Kırmızılar, Gümüşiler, geri gelen bereket.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Selim.

İyi incelenirse,balık avına aşırı düşkün olanların,balığı severek ve sık yemek konusunda eksik kaldıkları anlaşılır.

İşte bende böylesine birisiyim.

Ancak bizzat yemek yerine,tutmanın yanısıra,kendi ellerimle hazırlayıp,ikfram etmek isteğim ayaktadır ve aradada yaparım.

Mesela evvelki gün yaptığım Mazak ve Fangrimercan buğulamayı anlatayım.Doğrusu pek güzel olmuştu.Tarifi ise basit;

2 adet patates yuvarlak olarak kesilir.
    2 Domateste kabuklarıda soyulup aynı şekilde kesilir.
    1 adet havuç ta aynı şekilde
    1adet limon,oda kabuklarından arındırılır ve keza aynıı şekilde kesilir.
    Bir tutam maydanoz kabaca kıyılır.
    Kereviz sapı,yaprakları ile birlikte aynı işleme tabi tutulur.
    3-4 adet defne yaprağıda bütün olarak kullanılacaktır.

Hani altı kalın yüksekliği fazla olmayan,yeterli genişlikte tencereler vardır ya kapaklı.Onun altına ilkönce patatesler yerleştirilir.

Titizlikle pulları iyice ayıklanmış içi ise en ufak bir kalıntı kalmayacak şekilde hazırlanmış balıklar,tercihan varsa kırlangıç,iskorpit,lipsos,karagöz veya fangrimercan ve hatta iri tulum çıkarılmış hani yada levrek,yanlarında boyunca bıçakla çizik atılmış olarak patatesin üzerine yerleştirilip,hazırlanan diğer sebzler ve defne yaprakları ile örtülür.Bu arada karabiberide arzuya göre miktarda serpilir.
    Has zeytinyağı ve bir miktar su ilave edilir,üstü kapakla kapanır,ağır ateşte ancak geniş ocak gözünde pişmeye bırakılır.

Yeterince piştiğini anlamak için,geçen süre zarfında bir çatalla patetesleri batırarak kontrol ediniz.

Şayet patatesler çatalı kolayca bırakıyorsa kaldırdığınızda, olmuş demektir bu aşamada tuzuda istediğiniz ölçüde koyunuz.

Varsa pişirmeye başlamadan önce kırmızı olgun biber ve olgun domatesle hazırlanmış salçayıda yayarak koyarsınız.

Afiyet olsun

Sevgiler

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili İnan,sana tamamiyle katılıyorum.

Sevgiler

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Hakan,sağolasın.

Yeni teknemle sanırım çok daha iri balıklarıda yakalayabileceğiz.

Sevgiler

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Güven.Hakikatende ister acemi ister usta olsun ziyaretci kardeşlerimle gerçekleştirdiğimiz her av bana keyf vermektedir.

Heledebereketli bir av olursa keyfim katlanmaktadır.

Sevgiler

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne güzel sevgili Serkan.Meraklı kardeşlerime yararlı olabilmek,helede arada böylesine yorumlar alabilmek,hep dediğim gibi benim ödüllerimdir,beni motive etmekte,avlanma arzumu arttırmakta,dinç ve dinamik kalmamı sağlamaktadır.

Bu bakımdan teşekkür etmeyi borç bilirim.

Sevgiler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Uğur.

Yıllardır muhtelif forum,facebook gibi ortamlarda yazar,resimler,konu açar ve ziyaretci kardeşlerimle birlikte avlanır dururumum.

Malum bu forumumuzdada yüzlerce konu açmış binlercede mesaj yollamış durumdayım.

Hal böyleyken,artık kimsenin beni eleştirecek bir yön bulabileceğini doğrusu tahmin etmemekteydim.

Bu bakımdan teknede avlanan kişi sayısınıda belirtmeye gerek duymadımki.

Sizlerin beni iyi tanıdığınızı peşinen kabul ederek yazdığımı sanmaktaydım.

Demekki yanılmışım.

,Sevgiler

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın Kardaş

8. bluefishdream

bluefishdream Uğur

En İyi Avı:
    Barış Balığı (Yani oğlum :)
    Vedat Amca,

Kesinlikle yanılmıyorsun, bizler seni gayet iyi tanıyoruz. Ben Şemsipaşa düğümünü dahi senden öğrendim. Bir kaç yıl içerisinde yapmak istediğim planlardan arasında sizinle balığa çıkmak dahi var.

Ben Vedat Amca'nın hatası derken ironi yapmak istedim esasında, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Yoksa sizin kendini bilmeyenlere kendinizi anlatmanıza gerek dahi yoktur, olmamalı da.

Yani adam nerden açık vermiş, nerden vurayım demiş, oradan vurmaya çalışmış. Yoksa neler yazmışsınız cevap olarak yine aynı ithamlarda bulunmaya devam etmiş.

Neyse sizin canınız böyle şeylerle sıkılmaması gerekir. O yüzden bence izin vermeyin sizi üzmenin zevkine varmalarına.

Allah'tan size sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın sevgili Uğur,teşekkür ederim.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ellerine,klavyene sağlık Vedat abi,en kısa zamanda çupra ile deneyeceğim bu tarifi sağolasın,saygılar Vedat abi...

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Şİmdiden afiyet olsun.

Sevgiler

12. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Ahmet abicim,seninle beraber nice güzel avlara imza attık.Lüferleri,çinekopları yakaladık.İkimiz de,birbirimizin içini biliriz.
    Hayal et,lüfer indir bindir.Balığı kırıyoruz.Her biri yarım kilo ile bir kilo arasında balıklar.Sigara yakmaya vakit yok.Kaçanın,kurtulanın haddi,hesabı yok...
    E ne olacak.Hayalini kurduğumuz,sezonda bir kaç kez yakalayabildiğimiz bu güzellikleri bulunca,haydi limitler doldu,bırakalım mı diyeceğiz? Sanmıyorum :)
    Doya doya balığımızı yakalayacak,günlerce,hatta aylarca onun huzuru ve heyecanı ile hayat bulacak,eşimizle dostumuzla paylaşıp anlatacak,sevdiklerimize balık ikram edeceğiz.
    Dikkat etmeni dilerim ki,gerek fangriler,gerek se karagözler,hem avları son derece keyifli,hem de lezzetli balıklardır.Nasıl ki bizler dökmelik üzerinde,izmariti bulunca,o incecik takımlar ile yemlerimiz tükenene kadar avlanıp,balık yakalama zevkimizi tatmin ediyor isek,Vedat amcanın misafirleri de eminim bunu düşünmüşlerdir.Ki Vedat amca,olgunluğuna rahmen halen kimlere cevaplar verip,açıklamalar da bulunuyor,öyle gereksiz ve saçma sorulara cevap veriyor ki,aklım hayalim ermemekte.Bir insan da ancak bu kadar sabır ve paylaşma azmi olur diyorum.
    Sana akıl vermek cürretine asla sahip olamam,ama bir kardeş tavsiyesi.Olayı yanlızca böyle düşün,olta balıkçısı günü gününe yaşar.Tavası dolmuşsa ne mutlu.Ara sıra,denk getirdiğinde voliyi de vurmalı diye düşünüyorum.
    Saygılarımla.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Üstteki mesajıma bir ekleme yapıyor ve " her zaman ve her yerde" diyorum.:)

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ahmet Kardeş anladı beni sanırım sevgili Sefa.

15. senol777

senol777 ŞENOL

Sevgili vedat abi 2 sene evvel izmir balikmarketime kitap günü için gelmistiniz banada imzalı bir kitabınızı verip sorduğum her soruya içtenlikle cevap vermiştiniz çok şey öğrendim sizden balik avi ile ilgili benim yillar önce seyrettiğim bir film vardi yaşlı bir adamın bir kılıç baligi la mücadelesini anlatan (ihtiyar adam ve deniz spencer tracy bilirsiniz herhalde siz ona benziyorsun bizim için yaşınız ilerlemesine rağmen şahane avlara devam ediyorsunuz sizden öğreneceğimiz çok şey var daha saygılar

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elimiz,ayağımız tutana kadar devam edeceğiz sevgili Şenol.Üstelik belki dahada yoğun hep üstüne birşeyler koyarak,

Beklerim.

Sevgiler