günlere..

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    sandalla mezgit çıkıyorsa tamamdır, ben bu pazar 2 saat sandaldayım demektir :D

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Berkan abi adamlar sandalla olduklari yerden kımıldamadılar nerdeyse, aksam 8 gibide kıyı tarafındanda iri mezgitler alındı...

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Tabi, zaten mezgiti buldun mu hemen oraya demir atacaksın. balık kesene kadar da zaten alacağını alırsın ;)
    sekizde hava kararıyor, gün batımından sonra kıyıya yanaştı demek ki balık.. iri gelmiş anlaşılan, kıyı balığı saat kaça kadar sürdü acaba :rolleyes:

7. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    dün akşam saat 21:30-23:00 arası kartal sahil 9 palmiye önünde mezgit aradım. Tavuk yemli klasik 3 lü dip takımı ile fakat sonuç 0.
    Saat nedeni ile olduğunun farkındayım.Çok geç saatti.
    Geçenlerde bir videoda görmüştüm. maltepe sahilde tavuklu mezgit takımı ile iri bir kalkan almışlardı. Bende biraz fantezi yapayım dedim belki olurda kalkan da vurur diye takımı iyice kuma yatırdım :) Yok tabii :)
    Akşamları hava üşütmediği sürece bu aralar kalkana olta atacağım . Kısmet.

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Berkan abi aynen dediğin gibi sandaldaki adamlar oldukları yerden kıpırdamadan malı götürdü... akşam oltayla atan abi yem olarak istavrit kullanıyordu. Onun yanındaki arkadaşlarıda tavuk yemiyle olta attılar ama istavrit yemi kadar kdr etkili değildi nedense halbuki mezgit pek öyle yem ayıran bi balık değil; ama mezgiti tutamayanlar balık konusunda ince düşünebilecek tipler değildi daha çok geyik olsun diye gelmişlerdi...

9. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    dün kucukyalı sahılınde oltacılar vardı cogalmıs bıraz ama icraat yoktu malesef 2-3 zargana cıkardı oda cıkmamış balıkcılar durumu artık cozmus kınalıadaya yakın bır fener var denızın ortasında sureklı oraya gıdıyorlar ıyı balık alıyorlar.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    evet çakarın ordan iyi balık çıktığın duymuştum orda.. kartalda da demirli gemilerin orası istavrit yapar genelde.. ama bunlar için hep tekne lazım tabi :(

11. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    evet haklısın abi valla zamanım olsa kıralıcam adalar önu arkasını kolaçan etmek ıstıyorum valla balık olsada olmasada ne var ne yok bılmek ıstıyorum en kotu turlamış oluruz miss gıbı hava almış oluruz:rolleyes:

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    BU akşam Kartal sahilden yemli dip oltası takımla mezgite attım, akşam 19:00 - 20:30 arası biraz mezgit yaptı. Kullandığım yem tavuk etiydi, 10 tane mezgit aldım.. bunlardan 4 tanesi küçüktü aynen denize iade ettim ama kalan 6 tanede iriydi baya.. Bakalım yarın tekrar deneyeceğim...

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi özellikle mezgiti aldığında bir bak eğer balığın karnı şişmişse hiç atmana gerek yok zaten yaşamaz. aklında bulunsun vurgun yemiş ve hava kesesi şişmiş oluyor. ben daha önce attım kuru yosun gibi kaldı suda hakkın rahmetine kavuştu

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Süper haber, kıyı balık yapıyorsa kimbilir sandal neler yapar ;)

15. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Süper haber , Bu akşam kıyıdan , yarında sandaldan deneyeceğim. Fletoluk alsak şöyle 10 adet yeter :)
    Mezgitte sabah erken mi gitsem , akşam gün batımı mı gitsem emin değilim . En verimli zaman aralığı nedir sizce ?

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Furkan verdiğin bilgi için teşekkür ederim, geri yolladığım balıkların midesinde şişlik yoktu Allahtan.. Biri hariç hepsi gitti o bitaneside kancadan cıkarana kdr öldügü icin martıya yem oldu..

Özkan abi mezgit akşam 7 ve 8.30 saatleri arasi yapıyor benim avlandığım yerde. Sabah erkende yapabilir diye düşünüyorum...

17. rockteppat

rockteppat Fuat

En İyi Avı:
    4 kg levrek
    merhaba arkadaşlar bu akşam uzun zaman sonra dragos sema hastanesi karşısındaki civarda saat 19:00 civarı oltamı suya indirdim yaklaşık 1 saatte ince takımla 25 civarı iri boyutlarda istavrit aldım bir miktarda kıyıya alamadan düşürdüm, havanın kararmasıyla balık kesti biraz daha erken olta atmak lazım. Gözümüz aydın balık bizim buralarda da başladı.

18. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Güzel haberler , tebrikler. Bende cts sabah suyunu denedim , maalesef bişii yok. Kartal sahil şeridinde balık daha çok akşam suyunda oluyor. Özellikle cts günü akşam üstü 9 palmiyelerin önünden maltepeye kadar heryerde olta atan vardı. Süper bir manzaraydı. uzun zamandır böyle kalabalık görmemiştim. Balık tek tük olsada alınıyordu. Sandalların hepsi doluydu . Kiralık sandal için sıra bekleniyordu. 19 mayısta sabah suyunda sandalı deneyeceğim. Kıyıda sabah suyu verimsiz. Balık hala açıkta anlaşılan .

19. rockteppat

rockteppat Fuat

En İyi Avı:
    4 kg levrek
    Evet balık hala açıkta. Yarın, tatili fırsat bilip bütün gün balıkta olmayı planlıyorum eğer müsait olup gelen arkadaşlar olursa haberleşelim. Sandalla açılabiliriz.

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Harika haber.. ben de bazen tutanlara rastlıyorum Atalar taraflarında.. demek ki bizim sahile de ufaktan takılma zamanı gelmiş :)
    Tebrikler, afiyet olsun :thumb: