kuşadası baitcasting ile ıskarmoz(turna)avım...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

abi çok sağol...inşallah abi...nasıl yeni av stilim...:)

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Turgay kullandığın sistem ile ilgili fotolar var mı? makine ve kamış, ve kısaca sitemin çalışması

3. modena

modena

murat abi bununla ilgili çok yakın zamanda ayrıntılı bir konu açacağım...konu da baitcastinge dair herşey olacak...nedir...nasıl yapılır...teknikler...ekipmanlar...bunların seçimi..kısaca her şey olacak abi...yani bu konu oldukça işlenecek...

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Tamam Turgayım yardım ve destek için hazırım :)

5. modena

modena

valla çok iyi olur abi...bu konuda sende deneyim sahibisin...ve bunlar çok lazım olacak...:cool:

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Ne gerekiyorsa Turgay, azda olsa tecrübe edindim, en azından bunla atamazsın dedikleri takımla, ve o makinelerde örgü kullanılmaz dedikleri makinede 0,14 örgü misinayla ( makara ağzına kadar dolu 270 metre yekpare) sadece 2 kez dolaştırdım, şu an hiç problemsiz kullanabiliyorum, hafiflik, manevra kaabiliyeti ve atçekte hızlılık isteyen herkese tavsiye ediyorum.

7. modena

modena

evet abi...at-çek için son derece uygun...sende farketmişsindir...çok fazla yormuyor...sahtelere daha iyi performans kazandırıyor...bu işin tek kuralı atış...atış başladımı stil kendiliğinden ortaya çıkıyor abi...

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Oltacilik tekniklerinden pek anlamadigim icin birsey diyemeyecegim, fakat cok bilinmeyen, bizim kiyilarimizda etkili olamayacagi iddia edilen bir yontem oldugunu anladim en azindan :) Amator ruhla inat edip bunun aksini ispat etmen herkese ornek olmali...

Bu arada sana bir surprizim var ;) , dur bakalim, yarin ola hayrola, milletten gelecek yansimasina gore anlarsin zaten...

9. oktopus

oktopus

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 4300 gram
    Sayin Turgay Bey,

raporunuzu ve ekindeki videolari ilgiyle izledim, paylasimlariniz icin tesekkür ederim. "Denizden cikan sürpriz" videosunu izlerken dikkatimi ceken bir sey oldu. Videonun sonlarina dogru (yaklasik olarak 45. saniyeden sonra), kamisin ucundaki yilani tekrar suya soktugunuz sirada, yilanin saginda yanilmiyorsam bir kalamar gözükmekte. Belki yaniliyorum, ama dikkatle tekrar tekrar izledigimde bu kanim gittikce kuvvetlendi. Cünkü, kalamar olarak teshis ettigim nesnenin ya da canlinin, videonun son saniyelerinde saga dogru hareketlendigini görüyorum. Sübye olmasi ihtimali de var, ancak hem vücut sekli, hem oldukca acik sayilablecek rengi ve hareket edis bicimiyle kalamar olmasi daha büyük olasilik

Bu videoyu cektiginiz avlakta daha önce kalamar görüp görmediginizi, ya da bu avlakta sig suda kalamar bulunma olasiligini ne sekilde degerlendirdiginizi bidlirirseniz sevinirim. Ben sahsen, gectigimiz Kasim ayinda Adrasan yakinlarindaki buna benzer dogal yapisi olan bir avlakta, yaklasik birbucuk karis suda 12-13 hayvandan olusan bir kalamar sürüsüne rastgeldim ve görerek 5 tanesini yakalayabildim. Yani kalamarin bu kadar sig suya girmesi alisilmadik bir sey degil.

Kusadasi aviniz icin tekrar tebrik ederim. Sevgi ve saygilarimla

Taik Seden

Son düzenleme: 25 Mayıs 2010
  10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

turgay dediğin doğru bizim burada zaten ya turna avına giderler yada levrek avına en çok rabet gören türlerdir tabi diğer sazan gibi balıklarında avına giderler ama benim tatlı su balıklarıyla aram pek yoktur. Birde ankara merkezinden çıkıp şöyle doğanın içine karışmak çooooook zamanve yorucu oluyo en merkezdeki mogan gölü var oda çok bereketsiz diye biliyorum hatta bi ara balıklar ölmüştü tadı tuzu yok yani

tatlı su turnasının bi kızartması dediğin gibi güzel olur ama birde deniz turnasını ye sen onu şiş bile yapıyorlar, güzel bol soğanlı domatesli sarımsaklı bierli pilakisi ni hiç sorma bence kızartıp ziyan etme yanına bir arkadaş bul at fırına

11. fish founder

fish founder Özgür

Sevgili Turgay,
    murat'ın bu satırları üzerine eklenebilecek çok fazla sözyok aslında,kalbimden tüm geçenleri en güzel ifade ile dile getirmiş.
    yaptığımız tüm sohbetler,yazışmalarımız,ve kişisel av tekniklerini maksimum düzeye çıkarabilmek üzere gösterdiğin tüm gayret artık meyvelerini vermeye başladı.

Senlede konuştuğumuz üzere,Daiwa Megaforce 100tsh makinem 1,80 lik tetikli tolee kamışın üzerinde yerini aldı.
    bu yeni baitcasting takımımı haftasonu hava muhalefeti yüzünden suyla tanıştıramadım ama boş alanlarda atış stili çalışması yapmaya başladım.

her ne kadar istanbul'da 'deniz için' baitcasting için avlak sorunu yaşıyor olsak bile,göllerde turna için çok ideal bir avlanma şekli olduğunu düşünüyorum.Umarım bende bu haftasonu baitcasting'le alınmış ilk turnalarımı foruma asabilirim.

yakın zamanda açacağın daha da detaylı baitcasting makinaların kullanımlarına yönelik konuyu da merakla bekliyorum.

yeniden seni ve eşini canı gönülden kutlarım,

Son düzenleme: 25 Mayıs 2010
  12. deePblue

deePblue na

Turgay abi bu güzel maceranı bizle paylaştığın için teşekkürler.Yeni yöntemler-taktikler denemen de ayrı bir güzellik.Biz daha yolun çok başındayız at-çek olayında.spin takımımı ancak topladım biliyorsun :) Tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceğiz müsaaden olursa :)

13. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,çok güzel bir anlatım ve harika video ve resimler.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

14. DrEjO

DrEjO Tamer

Tebrikler, gayet güzel bir v ve güncesi ayrıca baitcasting için olmaz diyenlerede güzel bir gösteri olmuş, avlarınız daim olsun.

15. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Sevgili Turgay sizi canı gönülden tebrik ederim ,spinle ve baitcastingle avcılık arasındaki farkları bizimlede paylaşırsanız çok seviniriz :)

16. erdem271

erdem271 Erdem

Turgay abi , balık için tebrikler , güvercin ada civarında pek balık olmaz diye biliyordum , bu arada bizim bi yazlık var Kuşadası Pamucak körfezinde , bu körfezin özellikle kenarları çok derin , ben dalış da yaptım , aradığın her balık var burda abi . Tavsiye ederim buraya da bi uğra , ekte bi derinlik haritası var , istediğin tarz av'ı dene elin boş dönmezsin

[​IMG][/URL][/IMG]

17. modena

modena

abi inat etmeden olmuyor biliyorsun...avcılıkta öğrenmek önce merakla başlar...sonra inatla devam eder...sonra azim girer işin içine...sonuç ise bu olur...

bu arada merakla bekliyorum sürprizi abi...:confused:

18. modena

modena

yorumunuz için teşekkür ederim..videoda görünen nesne kalamar değil sadece yosun...ancak sığ olan bu bölgeye oldukça fazla kalamar girmekte...çünkü burada canlılar için beslenme sorunu yok...yem oldukça fazla...videoda gördüğünüz bu alanda kılıçbalığı bile yakalandı at-çek yöntemi ile...

19. modena

modena

aki kemal...eğer günün birinde birlikte avlanma imkanımız olursa bu sistemi sana da kullandıracağım...sadece tatlısu değil tuzlusuda da kullanılıyor...benim kullandığım model hem tatlı hem tuzlusu için üretilmiş...turnaya gelince şu an sindirim aşamasında...:D

20. modena

modena

abi bu konuda senin ve murat abinin hakkını inkar edemem...sabah akşam çok kahrımı ve çenemi çektiniz...ama sonuç verdi...olmaz denilen oldu buda belgelendi ve paylaşıldı...

yeni takımın hayırlı uğurlu ve bol avlı olsun...turna harici aslında lüferde de kullanabilirsin abi...ben mesela şimdi azmak içinde kofanaya atacağım...zaten varsa hiç şansı yok...ama bu sefer kamera sabit kayıtta olacak...çünkü bu zırdeli balığın mücadele esnasında yaptıkları mutlaka görülmeli...mübarek hayvan suya girmiyor...

abi biraz işlerim var biliyorsun...ama allah nasip ederse istanbula gelip hep beraber bir turna avı yapacağız...bu zevki sürekli olarak videolarını izlediğim turna avında bende yaşamak istiyorum...:cool:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.