Kırık kamışla bu kadar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    resim için teşekkürler Aykut:) yolun düşerse bir ara getirirsin..
    ben bahsettiğim videoyu buldum..basit bir bağlama yöntemi var:)
    lazım olan 2 kelepçe:D iç lastik var:) hemen yarın hallederim ben bunu:)

göl kamışı ile avda sezsizlik önemli.büyük balık için. su berrak olursa şansın birazdaha azalır..ama bu büyük tutamıyacağın anlamına gelmez..bulanık suda su derinse kıyıya kadar kefal gelir..diğer deniz balıkları dahil..sazan dahil..bilimum balık işte:)
    göl kamışlı takıma alışırsan..hangi balığın oltana vurduğunu bilirsen..vaktinde çırptırman ile sonuca varırsın..
    normal olta takımından daha iyi tasma atarsın bununla:) çünkü balığın hamlesini o şamandıra sana bildiriyor:)

http://www.youtube.com/watch?v=Y6rD-XMpIBY

buda farklı bir aparat..

http://www.youtube.com/watch?v=DfA8Y4HVtLg

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Maşallah Kadir kardeşim tebrikler, her avın ayrı bir aksiyon oluyor, aha balık kaçacak diye yüreğimizi ağzımıza getirdin, bir an uzat elini tutuyorum diyecektim nerdeyse :eek:

Ayrıca sizin oralarda anlaşılan ne mübarek bir balıkmış bu kefal :D

Avların daim ve bereketli olsun, en kısa zamanda levrek raporunu dört gözle bekliyoruz Kadir kardeşim. :)

3. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o nasıl bir bağlanış yöntemi yavv merak ettim şimdi:) misinaya lastikmi bağlıyormuşuz:confused:

teşekkür ederim Can kardeşim sağolasın eyvallah:) nasipte varsa geliyor birşekilde:)

o gün biri lazımdı abi :Dbalığın ağzındaki minnacık iğne...ha çıktı çıkacak diye ödüm kopuyordu :D
    buraların kefali iyidir abi :) avlak yeri önemli abi :)
    teşekkür ederim abi sağolasın :)
    levrek 2014 e kaldı abi :D nasipse tutarız.. :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Abi, benim göl kamışıyla levrek tuttuğum raporda bahsetmişti Roy. Söylediği aparatı ben bulamadım sitelerde ama lastik bileklik monte edip güzel balıklar tutanları bir başka forumun raporunda okumuştum.

Lastik bilekliğin bir ucuna misina balıyorlar, bir ununu da kamışa bağlıyorlar. İri balıkta kalama görevi görüyor. Bana mantıklı geldi. Sen gene de Roy'a danış. Bu konularda bilgi sahibi o. :D

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi iç lastik ve uygun kelepçeyle bu aparat olmadan da sabitlersin zaten :D

Bunun avantajı ne olur, çok ucuz birşey, işi çözer, bir de makinayı istediğin zaman çıkar tak kolay olur, başka bir avantajı olmaz. :)

Bendekini getiririm sana, bir dener bakarsın.

Ama sen zaten bir sonraki avda makina kullanıyor olacaksın, tosunlar da artık kaçamayacak ;)

Daha irileri rastgelsin abi.
    Görüşürüz.

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tamam şimdi anladım:D lastikte önümde duruyordu 2 tane:D bagaj lastiği,dün çantadan çıkarmıştım masada duruyordu öyle..
    boğaz kısımları çelik halkalar ile sıktırmalı..bağlaması kolay olur:) sadece kancasını kesip çıkarmak gerek..70cm uzunluğunda..
    normal lastiğe güvenmem ben:D

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/bagaj-lastigi-super-fiyat-1-metre-57471771

sağolasın kardeşim teşekkür ederim:) denemelik bir kereliğine makina takacağım..kullanım perfonmansına bakacağım:)

7. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Lagos 1kg (50cm, ama bugün tutsam salardım)
    Balık avı öyküsü tadında okudum, edebi gücü iyi.

Bence bu raporlarını kitaplaştırmalısın.

Benim gibi acemi bir avcı bile, bunun olağandışı olduğunu anladıysa!

Candan tebrikler...

Not: teknik olarak şunu yap bunu yap tarzı cevaplar, daha sağlam kamış dışında anlamlı değil bana göre.

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim sağolasın:) aslına bakarsan benzer mesafede 3.5 kiloluk levreği yine çıplak elle çekmiştim.. 1dk içinde karaya almıştım,hemide suyun içinde balığın ağzına elimi sokup çıkarmıştımhihi

diyeceğim odurki o levreğin yarısı ağırlığındaki kefal bana müthiş zevk yaşattı:) raporuda bundan dolayı uzun yazdım:)

rasgele

9. alihan__

alihan__ ALİHAN

Kadir bey tebrikler. Göl kamışı ile kefal yakalamak gerçekten başka bişey. Ben ilk defa gittiğimde bu arada hep Manavgata geliriz sabah 8 de elimde 8 metre kargı aksam 5 e kadar güneşin altında belime kadar su içinde aç susuz nasıl bi hırs olduysa artık. O zaman iyi de balık vurmuştu ama ilk defa gittiğim için skor 0 tabi. kefal de az namussuz değil tık ediyo şamandıra hatta tık bile etmiyor hayal meyal çırpıyosun yok, tık çırp yok, tık çırp yok her seferinde ekmek değiştir derinliği ayarla aksama kadar telef oldum iyi küfür etmiştim. ulen ne gerek var bu rezilliğe git teknede tut mercanını barbununu keyfine bak bunlar ne anlıyo bu kefal işinden diyorum tabi siftah yokken. sonra bir gün 3 kg lık kefal yakalamamla tekneye gitmez oldum. rüyamda şamandıranın batıp çıktığını görüyordum o kadar artık. senin kefal takımı nasıl şamandıra-fırdöndü 2li köstekmi* mesela 10 cm aralıkla 4 köstek yapamazmıyız. balık çoğu zaman dipten alıyo ama bazen 1 2 karış üsttende alıyo heralde sen nasıl yapıyorsun derinlik ayarını falan...

10. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Okurken sanki ben yakalıyormuşum gibi heyecan yaptım :) Eline sağlık çok güzel rapor ve av olmuş, afiyet olsun :)

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    manavgat ırmağında avlanıyorsan ekmek içi kendiliğindende düşer kısa bir zaman içersinde..

kefal şamandırayı mini mini batırır aşağı ekmeği sorarken..herkes onun kefal olduğunu,balık olduğunu bilemez..ancak kefal ile haşir neşir olan göl kamışı ile avlanan kişiler bilir bunu.. deniz balığı.alabalık..sazan..bunlar anında gömer şamandırayı...

şu büyük balık şamandırayı milim oynatıyordu ;)

takıma gelince...ben 3lü fırdöndü kullanırım...
    sağına soluna 25 ile 30cm lik iğneli beden yapar bağlarım..

resimler içersinde şamandıralarıda gösterdim..beyaz renkli ve tahta şamandıralar kefal için..benim vazgeçilmezim onlar..

derinliği nasıl ölçerim...

tahmini ne kadar derin.. 3mt ben 4mt yukarı kaldırırım şamandırayı..

iğneye bir kurşun takar takımı dibe yollarım.. misinayı gerdiririm..kamışın ucunu eğmeden...

su yüzeyi ile şamadıranın alt uc kısmı arasındaki mesafeye bakarım.. 1mt var diyelim....ben 1 buçuk metre aşağı indiririm..

sebebi yerden 50cm havada olsun takım...

teşekkür ederim sağolasın :9 sizlerede gönlünüzdeki balıkları tutmak nasip olsun :9

rasgele

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    göl kamışına makinayı taktım,pardon bağladım arkadaşlar:D

kelepçeli yapacaktım..kafa sonradan dank etti...kelepçeyi aldıkdan sonra...kelepçe insanın elini rahatsız ediyor makinayı tutarken....

makinayı bant ile sabitledim..:peace:

makinanın kamış tutan yerin altına, bisiklet iç lastiği yerleştirdim..2cm eninde 10cm uzunluğunda..makinayı sabit tutması için...
    sonra bandı gerdire gerdire sardım...gayette sıkı oldu.3 4 kat sardım sanırım..:thumb:

Uploaded with ImageShack.us

kanca,klips takılacak yer bilem yaptım yafff:D
    ben bu takımı uzağada fırlatırım :peace: makinanın kafayı aç..savur takımı:D

buda kefalin sondan bir önceki hali arkadaşlar:hungry:

13. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Lagos 1kg (50cm, ama bugün tutsam salardım)
    Afiyet şeker olsun usta !

Elimde 6m göl kamışı var, bu sistemi deneyeyim mi? Karar veremedim, çünkü kayınçonun kamışı. Hanımla papaz olmakta var. Bence olur gibi geliyor.

Bu arada (iyi) herkese uzun, sağlıklı ve iyiliklerle dolu nice yıllar dilerim.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Gayet güzel olmuş abi, şimdi de gelsin bakalım iri kefaller. :)

Balık tabağı da çok renkli gözüküyor. :)

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    göl kamışı sadece tatlı suya has deyildir..kıyısı birazcık derin olan yerlerde denizde avlana bilirsin 1mt ve üzeri yerlerde... deniz balıkları daha bir kuvvetli batırır şamandırayı..:)
    iyi yıllar

hazırlık yapınca balık vurmuyor yaa ben bunu çözdüm artık:D
    balığa hazırlanmadan gideceksin..aniden fikir değiştirip gideceksin..:)
    yarın deniyeceğim takımı:peace:

16. alihan__

alihan__ ALİHAN

bende aynı şekilde yapıyorum ancak aynı 2 li takımın biri diğerinden 10 cm uzun. uzun olan kancaya kurşunu takıp tam yere deyecek şekilde ayarlıyorum. yani kancanın biri tam yere değiyor diğeride yerden 10 cm yukarıda. sen denedinmi 2 li takım değilde üst üst 10 ar cm farkla 3 yada 4 köstekli takım yapsak olurmu ki. çünkü büyük balık tam dipten beslenir derler ama bazende senin yaptığın gibi 50-60 cm yukarıdan besleniyor bu şekilde şansımız artmazmı böyle yapsak ne gibi sıkıntı doğurur

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yanında birisi varsa ilk defa bu işi yapacak olan:D 3 lü 5li iğneli takımı ver eline..atıp çeksin önüne..bölgeyi yemlemiş olur:)

iş yapmaz diye bir kaide yok lakin zaman kaybın olur,
    ayçiçek küspesinin içine bayat ekmeği doğra..onu bir güzel ıslat..iyice yoğur şişsin.. ara ara top yapar önüne atarsın..
    bu kafidir...

balığı bölgeye çektinmi... ekmeğin kabuğunu iğneye tak..;) büyük kefali böyle avlarsın..
    ekmeğin kabuğunu hemencecik düşüremez balık...
    ekmeğin kabuğunu iyi takmış isem balıkta vurmadı ise onu 2 3kez atıp çekerim..düşmüyor...

suyun tabanı nasıldır bilinmez..bu sebebten yemi iyice aşağı indirmiyorum ben zira..ağaç dalı vs sebeblerden dolayı takılma olasılığını düşünürüm..
    yer yer akıntılı oluyor su..şamandıra akıp gidiyor..takım sürüklenirken takılma olasılığı var..

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kefalde kefalmiş ama,güzel av yapmışsın Kadir tebrikler,güzelde hazırlayıp afiyetle yemişsin,afiyet olsun ve rastgelsin...

19. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Kadir abi, detaylı anlatım ve takımların resimleri için teşekkürler. Balıklar için de tebrik ediyorum. Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle, her daim rastgele.

20. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yeni tasarım hayırlı olsun abi. :) Gayet güzel olmuş gibi duruyor. O elektrik bandını gerdirerek sarınca baya sağlam oluyor. :thumb: Islatmadan kullanırsan baya uzun süre gider heralde.

İnşallah kullanışlı olur abi bu sistem senin için.
    Bana olacak gibi geliyor ya, hayırlısı. :rolleyes: