Kayseri Yahyalı - Kovalı Barajı na Gidipte Olta Atamama

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında haakaan tarafından paylaşıldı.

1. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    aynen dostum öyle oldu malesef

2. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    :) orhan abim sen beni güldürdün allahta seni güldürsün ettiğin küfürün değişik kombinasyonlarını bende ettim :) hehehe

malesef biz amatör balıkçıların kaderi bu abi :)

3. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    bir gün yolda yürürken biri beni yanına çağırıp iki tokat atsa ve ben ona tam saldıracakken adam hoopp dur orda bakalım ben seni satın aldım ahanda bu da belgesi dese şaşırmayacağım :) herşeye hazırlıklı olmak lazım galiba .

4. sahbaz1

sahbaz1 mustafa

Favori Makine:
    remıxon
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    hakan abi ben 05/07/2012 de kovalı barajında idim yanımıza gelen felan olmadı çünkü kiralayan adamlar balık bırakmamış 6 saat avlandım saat 16:00 dan 22:00 kadar bir tane balık tutamadım iyikide oraya gidip boşa vakitinizi kaybederdiniz.ağçaşar barajına gelince orası bu yıl kiralandı su sirkülasyonu olmadığı için balık kafasını çamurdan çıkarmıyor oda çok çamursu kokuyor yenmiyor.bende bir daha sefere yamulaya devam et temiz su temiz balık takma kafana saygılar..

5. sahbaz1

sahbaz1 mustafa

Favori Makine:
    remıxon
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    haa bu arada unuttum ben kayserinin develi ilçesindenim ecz.teknisyeniyim bölgeyi çok iyi bilirim sormak isteğin bir şeyler olursa emrin olur..

6. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    boyle bişi 2 yıl önce bileçik dodurga barajında başımıza gelmişdi. bizden 1 gün önce çok güzel balık almış arkadaşlar bizde heycanla sevine sevine gittik avlağa. gece kimseçikler yok ne güzel bomboş diye seviniyoruz. oltaları attık bir kaç araba daha geldi onlarda oltlarını attılar. sabaha kadar tık yok ya hayret diyoruz neden balık gelmiyor falan filan derken sabah 8 oldu. şişman ukala bi herif geldi yanımıza gerine gerine size burda balık yok artık ben kiraladım burayı demesinmi.. severmisin sabahamı bırakırsın adamı bilemedik..... adam tam 2000 metrelik derinliğide baya fazla olan bi ağ germiş.. 1 haftada ordan balığı çekdi. daha sonrada dodurğa barajı o sezon doğru dürüst balık tutulmadı. şu anda bile 1 kg sazan anca çıkmakda. bazı arkadaşlar amatörler için yer ayırması lazım diyor dogrufakat ağ olunca balık zaten oltaya gelmeden ağda kalıyor... vede devlet güzel buraları kiralıyor birilerine bakıyoruz orda artık balık kalmıyor adamlar ağla ne varsa topluyor ordaki balığı buyük oranda bitiriyorlar.kütahyada koskoca porsuk barajı var fakat ağcılardan oltaya balık gelmiyordesek yeridir. daha sonra senin ki kaç santim diye toplumsal hareketler başlatılıyor. avlakların ağcılara kiralanması ve senin ki kaç santim hareketi bir tezatlık oluşturmuyormu sizce bence oluşturmakda... bu ağcıları ihbar et hatları var. artık adamları ihbar etsen ne olaçak adamlar burları kiralamışlar kimi kime şikayet edicen.. bizim burda cumartesi pazarı vardır gittim yemimnle el kadar sazanlar porsuk sazanı yazmışlar tezğahlarda satıyorlar. sözün bittiği yer. ne diyelim daha...

7. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    sinan bey yazdığınız her cümleyi sindire sindire okudum . ve size katılmamak mümkün değil . madem barajları kiralıyorsun o zaman neden tebliğin varki ağ yasak diyorsun o zaman parayı verene neden düdüğü çaldırıyorsun . çok çelişkili şeyler bunlar . bana köşede bir yer ayarlıcaklarmış . orda balık bittikten sonra ayarlasan ne ayarlamasan ne . biz barajlarımızda göllerimizde balık kalsın diye tüm kurallara uyup uymayanları uyaralım , birer duyarlı avcı olarak üzerimize düşeni yapalım devletimiz bunu hiçe sayıp barajı kirlasın ağ atılmasına göz yumsun . allah sonumuzu hayır etsin . Saygılar .

8. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Arkadaşlar daha önce küçük bir araştırma yapmıştım. Göl satılması değil kiralanmasıdır olay. Fakat kiralanma aşamadı nasıldır bilmem ama Tebliğimize göre kiralanan göllerdeki amatör avcılıkla ilgili olarak şu maddeler geçmektedir.
    c bendinde bahse konu olan şey sanırım köprü, hes, sulama barajı yapımı aşamasında olan projelerden bahsetmektedir. Görevli avcılık için kiraladığını söylediğine göre; çantanızda tebliğin bir kopyası olsaydı. Jandarmanın ve görevlilerin gözüne soka soka buralarda avcılık yapabileceğinizi ve bunun yasal hakkınız olduğunu söyleyebilirdiniz. Hem sinirleriniz gerilmez hem de değneksiz köy bulmuşlara haddini bildirebilirdiniz.

Maalesef Samsun'da da benzer durumlar söz konusu. Çok merak ediyorum kiraya verilirken özel bir şartname sunuluyor mu? Yoksa adam alıyor barajı, göleti, gölü dilediğince at koşturuyorsa buralara aşılama da yapar avcılıkta değişik yöntemler de kullanır diye düşünüyorum. Böyle bir şartname olsa bile ki; denetleme konusunda yıllardır bir aşama kaydedememiş devletimiz sağolsun kiralama süresi bittiğinde gölü içler acısı halde teslim alanacağına eminim.

9. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Hakan kardeşim anlattıklarının aynısı geçen sene Kavak Divanbaşı göletinde yaşadım.Bizde hazırlıklarımı yaptık malzemelerimizi indirdik tam olataları atmaya başladıkki 4 kişi geldiler.Bu gölü 49 yıllığına satın aldık balık tutamazsınız dediler.Ağ atmıyoruz belgelerimiz var oltaya karışamazsınız dedik.tartışma çıkdı iş büyüyorduki satın aldığını idda eden kişi jandarmayı aradı.Jandarma zaten köyün içinde hepsi birbirini tanıyor.Jandarmaylada tartıştık sonuçta atamadan döndük Samsuna.Peşini bırakmadım,su ürünlerine gittim.Gerçekten doğruymuş.Peki dedim biz olta balıkcısıyız yasağı varmı,orayı alan kişişinin insiyatifine kalmış dediler.Bukadar basit yani.Dediğin gibi milletin vergileriyle kur parası olan züppe hazır balıklarıyla birlikte satın alsın birde kafasına göre artislik yapsın.Zaten bunlar anca ülkemizde olur.Artık sata sata bir göllerimiz ve balıklarımız kalmıştı onada başladılar.Hayırlı olsun bakalım daha neler göreceğiz.

10. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Ergin bey ilginiz için teşekkürederim . yahyalı barajı balık anlamında çok bereketlidir . çok iri balıklar oldugu gibi adet olarakda fazla . bu adamların o barajı tamemen kurutmadan bırakacaklarını sanmıyorum . belliki köylüyede bşkalarınada bir takım şeyleri tahadüt etmişlerki orda rahatça at koşturuyorlar .ama bir gün benden daha delisine rast gelirlerse orda onlar için kötü şeyler olabilir çünkü yaklaşım çok yanlış . barajın etrafını dolaştık ne bir tabela vardı ne başka bişi . bir konteynır vardı bunların bekçilerinin kaldığı yer olması lazım çünkü geçen yıl yoktu . Saygılar .

11. Ati

Ati atilla

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yayın 88 cm.
    selam arkadaşlar bu konudan bizde özellikle Kayseri bahçecik barajından dolayı dertliydik önceki kiralayan şahıslar aynı şeyleri burdada yapmıştı ama hakkımızı arayarak bizde onları bıktırdık Allahdan bu sene kiralayan kişiyle bizzat konuştum benim oltacıyla işim olmaz tuttukları kaç tane balıkkı uğraşacam onlarla dedi şanşımıza iyi bir insan çıktı.Ergin Demiroğlunun verdiği maddelere ek olarak 2011 yılında ticari tebliğe bakarsanız görürsünüz Misina ağ kullanımı yasak olmuştur ağları ip ağ olmak zorunda ama hiçbirinin ağı ip değil bu durumu Tarım il müdürlükleride biliyor ama hiçbirşey yapmıyorlar sizin yapacağınız yanınızda ticari tebliğ ve kendi tebliğimizi bulundurup böyle bir durumda jandarmayı arayıp bu şahıs suç işliyor diye ihbarda bulunmanız yasak malzeme ile avlanıyor diye ve bize yer göstermesi gerekirken üstüne hiçbir hakkı yokken bizi kovuyor diye (amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır.) bu maddede önemli kendi kafasına göre diktiği tabelelarda geçerli değil.sizde bunları kullanırsanız eminim onlar mecburen geri adım atarlar.
    Birde Jandarmayı çağırdınız gelmedi veya gereğini yapmadığında muhakkak bir üst makamına şikayet edin kesinlikle işe yarıyor biz şikayet ettik soruşturuma geçirince tutuştular Tarım il müdürlüğü içinde aynı durum ve öyle sağa sola gitmeye gerek yok Bimeri kullanın ve mümkün olduğunca çok arkadaşımıza burdan şikayet etmeye yönlendirin.

12. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Atilla abi çok ama çok teşekkürederim . tavsiyelerine uyacağımdan kesinlikle emin olabilirsin . tekrardan sağol . saygılar .

13. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Mustafa kardeşim ilgin alakan için çok teşekkürederim sağol . yahyalının suyu sodalı o yüzden kokuyor doğru diyorsun ki zaten inan ben et derdinde değilim o zil şıngırdasın bana yeter bu arada zamantı ırmağını biliyormusun ? turna çıkan yerlerini özellikle . sevgiler . saygılar .

Levent kardeşim umarım böyle şeyleri tekrar tekrar yaşamayız . benim en büyük endişem o . yakında nefes aldıgımız havayıda şişeleyip bize satacaklar

14. sahbaz1

sahbaz1 mustafa

Favori Makine:
    remıxon
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    merhaba hakan abi..

zamantı ırmağının bütün bölgelerini bilirim ben develide kalıyorum yahyalıya gitmeye hiç gerek yok direk develide görüşme şansımız olursa tomarza tarafına gideriz orda benim balıkçı turnanın yerine götürecek arkadaşlarım var gerçi bende biliyorum bir kaç defa gitmiştim.yayın balığına gelince develiye suyun en durgun yerleri 20 km fıraktın köyü civarı ama yayına yatılı gitmek gerekir yoksa biraz zor abi kolay düşmüyor yıllardır zamantıda bir yhayın yakalayamadım ama kızıl ırmağa bir kere gittim yakalamak nasip oldu.zamantıda tutuyorlar çok büyüklerini gördüm ama kişilere ulaşıp sorduğumda ya ağ atıyorlar yada pingel o yüzden onlarla hiç balığa gitmedim müsait bir zaman kararlaştırıp gideriz nereye istersen abi..

15. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Hakan abi okudum gerçekten çok üzüldüm.. Bakalım daha neler göreceğiz.. Bal tutan parmağını yalıyor insanlara saygı ne alt kademede nede üst kademede kalmamış.. Zaten ihlal bi durum olsa bile kimi kime şikayet edebiliriz ki herkes ayrı bir telde. Bu işler iyice zıvanadan çıktı ne yalan söyleyeyim beni soğutmaya başladılar bu işlerden.. Gavur diye dışlanan insanlar bu işi bu bizimkilerden daha iyi, daha insani yapıyor hakkımızda hayırlısı olsun inşallah, gerçekten çok üzüldüm.

16. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Sağol mustafa tomarza yı çok duydum ala da çıkıyor bildiğim kadrıyla ramazanda bir organiizasyon yapalım ben develiden alırım seni gideriz beraber ;) sözüm söz allahtan bir mani olmazsa görüşürüz .

17. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Öner merhabalar nasılsın ? **** açıkçası bu olanlar benide çok soğuttu ama bir kaç kılkuyruk için bu mükemmel hobiden vazgeçmem seninde vazgeçmemeni öneririm . biz avcılar sadece balıkla doğayla mücadele etmeyiz böyle zırtapozlarlada mücadele etmemiz gerekir . kendine çok iyi bak görüşmek üzere ;)

18. mustafa_0640

mustafa_0640 mustafa

arkadaşlar abiler böyle durumlarda suç bastırın gitsin.ben denedim oluyor.
    2 yıl önce memleketim olan kırşehire balığa gitmiştim.
    daha önceden barajın kiralanacağını da duymuştum.
    gece saat 3 civarı avlağımıza vardık.takımları falan hazırlayıp suyla buluşturduk.
    sabah saat 6 civarı yan komşunun yanına gideyimde bi selam vereyim dedim.
    selam verip durumu sorarken adam daha ağı toplamadım dedi
    bende hayırdır ne ağı dedim.
    -ben gölü kiraladım olta atmakta yasak falan dedi.
    bende ne yasağı kardeşim ben taaa ankaradan geliyom ben olta atarım dedim.
    baktım adam ters ters cevap veriyor
    -sen buranın adamına benzemiyorsun nerelisin dedim.
    -niğde dedi
    -bende şu karşıdaki köyü görüyor musun? işte ben oralıyım dedim.burda olta atmama başbakan karışamaz sen kim oluyon dedim.istersen muhtarıda çağırıyım derdini ona anlat dedim.
    adam hemen geri vites yaptı.
    -iyi madem ankaradan geliyon bide buralısın at bari dedi.
    ne yalan söyleyim adama öyle sinirlendim ki normalde 5 oltamız vardı saat 9 gibi merkeze gidip 10 tane kasnak aldım sırf gıcıklık olsun diye...

söyleyeceğim sizlerde sert yapın arkadaşlar onlara prim vermeyin
    kendileri ağ ile küçük büyük demeden eşek yükü ile balık avladıklarını zannederler.bizim gibi gariban sportifçilerinde alıkoydukları 3-5 balığa göz dikerler...

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hakan kardeşim;

Maalesef bilinçsiz kişilerin keyfi tutumlarıyla muhattap oluyoruz zaman zaman. Karşınızda ki muhattabınızın kültür bilgi ve davranış seviyesini çooook iyi idrak ediyorum.

Konunun Jandarmaya intikal etmesi burada son derece önemli.

