Kumburgaz bugün büyük göçe şahit oldu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında onder1905 tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    forumun belli kuralları var, bu kuralları siz de koymadınız ben de koymadım.

ben konuyu gerekli açıklamayı yapıp kilitlemiştim, silmemiştim okuyanlara örnek olsun diye zaten ama arkadaşımız silmemi rica etti, herhalde konunun kapanması gururuna dokundu. o yüzden bilip bilmeden eleştirmeyin...

sizde de aynı kafa yapısı var malesef, gırgırlar şunu yaptı bunu yaptı, madem rahatsızsınız siz organize edin, çıkın gırgırların önüne...

demogoji yaparak bir yere gelemezsiniz, sizin gibi balığı bulduğunda yemi bitene kadar veya hayvan merayı terk edene kadar balığı boğacak kişilerden konu hakkındaki arkadaşlarımız yanlış feyz almasın, bilinçsiz kardeşlerimiz de sportmence avlanmanın değerini anlasınlar diye uğraşıyoruz ama bu örneklerde de görüldüğü üzere malesef sizin dediğiniz gibi bir yere varamıyoruz.

nasıl olsa somali de her gün adam öldürüyorlar yüzlerce diyerek elime tüfeği alıp iki tane de ben indirsem, haklı mı oluyorum ya da yaptığım daha az kötü mü oluyor?..

bugün benim için önemli bir gün, o yüzden ikinize de cevap veremeyeceğim daha fazla, çıkmam gerek... iyi günler dilerim.

Son düzenleme: 17 Ekim 2009
  2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu arada belirteyim, yasak avlara gereken tepkiyi göstermezsek genel toplum bilinci kısa sürede şu hale geliyor; "oo, orfoza çakmışsın, yasak masak ama senede bir tane vuruyoruz zaten salla gitsin hahah"... bunu bazı forumlarda görebiliyoruz.

biz forumca böyle bir duruma müsamaha göstermeyiz. hiç bir şekilde yasak ve limit aşan avı meşru gösterme çabalarına da girmeyiniz... sportmen bir balıkçıya yakışmıyor.

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Herkes kendi üstüne düşeni bir T.C. vatandaşı olarak yapmak yükümlülüğündedir. Burada "imam cemaat" polemiği yapmaya hiç gerek yok. Çünkü başımızda bir imam yok biz de cemaat değiliz. Birileri kanun dışı av yapıyorsa ve bu kişiler ticari balıkçıysa, "onlar öyle yaptığı için biz de böyle yaptık" demek fazlaca yersiz. Sonuçta burası bir amatör balıkçılık sitesi ve üye olunurken onaylanan bir üyelik sözleşmesi mevcut. Buna göre de yayınlanan raporlar belirli ölçülere uymak zorundadır. Ha dersinizki "ölçüler bana uzak" o zamanda paylaşımda bulunmazsınız olur biter. Burada kimse çok balık tutulmuş az balık tutulmuş ölçmeye meraklı değil. Kimse kimsenin çetelesini de tutmuyor. Önce vicdani ölçülerinizi sonra kanuni ölçüleri sonrada site kurallarını göz önünde bulundurarak paylaşım yapmanızı tavsiye ederiz.
    Ayrıca limit aşımı olan bir av raporunda konunun kilitlenmesi/kapanması belirttiğiniz "Burda oo limit aşılmış kapa konuyu " şekilde lakayt bir tavırla olmaz. Üyeden daha ayrıntılı bilgi özel mesaj yoluyla istenir, bu esnada polemik olmaması için konu kilitlenir. Üyeden açıklama geldiğinde bunu aramızda görüşerek konunun devamına veya silinmesi gerektiğine karar veririz.

Son olarak umarım buradan bilgi alan herkes "Amatör sportif balıkçılık" kavramının tam olarak ne olduğunu kavramayı başarır.

4. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Bu sadece benim raporumla ilgili degil defalarca karsılastıgımız bir olay..
    ben suc işmedimki suçluymusum gibi insanların önünde rencide etmeye calısacaksınız..
    elbette cevap hakkımı kullanamadıgım bir raporun son yorumda limiti aştınız örnek teskil ediyor köütü adamlarmısız gibi yorum yapacaksınız.. tabiki silinmesini isterim.
    haa soyle olsa avınız güzel bilmem ne limiti isteyerek aştıgınızı düsünmemekle beraber bundan sonraki avlarınızda dikkatli olmanızı dileriz vs vs konu acık olsa anlarım..
    limiti asan konu kapanır kısa öz budur anlasıldımı ..
    bu uslupun yanlıs oldugunu dusunuyorum...
    cevap hakkım dogdugu icin yazdım yoksa önder beyin rapor sayfasında saygısızlık yapmak istemedim..

5. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    +1 katılıyorum.

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Bana sorarsanız konu kilitlenmesine bende karşıyım ama alınan kararlarada saygılıyım sonuçta buranın da bir düzeni var ve onlar bu kuralları belirlemişler.

Hasan arkadaşımında konu kitlenmesi veya silinmesindeki eleştirisine kendi adıma katılıyorum ama hali hazırda bir düzen oturtulmuş bugüne kadar böyle gitmiş, aksi davranış olursa başka kişiler bu kişiye böyle yaptınız bana neden böyle böyle yaptınız v.s. durumları olur, bu düzeni temelinden değiştirmek lazım onuda herhalde bu olaydan sonra yönetici arkadaşlar el atarlar ne yapılabileceği konusunda onlara kalmış.

Onun dışında bence Önder bey avcılıkta usta biri, ancak tutumu yanlış, eğer amatör balıkçı sitesindeysek bunu 1-2kg nin lafımı olur demememiz lazım, özellikle Önder bey gibi biri dememesi lazım çünkü insanlar öncelikli olarak sizlerin yazdıklarına itimat ediyor, seviyor, sayıyor, saygı duyuyor haliyle savunduğunuz doğrununda onlar kendi içinde,,, Önder bey diyorsa bi bildiği vardır, diyerekten kendi bilinç altlarında olayı bitiriyorlar. Bu seferde kim daha fazla balık yakalayıp rapor koyacak yarışına giriliyor.. bak mesela şu mesaja, bugün yazılmış:

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=633190&postcount=38

Üç katı balık avlardın onu alacağın paraya fazla ekipman alsaydın diye, yani konu yarışa gidiyor.

Halbuki Önder bey tam aksine, arkadaşlar amatör balıkçılık tebliğine uygun av yapmaya özen gösterelim, yanlışlarda birbirimizi uyaralım, trolcü böyle şöyle demeyip, öncelikle kendi içimizde bu sorunu bitirelim demesi lazım ki yeni başlayan arkadaşlarda doğru yoldan gitmeye başlasınlar.. çünkü iş kova doldurma yarışına giderse bu amatörlükten çıkar, sportmence avcılığın yanından bile geçmez.

Ama lütfen amatör balıkçılık yasallığı ve etikliği dışında bir tutum sergilemeyelim, heleki avcılığına saygı duyduğumuz kişiler bunu yapmasın, başta Önder bey.

Teşekkürler.

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hasan Bey, sizi kimse rencide etmeye çalışmadı, herhangi bir yanlış üslup da kullanılmadı konunuzda, ama başka konuda yazıp da bizi eleştirince ben de size düz bir yazı ile cevap verdim...

hele hele kötü adamlarsınız demek haddimize değil konuyu saptırmayın lütfen. bilmeyenlere olumsuz örnek teşkil edeceğini belirttik çünkü siz limiti biliyordunuz ve bile bile konu açtınız, bunu da kendiniz yazınızda belirttiniz. buna müsahade eder isek, yarın bir gün 5 cm lik 20 adet levrek yakalamış birisinin raporunu ne hakla sileriz? 20.000 i aşkın kişiyi memnun etmeye çalışırken bir yandan da bir standart duruşumuz olmalı takdir edersiniz ki...

lütfen üzerinize alınmayın ve bir de böyle düşünün... ne Önder Bey ile ne de sizle aramızda gerginlik olmasını istemiyorum. biz birlik olacağız ki büyük kıyımlar yapan düşüncesizlerin önünde taş gibi durabilecek gücümüz olsun.

sevgiler, saygılar...

8. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    Kaan bey'e katılıyorum, benim de bir konum kilitlenmişti ki, şaşırmıştım, daha sonra Kaan bey' in resimde herhangi bir referans obje olmaması ve tartısma doguracagını söylemesi üzerine ben de hak verdim. Sonucta burada yarış yapmak değil, sürdürülebilir balıkcılık için örnek teşkil etmek gerekir ki, genel toplum bilinci ( burada toplumdan kasıt biz amatör balıkcılarız aslında ) bu yönde yontulsun. Yok ben yarım santim ile limiti astım, yok benim tuttugum devede kulak dersek de olmaz, önümüzdeki hedef bence: cok balık vardı bugün 20 kg tuttum değil de, bugün cok balık vardı limite kadar tuttum, gerisini saldım olmalı. Bu da hemen oluşabilecek bir bilinç değil ama herkes duyarlı davranırsa yavaş yavaş olur diye düşünüyorum. Yoksa bu mantıkla hareket eden bir amatör balıkçı, profesyonel olsa şimdi yapılanlardan farklı bir davranışta bulunmaz, bulunamaz. Artık büyüklerimizin denizi , o bolluk yok, bir daha olmayacak, bari elimizde olan 3-5 balık kalsın.

9. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    İmza:Feridun TURNA

Bu avı yapan arkadaşımız hayatında kaç kere böyle bir ava denk gelecek fazladan 3-4 kg limit aşılmış kişi başı 2 kg yapar bu kadarmı ince eliyip sık dokuyoruz arkadaşlar bırakın bu işleri aynı balık size denk gelecek LÜFER sizde limit doldu diye avı bırakacaksınız....:)

10. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Arkadaşım benim yazdıklarımı anladığım kadarıyla pek anlamamışsın.
    Ben diyorum ki senede 1 gün insan heycana kapılıp 1-2 kg gecebilir bu insanlık hali olabilir Bunuda konu kitliyerek silerek değilde güzel bir uslupla belirtip yada hatırlatıp başkalarınıda fayda saglanır demişim dimi? Ayrıca sonu bize de dayanan balık katliamını gelin daha ses getirir şekilde yapalım demişim ben bu söylediklerimde yanlış birsey olduğunu sanmıyorum ama taktir sizin

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet Feridun kardeşim, aynen söylediğin gibi, eğer vicdanın el veriyorsa bırakırsın. Artık bazı şeyleri zor da olsa kabullenmeniz gerekiyor maalesef. Kurallara uymak için illa başına bir devlet memuru mu dikilmesi gerekiyor. Bu kadar mı kıtız ki başımıza bir çoban gereksin? Sen daha fazla avlanabilmek için mi yoksa daha fazla keyif alabilmek için mi bot aldın? Önce kendi vicdanında bu soruya cevap verip sonra buraya yazmalısın. Sen 50 köstek çapariyle avlanıp rahatlıkla limitini aşabilirsin, yazdıklarından anladığım kadarıyla bu sende bir rahatsızlık oluşturmuyor. Aynı bota ben binsem arkamda 50 köstek çapari yerine Maria princess 9cm sahte olurdu. Çünkü bu şekilde balık yakalamak daha keyifli bence. Devlet herkesin başına bir memur atayamayacağına göre medeni insanlar olarak herkes kendi başına düşen sorumluluklara uymalıdır. Söylediğim gibi koyun olmak isteyen gider koyun olur, ama burası koyunların paylaşım yeri değil, medeni insanların kurallara uygun şekilde paylaşım yaptıkları bir yer.

12. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bu söyledikleriniz cok güzel olması gereken ama;

bu şekilde bir yazı bence çok olumsuz

13. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aslında bu konu bir cizgide duruyor nereye ceksen oraya gidebilir.
    mesela biz desekki bizim limitimizi elestireceginize trolle gırgırlara savas acalım .karsı cevap onlar yaprak çinekopu kırıyor bizdemi yapalım deseniz mantıklı bir cevap....... bizde bunu soylemiyoruz..
    yada
    madem bu kadar duyarlıyız sailleri dolasıp gonullu denetmen olalaım...bir cok kişi limiti takmıyor bile..
    aynı sekilde bi yerden dogru adımı atalım gerisi gelir 2 yanlıs bir dogru etmez
    simdi mantıklı bir cevapa ne denebilir
    bizde katılıyoruz
    ama hergun balıga cıkmayan amatör olarak avlanan bir kişi boyle bir ava senede belki bir kac senede denk gelebilir o seferde limiti 2 kg asmıs
    burda eleştirmek benim görüsüme göre mübalaga olur..
    istisnadır hergun yapılmayan bir avdır.. boy limitine uyulduysa 2 kg fazla balık yakalamak göze batmamalı
    senede bir gun icin bence kendi görüsüm hosgorulebilir..
    ve vijdanını sızlatmaz ..
    bu dusunceme karsı bu yazıyı yanlış örnek alıp insanlarımız bu sekilde avlanırsa gelecekte balık kalmaz cocuklarımıza surdurulebilir avcılık bırakmak istiyoruz da diyebilirsiniz...
    bunlar güzel cümleler elbette istedigimiz bu ama bazen istisnalar vardır..

14. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Yukarda sizin gibi demişsiniz siz benim yanımdamısınız acaba ? benim ne yaptıgımı nerden bılıyorsunuz? benim kactane kitlenen konum var yada silinen? bu yazıyı ne hakla ve neye dayanarak yazıyorsunuz? bir medaratör olarak bence yazdıklarınızı 2 kere dusunerek yazın cevap vermicem demişsiniz bencede bana cevap vermeyin benim muhatabım olamazsınız.bu rapordada bir aksilik varsa buyurun kilitleyin

Herkese iyi avlar.
    Elimden geldikçe balığın olduğu zaman gelip degerlendirecek arkadaşlara bilgi veririm.

15. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Biz 11 de bıraktık hala avlanan insanlar vardı ogun
    sana katılıyorum..
    samimi bulmuyorum bazı yorumları

16. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    1-Önce o bota bin sonra ne istersen sal arkandan..
    2-120 iğne çaparide salarım fakat 50 iğne bana yeterli..
    3-Koyun yada çoban olmak senin tasarrufundur...
    4-Yaban hayatına bu zamana kadar nasıl bir katkın oldu...
    5-Ayrıca paylaşım yılda bir konu açmakla olmuyor...:rolleyes:

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Paylaşım yapılacaksa kuralları bellidir Feridun Bey. Hani şu okumadan "kabul ediyorum" kısmını tıkladığınız şey. Bunca senedir bu kadar şey yazılıp çizildi, iyi bir balık sezonu başladı yani, hemen "1-2 kilo geçilse ne olur?" bahaneleri sıralanmaya başlandı. Arkadaşlar bu kadar emek niye?
    1. Feridun Bey ben balığa çıkmak istersem 2-3 tane teknesi olan arkadaşım her gün balığa çağırıyor çıkarım, fakat işsiz güçsüz adamlar değiliz yaptığımız iş dolayısıyla her zaman balığa çıkma şansımız olamıyor. Birde biz balığın ve balıkçının bol olduğu yere değil, kimselerin olmadığı yerlere gidiyoruz. Yani sonuçta bizimkisi keşif amaçlı yer tespiti gibi balık yakalamasak da olduğunu öğrenmek yeterli.
    2. Koyun olmak istemiyorsan, kurallara uyarsın(bunun istisnası yoktur) başına da kimse çoban dikmez.
    3. Sizin de doğa bilimci veya Greenpeace örgütü üyesi olduğunuzu pek zannetmiyorum :)
    4. Yılda bir kere veya çok kere konu açmak meseleyse her gittiğim ava konu açayım. Ben çıktığım avların 1/10 unu rapor ediyorum o da fotoğraf makinem yanımdaysa.Ama bilgimin %100 ünü paylaşıyorum.

Kuralların istisnası yok Feridun Bey siz de buna dahilsiniz.

18. izmirli erdal

izmirli erdal erdal

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1200 gram çupra ıldırı
    tebrikler,iyiki çıkmışsınız,zaten şu hava raporlarını dinlesek balık hayal olur.en güzeli sahile inip denizden hava raporunu almak ve sizde en güzelini yapmış,livarı doldurmuşsunuz....

19. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Sevgili kardeşim şunu iyice idrak et benim raporladığım avlar 2/2 tebliğe uygundur.Burda konuya bakış açımı fikrimi yansıttım...
    Önce kendimizi sınıyıp sonra başkasının 50 iğne çaparisini eleştireceğiz..
    yumurta dökmeye çıkan hayvanı rahat bırakacazki dönüşünde 2 kg fazlanın hesabını soralım...:rolleyes:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25689

Burda olma sebebimiz maksatını aşıyor o yüzden bu konuya son mesajımdır..:)

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bende farklı birşey idda etmiyorum. Sadece eleştirdiğim limit aşımına "bir seferden ne olur ki" yada "kaç kere karşımıza bu kadar balık çıkar ki" bahanelerinin bayat olduğudur. Artık bunları aşmış olmamaız gerekiyor. Unutmayalım ki kurallara tam anlamıyla uyulsa bu ülke Norveç in pabucunu dama da atar. Niye bunu kendimize fazla görelim ki?