Kumburgaz bugün büyük göçe şahit oldu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında onder1905 tarafından paylaşıldı.

1. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Peki ben de özür dilemesini biliyorum. Yanlış anladıysam özür dilerim ;) Ve o mesajımı sildim :)

2. ozan

ozan Ozan

bir zamanlar bu forumda insanlar hep birlikte limitin aşılmamasından yanaydı. burdaki sözlerin onda biri konuşulmadan ayrılıklar oldu. sonra sanki ortak bir karar alınmış gibi limitle ilgili tartışmalar yavaş yavaş kayboldu. sonramı ?

sonrası en acısı. amatör balıkçılık forumlarında insanlar kendilerini trolle gırgırla kıyaslamaya başladı.

en son olarakta limite uyun diyenler neredeyse linç edilecek forumların orta yerinde. bu konuda önerim limiti takmayan av raporları bölümü açalım herkes kendini biliyo nasıl olsa moderatör uyarmadan gider konuyu oraya açar. böylece tartışmaya da gerek kalmaz

Son düzenleme: 19 Ekim 2009
  3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    kaynak sizsiniz... anlamıyor musunuz bunu? veya ben mi yanlış anlıyorum?

raporunuzda kendiniz belirtmediniz mi "balık sayısınız ne siz sorun ne ben söyleyeyim :D " gibisinden? bunu bir önceki cevabımda belirtmiştim, ayrıca limit aşımlarına bazı durumlarda göz yumulabileceğini (amatörler için) Hasan Bey'i savunarak da belirttiniz, esas sorunun profesyoneller olduğunu, denizde balığı bizim değil de onların bitirmekte olduğunu belirttiniz...

bundan ala kaynak mı olur?
    yakışıp yakışmama meselesine girmiyorum bile... daha önce kilitlediğim limit aşan avlara şöyle bir göz gezdirirseniz, hatta Hasan Bey'in raporunu kilitlerken nasıl bir üslup kullandığımı hatırlıyor iseniz, bu tavrımın bir ilk olduğunu görürsünüz. biz de sizin suçlamalarınızı "eh peki kardeş, en iyisini siz bilirsiniz" diye göğüslemek mecburiyetinde değiliz moderatörüz diye. özellikle sitede bazı kurallar varken, kuralları eleştirmek yerine "bazıları" atıfıyla olay şahsa indirgeniyor ise... şöyle bir konu geçmişini okursanız da konunun sizinle alakalı olmadığını, sizin eleştirilerinizden sonra benim sizi eleştirdiğimi anlayabilirsiniz...

hala bahsedilen şey benim bu konuya Hasan Bey e cevaben yazdığım "limit aşan avlar kilitlenir, kısa ve net oldu mu?" kelimesinin üslubu...

kendi konusunda epeyce mesajlaşıldı, konu uygun bir dille anlatılarak rapor kilitlendi, kendisi ise bu durumun şahsına yönelik olduğunu düşünüp, alınıp konunun silinmesini istedi, sildik biz de, o da gelip sizin konunuzda beni eleştirdi, "tebrik ederim avınızı bizimde oyle bir avımız oldu demekki yakalanan balıgı soylememek gerekiyor soyleyince bazı DUYARLI !! arkadaslar hemen saldırıya geciyor...gülüyorum sadece..." cümlelerini kullandı ki başka birisinin raporuna bunları yazmak hoş değildi, ben de gereken cevabı verdim, kısa ve net olarak... durup dururken bunları yazıyor değiliz anlayacağınız...

siz de beni küçük hesaplarla uğraşmak ile suçladınız, siz suçlayın, eleştirin edin, biz sizi eleştiremeyelim. siz beni tanımadan etmeden küçük hesabımı nasıl biliyorsanız ben de sizin balık bol olduğunda "tutulan balık mı? ne siz sorun ne ben söyleyeyim" tavrınızı eleştirebilirim...

binlerce üye arasında kimlerin derdiyle, kaprisiyle, alınganlığıyla uğraştım ama böyle atıştığım sadece siz oldunuz, başkalarını suçlamadan önce kendi tavrınızı da gözden geçirmenizi diliyorum...

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Harun Bey, bu bahsettiğiniz apayrı bir sorun. tabi ki amatörlerin limit aşımlarından daha fazla zarar veriyor kontrolsüz profesyonel avcılık, bunu göremeyecek kadar aptal olduğumuzu kimse düşünmesin.

elinde değnek ile sağa sola "hışşt, yasak, 1 adet fazla balık tutmuşsun bana ne bana ne" diyen ergenler miyiz biz forum yöneticileri? ağcılık konusunda yapılması gereken ayrıı, amatörlük konusunda yapılması gereken ayrıdır. ağcılar tonlarca balık tutuyor, 5 cm lik yaprakları tutuyor diye biz kendi kurallarımızı onların kurallarından önemsiz görmeyelim.

amatör avcı zaten biliyor yaklaşımınız malesef bence çok iyi niyetlidir, tuttuğu balığın ne olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki...

geçen pazar beşiktaşta tırıvırı atmaya çalışan insanlar vardı, zar zor ikna ettim atmamaları için, anlattım ettim, birer çapari hediye ettim vs... allah aşkına bunlardan kaç bin var biliyor musunuz? benden daha fazla sahil avcılığı yaptığınız için mutlaka biliyorsunuzdur...

son sözüm size değil;

herkese güzellikle yaklaşmaya gayret ediyoruz ama karşılığında olaylar kişisel boyutlara ve alınganlıklara dökülüp de yapmaya çalıştığımız iş boş, gereksiz, anlamsız ve küçük hesap diye nitelendirildiği zaman biz de armut ağacı değiliz, tepkimizi koymak zorundayız... bu tepkiyi yanlış nitelendirmeyelim... ortak paydada buluşalım... ki buluşacağımıza eminim.

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bunu başka bir başlık altında tartışalım, biber gazı yemeye bile razıyım Hasan Bey...

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu arada Önder Bey'in konusunda herhangi bir kilitleme veya yanlış bir durum yok, onu belirtelim...

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    raporunuzdan böyle bir anlam çıkıyor Önder Bey... daha önce de alıntı yaptığım kelimelerinizden ben böyle anlıyorum o yüzden dedim size fırsat bulduğunuzda yemi bitirirsiniz diye. siz o lafı yanlış anladığımı söyleyin o zaman içtenlikle, söyleyebilir misiniz? aptalsın kaan, o laf hiç böyle anlaşılabilir mi? deyin... sanmıyorum ki diyebilesiniz... niyetiniz o olmasa bile biz burada sözlerden oluşmuş durumdayız, o yüzden yazılanları doğru kabul ediyoruz. yanlış anlaşılmalar da böyle çıkıyor ortaya.

sürekli balığın tav yaptığı bir durumda kısa süre içinde limit de aşılabilir, farkına bile varılmayabilir katılıyorum, ama kilitlediğimiz diğer konuda bu böyle lanse edilmedi, "limitleri biraz aştık, farkındayız" dendi... biz de "avcılarımız limitleri aştığının farkında olduğu için (yani yanlışlıkla olmamış) ve bunu belirttikleri için, gereksiz eleştiriler ve tartışmalar da yaşanmaması ve kuralları bilmeyen arkadaşlarımıza örnek olması için" konuyu kilitliyoruz mesajı ile kilitledik... eğer kötü niyetle kütür patır limit aşımı yapılmış olsa, resimleri ve konuyu direkt siliyoruz Önder Bey... konuyu silen biz değiliz, arkadaşımız "beni kötü gösteriyorsunuz" diyerek silinmesini rica etti de sonradan sildik... şimdi biz o rapora "aşmışsın limitleri, olsun bir kereden bir şey olmaz" mantığıyla yaklaşamayız, çünkü herkes sizin gibi uzun süredir avcılık yapıp da sirküleri, onu bunu bilmiyor, gerçekten bu tarz müsamahalar bilinçaltlarında yanlış kabuller oluşturuyor...

ayrıca küçük hesaplar tabirinize de çok içerlediğimi söylemeliyim... istiyorum ki "misal olarak" bebek kırlangıçı çeken oltacı "lan bunun çorbası çok güzelmiş, geçen forumda gördüm, birileri tutmuş, ufağı da lezzetliymiş" diye düşünmesin, herkes siz biz değil, mecburen kurallarımızı korumak durumundayız...

zeytin dalı uzatıyorum size, ben yanlış anlamışım demek ki sözünüzü diyorum... gerçekten konu fazlasıyla uzadı ve herkes birbirine tepki duymaya başladı, madem ki moderatör ortamı kollamalı hep, ben başlatayım... buyrun zeytin dalı.

gırgırlar, troller konusunu ise ayrıca hep beraber masaya yatırmalıyız... bu konudan ayrı ve başlı başına koca bir sorun...

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    siz beni azarlarcasına burada konuya yazı yazdınız, ben sizi daha sonrasında düz bir üslupla uyardım farkındaysanız... ama mühim değil, boş verelim bunları... yüzyüze oturduğumuzda iki sohbet bir çay, işlem tamamdır... :)

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Önder Bey müsaitse, pazar günü tekne turumuza gelsin, iki çinekop çeker ekmek arasına koyarım, biter gider :)

10. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Malesef beni tanımadığınız için lafı yanlış anlamışsınız.Ben bir çok avımda limit belirtmem sadece burda iyi balık olduğunu söylerim eski raporlarımda adet belirtmicem ama balık cok ıyıydı ılgılenen arkadaslara duyrulur dıye çook yazdım.Bunun sebebide limit falan degil öyle ince hesapla ugrassam 20 tane der gecerim.Adet belirtmemein sebebide foruma hava olsun diye rapor yazmıyorum burda balığın olduğunu belirtmek için yazıyorum. Hee bu raporlara dayanarak malesef bir ilgili arkadaş çıkmadı.Lüfer kaynıyor diyorum ama tebrikten başka bişi yok.
    Tabi burda klavye karsısında coğu anlatmak ıstedığımız seyı anlatamadan sanal ortamda konusuyoruz ne sız benı ne ben sızı tanımıyorum tanımış olsak bu konular uzamazdı.
    Valla bugunde görülmemiş bir balık vardı yolunuz düşerse buyurun uzun oltanınzevkini yaşayın beklerim

11. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    Onder abi,

Bu arada birşey sormak istiyorum, zargana sıkıntısı yok mu sizin taraflarda ? bu sene anadolu yakasında zargana cok yok da, merak ettim, balık bolken yem sıkıntınız oluyor mu diye..

Teşekkürler,

12. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Şu an için sıkıntı yok;)

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla zevkle gelirim müsait olursam. selden dolayı bizim yazlık gitti, tekneyi de karaya aldım mecburen, yoksa ben de haftasonları hep uzunolta yapıyor olurdum selimpaşada ama kısmet işte... balık boğaza da girdi, dün epey balık aldım, bayat balıkla lüfer de aldım, hayvan kudurmuş gibi saldırıyor, boğazına kadar yutuyor mantarları neredeyse... 1-2 gün daha süreceğini tahmin ediyorum... size buradan yeni sürüler yolluyoruz, imkanınız oldukça 1 hafta çalışın, kışlık balığınızı alırsınız kesinlikle...

görüşmek üzere.

Son düzenleme: 21 Ekim 2009