Kırık kamışla bu kadar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Vay maşallah abi o neymiş öyle! :eek: Hakikaten derenin trofelerinden birini almışsın, yakışmış. :thumb:

Ne güzel yağmur yağdı, dereler akıyordur şimdi, şu anda avda olacaktık bizde, planlar öyleydi, ama işte bahtsız bedevi misali, tam şartlar iyileşti derken dün akşam deprem oldu. :rolleyes: Şimdi sanmıyorum ki av verimli olsun. Normal zamanda bile verimsizken. :eek:

Yukarıda Sinan da yazmış, benim de aklımdan geçti okurken, göl kamışına makina takmayı neden düşünmüyorsun? Bir dezavantajı olacağını sanmıyorum aslında. Ufak, hafif bir makinayla kalama tam kapalı halde normalde avlandığın gibi kullanırsın ama böyle birşey geldiğinde açıp mücadeleyi rahatlatırsın, olmaz mı? :)

Daha iyileri rastgelsin abi.
    Görüşürüz.

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sıradan avları yayınlamıyorum zaten:D teşekkür ederim kardeşim sağolasın:)

eyvallah kardeşim sağolasın teşekkür ederim:)

atçek için o gün tam vakti idi...sadece sabah suyu ile kalmamalı idin..gece 12 1 e kadar yolu vardı bence...

kamış hakkını verdirdi şu zamana kadar..çok kefal çektim o kamışla:) ben yoruldum beni emekli et dedi..bende onu boğaz manzaralı yere yerleştirdim:laughing:
    teşekkür ederim kardeşim sağolasın:)
    teşekkür ederim kardeşim sağolasın eyvallah:)

3. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın Vedat abi teşekkür ederim:) bu aralar kendine iyi bak abi:)
    saygılar

evet gerçekten ummadık yerden ummadık takımla güzel bir heyecan yaşattı bu kefal:) teşekkür ederim sağolasınız :)

sağolasın abi teşekkür ederim:)

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    makina takma fikri kafama yatıyorda:)
    lakin kamış zaten ağır,saatlerce tek elinle tutuyorsun..birde makinanın ağırlığı eklenince nasıl oluridk
    makinanın şu avantajı var..büyük balık denk gelince sal gitsin misinayı...:)

bunun dışında böylesine büyük balıkları almak için yardım gerekli.. yoksa büyük uzun saplı kepçe...bunlar yoksa...
    mecburen kamışı bırakıp misinayı ele almalı..aksi taktirde intihar olurhihi
    makinalı sistemi deniyeceğim..ama aparatı nerden bulacağım oda ayrı bir sorun:D
    olmadı makinayı güzelcene bantlarım:D
    dün deprem oldu 6.0 şiddetinde..ben anında fark ettim..bu seferki ufak galiba derken git gide şiddetini artırdı...hatuna koş bırak yemek yapmayı deprem oluyor dedim:D
    ayaktaki insan daha az hissediyor depremi..geçen gün 5 şiddetinde oldu..onun altında 3 4 sefer daha oldu sanırım:)

2 büyük kefal iyi yağlanmış:) bunların lezzeti harika olur:hungry: mangal için hazırladım bekletiyorum:D
    şu zamanda artık levreğin çıkması lazım..uzun süredir yapmadığım bir avlanma yöntemi idi..bundan dolayı hasret gideriyorum bu aralar:)
    teşekkür ederim sağolasın

antalya side de yaşam hayatımı sürdürüyorum :)
    ben ilk gördüğümde levreğe benzettim bulanık suda:D çok geçmeden kefal olduğunu anladım:) şunu iddia ediyorum..bu boydaki bizim buraların kefali..lezzette levreği sollar;)

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    daha büyükleri iğneyi kırar dostum:D bu bile iğneyi açmış..bu gün farkına vardım:D yani biraz daha boğuşsak iğneyi düzlüyecekmiş:D inşallah daha büyükleri denk gelir bu balığın peşinden koşanlara:)
    teşekkür ederim kardeşim sağolasın
    sağolasın Hakan abi teşekkür ederim:) saygılar

teşekkür ederim abi sağolasın:) sizede rasgelsin:)

o icadı o gün denemiştim kefallerin üstünde:D teşekkür ederim kardeşim sağolasın:)
    aslında nickin ortasındaki kelimeyi ara ara değştirmek gerek:D kefal peşinde.mırmır peşinde:D melanur peşinde:laughing:
    teşekkür ederim sağolasın kardeşim

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kefal takıldımı sağlam basıyor takıma,levrek gibide hemen mayışmıyor:D yorayım edeyim dersen çok bekletir seni, ölmek bilmiyormrsparkle geçen seferkilere müdahele etmedim..2 3 saatte mutfağın evyesinde yüzdüler:D
    senden paşa bekliyoruz artık,herşey tamam eksik olan paşa:D inşallah denk getirirsin onu:thumb:

vakit bu vakit, şimdi tam zamanı..aldın aldın balığı.yarın öbürgün yatar deniz:)
    depremede çok takıntılı kalma,,denk getirirsen şartlarda uygunsa alırsınn balığı:)
    geçen hafta kefal aldığım gün atçekci ile sohbet ettik..levrek aldınmı dedim dün..2 tane almış boğazda gece..biz o saatte takılamayız oralardaidk beklersen meyvesini veriyor boğaz..

şöyle bir düşünüyorumda..normal bir kamış gibi deyil bu göl kamışı..büyük balığı ayaklarının dibine getirmek çok zor bununla..
    tek kişiysen balığı yorsanda misinayı ele almak icab ediyor..kamışla kıyılayayım dersen bu sefer kıyıdan uzaklaşıyorsun..balığı kaldırmak zaten büyük risk..650gr lık kefal kamışı kırdı..bu büyük kefal saniyesinde kırar kamışı:)

makinalı sistemde balığı yorarız,,sonra misinayı ele alır çekeriz..bu bakımdan makina işime yarar...denemelik yapacağım bir kereliğine:)

.......................................................................................

dün akşam saat 7 gibi elektrik gitti..bu gün gece 12de geldi..bu sebebten foruma giremedim... arıza yerin altında imiş..birazda avare iş yaptılar uzadı gitti:rolleyes:

7. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    Adrenalin yapmışsın, o kadar olumsuzluğa karşın hedefe ulaşmışsın helal olsun sana. Tebrik ederim.

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eyvallah kardeşim sağolasın teşekkür ederim:)

cümleten hayırlı geceler

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    2 tane topan kefal yakaladım bugüne kadar. Biri 700-800 gr kadardı. Yerlerde yuvarlanmama, dirseğimi kanatmama neden olmuştu, çıkartırken. Diğerinin yüzünü bile görmedim. Sudan kesemedim balığı. 2 sene önceydi sanırım. Kefal sert basan tutması zevkli bir balık. :)

Sağolasın abim, benimde isteğim bu. Hayalimdeki raporu yazdıracak balığı bu sezon denk getiririm umarım. :rolleyes:
    Nice keyifli, heyecanlı avlar dilerim. :)

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Valla dalga iyi de, balık yok abi yaa enteresan şekilde. Daha doğrusu benim yokladığım, şehre yakın avlaklarda yok. Dün gece gittik yine, buraya yazdıktan sonra kendi kendimi gaza getirdim çıktım gittim. :D Ama hedef yemli surf avıydı, tabii ne olur ne olmaz diye dereağzı bir avlak seçtim. Durumu teftiş edelim en azından diye. ;)

Ben oynaklar çatlamalar fln beklerken derede kefal kıpırtısı bile yok :eek: Akıntı sıfır, göl gibi olmuş dere. İki saat kadar yemli attık denize ama gözüm hep derede, bu süre boyunca tek bir kıpırtı olmadı, resmen kefal bile yoktu. idk

Aslında tabii senin yeni mekan levrek yönünden bu bölgenin en verimli yeri. Ona yakın verimde bir iki yer daha var. Gerçi bunların hiçbiri, mesela İzmir'in avlaklarındaki verimle karşılaştırılamaz bile. :rolleyes: Ama en azından buraları yoklamak lazım, sonuçta elde olan bu, atlayıp 50-100 km mesafeleri tepmek lazım. Ama işte onu da ancak haftasonu yapabiliyoruz, genelde her cmt akşamdan sabaha avdayız, gerçi son dönemde atçekten çok yemli ava döndük bizde senin gibi ama, arada atçek yaptığımız da oluyor. Daha bu sene levrek namına gelen giden yok abi, bırak gelmesini, sesini ya da görüntüsünü almış değilim, çekeni de görmedim zaten.

