Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Dün akşam kartal sahilden yine çapari denedim... balık çok açıktaydı avlandığımız merada saat 20:30'a doğru yaptı biraz 15-20 tane iri istavrit aldık ancak karanlık çökünce hepten balık kesti..

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Kartal sahil beklenen bereketine kavuştu. Sandalla da , kıyıdan da güzel av veriyor bu günlerde. Tespit ettiğim bir konu : yeşil simli , siyah iğneli çapari takımı ile değişik renklerde ( fosforlu yeşil , turuncu , beyaz ) beyaz iğneli çapari takımlarını karşılaştırdım. Arkadaşlar yeşil simli siyah iğneli çapari takımları kesinlikle daha verimli. Özellikle farklı renkler denedim , beyaz iğneyi özellikle tercih ettim . Arkadaşlarım 10-11 no siyah iğne ve yeşil simlilerle benden daha verimli avlar yaptılar.

Avın saatine gelince . Saat 18:00 den akşam ezanına kadar güzel istavrit yapıyor. Ama ezanla birlikte nerdeyse kesiyor. Çok ilginç ama ezanla birlikte balık daha az geliyor.

Gece şamandıralı çapari de denedim . Tek tük te olsa bu yöntemle de istavrit alınabiliyor. Dün akşam 20:00 den sonra şamandıralı takıma döndüm . Ucunda 25 gr. kurşun ile . 20 dakika bekledim . 2 iri istavrit aldım.

3. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Rapor için teşekkürler, güzel haberler bunlar. Yeni aldığım botu haftasonu Kartal'dan indireceğim suya. Şu bereketten biz de nasibimizi alalım artık.:eek:

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abim paylaşımın için teşekkürler. bir dahakine şamandıralı takımın iğnelerine midyelerin dudak kısmını takıp atmayı dene. fark yaratabilir diye tahmin ediyorum ;)

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sandal denemelerimde her iki renk çapari de iyi iş çıkardı, istavrit daha çok yeşili, mezgit ise beyaz çapariyi tercih ettti.. ilginç olan ise beyaz çapariye iki kez üst üste 4er mezgit gelmesiydi :)

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu akşam herzamanki yaptığım gibi işten eve gelip üstümü değiştirip çantamı alıp koşaraktan Kartal sahile indim, genelde olta attığım mekan olan kumcular iskelesinden avlanmayı planlıyordum ve iskeleye vardığımda girişte birkaç tane daha önce görmediğim adam ve birtane zengin bebesi bulunuyordu... DÜn akşam yanaşan gemi hala oradaydı ve gemiye bişeyler yüklenyiordu ancak geminin uç ve kıç tarafınlarından iskelede arta kalan kısımlarda 5-6 kişinin olta atabileceği kadar yer vardı.. bende o adamları falan geçtim tam dedim uç kısımdan sallarım arkamdan bir ses:
    - " arkadaşım bakar mısın ?? "
    döndüm baktım zengin bebesi diyorki :
    -" balık tutmak yasak burda çalışma var".. sanki ilk defa çalışma oluyor..
    -Dedimki ben kimsenin çalışmasına engel olmam, sadece balık tutacağım..
    - yok dedi yasak..
    Bende güldüm peki dedim sağlık olsun...
    - zengin bebesi demezmi birde "bundan sonra balık tutmak burdan hep yasak. Bu iskele benim mülküm devletin değil yani..."
    Yaa arkadaş güzel memleketimde ne görgüsüz, ne insanlıktan nasibini almamış mahluklar var yaa. Adamın iskele, gemi sahibi olacak kadar parası var ama 5 kuruşluk insanlığı yok....

