Kanuna uymayan ve kötülerin dünyada bu kadarrahat hareket edip değerli olduğu başka bir ülke yoktur bence. Bunun önene nasıl geçerler bilmiyorum ama çok çok ağır ceza uygulamakla olabilir birilerinin bunları durdurması lazım. Bir iki serseri mahalleye kök söktürüyor mahallede poliste birşey yapamıyor çok acı. Biraz gaddarca olacak ama İdam Cezası bazı suçlar için gelmeli (cinayet, tecevüz,soygunve gasp) böylece serseri sayısı belki azalır.
İlyas çok geçmişolsun . Arkadaşlar butür olayları İstanbul de dikkat ederseniz 13-17 yaşında gençlere yaptırıyorlar. Çünki reşit değiller ve ceza almadan çıkıyorlar çocuk şubeden. Arka planda ağababaları var . Kökenleri önemli değil şimdi. Nereli olurlarsa olsunlar sonuçta bariz suç örgütü bunlar. Önlem olarak ister gaz taşıyın , isterseniz başka bişii . Siz daha ne olduğunu bile anlamadan olay olup bitiyor. Akıllı davranmak gerek , önce belalı yerlereden uzak durmayı bilmek lazım, hele ki belli saatlerden sonra . Delikanlılık yapıp öne atlamak , allah korusun nerden geldiği belli olmayan bir bıçak darbesi ile sonlanabilir. Çoluk çocuk sahibi , aile bakan insanlarız . Saçma bir cesaret gösterisi uğruna önce ailemin , sonrada kendi geleceğimi tehlikeye sokmam. Uzak durun , orda balık tutmayın , gidin boğazda tutun .
Yapacağınız en iyi şey oradan yeterince uzaklaşıp ilgili yerlere haber vermek en iyisi olacaktır.. hatta 1-2tanesini köprüden aşaya atıcaksın diğer sersilere ibret olsun..
Yok arkadaş ben anlamam karışma etme laflarından bizim ülkemizde hukuk ypk adalet yok hiç bi şey yok ne demek ya sen gel benim oltamı denize at sen biliyormusun ben onu ne zorluklar ıle alıyorum allaha büyük konusmayıyım ama ben onu denize atarım o dakıka kabahat birazda bizde üç beş çapulcu ya göz actırmamız o an o köprüde kaç kişi var tükürsen boğarsın onu güzel bi döveceksin eşşek sudan gelinceye kadar bak bakalım bi daha geliyorlarmı
Herhalde bu tipler bi bana denk gelmedi.. köprüde çok fazla avlanmadım ama avlandığım zamanlar 1 tane sigara isteyen bi gariban dışında aykırı bi tip denk gelmedi bana.. hatta şansıma yanımda avlananlar hep normal ve konuşkan insanlar oldu.. bu da benim kısmetim herhalde..
aman abi denk.gelmesin zaten ben ordayken denk gelirlerse palamut caparime 150 lik kursun takip adamlarin ustune surf kamisimla Allah ne verdiyse abanirim Zaten palamut capariye gelmiyor cantamda yer acilsin hihi
Ah be keşke manyağın biri çıkıp o şerefsiz hapçıların kafasını kesip denize atsaymış, Allah belalarını versin!!!!!!
bence şöyle yapın..onca üye var köprüde avlanan..sayısını bilemeyiz tam olarak.300 500 vardır belkide bunun 2 3 mislihihi . haftalık bir gün belirleyin... buluşma yeri köprü olacak..herkes yanında böyle esaslı sopa getirsin .. köprüde nerde hapçı gördünüz vurun..köprüde kimler mekanı babasının mekanı gibi tutmuş sahiplenmiş ve kiraya veriyormuş...bunları haftalık bir kere temiz ıslatacaksınız....hihi her hafta düzenli olarak sopa atacaksınız bunlara..bir daha köprünün ordan geçerken bu şahıslar..kafalarına hoca takkesi takıp,ellerinde tesbih. karşı tarafa geçmenin yolunu ararlarmış dermişim
Üstat aslında tamda senin dediğini yapmak lazım biliyomusun ama gel görki bunca olayın arkasına bi anda mağdur onlar olur sonra dışarda bi ton katil gaspcı hırsız ne varsa bırakır bizim peşimize düşerler malesef gerçek bu hatta hepberaber organize suç örgütü kurmaktan yargılanırız e fikir babası olarak örgüt lideride sen olursun o yüzden gel vazgeçelim biz bu fikirden Bu arada arkadaşımızada çok geçmiş olsun cana bişey gelmedikten sonra gerisi önemli değil...
Yapmıştık onu bi zamanlar. ama 1 hafta sonra yeni tipler geliyor. sinek dövmek çare değil . adamlar sanki bataklıkta sera kurmuş paso üretiyor.
Hiç bir şey olmaz. Bunların anladığı dil budur. Ama çözüm bu değildir. Orada iki tür tip var. Birisi oranın berduşları, yani malzemeci denen tipler. Diğerleri onların yalakası konumundaki o it uğursuz sürüsü. Teknik olarak bu bahsedilen olaylar orada nadiren ortaya çıkar ki, karaköy gibi bir semtte bu normal vaka ortalamasının altında bile sayılır. Yani algıda seçicilik etmeye gerek yoktur, bu olaylar kırkta bir görülen münferit vakalardır. Asıl sorunu çıkaran, malzemeci denen o tiplerdir. Bunların hepside aynıdır demiyorum, içlerinde gereçkten iyi olanlar da var ama bir kaçı artık ipin ucunu kaçırıp, köprüyü ahır gibi kullanıp, kendini bağlamaktadır. Bunlarla uğraşmak kolaydır aslında: Maşa var. Bu tipleri zabıtaya vs. şikayet ederek, defterini dürmek gayet kolaydır. Yapılması gereken budur. Gidip adam dövmek değildir balıkçının işi. Balıkçı adma doğaya saygılıdır, etrafını temiz tutar filan. Galata da bizim avlağımız ve bu pisliklerden de temizlemek bizim işimiz. Haliyle, çöp toplama işide belediyenin görevidir, belediyenin görevini yapıp bu berduş bozması çöpleri toplamasını sağlamak lazımdır.
Uzun zamandır gitmiyorum köprüye, işgalci müdavimler çoktan sahiplenmiş, gece gündüz orada içip orada işiyorlar. Şiddetli soğuklarda ateş yakıp survivor moduna geçiyorlar. Köprüde avlanmak için Amatör balıkçı belgesi şart koşulsa bunların çoğu alamaz o belgeyi, ruh sağlıkları ve zeka seviyeleri müsade etmez çünkü.
Üstadım çok güzel özetlemişsiniz aslında hatta bazı arkadaşların galata balık avına kapatılsın görüşünede katılmıyor değilim.Bizler bu konuda bu kadar hassasken işte limitler vs adam orda ciddi bir rant elde etmekte doğrusunu söylemek gerekirse hiç gitmedim köprüye gitmeyide düşünmedim,balık tutmak benim için bi stres atma kaynağı hatta kafamı boşaltabildiğim tek yer o an tek bi balık tutamasamda bi önemi yok herşeyi bi kenara bırakıyorum.Bir yandanda bu durum rahatsız etmiyor değil şakası bi yana özellikle anladıkları dil bu demişsiniz sonuna kadar katılıyorum ama gerçekten bizim işimiz değil.Belki burada bir fikir birliğiyle bunların üstüne gidebiliriz gerçekten,ama bizlere yakışan yolla. Saygılarımla
Balığa neden gidiyoruz? Dinlenmek, kafamızı boşaltmak, rahatlamak, hayatın hepimize getirmiş olduğu stresten biraz olsun arınmak, gerilimden uzaklaşmak için diyebilir miyiz? Ve sorumlu bireyler olarak herbirimizin kaybedeceği çok şey var değil mi? Evimizde bekleyenimiz, sorumluluklarımız ve ulaşmak istediklerimiz ile sahip olduğumuz tüm değerler... Sözkonusu kişilerin ise kaybedecek hiçbir şeyleri yok... Sorumluluk, amaç, hedef, aile, gelecek, hiç ama hiçbir şey yok.... Ve önem verdiğimiz hiçbir değer onlar için önemli değil. Sadece içgüdüler ve çarpık düşünceler... Gazete manşetlerini gözünüzün önüne getirin. SAT komandosu eğitmen subayımız 5 tinerci ile girdiği arbedede kasığından bıçaklanıp öldürüldü. Hangimiz bir SAT'ın aldığı eğitime ve beceriye sahibiz? Kaç cana mal oldu bu serseriler yıllar boyunca? Gözlerimizin önünde yakmadılar mı adamcağızın birini? Bu nedenle kaba kuvvet düşünülecek en son şey. Arkadaşlarımızın söylediği gibi; Zabıtadan yardım isteyeceğiz. Polisten yardım isteyeceğiz. Konuyu gündeme taşıyacağız. Yasaklar ve kısıtlamalar getirilmesini sağlayacağız. Bu arkadaşların düşük bir ihtimal dahi olsa rehabilite edilmesini sağlamaya çalışacağız. Eğer dediğiniz gibiyse bu arkadaşları maşa olarak kullananların cezalandırılması için çabalayacağız. Medeni insanlar gibi yasal ve etik kurallara göre hareket edeceğiz. Eğer sonuç alamazsak izole ederek bu durumun yayılmaması için önlem alacağız. Ama yine kaba kuvvetten uzak kalarak ve birlik olarak....
Köprüye bir kere gittim balık için, subhanallah bir dahada gitmedim... İçip içip kafayı bulanlar, ortalığa kusup afedersin işeyenler, durduk yere sağa sola laf atıp sataşanlar... peh... Her zaman böylemidir bilemem, bilmekte istemem.Benim gördüğüm buydu, nefret etmeme yetti.Zaten teravih namazı gibi dizilmiş millet, kafan kaşınsa kolunu kaldıramıyorsun.Eziyet... Hadi balık için eziyet çekilirde,iğrençlik,pislik,serserilik çekilmez... Bu serseriler yürüyen mayınlar gibi, İstanbul'u pisletiyorlar.Bu işin kalıcı bir çözümü var mı, bence yok. Doğup büyüdüğüm güzel İstanbul'umdan soğuyorum artık.
Bu olayı ben dün gece köprüdekilere sordum. Aşşağıdaki restorantın camı kırılmış. Olta kurşunuyla, ondan sonra ordan gelen 4-5 adam yukarı çıkmasıyla olaylar patlamış. Önce camı kıranı sormuşlar ordakilere cevap veren olmayınca ordaki balıkçılara saldırmışlar gelişi güzel, olayın sonunda bir sürü kıralan olta 2 kişi bıçıklanmış(restorandkilerden), bir kişiyi linç ederek komaya sokmuşlar, arkadşın anlattığına göre en son gördüğünde yerde can çekişiyo diyodu.(restorantakilerden) Anlayacağınız kötü bi gece olmuş. Neyse çok geçmiş olsun İlyas bey ucuz atlatmışsınız.
Köprü üzerinde resteronı varsa kesin sigortası da vardır.. yani git yaptır sigortadan ne oldu yani şimdi taktılar bıçağı kesin paslıdır şimdi o bıçak bide uğraş dur hay allahım..