Kumburgaz bugün büyük göçe şahit oldu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında onder1905 tarafından paylaşıldı.

1. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Yücel bey bu zamana kadar yazılanları okudum dayanamadım kusura bakmayın ama bütün amatorleri denize çıkarsanız olta ile yakalananların balık soyuna etkisi nekadardır düşünmek lazım bence esas sorun gırgır teknelerinin yaptığı katliamdır adam 50 tane lüfer yakalamış kaç kişiydin şu kadar gramdan bukadar kilo eder demek olmaz daha yaprak haldeki balıkları yakalıyanlara karşı geldiğimiz zaman norveçin pabucunu dama atmış oluruz varmısınız burada limiti aşmışsınız kaç iğneli çapari attınız konuyu kilitliyorum demek yerine bu balık katliamı yapanlara karşı ne yapabiliriz deseniz daha iyi olur kanısındayım benim amacım bağcıyı dövmek değil üzümü yemek ben 5 yaşından beri denizdeyim bakırköyün açıklarındaki taşlarda olta ile istagoz böcek yakalardık 10 kiloluk mercan sinarit yakalardık ben bunları yakalamak istiyorum 3 kilo istavrit 10 tane lüfer değil üzümün iyisini yemek için asmayı budamak lazımdır benide belki banlarsınız ama ben kendi düşüncemi ortaya koyuyorum beğenen beğenir beğenmediğiniz bana kalır rastgele

2. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Abi malesef burda önemli olan kıyıdan 3-5 kg balık avlayan amatorlerin kaç iğne kac kişi kaç kg balık tuttuğu hesaplanıyor.Tamam doğru iyi ama gırgır lafı işin içine girince ne hikmetse demagoji oluyor çok komik ya.
    Kıyıdaki herkes bırakın senede 1 kere limit aşmayı tamamen ellerindeki oltaları bıraksalar sen norveçe benzeyemessin.Esas olayı bitiren büyük tekneler troller.Sen uğraş dur limit aşmışsın diye.Ben buna tölerans gösterin demiyorum.Ama unutmayın denizde birtek kıyı balıkcısı balık avlamıyor o kadar duyarlıysanız burda limit asanlara oldugu gibi denizde ki büyük teknelere de tepkinizi koyun yada koyalım bişiler yapalım.

3. H.A.R.U.N

H.A.R.U.N hARUN

Bu forumlarda hep olağan şeyler kurallar var yenilere örnek olalım iyi olalımda yeniler sorunu teşkil edenler değilki zaten onlar bilinçli yetişiyor
    Burada hemen bir muhatap bulunabiliniyor kim Önder yetkilide hazır elinin altındaki paylaşımcıya yaptırımını yapabiliyor çünkü Önder arkadaşımız paylaşımda bulunmuş ve diğer tarafta forum kurallarını uygulamakla yükümlü bir görevli var
    Peki bana bu forumlarda bir tane paylaşımda bulunan trolcü veya gırgır sahibi bulabilirmisiniz kimse bulamaz veya olsa bile hiç bir trolcü veya gırgırcı burada av paylaşımı yapmaz
    Yetkili arkadaşlara ve tüm forumlara sesleniyorum bu gibi Önder arkadaşımızın paylaşımda bulunduğu konu gibi durumların üzerine gitmek hiç bir şeyi çözmüyor çünkü yeni nesil yada öğrenen nesil büyükderedeki gırgırlarıda görüyor balıkcı tezgahlarındaki 10 cm lik yapraklarıda görüyor şimdi soruyorum öğrenen nesili kim eğitiyor veya örnek oluyor forumlarmı yoksa dışarıda gördüklerimi
    Forumlar kabuğunu kırmalı radikal adımlar atmalı önce forumlar aralarında birlik kurmalı ve sorunların üzerine kararlı bir şekilde gitmeli ama bunu hiç bir forumda göremiyorum sadece laf var icraat yok yada bireysel bir iki girişim netice sıfır
    Önder beyi yakaladık burada konusunu kapattık içimiz rahat forumun kurallarını uyguladık her şey yolunda görev tamamdır vicdanda rahattır acaba acabaa??
    Ben açıkcası önder beyin 2 kilo fazlasından değil Boğazda büyükdere beykozda yapılan gırgır avlarından çok çok rahatsızım
    Buyrun size ilk hedef Sarıyerdeki ve beykozdaki gırgır avlarını yasaklarmak için bir ilk hedef haydi buradan başlayalım Boğaz girişi ve çıkışı arasında kesinlikle 7-8 metreden büyük balıkcı teknesi av yapmasın 1 tane bile ağ atılmasın Boğazda ve tüm denizlerimizde kesinlikle taramalı radarlar yasaklansın
    Buyrun ikinci hedef
    Adam boğazda yürüyüş yaparken balık tutan ihtiyara diyorki sizin burada balık tutmaya hakkınız yok burası yürüyüş yeri yürüyüş yapan adan haklımı sizce görünüşe göre haklı pekii Hiç düşündünüzmü yürüyüş yapan bir adama senin burada yürüyüş yapman doğru değil burası balık tutma yeri diyebileceğimizi uçuk geldi değilmi burada ezgin olan kim balık tutan her yerde durum böyle daha çok arnavutköy karaköy galata üsküdar emirgan tarabya gibi yerlerde durum böyle balık tutan adam ezgin durumda
    Balık tutanla yürüyüş yapan karakola çıksa balık tutan malup çıkacak bu durumu düşündünüzmü hiç
    Amatör balıkcının itibarını kazanması ortak paylaşım yerlerinden ezilmeden faydalanmasını düşündünüzmü belki düşünmüşünüzdür ama sadece düşünce veya biriki girişim netice =0
    Size İhtiyar balıkcını cevabınıda söyleyeyim Biz burada olmasak sizi yankesiciler şarapcılar keşler rahat bırakırmı sanıyorsunuz günün 24 saati boğazda balık tutan insan görürsünüz ve gerçekten bu insanların varlığı bir yerde güven veriyor bu bir gerçek

Sadece 2Tane çözülmesi gereken hedef sundum size nasıl zor işler değilmi en iyisi biz yine forumumuzun içine saklanıp forum kurallarıyla ilgilenelim böylesi daha kolay büyük ve küçük sorunlarıda elbet bir gün birileri çıkar halleder yada bu devran böyle gider bizde avaz avaz bağırırız balık nesli tükeniyor denizler kirleniyor gırgırdı troldü yasakdı yazar çizeriz çünkü böylesi daha kolay

4. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    hane sert kışlardan sonraki seneler iyi balık yapar derler..benim görüsüm sert havalarda gırgırların avlanamaması ve balıgın rahat kalması ..bogazın girişini bir çeviriyorlar bu balık nereden akıp gidecek..hemde bogaz içinde ağ cekiyorlar..
    hiçbirşey yapılamıyorsa haftanın belli günlerinde izin verilsin çarşamba cumartesi pazar..

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    olumsuz tabi, Hasan arkadaşımız gelip de sizin konunuzda beni anlamsızca eleştirince olumlu oluyor.

söylediklerinizi de aynen iade ediyorum... muhatabiyet konusunda. iyi günler dilerim...

Son düzenleme: 18 Ekim 2009
  6. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Öncelikle limiti aşan konu başlıklarında, arkadaşlara bir hatırlatma babında yaptığı avın limitin aşıldığı belirtilir. Bu durum karşısında limiti aşan arkadaş da yaptığının limiti aştığını onaylayarak konu tatlıya bağlanır. Şimdi arkadaş 150 tane lüfer tutup 8 tanesinin resmini koysa kim neyi nerden anlayacak. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. En azından konuyu okuyan diğer kişilerin de
    haaa bak demek ki bu kadar balık tutmak fazla oluyormuş diyebilsin. en azından forumda yazacağı rapora gereken özeni göstersin.
    Bunların hepsi iyi niyetli yaklaşımlar Ancak gereken uyarı yada hatırlatmayı yaparken buna da özen göstermek gerek.

Harun Bey'in söylediklerine katılıyorum. Amatör balıkçıların esas sorunu etki oluşturamamalarıdır. Bu işin medya ayağı eksik. Onun da çok daha etkin bir hale gelmesi gerek. Türkiyenin balıkçılık gündemi yok.

7. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili Önder, her şeyden önce böyle bir hareket için dernek olmak zorundasın! Biz değiliz. Biz sadece hobi arkadaşlarıyız ve bu resmi kurumlar için hiç bir şey ifade etmiyor. Üç adet tırıvırıya karşı bildiri dağıtmak için bile karşımıza dikilen sistemde mi yapacağız bunu? Yapamıyoruz ne yazık ki? İllegal bir şekilde hele, asla kalkışmayız! Yapabileceğimiz ne var? Site üzerinden insanlara yanlışlarını göstermek ve bu alanda olabildiğince insana ulaşmak. Evet heyecana kapılıp aşılan 1-2 kilo fazlalık, balık neslini tabii ki tüketmez... Fakat, kuralları öğretmek amacını taşıyan ve kuralları buna göre koyan bir sitede ki yeni başlayan balıkçılara nasıl bir örnek teşkil eder?

8. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    SEN SÖYLEDİKLERİMİ İADE EDECEĞİNE BANA YAPMIŞ OLDUĞUN KARALAMANIN CEVABINI VER.
    bU KONUDADA NSİTE YÖNETİMİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM LÜTFEN BU SİTEYE YAKIŞIR MEDEATÖRLER SEÇİN.
    YUKARIDA KOYU HARFLERLE YAZILAN SORULARIMA SİTE YÖNETİMİNDEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUM HİÇBİR KAYNAK OLMADA BENİM HAKKIMDA MEDEATOR SIFATI TASIYAN BU SAHIS NASIL YAZABİLİYOR?

9. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sevil abi bu kadar zormu siz daha önce denediniz sanırım nedir prosoduru
    merak ettigim için soruyorum yanlış anlamayın.
    40-50 kişi toplanıp sarıyerde pankart tasıyıp yurusek aksama butun kanallarda haber oluruz..
    gırgırcılar tarafından dovulen eylemciler diye :D
    hergun bir eylem var türkiyede
    türkiyede sistem zaten yok
    bize verdikleri balıkcılık ruhsatlarını bir kere olsun soran cıkmadı henuz..

10. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Harun Bey sanırım Türkiye' de yaşamıyorsunuz :confused: Bunu öğrenemedim, çünkü site kuralları gereği, belirtmeniz gereken katılım yerinizi yazmamışsınız! Sanırım bu kural gözünüzden kaçmış.
    Sorun yeni eski sorunu olamaz, ki zaten Önder, Kaan' dan (draco) çok daha eski ve değer verdiğimiz bir arkadaşımız. Yine de "yeniler bilinçli yetişiyor" kavramınız çok iyi niyetli bir tesbit. Çünkü bu konuda, eski-yeni ayırımı yapmak mümkün değil!
    Söylediğiniz aktif eylemler de aynı burada uyulması gereken kurallardaki gibi, devletin koymuş olduğu kanunlar çerçevesinde yapılabilir. Bu tip hareketlere girişmek için legal sınırların dışına çıkamazsınız. "Ben bu coşku ile çıkarım" derseniz saygı duyarım. Ya da "sizin fark edemediğiniz ve legal olan eylemler var" diyorsanız, bize öneriler getirin hep birlikte tartışalım. Çünkü istekleriniz emin olun hepimizin istekleri.

11. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sistemin olmadığı bir ülkede, yaptığımız eylemin getirisi sadece dayak olacaksa, ben yokum ;):) Benim amacım üzüm yemek, dayak değil :p Daha önce yapılanları öğrenmek istiyorsanız, biraz çalışııııpp sitedeki konulara göz atacaksınız ;) Ayrıca, böyle konular açıldığı zaman burada bağırıp, Allah Allah sesleri ile bağıran bir çok arkadaşımız, ortadan kayboluyor ve bu tip etkinliklere belli üç-beş üye katılıyor ;) Arkanda kimseyi bulamıyorsun ;) Bir de katılanlara, zavallı gözü ile bakılıyor:eek:
    Ha bu arada ben ablayım.

12. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Benim anlamadığım -sanki ben 1-2 kg aşılsada önemli değil - demiş gibi anlaşılmam böyle bir lafım varsa bana bi gösterin. Ben diyorumki insanlık hali senede 1 kere insan dalar, heycana kapılır istemeyerek limiti aşar bu olabilir diyorum bunuda konu kapatmadan kilitlemeden tatlı dille açıklanır ve bundan herkes bir ders alır diyorum.Bu güne kadar üst üste limit aşıp rapor yazan arkadas tanımıyorum ama arada bi olan hatalarda tatlılıkla giderilir.
    Burda görev yöneticelere düşer.Her soydan her yastan her seviyeden insanın olduğu bu ortamda arayı bulmak saygıyı korumak medeatorlere düser. bu ortamda saygı herseyden üstündür Saygıyı bilmek gerekir.

13. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sevil abla ..özürümü kabul edin lütfen hanımefendi oldugunuzu bilmeden yazdım.

14. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Önder, söylediklerinde haklısın. Belki moderatör arkadaşımız o anki hassasiyeti ile sert bir tavır takınmış olabilir, ki görevleri dahilinde kurallara uyulmadığı taktirde, uyarma yetkisine sahiptir. Tabii ki bu tarz daha yumuşak olursa, daha bağlayıcı olur.Dediğin gibi, burada binbir çeşit insan var. Sonuçta moderatör arkadaşlarımız da biliyorsun ki bizler gibi yaşıyor ve böylesi bir forumda gönüllü yöneticilik yapıyorlar. Bu fedakarlığı yaparken, aynı amacı güden bizler de onları zorda bırakmayacak şekilde raporlar yazmak zorunda değil miyiz?

15. oltacı_

oltacı_

Hasan bey,,

40-50 kişi toplanmak ve bir gösteri yapmak ve karşılığında bir ton sopa yemek demektir. Bunun bir tek nedeni var, O da Yasal olmayan gösteri yapmaktır.

Ancak yürüyüş ve gösteri kanunla düzenlenmiş ve izin verilmiş şekli ile olabilir.
    Ancak Valilik müsadesi ile gösteri yapılabilir. Bunu da yapmak için dernekler yada sivil toplum örgütleri ile olması ile yasallaşır.

Forumların böyle bir hizmeti yoktur, Olamaz da, Forum kuruluş amacı Hobiye hizmettir ( siyasi parti değildir, Dernek, Vakıf yada bir başka sivil toplum kuruluşu değildir).

Aslında kavga, kırdınlık, küsme yerleride değil ama bir çok leyi yapamadığımız gibi, buralarda da samimi olamıyoruz ve en ufak sebepten kırgınlıklar olabiliyor.Bunlara hiç gerek yok,,,

Arada bir balığa gidip, keyif aldıkmı işlem tamamdır, Ticaretini yapmıyoruz ki, Ya da kursaklar balık diye patlamıyor ki. Ama bu demek değil ki yasal haklarımızı aramıyacağı.... Sonuna kadar yasal haklarımızı arayacağız. Yine yasal haklarımızı ararken tüm yasalara uygun hareket edeceğiz.

Nasıl ki trafik kurallarına uyup ta vizdani kurallar koyamadığımız gibi, Ceza kanunlarına uyupta vicdani kanaatlerimize göre hareket etmediğimiz gibi tebliğ de bir düzenlemedir ve vicdanlara bırakılmayacak şekilde uygulanmalıdır.

Bize yanlış, hatalı gelen yada bir haksızlık varolduğu zannına kapıldığımız konularda ise gerekli mercilere başvuracağız.

Başvurular artıkça inanacağız ki sorunlar düzelecektir.

Memleketimiz çok büyüktür, Bizler binlerce yıllık birikime sahip bir milletiz bakmayın bazen geçiş dönemleri olur ve hep sıkıntılı olmuştur ama inşallah gelecek bundan çok daha iyi olacaktır.

Çok doğru tespit, Maalesef :(

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Lütfen özür dilemeyin, gereksiz. Sadece doğruyu öğrenmeniz açısından belirttim.

17. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Sevil abla uyarmak farklıdır uyarmanın bile uslubu vardır..
    kimsenin boyle bir hakkı yoktur
    azarlarcasına söz söylemek...

aman bu da tartısma konusu olmasın

18. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Olmasın tabi, olmaz da, çünkü Önder' de Kaan' da yüz yüze tanışmış olsalar eminim bu konu bu kadar uzamazdı. Umarım en kısa zamanda da el sıkışırlar, çünkü ikisine de bu yakışır.

19. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kaanın sözleri banaydı...biz kendisini tanıyoruz o bizi hatırlayamadı ....
    normalde zaten...
    karsılasdıgımız ilk gun yuz yuze konusacagız zaten.....

20. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ne dedim ben yaaa şimdi...
    nasıl anlıyorsunuz bilmiyorum karşılaştıgımızda yuzyuze konusuruz dedim
    çıldıracam bu ne dir yaaa men ederim bilmem ne
    tehdit degil asla kaanı simayen tanıyorum ama merhabam yok simdi tanısırız
    bu konuya guleriz belki Allah Allah