Neyse uzatmadan asıl konuya geleyim, iskeleden olta atamayınca indim sahilde kayalıklara hem o zengin bebesini uzun uzun anaraktan, hem de oltamı rahatça ataraktan aldım 2 kg güzel boy istavritlerimi, kendi limitime gelince de topladım takımlarımı ( zaten akşam üstü hava bozdu şimşekler falan çakmaya başladı ) Balıkların yarısını stokladım, diğer yarısıda şu an midemde :D 10 numara 5 yıldız bir av oldu ve çokta lezzetliydi... :thumb:

Herkese Rastgele...

7. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25

bravo kardeşim. 2 kg. balığı kıyıdan hiç alamadım :(anca sandalla .
    ne tür iğne ve ne renk çapari kullanıyorsun? Ben bu aralar renklere taktım . Yeşil hep daha verimli gibi geliyor ve iğne rengide siyah olunca daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Sen ne dersin ?

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrikler Ersin, Kartal'ı senden takip ediyorum ben. O iskele babası züppe kısmetini engelleyememiş.

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Ersin kardeşim helal olsun yaa.. ben bu akşam boğazdan o kadar balık alamadım, keşke ben de o kadar yol gideceğime burnumun dibindeki sahilde avlansaydım.. o züppeye gelince, takma kafana, "MAL" olduğunu bağıra bağıra söylemesine gerek yokmuş, sen zaten iskeleye gider gitmez anlamışsın onu :)

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Kıyıdan derken? kartal kıyıdan değil mi? Boğazdan almışsındır kanımca :) Kartal kıyıdan ben 5 taneden fazla istavrit çekemedim cyr çözebilmiş değilim kartal sahili.. 150 gr kurşuna alışınca insan 35 gr çok garip geliyor alışamıyorum idk

11. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    berkan abi yarına miço lazım mı :D

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Özkan abi merhaba,

Abi kimse yanlış anlamasın lütfen ve reklam gibi olmasın benim KArtal-pendik sahilden 4-5 kilo kıyıdan yakaladığımda çok olmuştur. Ama önemle şunun altını çiziyorumki hiç bir zaman limiti aşmadım...

Abi öncelikle belki biliyorsundur ben kendi çapari kösteklerimi ve takımlarımı kendim yaparım herzaman.. Bende çok çeşit organze, floş, sim var, ve Allaha çok şükür şimdiye kadar iş yapmayan renkte takımım olmadı.. Benim kullandığım çaparimde kullandığım renk kombinasyonları genelde şu şekilde oluyor:
    - beyaz organze veya floş iplik yanına mor, mavi, kırmızı, rengarenk damla simlerden bir tel veya iki tel..
    - yeşil tonlarda organze veya floş iplik yanına metalik gri, kırmızılı sarılı, sade sarı, yanarlı dönerli beyaz damla simlerden bir veya iki tel.
    - sarı renk organze veya floş iplik yanına metalik gri, kırmızılı sarılı, rengarenk damla simlerden bir veya iki tel..
    - Turkuaz, mavi veya petrol yeşili tonlarında organze veya floş iplik yanına metalik gri, sadece sarı veya rengarenk damla simlerden bir veya iki tel.
    - Turuncu renk organze yanına metalik gri, sarı, renkli yanar döner damla simlerden bir veya iki tel
    (NOT: renkleri kombine ettiğiniz simlerin renkleri çok önemli. )

İğneleride açık renkli organze veya floş kullanıyorsam siyah iğne, daha mat koyu renkli organze kullanıyorsam beyaz iğne kullanıyorum..

Tabi bu kombinasyonları kafama göre istediğim şekilde bağlayabiliyorum, devamlı değişiklikler denemeler yapıyorum.. Balığın durumuna görede bazen tahminen takım değişiklikleri de yaptığımda oluyor.

Özkan abi demişsinki yeşilin daha iyi iş yaptığını gözlemledim ve o av için öyle olmuş olabilir. Ancak bana göre çaparide herzaman iş yapacak yeşilin tonunu ayarlamak çok zor, çünkü balık avlandığınız suyun durumuna, derinliğine, havanın durumuna göre..vs yeşil rengin ( hatta bazen diğer renklerinde ) tonunu seçebiliyor.. benim deneyimlerime göre balık birgün orta tonlarda yeşile güzel geliyorken, ertesi gün bir bakmışsın bi nedenden dolayı o tonda ki yeşile önceki gibi verimli gelmiyor ve daha koyu veya açık yeşile geliyor... Bu nedenle takım çantanızda doğru renklerde ve kombinasyonlarda ne kadar fazla takım olursa o kadar balık tutma olasılığınız artar.. :thumb:

Bir tavsiye daha bu organze, floş ve simlerin renkleri ve bunlarla ilgili kombinasyon düşünceleri insana kafayı yedirtiyor bi süre sonra hastalık oluyor çok dikkat etmek lazım :D örnek olarak ben..benim evde yüzlerce farklı renklerde kombinasyonlarda köstek var ama hala köstek bağlıyorum duramıyorum... :rolleyes:

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Gel Furkan saat 6'da Atalar sahildeyim :)

14. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    trenle gelebilir miyim? tam nerede olacaksın abi:confused:

15. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hasan Abi teşekkür ederim.. o elelman gibi insanlıktan nasibini alamamış züppelerden iskele babasıda olmaz abi.. daha basit mahluklar onlar...

Berkan abim teşekkür ederim, valla keşke abi sende Kartal sahilden avlansaydın bugün. gündüz hava çok sıcak yaptığı için akşam vakti balık iyice kıyıya vurdu. 10lu çaparide 7li-8li-9lu bile defalarca çektim.. sağımda solumda da çok fazla kişi yoktu rahatça takıldım valla :D balık vardı ama diğer olta atanlar benim kadar alamadı, ben bunu çaparilerimin diğer avlananlarınkinden farklı olmasına yoruyorum... Ama sende olsan sende güzel balık alırdın abi, çünkü sende biliyorsun hangi suda nasıl çapari gider...vs ;)

Abi sana şunu söyliyim 35 gr la istavrit avlamak çok çok daha keyifli inan. Çünkü kurşun hafif olduğu için balık çapariye gelince süper hissediyorsun hele birde takım dolmuşsa offf diyorum, kamışın ucunu öyle bir titretiyor ki çok güzel bir haz veriyor insana.. zaten sırf balıkların ağırlığını çekiyorsun sahilden hafif kurşunla avlandığında...

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Atalar migrosun karşısındaki çaybançesinin yanındaki çocuk parkının önündeki sandalcıdan kiralıyorum, sakallı trabzonlu şeker bi amca.. şimdi sen gelirsin de ben sabah kalkamazsam çok üzülürüm yalnız :confused: bu akşam kanlıca ve yol çok yordu beni..

17. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    gel dersen sabah 05:45 gibi oradayım abi sen bilirsin :)

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bilmez miyim, bu hissi teknede çok iyi yaşıyorsun, tarifsiz bi duygu :thumb:
    Bu akşam herşeyi denedim boğazda, gerçi çevremdekilere göre iyi balkk aldım ama genel olarak çok azdı balık..

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Peki şöye diyim; ben sabah gelemezsem sen boşuna mı gelmiş olacaksın, yani gerimi döneceksin yoksa avlanacak mısın? Sabah niyetim av yapmak ama ben çook uyanıp yataktan kalkamadığım için ava gidememişimdir, o yüzden ben şimdi nasıl derim sana tamam gel diye.. yorgunluktan gözlerim kapanıyor, sabah garantim yok ama niyet var..

20. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi ben sana güveniyorum ben gelirsem hiç olmadı ayıp olmasın diye kalkar gelirsin :D yada hiç uyuma ben hisara gittiğimizde uyanamam diye hiç uyumamıştım daha dinç oluyorum öyle :D

gelmezsen büyük ihtimalle dönerim çünkü ince takımım yok. gerçi tekneden 26/10 takım iş yapar mı onuda bilmiyorum ya neyse...