Köprüköy Turna Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mkirac tarafından paylaşıldı.

1. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Evet yok,bu onları yemlik olarakda kullanılabilinir anlamınada gelmez.
    Zaten diğer balıklara boy sınırı koymuş ,örneğin tatlısu kefali 20 cm isterse küçüklerini yasak olduğu halde avlar, yem olarak kullanabilir,ama tebliğ derki 20 cm altında avcılığı yasaktır.
    Yasak avcılık yapmış olur.

2. simendifer

simendifer Sennur

Ankara'ya gittiğimde, ağabeyler tarafından kulaklarım çekilerek kızartılacakmış gibi bir his doğdu içime ama bir şey daha söyleyeceğim. Vallahi son. :p

Şimdi, tebliğde, bu balıklar dışında kalan balıklar yemlik olarak kullanılamaz ibaresi yok. Avcı da gitti 12 cm boylarında kefalleri yemlik olarak aldı. Adı üstünde yemlik balık 12 cm. altında zaten. Yani avlanabilir balık sınıfında olmayanları yemlik olarak tuttu. O zaman ne diyeceğiz?

3. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sennur kardeşim,aşkolsun kulaklarını neden çekelim keşke herkes senin gibi duyarlı olsa.
    Tebliğde limit en az 20 cm diyorsa ve arkadaşlardan birisi yemlik bile olsa 20 cm altında kefal balığını taşıdığında yasal olmayan av yapmış olur.
    O arkadaş yemlik der, evine götürür, bunu yetkililer bilemez.
    Eğer bir baık için boy limiti konmuş ise,boy limiti altında avlamak yasal olmayan avcılıktır,neiçin kullandığı önemli değildir.
    Kırmızı benekli alanında küçüklerinin şifalı olduğu söyleniyor,ama limit altı avcılığı yasak,insanlık için faydalı bile olsa onunda yaşamaya hakkı var.

4. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    slm

kardeşim kırkta yılda bir balık tutuyoruz
    alacakaranlıkta gümüş mü çay balığı mı
    kefal mi zaten ayrımını yapamıyoruz
    o kadar zorluk sonucu bir adet balık
    alıyoruz sonuçta katliam da yapmıyoruz
    gereksiz tartışmalara girmek istemiyorum
    ama kimse de yok 20 cm den büyük kefal tutacaksın
    diye akıl vermesin, adamlar yüzlerce metre ağ geriyorlar
    katliam yapıyorlar, biz de neyi tartışıyoruz.

5. simendifer

simendifer Sennur

Mustafa sakin ol, biz burada senin yemlik olarak ne tutup tutmadığını tartışmıyoruz, sana da bir şey dediğimiz yok zaten. ;) Biz konu açıldı, tebliğ hakkında, kendi kendimize değerlendirme yapıyoruz sadece. Bir yandan sen de dahil olmak üzere, tüm arkadaşlarımızın da bilgilenmesini sağlamış oluyoruz. Konunu meşgul ettik ama kusura bakma. Bu kadar sinirlenmeni gerektirecek bir durum yok ortada, daha önce yazdığım bir mesajda, konunun seninle alakası olmadığını belirtmiştim zaten.

6. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    slm

kusura bakmayın biraz sert bir uslup kullandım sanırım
    çok basit detaylarla uğraşırken geneli kaçırıyoruz gibime geldi.
    ancak gecen hafta Akyar barajında adamların boydan boya
    baraja ağ gerdiklerine şahit olduk ve zar zor çektirttik.
    tebliğ sirküler bizim için tabi ama çevrede katliamlar yapılırken
    yemlik balık boyu ile uğraşmak çok anlamlı gelmedi.

7. simendifer

simendifer Sennur

Sen de haklısın elbette, çevremizde gördüklerimizden sonra bütün bunlar anlamsız gelebiliyor. Ama biz bu işlerin biraz fazla içine girdik, o nedenle de bazı küçük konuları tartışıp, açıkları bulup, bir yerlere kabul ettirmeden, önemli konuları da kabul ettiremeyeceğimizi uğraşa uğraşa öğrendik. Yani konu yemlik balıklar olsa da, esasen bizim tartıştığımız prosedüre yönelik bir şey. Ama dediğim gibi, konunun seninle ya da senin tuttuğun bu yemlikle alakası yok. Biz sadece kendi kendimize değerlendirme yapıyoruz. Asıl olan konu değil, sadece prosedür. Şöyle diyeyim, sonuçlanan bir davanın, başka bir dava da örnek olarak gösterilmesi gibi bir şey. Yemlikle ilgili olarak bir yerlere varır da düzeltme yapılması gerektiğine inanırsak ve yaptırabilirsek, bu prosedür başka konularda da örnek teşkil edebilir. Çok karışık oldu sanırım ama neyse. :) Sonuç olarak biz başka konulara daldık ve konunu meşgul ettik, kusura bakma tekrar. ;)

8. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Mustafa
    Bu kadar sert girecek durum yok.
    Eğer yazılanları okursan seninle alakası olmadığınıda anlamış olursun(kişi,avcı,yada o gibi ibareler kullandık, Mustafa demedik)
    Sennur kardeşle konuştuğumuz konu birileri tarafından okunursa doğru yerlere gider diye amaçladık,sennurda bende bilmediğimizden(yada senin bilmediğinden) değil.
    Katliamda yaptığını kimse söylemedi,birileride tırıvırı yada ağ kullanıyor diye sitede yasak av yapıldığında göz yumulacak değil.
    Sadece senin ,,av raporunun,,altında sohbet ettik,bu yanlış oldu belkide.
    Daha sakin olabilirdin.

9. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Ercan Bey ben gayet sakinim
    ancak sizin sözlerinizden
    yasak av yapıldığı veya benim yasak av yaptığım sonucu
    çıkıyor yazdıklarınıza tekrar bakmanızı öneririrm.
    yeni bir konu başlığında boy limitlerini tartışmanız
    daha iyi olur kanısındayım.

Son düzenleme: 17 Haziran 2008
  10. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Mustafa
    Senin iyi niyetli olduğunu biliyorum,ama biraz olayı germiyormusun ?
    Ben/biz senin le ilgili imada bile bulunmadık
    Ancak insanı zorlarsan onuda bulurum.
    Örneğin tatlısu kefalini yemlik balık olarak kullanamazsın/taşıyamazsın.
    Bakınız:c) Çizelge-3 Yemlik balıklar
    Mamafi senin kötü niyetle yapmadığını tahmin ediyorum.
    Tekrar tahmin ediyorum senin tuttuğun tatlısu kefali değil,gümüş balığıdır,yanlış yazmış olabilirsin.

Not:Yine sert yapmaya kalkarsan cevap vermeyeceğim.
    Rastgelsin

11. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Yemlik balıklar: Aşağıdaki çizelgede yer alan türler, amatör avcılıkta yemlik balık olarak kullanılabilecektir. Bir amatör balıkçı livar yada canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir. Ekolojik açıdan zararlı yada potansiyel zararlı balık türleri canlı yem olarak kullanılamaz.Yemlik balıklar, avlanması hedeflenen türün avcılığının serbest olduğu dönemde avlanabilirler. Yemlik balık boyu azami 12 cm olup, bundan büyük boylar, avlanabilir balık sınıfında değerlendirilir. Yasal sayı ve boy sınırlamaları dahilindeki deniz ve tatlı su balıkları yem amacı ile kullanılabilir

benım yakaladıgım balıklar cay balıgı yanı bıyıklı balık sınıfında ancak burada acıkca yazılmıs illa cizelgede olması gerekmiyor cızelgedekıler kullanılabılır diyor avlanma sezonu acık oldugunda denız ve tatlısu balıkları yem amacıyla kullanılabılır ornegın mezgit ve tatlı su kefalı tatlısu kefalıde orman ıcı sular harıc donem boyunca acık. Buradaki yemlik balık icin yasal sayı 30 ve boy da azami 12 cm.
    kulakdan dolma bılgıler gereksız kırlılık yapıyor ve gereksız tartısmalara sebebiyet verıyor.
    Tebliği iyi okumak lazım.

Son düzenleme: 17 Haziran 2008
  12. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Mustafa, bu konuyu uzatmak niyetinde değilim. Daha önce de bir kaç kez söyledim ve yine tekrarlamak istiyorum. Bizim fikir alışverişlerimizin senin tuttuğun yemlik balıkla ilgisi yoktu. Sadece konu senin başlığından çıktığı için, senin konun içerisinde fikir alışverişinde bulunuldu o kadar. Tebliği iyi okumak gerek demişsin ama bizler zaten iyi okuyup yorumlayabildiğimiz için bu kadar yazıştık. Eğer tebliği dikkatli okursan, tabloda adı geçen balıklara sayı ve boy limiti verilmediğini, ancak tatlı su kefaline, türler listesinde limit verildiğini görebilirsin. Bizim yazışmalarımız buna istinadendi ve tamamen tebliği eleştirmeye yönelikti ama sen konuyu aldın nerden nereye getirdin. Beni yanlış anlamanı istemem ama bir rapora sadece tebrik ve övgüler yazılırsa, o rapor zaten sıradan bir rapor olur. Tebriklerin ve övgülerin yağdığı diğer raporlardan bir farkı olmaz. Ama bir konu içinde fikir alışverişinde bulunuluyorsa, o konu değer kazanır. Keşke açılan her raporda bu tarz yazışmalar olsa ve her konu değer kazansa. Benim konumda olsa idi mutlu olurdum ama sana denk geldi. Ama sen şikayetçisin bu durumdan. Oysa kimse sana bir şey demedi. Önceki mesajlarından birinde, yazışmalarınızdan insanlar yasak av yaptığımı düşünecekler demişsin. Merak etme kimse böyle bir şey düşünmez. Çünkü yasak av raporu gördüğümde, kimseden bilgi istemem, direk yasak olduğunu belirtir ve tebliğ maddesini de koyarım. Bunu da hemen herkes bilir emin ol. Oysa ben aksine, sana böyle bir şey söylemediğim gibi, senden bilgi almaya çalıştım. Ertesinde de Ercan ağabey ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ben aklıma takılanları sordum, o da cevap verdi. Hatta bizim yazışmalarımız da bitmişti zaten. Bu nedenle, konuyu bu yönde değerlendirirsen sevinirim. Bereketli avlar dilerim, rast gelsin...

13. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    slm

Tatlı su kefalinin yemlik olarak kullanılıp kullanılmayacağı konusu tebliğde tam bir çelişki içeriyor zaten yarın konu sayın Tarık ERSAL tarafından da Tarım Bakanlığında gündeme getirilecek kendisinin yorumu ile:

"Tebligdeki yemlik baliklar listesi yetersiz durumda. Genis bir liste ile tamamlanmasi gerekiyor.

Ancak bu konuda benim yorumum kaynagindan, yani avlanilan alandan elde edilmesi kaydiyla her turlu balik (yasak sezon haricinde) belli bir sayida (3-5 olabilir) yemlik balik olarak kullanilabilmelidir.

Sebebi basit.

O kaynakta, yine o kaynaktan elde edilen ve yem olarak kullanilan baligi dogal sartlar altinda da yiyen bir balik varsa, biz yemlik olarak ta bu baligi kullanmasak o av niteligindeki balik yemlik boydaki baliklar ile beslenmeye devam edecektir."

yorumuna aynen katılıyorum ancak konu biraz saptı ve farklı alanlara kaydı
    her ne sürçülisan ettiysem affola.