Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Temiz ve iri kefaller için bildiğin güzel bir mera var mı Ersinim , gidelim bir ara . Tecrübelerinden faydalanmak isterim. Ben çok yeniyim kefal konusunda. Özelden yazıver ;)

2. vuralturkmen

vuralturkmen vural

Merhaba arkadaslar aksam ustu bı arkadasımla sozlestık balıga gıdelım dedım havada kapalı ve yagmur ha yagdı yagıcak derecesınde ıdı bızde seker degılızya erımeyız dedık yagmurlugumuzu kapıp solugu sahılde aldık takımlarımızı acar acmaz yagmur ufaktan baslamıstı bıle ılk atısımda henuz kursun yere ınmeden o tatlı vurusları kamısımda hıssedınce gozum yagmuru felan gormedı bı taraftan yagmur sıddetını artırıyor bı taraftanda balık alıyorduk 15 dakka sonra yagmur kestı ve cok uzun zamandır gormedıgım gokkusagını gorunce bı haylı keyıf almıstım aksam saat 9:30 gıbı avımızı sonlandırıp evın yolunu tuttuk ıste resımler

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Maşallah, yahu balıklar çifter çifter mi gelmiş öyle :D :clap2:

4. 29519

29519

Adalara gidilebilir. Nispeten daha temiz bir denizi olduğu için balıkları da daha yenilebilirdir herhalde.

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    bu akşam kartal sahil yine balık verdi.. yaklaşık 1 saatte 27 adet istavrit aldım..

6. vuralturkmen

vuralturkmen vural

bu aksam bende saat 5 gıbı her zamankı merama gıttım 3 kılo kadar balık aldım

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    evet saat 5-7 arası iyi balık yapmış, ben anca saat sekizde gidebildim idk

8. murat_aydin

murat_aydin Murat

Selamlar. Bugun kiz arkadasimla sahilde dolasirken balik tutanlari izledik. Hatta gidip sohbet ettimm birkaciyla. Bu arada baliklar oltaya saldirircasina hareket ediyor. Acayip keyif aldim. Kostum av malzemeleri satan bir yere. Aldim oltami. İndim tuzla sahil
    . 1 saat kadar Hicbirsey bilmeden 12 tane istavrit yakaladim ve acayip keyif aldim. Super bir hobi. Pendik ve kartal arasi tutmayi planliyorum. Benide araniza kabul edersederseniz eger bulusmalariniza katilip keyifli vakit gecirerek sizlerden brseyler ogrnmek isterim

9. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Dün sabah 5buçukta Kartal sahile indim gider gitmez yunusları gördüm ve balık tutma ümidim azaldı ve düşündüğüm gibi balık hiç yapmadı ama olsun yunusları görmek beni sevindiriyor.. aynı gün akşam 18.30 gibi pendik tarafina gittim sahilin, balık açıktaydı ama saat 20.00 gibi balık süper yaptı oltayı atar atmaz doluyordu. Ben avımı yeterli bulup erken bitirdiğim icin 1 kilo istavrit tuttum.. Bu arada dün çaparime ilk defa trakonya geldi onu görünce ürperdim Allahtan tanıdığım bir balıktı ve dikkatlice çıkardım oltadan.. ama mezgite benzemesi nedeniyle bilmeyenler için çok tehlikeli :( herkes dikkat etsin lütfen..

10. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Dün akşam saat 20:00 - 21:00 arası 9 palmiyelerin hemen önündeydim. Sözde oğlumla birlikte balık tutacaktık. Fakat o arkadaşları ile oynamayı tercih edince ben tek kaldım . BU aralar istavrit harici balıklara yöneldiysemde yinede ilk göz ağrıma ( sanırım herkes içinde istavrit ilk göz ağrısı olmuştur ) geri döneyim dedim.
    Oğlana karne hediyesi diye 30 tl. ye aldığım takımı kullandım. 1 saat içinde 45 adet istavrit aldım. Çok keyifliydi. Fakat ben bu kadar hassas bir kamış görmedim . Balığın her hareketini çok güzel hissettirebiliyor . 7-8 li balığı çekerken ucunun eğildiğini görmek çok güzeldi. Zaman zaman kurşunun suya düşmesi ile takımın dolması bir oldu. Tek olduğumdan foto çekemedim maalesef.
    Güneşin tamamen batması ile birlikte balıkta kesti tabii. Bu akşam devam ederiz artık.

11. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tebrikler Özkan abi güzel av olmuş... inşallah daha güzelleri gelir, afiyet olsun :) benimde aklımda eşkina avı var, vaktim olursa ilk defa eşkina avım olacak.. ona göre takım yapmam ve yem almam lazım, bakalım kısmet ne zamana :)

12. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg

Kardeşim eşkinanın zamanı bitti artık. boşuna yem alıpta hüsran yaşama. sadece temiz hava almak amacım dersen o zaman in. ama dediğim gibi 1 - 1.5 ay geç kaldın bu fikrin için :(

13. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Öncelikle bilgi icin tesekkür ederim.. kartal-pendik arası belki bu aylarda cıkmayabilir ama bizim yazlığın oldugu yerde yakın tanıdıklarım yaz boyunca eylül ortasına kadar eşkina avlıyorlar belirli mekanlarında ki onlara şahitliğimde var ama olta atmadım hiç eşkinaya.. balıkların av verdikleri mevsimler bólgeye mekana göre değişiklik gösteriyor.. bu nedenle çok kesin zaman aralıkları belirtmek pek sağlıklı bilgi olmuyor bence..

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    eşkina zamanı geçti gibi net bir söylemi neye dayanarak söyleyebiliyorsunuz? biz marmara adasında eylüle kadar harika eşkina alırız, öyle böyle değil.. bilgilerinizi gözden geçirseniz iyi olur..

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    özkan tebrikler, aynı saatlerde ben de atalar sahildeydim, kovamda 53 istavrit vardı :)

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Berkan abi merhaba nasılsın ? abi yarın akşam kumcularda bi organizasyon yapalım mı çapari için ? ;)

17. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Evet Sakarya / Karasuda da çok güzel eşkinalar var. konu başlığında dikkat ederseniz "Kartal, İstanbul, 2011 Balık Avı Raporları" yazıyor. bilgilerimde bir eksiklik yok.

sadece arkadaşın kartal sahilinden boşuna heveslenmemesini söyledim. yine de sizin söyleminize uyarak inip kendisi de tecrübe edebilir.

18. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bölgenin balık yapmaması ayrı ama eşkina zaten en güzel avlarını yaz döneminde veren bir balık.

yoksa ben mi yanılıyorum :confused:

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    izmirden az önce dndüm, bu ara fena yoğunum, hele bi yarın olsun Ersin, inşallah inebilirim sahile..

20. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ferdi abi Kartal sahilden olmazda, forumdan diğer arkadaşların dediği gibi küçükyalıdan olur caddebostandan olur...vs biryerden çıkar elbet kısmetse.. Ama benim bildiğimde yaz aylarında güzel av veriyor eşkina, gördüklerim ve şahit olduklarımda bu yönde şimdiye kadar... benim ikamet ettiğim bölgedeki bazı abilerim ve arkadaşlarım Kartal-pendik arası sahildeki bazı avlaklardanda güzel eşkinalar alıyorlar yaz sezonu içinde... Sİz Kartal sahilin neresinde avlandınız ilk bahar aylarından sonra hiçbir sonuç alınamayacağına dair böyle kesin bir tecrübe edindiniz öğrenebilir miyiz ?? :confused: