kuşadası baitcasting ile ıskarmoz(turna)avım...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

abisi müsade ne demek...tabiki paylaşacağız yoksa ne diye mücadele edip yoruluyoruz...bu belki bizim için yeni bir yöntem ama dünya genelince uzunca yıllardır kullanılan zevkli bir av sistemi...tecrübemizde paylaştıkça artacak...

2. modena

modena

gökhan abi beğenmene sevindim...seninde avlarının takipçisiyim...

3. modena

modena

tamer çok sağol...beğenmene çok sevindim...bu sistem için uzunca bir süredir vakit harcıyorum...sürekli okudum izledim belge topladım...sonuçta bu ortaya çıktı...demek ki neymiş evet bu bizde de oluyormuş...ilgin için sağol...

4. modena

modena

çok teşekkür ederim...konunun takipçisi olun en kısa sürede bununla ilgili ayrıntılı konu açacağım...aradığınız herşey sizler için hazırladığım videolarla orada olacak...

5. modena

modena

erdem sağol...kuşadasında ilk işim balıkhaline gitmek oldu...orada yakalanan balıkları görünce açıkcası çok iştahlandım(av için)...çok bereketli bir alan...fakat orada da trol belası söz konusu yanlış anlamadı isem...

güvercin adasına gelince bence balığın beslenme saatlerinde orada olunursa oldukça verimli geçer...neden dersen eğer...çünkü oldukça sakin bir yer adanın etrafı ayrıca ön kısımlarda balıkçı tekneleri var...yani ister istemez yemleme yapılıyor...bir kere levrek çok fazla kendim gördüm kıyı boyunca...

verdiğin bölgeyi mutlaka değerlendireceğim ve sana bilgi vereceğim...harita için teşekkür ederim...

6. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Nefis bir av olmus Turgay. Elindeki balikla yüzündeki gülümseme herseye bedel :)
    Selam ve sevgiler..

7. modena

modena

uğur abi sağol gerçekten çok zevkli idi...

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Turgay abi avın için tebrik ederim, sen bakma bu makineler Türkiye'de ithal edilmiyor ya bazılarının işine gelmediği için öyle deniyordur :p

Varsa yoksa fixed spool, başka şey bilmezler pek.

Bende açacağın konuyu merakla bekliyorum, üzerinde fikir yürütürüz, her zaman ki gibi bazılarıda üç beş yeni bir şey öğrenir....

9. modena

modena

caner çok sağol...bence de sence...:D ...konu muhtemel bugün içerisinde yayında olacak...elimden geldiğince iyi bir şey yapmaya çalıştım...ama hep birlikte daha da gelişeceğine hiç şüphem yok...hemde forumda bir ilk olacak galiba...çünkü hiç görmedim...

bence sende bunu denemelisin kardeşim...inan çok zevkli bir av yöntemi...:cool:

10. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    gercekten harika bir anlatım bende istanbulda ikamet etmemekarşın hersene kuşadasına giderim calıştıgım şirketin kuşadasındada ofisi vardır hemen belediye binasının biraz yukarısında ama malesef busene gidemiyecem dedigiz gibi çarşısı limanı kalesi harika bir yerdir hattaha benim eski raporlarıma bakarsanı cok güzel resimler bulabilirsiniz kalede avlandım ama ben genellikle limanın sag tarafındaki sahilde akşamları mırmır sabahlarıda levrek vede cupra avlanırdım ha birda ordan cok güzel minekop cıkar ben gecen sene 1 kg üzerinde bir minekop almıştım ama levrek için milli park tafsiye ederim ha birde kuşadasına devamli gidecekseniz kalenin ordan tekne turu yapmanızı öneririm kesinlikle harika koylara götürüyorlar sizi ve kesinlikle yanınıza olta almayı ihmal etmeyin yoksa getirmedimdiye üzülürsünüz:) avlarınız daim olsun yeni raporlarınızı bekliyoruz

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Abi hiç sorma, arkadaşa ekipman hazırlıyorum spin ve surf olarak.... kamış&makina sipariş geçtik tokyodan EMS ile, kargo verildikten sonra farkettim firmanın stokta scorpion varmış japon üretimi.... birtane keşke dikkatli baksaydım, kargoda bedava olacaktı arkadaşın sayesinde, geç kaldık artık.. ama ayırttım, gelecek ilk siparişle beraber getirtiyorum ;) :)

12. modena

modena

bu konuda sana önerim eğer shimano olacaksa curado modeli...ama daiwa yı mutlaka öneriyorum zillionpower mesela...iki makinada kendi sınıfında oldukça iyi...ancak atış konusunda daiwa nın mag-force cast sistemi bu konuda her markadan bir adım önde...

bu sistem benim kullandığım makinada da var...atış esnasında oldukça büyük rahatlık sağlıyor...

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Scorpionlar güzel makine Caner, 2010 model, curado'nun yerini bunlar aldı

14. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Turgay bildiğim kadarıyla mag-force daiwa tarafından tescilli bir icat, tam olarak nedir detayı?

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Turgay bey kardeşim im-ren-dim!

Tebrik ediyorum güzel avını, baitcasting benimde özellikle rapala kullanımında denemeyi çok istediğim ama açıkçası cesaret edemediğim yeni bir konu.

Senin yapacağın paylaşımlar neticesinde inşallah bu konuda biraz daha cesaret sahibi oluruz.

Çok selamlar..

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Benim yapacağım avlar neticesin de???? :( :(

17. modena

modena

abi mag-force sistemi tam olarak manyetik fren sistemi...atış esnasında orta makaranın misinadan daha hızlı dönmesini engellemek için geliştirilmiş bir sistem...bu olmadığı vakit atış esnasında backlash denilen(misinanın terse tur bindirmesi-türkçede kuşyuvası halini alması)hiçte hoş olmayan bir durum ortaya çıkıyor...ayrıca daiwa da bu sistem bir döner düğme kullanılarak daha kolay kullanım sağlanmış...bunların hepsini bugün açıyorum abi...orada çok fazla tartışıp konuşup deneyimlerimizi paylaşacağız...

18. modena

modena

rıfat kardeşim...bence isabet olur...şimdi düşün o turnaları bu sistemle yakaladığını ve yaşacak olduğun zevki ve keyifli anları...

merak etme bununla ilgili hazırlıklarımı yaptım...her an gelebilir...son kontrollerimi yapıyorum...

19. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi selam, scorpion çok eski stok.. yanlış hatırlamıyorsam 2004 model olmalı, ancak sıfır kalmış stokta ve çok hesaplı geliyor, 2004'teki fiyatı 160$ ama ben şuan 50$ gibi bir rakama alabileceğim. Daha önce de power aerolar vardı yine japon, iki çift sıfır 2001 model, fixed spool bunlarında ikisini 120$ gibi bir rakama almıştım, kargo dahil 150$ tutmuştu ikisi, düşün şimdi 500$'a tekini almak imkansız :eek:

Şimdi curadoya baktım, fiyat ozamanınkiyle aynı ve bence uygun... tabi yurtdışı fiyatı olarak :D belki son anda fikrimi değiştirebilirim, çok teşekkürler öneri için listeye aldım ;)

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi evde çok makine birikti, ben genelde daiwa&shimano dışında çok nadir getirttiğim olmuştur, çünkü olurda bir zaman sonra beyenmezsem veya kilere atacaksam ikinci el olsa dahi gidip GG de aldığım fiyattan çok rahat satabiliyorum ;)

ZP ve CRD'yi listeye ekledim ;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.