öncelikle hoşgeldin Ünalcım bende yeni sayılırımkullandığım yağın markası shark İtalyan malı ben bi arkadaşımdan almıştım ama piyasada benzerleri mevcut.Levreğe kullanacağım zaman yemi 10 dakka kadar yağda bekletiyorum,lüferde ise iğneye bağladığım yemin ucunu değdiriyorum,at çek yaparkende arka kancanın ucuna cok kucuk bi sünger parçası takıyorum ve ona batırıyorum.
Evren Vermiş Olduğun Bilgiler Için çok Teşekkür Ederim Senin Yazini Ilk Okuduğumda Istoçta Tanidiğim Balik Malzemecisine Telefon Ettim Ve Böyle Bir Malzemenin Olup Olmadiğini Sordum. O Da Bana Elinde Var Olduğunu Ve Hemen Göndereceğini Söyledi. Ertesi Gün Bana Iki Adet Küçücük Tüp Geldi, Bunlarin Levrek Avinda Kullanabileceğimi Bildirmiş. Fakat Senin Gönderdiğin Resimle Uzaktan Yakindan Alakasi Yok. Av Market Sitesinde Dolaşirken Ayni Malzemeye Rasladim, Ilginç Olan Malzeme Ile Ilgili Ayni Sayfada Bir Balikçinin Yorumuydu. Kendisi Bir Heves Satin Aldiğini Fakat Hiç Bir Işi Yaramadiğini Hatta Daha Kötü Olduğunu Yazmiş. Bayramda Saroza Gitmeye Niyetim Var.kiyidan-iskeleden Levrek Deneyecem Fakat Bu Malzemeyi Kullanma Konusunda Mütereddit Kaldim. Aslinda Ben Balik Tutmayi Ve çok Uzun Yillar Fisat Buldukça Baliğa Gitmeyi çok Seviyorum. Malesef Hayatimda Hiç Levrek Avlamadim. Geçtiğimiz Yaz Tekneden Rapala Ile Birkaç Kez Denedim Başaramadim. Fakat Bilmediğim çoook şey Varmiş. Bunlari Yeni öğreniyorum.inşallah Bundan Sonra Başaracam. Niyetim Yemli Tutmak. Bana Takim Konusunda Da Biraz Bilgi Verebilirmisin. Gerçi Kullandiğin Misinayi Ve Iğneyi Yazmiştin Ama Bunlari Nasil Bağliyorsun? Bildiğimiz Gezer Kurşunlu Tek Iğnelimi? Kullandiğin Ağirlik V.s. Ayrica Canli Yem Konusunda Da Ne önerirsin? Evren, Umarim Sorularimla Seni Sikmamişimdir. Alakan Için De Ayrica çok Teşekkür Ederim Sevgiler ünal
Ben teşekkür ederim Ünal abi. Şöyle söyliim dediğin levrek kokusundan benımde haberim var ama deneme fırsatım olmadı.Bu tür kokuların balığı çekmek değil ama iştahlandırarak vurmasını sağladığını ve bunadada basarılı olduğunu düşünüyorum.O yorumu yazan acaba kaç kere denemiş ve acaba bi eksiği varmıymış (zaman,yemin tazeliği,takımı,olta attığı yeri ve sabırı) bunların hepsi bir bütün Olta takımı olarak hangi yemi kullanacağına bağlı olarak ve saroz tarafında tutacağını göz önüne alarak bir kaç öneri verebilirim canlı yemlerde; gezer kurşun 24-26mm arası misina,mustad beyaz 02 numara çapraz iğne.100mt misinayı kasnağa dola ,gezer kurşunu tak ve iğneye bağla hamsi,sardalya vs... gibi yemlerde 100mt misina (24-26mm) mustad no:02 iğne dere ağzında mamun atmak için: klasik 2li dip oltası teke kullancaksanız. şamandıra altına ufak bi kıstırma kurşun 1.5 metre beden ve mustad 01 iğne
Evren'ciğim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bayramdan sonra sana neler yaptığımı yazabileceğim. Çünkü gideceğim yerde internet yok. Ancak Geliboluya gidip bağlanabiliyorum o da bulunduğumuz yerden yarım saat mesafede. Sana şimdiden sevdiklerinle birlikte iyi bayramlar dilerim.Umarım herşey gönlünce olur. Ünal