Şuna inanın ki, jandarma subay ve Astsubay okullarında yapılan eğitim ve öğretimlerde, bu tür görevlerinin olduğu belirtilmez ve öğretilmez. Yoktur asli görevleri içerisinde. Ama maalesef bu tür görevlerde o bölgedeki Jnd.ya öylesine verilmiştir. sorumlusun demişler. Bu konuda en küçük bir bilgi donanımına maalesef sahip değillerdir. Hele ki karşınızda bir Uzman Jandarma Cvş. olduğunu düşünün; ki, muhakkak uzman J.Çvş.la muhattap olmuşsunuzdur. O da 6 aylık eğitimle bunu hiiiiiç mi hiç bilmez. Görevlendirildiği yerde böyle baraj, gölet gibi yerler olunca da, kulakdan dolma bilgilerle ve adamların kiralama belgelerine göre değerlendirir ve doğal olarak şöyle der; '' Ha, eğerki bu kişiler burayı kiralamışlarsa, resmi belgeleride buysa doğal olarak buranın tüm hakkı bunlardadır.'' 2/2 tebliğ desen, '' O da ne '' der. İşte burada hiç eksik olmamamız gerekir. Amatör balıkçı belgesi mi, al kardeşim bulunsun. Tebliğin de yanındaysa ver kardeşim karşında ki Jandarma görevlisine. Size hediyem olsun deyin. Bir inceleyin ve değerlendirin. Daha sağlıklı ve bilerek karar verirsiniz. Bak burada ne yazar komutanım , deyin ( Komutanım denmesinden hoşlanırlar:p :p ) '' kiralık göletlerde, amatör olta balıkcıları için yerler ayrılır ve tabelalarla bu yerler belirlenir '' der bölümünü gösterirsin. Amatör balıkçı belgesiyle ilgili zorunluluk olmadığını gösterirsin.

Ve '' Evet sayın komutanım, biz amatör balıkcı olarak avlanmaya geldik. Ya bu belgeler doğrultusunda bize müsade edersiniz, yada, bu gölet veya barajda, amatör olta balıkcısıda, olsa balık avının yasak olduğunu, bu vesile izin verilmediğini gösteren tutanağınızı tutun, hep beraber imzalayalım, göleti kiralayanda imzalasın ve bir nüshasını bizde alalım.'' deyin ve ısrarcı olun.

Ve daha sonra deyin ki; '' Biz bu tutanakla Cumhuriyet savcısına gerek sizin ve gerekse göleti kiralayan kişi hakkında şuç duyurusunda bulunacağız. Ve ayrıca İl J.Alay komutanlığınada şikayette bulunacağım.'' deyin. Yanınızda ki arkadaşınızda bölgeyi ve kişileri, J. aracını plakasıyla fotoğraf makinasıyla belgelemek amaçlı resimlerse İşte o an, Jn.Uzm.Çvş, ne olacağını anlar '' Hop hemşerim ne çekiyorsun. '' der ve işin boyutunun altında kalacağını peşinen kabul ederek tırsar.

Sonra mı;

Döner göleti kiralayana, '' Bak hemşerim sen burayı kiralamışsın, tamam da, bu arkadaşlarında buralarda belirlenen yerlerde avlanma hakkı vardır Bak burada yazyor; sende öğren. Bundan sonra bu konuda bize şikayete gelme. Senin hakkında şikayete gelen olursa da hakkında iyi olmaz; ona göre. '' der.

Başarı oranı ne mi olur ? dersin sonuçda.:confused: :confused:

% 99.999999999 :p :p :p

Tabii ki kurulan diyalog, uslup ve davranış biçiminin, saygılı, seviyeli ve etkili kurulması gereklidir.

Adınıza gerçekten bende üzüldüm. Umarım bundan sonra, bu tür olumsuzluklar yaşamazsın.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Saygıdeğer Orhan abi. ( Abi dedim içimden öyle geçti.:p :p )

Siz benden çok daha iyi bilirsiniz ki, sahiller, kişi, şirket ve kurumlarca halka kapatılamaz.

Sahiller halka açıktır. Sahilden veya denizden gelerek beş yıldızlı bir otelin sahiline oturabilirsiniz, güneşlenebilirsiniz, yüzebilirsiniz. Kimsenin birşey deme hakkı, hukuku yoktur. Sorun mu yaşadınız ? Bırak onlar çağırsın kolluk kuvvetlerini. :confused: :confused: Çağıramazlar zaten.:p :p

Saygı ve hürmetler ederim.