Durum böyle olunca atçek hevesi de kırılıyor insanın. Yemli ava gidiyoruz artık, yine de takımları yanımda götürüp getiriyorum, ekstrem bir duruma denk gelirsem çıkarıp sallarım diye. :)

Göl kamışına makina aparatını keşke bikaç gün önce konuşsaydık abi, benim kargo yolda, ona attırırdım bir tane senin için. Bende şu var, gayet güzel bir alet.
    Gerçi daha hiç kullanmadım ama, iki sene kadar önce aldım taktım göl kamışına, daha hiç ava götürmedim dolapta öylece duruyor :laughing: :D :D

Yav ben bu aparatı sana vereyim. :) Zaten hiç kullanmamışım, kimbilir ne zaman kullanırım, o zamana kadar mutlaka siparişim olur yine, getirtir takarım üstüne, iki yılda o nöbet tutar artık devir teslim yapsınlar :laughing:

Haberleşelim abi.

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Aykut ben bişey anlamadım bu aparattan. Bu nasıl takılıyor göl kamışına ? :confused:

Makina takması falan nasıl? Kolay bir alet mi, biraz tarif eder misin?
    Bana da lazım böyle birşey. :)

12. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    Avın her türlüsü siz de mevcut tebrikler.

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

:eek:
    Şimdi sen sorunca o sayfadaki fotoya baktım.
    Ben de bişey anlamadım. :laughing:

Ama şunu biliyorum, aldım geldi direk takmıştım kamışa, hatta makina da takıp denemiştim, üstteki parçalardan birinin aşağı yukarı kaydığını ve o dikine duran metal mandalı indirince ayarladığın yerde sabitlendiğini hatırlıyorum, makina ayağını sıkıştırıp kitliyosun, ama kamışa nasıl monte ettiğimi hatırlayamıyorum şimdi çok zaman oldu. Acaba fotolarda olmayan kelepçe gibi bir parçası daha mı vardı? :confused: Yoksa kendim mi uydurmuştum bişey, valla hatırlamıyorum. :D

Akşam eve gidince çıkarıp bakayım, detay veririm Volkan'ım.
    Gerekirse foto falan da koyarım. :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Makina takma şeklini yazınca, anladım şimdi. Lakin kamış montajı hakkında ciddi soru işaretleri devam etmekte. :D:D:D Akşam foto falan eklersen sorun çözülür zannederim. :) Teşekkürler Aykut, sağolasın. :)
    Bana da ilham oldun bu konuda. ;) 25'lik safina yatacağına, bi işe yarar belki bu aparatla. :)

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bakalım akşam anlaşılacak ne menem bişey olduğu :D Fotoğraftan anlaşılamayan, uzay teknolojisi ürünü bir takılma şekli mi var, yoksa tesisat ustası gibi kelepçe falan mı atmışım görecez :D :laughing:

İhtiyacın olduğunu bilsem gelirken getirirdim aslında, iki yıldır evden, bırak evi dolaptan bile çıkmamış bir aparat. :eek:
    25'lik safina tam bu işe göre. Küçük ve hafif. :thumb:

Görüşürüz kardeşim.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İhtiyacım olduğunu sen yazınca anladım. :eek: :p :p :p

Nasıl olduğunu bir göreyim, akşam 2 tane sipariş veririm icabında. :eek: (yedekli)

Zaten sipariş sayım çok düştü, eski performansımı yakalamam lazım hihi hihi

Sevgilerimle Aykut'um. Görüşmek üzere... :)

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    umarım yakalarsın kardeşim gönlündeki paşayı:) benim umudumu kırdı levro...yokluğuna tahammül edemiyorum artık:D bu gün akşam üzeri yokladım,,1 saat kadar..ne tutanı gördüm nede tutabildim..canlı yem atanlarda var bu kişilerin içinde...

ama ben nevaleyi çıkarmıştım çokda tınn diyordum:D
    bu gün yine kefal show vardı:D
    dakika 1 benzer büyüklükte bir tane tutdum..buseferki 6mt lik misinayı aldı kamışı gömdü suya:eek: balığı zapedemedim..kurtuldu kancadan..:eek:
    kaçırdıklarım hariç 8 tane aldım.. 300gr ile 700gr arası:D
    bu sefer kardeşim için gittim..yıllardır balık ister heye heye der geçiştirirdim:D
    yarın oda balık yesin bende mangala atayım büyük kefali:hungry:

dün googlde araştırmıştım benzer aparatı gördüm..nasıl montelendiğine kafa basmadı:)
    acaba uç kısımlarına kelepçe mi takılıyor:confused:
    ben geçen yıl youtubede görmüştüm surf kamışlara çıkrık makina monte ediyorlardı..

basit bir yöntemi vardı..onu bir araştırayım:)olmadı haber bırakırım ben sana pm den o aparat için:)
    bu gün lazım oldu..büyük bir tane tutdum..bu seferki dehşet bastı,balığı dipten yukarı çıkartamadım:D makina olsa idi yol verirdim yorardım balığı:)
    2 seferdir benim açından oldukca verimli geçiyor av..avlak noktam iyice deşifre oldu..karşıdakiler seyretti ben tutdum yine..ben tutdukca benden bahsediyorlardı..kesin kapatırlar orayı bu sefer:D çünkü karşıdaki avlananlar sabit günü birlik gelirler hep aynı kişiler..:eek:
    kefalden zevkimi alınca bu gün akşam üstü yokladım atçek te levreği..yokidk
    dedim senlemi uğraşacağım,sepet zaten ağırlaştı ben gidiyorum dedim:D

memlekete küstürmüştü levrek..kefaller ile yaşama sevincim arttı vallah:D

teşekkür ederim Osman abi sağolasın:)

cümleten rasgele

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Evet tahmin ettiğim gibi, uzay teknolojisi ürünü bir takılma şekli yokmuş, bildiğimiz tesisatçı işi :D :D

:D
    O iki ucundaki çıkıntılardan sıkıca bantlamışım elektrik bandıyla. :eek: Plastik kelepçe de yapılabilir, daha uzun ömürlü olur. Ama elektrik bandını baya gerdirerek sarmışım, gayet sağlam olmuş gibi, uzun süre kullanılabilir sıkıntı çıkarmadan.

Sağ taraftaki kısım altındaki ray üzerinde ileri geri kayıyor, makinanın ayağını oturtup en sıkı konuma getirip mandalı kitliyorsun.

Şöyle bir görüntü oluyor.

Budur. :)

Bantları söküp gönderirim abi ne zaman istersen. :) Bende en azından bir süre daha bir işe yaramıcak gibi görünüyor :eek:

Bugünkü olaya üzüldüm. :(
    Keşke dediğin gibi kalama imkanı olsaydı da alsaydın tosunu.
    Gerçi öyle verimli bir yerde senin gibi bir kefal ustası daha çok denk getirir o tosunları. ;) Çözmüşsün mevzuyu belli ki.

Peki birşey daha sorucam, bu göl kamışının olayı nedir? :eek: Yani avantajı sadece ekstra uzun olması ve kıyıdan uzakta balığa kendini göstermeden av yapmaya imkan vermesi mi yoksa başka bir olayı var mı? Mesela 4.50 bir surf kamışla bu av yapılamaz mı? Ağır mı olur uzun süreli avda? :confused: Evet aslında bariz bir ağırlık farkı var. Ama senden duymak isterim göl kamışının marifetlerini. :) Pratikte neler farkediyor?

Çünkü bazı dezavantajları da var gibi görünüyor. :cool:

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kefal de başka zevkli bir balık abi. Çok sevindim senin adına. Göl kamışıyla avlanmak ta ayrı bir lezzet. Ne zevk yaşatmıştır kaçan balık anlayabiliyorum.
    Böyle heyecanlı olsun da varsın levrek olmasın.
    Umarım avlağını bozmazlar.:confused:

Rastgelsin... :)

Abi aparat gelene kadar Roy'un bahsettiği elastik bir aparat vardı. Kızların bileklikleri gibi lastik. Göl kamışına bir karış takıyorsun, kalama oluyor bir nevi. :)
    Bilekliklerden sen yaparsın, hem ucuz hem pratik olur. Benim de aklımda. :)

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Kırık kamışla bunları yakalayan adama profesyönel kamış verilmez arkadaş,mazallah denizi kurutur:eek: :eek: :D :D :D
    Tebrikler Kadircim afiyet olsun:thumb: