Kırık kamışla bu kadar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sağolasın abi teşekkür ederim:) balığı o gün hepten tüketemedik zira garnitörlü olunca, cam tepsinin yarısına anca geldik:)
    dün akşamda kalan bölümü mideye indirdik..yanlız bu kez farklı olan birşey vardı..idk
    yemeğin tadı dahada bir güzel olmuş:hungry: sildim süpürdüm cam tepsiyi:D
    bundan sonra ilk gün yemiyeceğin bir gün bekleteceğim:D

teşekkür ederim kardeşim sağolasın eyvallah:) sana ve arkadaşlarına ras gelsin daha güzelleri:)
    makinayı elimde tutacağım için sürekli..o bant iyice yapışır kaynar birbirine:D
    şuan için denemelik yaptım...memnun kalırsam eğer..
    hacı sarığı gibi sararım ben onu:D öncesinde ip sararım.üstüne bir epoksi,,bir bant onun üstünede bir epoksi :D
    makina orda sabit kalır taki kamışı kırancıya kadar:)

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi eğer sürekli kullanmaya karar vericek olursan, güzelim makinanın ayağını epoksiye falan bulaştırma, yazıktır :D Gerekli aparat zaten elimde, onu montelersin kamışa bu dediğin şekilde, makinayı ona takar istediğin zaman da çıkarırsın. :)

Dün Boğazkent'in ilerisine kadar geldim ava, az daha gelsem Side zaten, getiririm sana aparatı. Sistemi beğen de, gerisi kolay.

Rastgelsin abi. :)

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Kadir Abi elektrik bandının yerine yine elektrikçilerde eriyen bant adında bantlar var, denemeni şiddetle tavsiye ederim :)

Markasına göre fiyatı 5-10 lira arasında değişiyor, ben sörf kamışların sap parçasını komple bununla sarıyorum. Yapışkan değildir ama sardığın yerin şeklini alır, açılmaz su falanda tutmaz. İstersen işin bittikten sonra sök bir dahaki avda birdaha sar sıkıntı çıkarmaz. Dokunduğunda deriyle kauçuk arası bir his uyandırır. Hatta çizilmesini istemediğin spin kamışın varsa onunda ilk parçasını sarabilirsin ağırlığını en fazla 5-10 gr arttırır.

http://urun.gittigidiyor.com/yapi-m...2501-kaucuk-bant-75215719#product-information

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolun arkadaşlar teşekkür ederim önerilerinize:)
    öncelik ile kullanın ferahlığına bakacağım..devam dersem önerilerinizi değerlendiririm:)

2gündür güzel yağmur yağıyor..yarında yağmurlu gösteriyor..evde şiştim :eek:
    bu havanın ardından iyi kefal yapar..ben sağlam misina sarayım makinaya.üzerindeki eski bayağı:)

herkese hayırlı cumalar

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi halimize bak yaa Allah aşkına..
    Eskiden böyle yağış oldumu "arkasından iyi levrek yapar" derdik, şimdi sen kefal diyorsun ben de mırmır :D :D :eek: :(

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler 10 numara av 5 yıldız anlatım olmuş :D eline diline klavyene sağlık :) Bizde mi kefale asılsak acaba :D:D

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben mekanı çözdüm..:D 2 sefer gitmiştim 1 er adet kefal yakalamıştım:)
    su bulanmıştı ve denizden içeri su güzel giriyordu.. bu son 2 avımda kefale doydum:D bundan dolayı gözüm iri kefallerde:D şimdi tam vakti;)
    levrekte yapar lakin,kafa başka yerde şimdi:D
    sanada havyarsız levro denk gelsin..ben levrek alım sezonunu kapattım:D bu saatten sonra gelecekleri salarım ben,her yıl olduğu gibi:)
    kefal yakalamak levrek kadar zordur, işin inceliğini bilemezsen bu yöntemde:D yinede şansını dene derim..bu arada kordonun oklu kefallerini avlama sakın:D
    halen öylemi orası..benim kaldığım yıllarda..kordona akıtıyorlardı lağamı:(
    teşekkür ederim kardeşim sağolasın:)

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Biz de kapattık sayılır abi sezonu. Levrek almadan hem de. :laughing:

Haftada iki üç kere gidiyoruz ama atçek yok, yemli surf avı. reeling
    En azından vuruş var, aksiyon var, arada dişe dokunur balık var.
    Atçek takımlar hep yanımızda ama suyunu görmeden, çakmaları duymadan atasım gelmiyor valla. O da olmadı zaten daha bu sene. :eek: Bir umut taşıyoruz takımları.

Daha yağmur yağmadı doğru düzgün, su soğumadı, balık havyara girer mi dersin bizim buralarda. idk
    Yemlide levrek denk gelirse dikkat ederiz. 35 cm üstü ilk gelecek levro için söz veremem çok bekletti bizi :rolleyes: ama sonrakileri incelemeden almayız artık.

Gelirse tabii... :D :D

En trofe kefaller denk gelsin abi sana da...

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek havyara taa eylül de başladı:D kasım ayında havyarları olgunlaşmaya başlıyor yavaştan.. aralık ocak şubat mart bu aylar riskli..

10. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Lagos 1kg (50cm, ama bugün tutsam salardım)
    Yani biz Akdenizlilere levrek avı yok diyorsun.

O zaman " Kadir kefal peşinde" gerçeğini kabullenip, kefal ustalarıyla takılayım bari. :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Kolaylığından demedim abi :) en azından gittiğimiz yerlerde bir kaçkefal görebiliyoruz levreğin yüzünü gören cennetlik :) kordonda bilmeden 1 defa avlandık bizim özkan bayağı büyük bir levrek yakaladı ama sonradan zararlı olduğunu ve de yasak bölge olduğunu öğrendiğimiz için bi daha gitmedik 1-2 yıldır uğramıyoruz körfezin yakınlarına :) zaten sabaha karşı buram buram memleketimin lağımı kokuyor:D

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yani Mart'tan Eylül'e kadar havyarsız levrek avı yapılabilir diyosun. :rolleyes:

Levrekten vazgeçtiğimiz isabet olmuş desene. :eek: :D

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    demekki belediye işletmeciliğinde iş yok:) halen metro yu tam bitirememişler sanırım..ben 97de ordan ayrılmıştım:D
    videolar bölümünde sabit konulu kefal avı videom var..o yöntemide kullanabilirsin deniz de:) ptraik kefal avlama yöntemidir..:)

mart ayınıda dolu geç:D nisanda büyük bölümü dökmüş olur..teklemiye denk gelir havyarlı nisan mayıs..haziran vs vs..
    ilklim değişikliği sebebi ile artık eski hesaplar tutmuyor malesef:)

göl kamışı ile avlanırken iri kefal denk gelince kısa saplı kepçem kan ter içersinde bırakıyor balığı alacağım diye:D malum 7mt kamış..balığı kıyıya yanaştıramıyorum büyük olunca..

hal böyle iken..ya yeni kepçe alacaktım..yada kepçenin sapını uzatacağım...
    ben kısa yolu seçtim..

hurdalıklar arasında elektirikli ısıtıcının borusu gözüme çarptı:D

cuk diye kepçenin sapına uydu..sıkıcana oturtdum içine..üstüne yeni aldığım..sudan etkilenmiyen,içi lifli bantdı sardım..taş gibi oldu:D
    bant elime geçmişken..göl kamışına sardığım bantdı çıkarıp onada sardım..bildiğin kaya yavvv:D
    meraya gitmişken atçek yapmadan döndü, dönmesinler diye..spro tele spin ve spro kardeşleride yanıma alıyorum:)
    yerdeki kalemlik deridir.içinde bilimum sniper sahteler var:D ama hedef kefal:laughing:

Uploaded with ImageShack.us

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bense daha önce görmüştüm bu raporu ancak yazamamıştım. Benim konuya yazdığını görünce ilk aklıma gelen düşünce: "ayıp ettik Kadiroviçe, bari kısa bir mesaj yazayım" dememe vesile oldun abici.:eek:

Güzel gönlüne denk nice güzel avların olsun gubani. Sevgi ve saygılarımı sunarım.:)

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim Nurim abim sağolasın:)

bu gün yeni sistemi denedim..makinalı olmuyor.çırptırma yı sert yapamıyorsun.. misina kamışın altından sarkıyor bayağı..3cü denememde baktım olmuyacak hemen söktüm:D

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O kamışla makina iyi bir partner olmaz diyecektim, yapılan yorumların gazı ortada iken duruma limon sıkmak gibi olacaktı vazgeçtim. Deneyip olmadığı/olamayacağını görmeni bekledim. İyi yapmışsın sökmekle.:)

Bu arada, domatesin vatanında olupta bizler gibi içi geçmiş domatesi fırına vermen de ayrı güzellik. Dışı kırmızı içi beyaz henüz olgunlaşmamış süngerimsi turfanda domates. En iyisini siz alıyor kele küleyi de pazara sürüyorsunuz zannediyordum, öyle değilmiş.:eek: :D

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi yılbaşı ayağına fiyatı yukarı çekmişler,pahalı idi..bende başka yerden aldım onlarda böyle çıktı:D

bu mevsimde cherry domates almak, daha yerinde bir karar abi..:hungry:

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tasmayı vurunca kamışla ipin şekli kızılderili yayı gibi oldu dimi :D :D
    O zaman ben de ara kılavuzlar alıp kamışa geçirip hepten surf kamışa benzeteyim elimdekini, nasıl olsa böyle kullanmıyorum :p
    Rastgelsin abi...

Konu dışı olacak ama...
    Nuri abi, en iyisini biz de alamıyoruz, direk yurtdışına ihraç ediliyor onlar, çünkü adamlar belli standartların altında almayacaklarını peşin peşin belirtiyorlar, göndersen de gümrükten içeri giremiyor ürünün, kontrollere, laboratuar testlerine tabi tutuluyor.

Bize ise dışı kırmızı içi beyaz, ilaçlı, hormonlu, dediğin gibi sünger kıvamında domatesler kalıyor. Biz laboratuara sokmadan yiyoruz çünkü.

10 km ilerideki seranın domatesini, eğer kaliteli bir ürünse, tanıdık vs yoksa alamıyorsun artık burada.

19. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    bende diyorum kadir abi nerelerde kayboldu dedim gene aldı trofe levregi ama goruyorumki bu sefer trofe kefal var özlettin kendini abi bekliyoruz keyifli videolu avlarını rastgelsin eline sağlık

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yok öyle olmadı:D yayın ipi henüz gerdirilmemiş gibi sarkıktı:D boşluğu tam alamıyorsun..birde akıntılı olunca hepten yelkenleri suya indiriyorsun..zaten anında değiştirdim:D
    makinalı sistem.. kefal avına gelmiyor..başka balıklar için,et türevi tarzı yem takıp kullanılabilinir..
    yahut sazan avı yada alabalık avı yemli..

kepçenin uzatmasına sardığım bantı çıkardım seyyar vidalı yaptım :)hem taşıma açısından hemde atçek avları için kısa saplı işimi gördüğünden... seyyar olsun dedim uzatması :)

teşekkür ederim kardeşim sağolasın:)
    kayda değer birşey tutarsam yayınlıyacağım 2014 e mahsus şimdilik 1 tane:D ..artık ispendek raporu açmıyorum:D bu yıl henüz kayda değer levrek tutamadım..idk tat vermiyor zar zor denk geliyor oda ispendek çıkıyor...mrsparkle
    ama sizin oralar coşuyor son 2 yıldır,lüfer levrek,,boylarıda güzel yani:thumb: