Bünyamin bey merhaba, iyi düşünceleriniz için çok teşekkür ederim, muhtemelen bulamamışımdır profilinizi. Facebookta ahmetsemerci666@hotmail.com mail adresiyle aratırsanız ekleyebilirsiniz
Konya da güncel bir avlak var midir yaklasik 20 senedir baliga giderim Çumra civarında ama daha değişik ilcelere gitmek istiyorum artık
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin. Ara ara burada yazan bilgilerden faydalanıyorum. Çok teşekkür ederim emeği geçen herkese. Konyada ihamet ediyorum 2 yıldır ufak tefek amatör olarak balık tutuyorum tecrübelerimi yazmak istedim. Şu ana kadar sadece saynalı sazan yakaladım. Ardıçlı Göleti: 3 kere gittim israil sazanının ana vatanı haline gelmiş bana göre yol yapmaya değmez. Başhüyük Göleti: Bayaca israil sazanı var lakin aynalı ve normal sazan da ara ara vurmakta ama ağ gerildiği söyleniyor. Beşgöz: Aşırı derecede yosunlu dip yapısından dolayı dip oltalarının neredeyse tamamı takılıyor takım kayboluyor. Turna var dediler ama sazlıklar ve nilüfer bitkileri yüzünden kaşıklar hep takılıyor. Tabi benim tecrübesizliğimde mutlak vardır. ama eli boş döndük neyazık ki. Aydoğmuş Göleti: Küçük küçük sazanları 15-20 kişilik ailelerin gelip 30 olta atarak tuttuğu bir gölet haline gelmiş. 20.06.2018 de oradaydım. Hafta içi olmasına ragmen çok kalabalıktı. Aynalı sazan 40cm civarında daha büyük görmedim.(tutan da görmedim) Levrek var dediler ona da ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübelerim bukadar arkadaşlar biliyorum daha çok acemiyim Artık sazandan ziyade turna ve levrek avlamak istiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlara buradan duyrulur. Oltanız boş kalmasın sağlıcakla.
Merhaba hobidaşlar Konya Taşkent’te bir kaç gün kalacağım. Civardaki derelerde at çek Spin ve Lrf ekipmanlarımla yakalayabileceğim türler bulunmakta mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Selam alüykum ben balik avina yeni başladım bana önere bileceğiniz biyer var mı balık tutmak için nerlerde şu an balik cikiyor yardimci olursaniz sevinirim Konya merkezde oturuyorum
Herkeze slm lar. @mulkiyeli kardeşim öncelikle iyi niyetin ve samimiyetinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. Yurda dönüp Konya ya yerleşeli yaklaşık 2,5 yıl oldu ve bu forumda yazdıkların sayesinde ben ve 3 oğlum bütün yaz boyu hafta sonlarını Konya göletlerini gezerek geçirdik. ERMENEK ve APA BARAJINI saymaz isek çok verimli avlarımız olmadı ama yıldızların altında, tertemiz bir samanyolu manzarasını çıtırdayan odun közünün başında görme imkanlarımız oldu. Kayasu, Kestel, Altınapa, ivriz, Beyşehir ve adını yazmaya üşendiğim birçok gölet. Herşey için teşekkür ediyorum. Formu arada beslemeye devam edersen, burda toplanan sıcak ve samimi insanlar hem kaliteli avcılığı hemde paylaşmayı çevresine yayar. Not: Sazan, Alabalık, Sudak, Akbalık ve nadiren Yayın için ERMENEK BARAJINI tavsiye ederim. Ama hepsi farklı bölgelerinde. Baraj alanı çok geniş. Boş dönemezsiniz. Yasal boyutların çok üzerinde avlar yakalarsınız. Küçükleri geri bırakmaktan korkmayın gelecekte onları avkayacaksınız. Birde olta başında bekleyip vurduğu anda çekmeniz lazım, balık dipdeki çalılıklara kaçtığı için çok takım bırakıyorsunuz. Herkeze ras gele.
Öncelikle herkese iyi dilek ve temennileri için çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın bir süredir forumdan uzak kalmıştım, bu sebeple mesajlarına cevap veremediğim herkesten özür diliyorum. Bu yaz işlerimin yoğunluğu sebebiyle av yapmaya çok fırsatım olmadı, bir de artık Ankara'da yaşadığım için Konya'ya geldiğimde genelde eşle dostla vakit geçirip geri dönüyorum. Ancak birkaç yer keşfedebildim ve birkaç eski avlağımı ziyaret edebildim. bunları sıralayacak olursak: 1- Ladik göleti: Burayı tam anlamıyla patlatmışlar, ağ-parakete-sepet vs. aklınıza ne gelirse, balık tutmak mucize gibi birşey bence, Allah burayı bu hale getirenleri ıslah etsin. 2- Beyşehir: Karaburun- Yeşildağ arasını ziyaret etme fırsatım oldu, sudak avları bereketli olmakla birlikte sazan ağustos ayında vurmuyordu, önümüzdeki hafta tekrar deneyeceğim nasipse. 3- Altınapa: Köy yolu tarafı aşırı verimsiz, yemleme botlarıyla gelen çok kişi gördüm, 100 metreden ileriye doğru yemleme yapıp o alanda balık tutuyorlar genelde, ben farklı günlerde 3 kez gittim ama sonuç alamadım, bu sebeple bu tarafı tavsiye etmiyorum. Orman evi tarafında sazan başlamış diye duydum, o bölge denenebilir. 4- Hüyük- Şakirkaraağaç arası göletler: Bu bölgede 4-5 gölet ziyaret ettim ancak muhtemelen burada da ağ çalışmaları var, limit üstü sadece 2 balık yakalayabildim, verimsiz. 5- Ardıçlı/Malas: Gitgide daha kötü bir hal alıyor bu mera, at-çekle kefal yakaladığımda balık çeşitliliği artmış diye sevinmiştim ama son balığı ben tutmuş olabilirim, bu sene defalarca ağ toplandı orada. Ayrıca gelen tiplere baktığımda da içim acıdı, pavyona dönmüş, balık harici amaçlarla kullanılır olmuş. 6- Çarşamba çayı: Tek tük sudak gelebiliyor, beton kanalın toprağa döndüğü, kanalın kollara ayrıldığı yerlerde gümüş ile balık tutma şansınız var. Genel olarak özetlemek gerekirse Konya'da avlaklar can çekişiyor, sevindirici olan tek şey; birbirini boy ve limit konusunda uyaran avcı arkadaşlar görmek oldu. Haftaya inşallah Beyşehir gölüne ya da Ermenek barajına 2 günlüğüne gideceğim, izlenimlerimi yine buradan sizlerle paylaşırım. Bu mesajları okuyan arkadaşlarımdan ricam, lütfen ama lütfen av yaptığınız alanlarda yasak yöntemlerle ya da limit dışı avlanan avcıları gördüğünüzde en azından uyarın, yasakları ve limitleri anlatın. @HBVOYAGER sizin adınıza çok mutlu oldum, çok güzel bir yaz geçirmişsiniz. Ayrıca verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler, gidecek olursam Ermenek barajı için sizden tavsiye isteyebilirim. Genel olarak sorularınızı yukarıda verdiğim facebook linkinden ya da instagram üzerinden https://www.instagram.com/ahmetberatsemerci/ buradan çekinmeden sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, herkese iyi günler.
Arkadaşlar merhaba balık macerasına yeni başladım ramazandan önce 1 kez gittim ve hayran kaldım tabiki hiç tutamadım çok amatörüm olta vs aldım haftasonu gitmeyi düşünüyoruz arkadaşlarla önereceğiniz yerler var mı @mulkiyeli sağolsun fikir sahibi yaptı bazı yerler hakkında bi kısmını eledim güncel bilgi verecek olan varmı? at-çek yapmak istiyorum yem tavsiyesi ( rapata - silikon kurbağa - solucan var ) ve en önemlisi yer tavsiyesi var mı ? Ilgın taraflarındaki BULCUK göletinin son durumu hakkında bilginiz var mı
Merhaba, en son geçen sene araştırmıştım, sazanın hala çıktığını, limit altı tek tük alabalık olduğunu söylemişlerdi, ancak gece yabani hayvan çok oluyormuş, kamp yapmaya çok uygun olmadığını söylediler bana, sazan için gidecekseniz gündüz gidin. At-çek için ''eğer Ilgın ya da Akşehir civarında yaşıyorsanız'' size Afyon Gebeceler barajını ya da Beyşehir gölünü öneririm. Solucan sahtesiyle levrek yakalayabilirsiniz, Beyşehire giderseniz beyaz renk sassy ya da beyaz- kırmızı tonlarda silikon balık öneririm.
teşekkür ederim konya merkezdeyim. belli bi hedefimiz yok balık tutalım yeter sanırım dediğiniz gibi beyşehir - kanal civarına gideriz
Rica ederim. Kanal civarına gidecekseniz kanal kenarında dikkatli olun ama. O kanalda çok fazla boğulan oldu, düşmesi kolay çıkması zor malum.
Yenidoğan barajını tavsiye ederim güzel sudak avları gerçekleştirdik sahte slikon beyaz renk öneririm canlı gümüş balığı takıp şamandıralı olta atarsanız boş dönmezsiniz.......
kanalda su baya çekilmişti çok durmadık orda, beyşehir gölünde yeşildağ tarafında da birşey tutamadık etrafımızda kimse tutamadı biri ufak bi balık tuttu. bir daha ki sefer yenidoğan barajını deneyelim bakalım tşk ederim
Selamun Aleykum Ahmet Abi ben balik tutmayi ogrenmek istoyorum beni gotururmusun ama ekipmanim yok okuyorum
Aleykum selam Mustafa, bende yeterli ekipman var sıkıntı yok. Ama hangi şehirde yaşıyorsun? Ben artık Ankara'da yaşıyorum, Konya'da çok fazla ava gitmiyorum bu yuzden. Özel mesajla ya da sosyal medyadan bana ulaşabilirsen daha rahat iletişim kurabiliriz.
Beysehirde kanal dediginiz yer tam olarak neredi yardimci olurmusunuz? Birde carsamba cayi dediginiz yer abditolu köyünün ordaki kanalmi bi büyük kanal var birde köye hem giriste beton kanal var