Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi enneye giderse sadece israil sazanı çapak gümüş alır ennede artık başka balık kalmadı ama şansına takılırsa küçük sazanlar dan alabilir oda sirkünün çok altında balıklar,imkanlarıınız varsa büyük yerlere gidin derim tabi buda bi görüş herkes fikrini sölicek abimiz beğendiğini uygulucak:D yanlış anlaşma olmasın

2. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    O konuda haklısında Apdullah ben arkadaş tecrübesizim dediği için öncelikle tecrübe kazanabileceği yer olarak enne dedim yoksa elbette güzel avlaklar var uzak yerler buralara gidebilmesi için harcayacağı zaman ve paranın deymesini isterse zaten öncelikle takımlarının çok iyi olması gerekli. şahsen 1 olta ile okadar mesafeye gidip gece uykusuz gündüzde güneşin altında kalmaya deymez...

3. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    bu konuda haklısın abi bu yönden hiç düşünmemiştim:D

4. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    :D güneş artık eskisi gibi değil eskiden bu kadar yakmıyodu 3 senedir kavurmaya başladı.. Aman dikkat özelliklede öğle saatinde sağlımızdan olmayalım.

5. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    :D :D :D sözde bizde sağlıkçıyız ama balıkuğruna ne sağlık düşündüğüm oluyo ne de uyku:D :D :D

6. KaTLiaM

KaTLiaM

Favori Kamış:
    sadece makaralı mantarlı olta.
    En İyi Avı:
    3kg aynalı
    abdullah senin branşın ne kardeşim.ben e.çelebi devlet hastanesinde laborantım çay içmeye beklerim hepinizi.

7. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Peki 20 YTL lik değilde. Diğer bahsettiğim 350cm karbon kamış+metal makara işimizi görür ozaman fiyatına 40 demişti. Misina vs 45 olur demişti. Belki birazdaha indirim yapar.

Diğer taraftan tecrübesizim derken hiç gitmedim değil. Bundan 4-5 sene evvel enneye yatıya gitmiştik. Orda israil sazanı ve normal sazan tutmuştuk. Benim tecrübesizliğim genelde avlanma öncesi yemleme, yer bulmak, derinlik ayarı ve oltayı nekadar uzağa atmam gerektiği gibi konularda pek fazla bilgim yok. Bu durumda dodurgaya gitmeyi düşünüyorum. Pazar günü çok erken saatte yola çıkalım diyorum(saat sabah 5 gibi). o tarafa hiç gitmedim şöyle yer tarifi yaparmısınız? gerek gidiş gerekse nerede durmamız gerektiği konusunda.

8. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi sana tarif konusunda en iyi gürkan abi yardımcı olur abimın girip çıkmadığı sokak gitmediği yer yok

9. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi sana tarif konusunda en iyi gürkan abi yardımcı olur abimın girip çıkmadığı sokak gitmediği yer yok detaylı olarak bizden iyi anlatır

10. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi sağlık meslek lisesinde daha 2 ye geçtim lab bölümünde yim

11. laboranttt

laboranttt

seney bize staja gelirsin o zaman abdullah.bizde evliya çelebi devlet hastanesinde laborantız katliamla beraber çalışıyoruz.

12. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    inş. gelirim abi okuldan sorun çıkmassa stajı orda görmek için hocalarla falanda konuşurum benimde abim orda baştabiblikte çalışıyo sinan şahin belki biliyosunuzdur müjdat abi ahmet abi falan 3 ü biyerde duruyolar

13. laboranttt

laboranttt

biliyorum.onları.

14. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sevgili apocan demişsinki, gürkan abimin girip çıkmadığı yer yok. Haklısın, çok gezerim ama, balık işi birazda nasip işidir, tabiki tecrübede şart. Burda en önemli unsur, balık mantara vurduğu anda kösteği ( Darbeyi ) zamanında vermektir. Oltayı suya atar kendin kenarda uyursan olmaz, Balıkcılık sabır işidir. Bizim memlekette balık olan yer epeyce çok fakat görüyoruzki giden arkadaşların yüzde 60 veya 70 i boş olarak dönüyorlar.
    Madde bir; İri balık sessizlik ister, su kenarında gürültü olmayacak, fazla gezinmeyeceksin, ayak sesini bile alırlar.
    Madde iki; Yem ve yemleme çok önemli. Her göletin alışık olduğu bir yem var. Malum iri balıkların vazgeçilmezleri arasında birinci yem mısır, fakat illada iri balık yakalamak istiyorsanız. Başka yem çeşitlerinide deneyin. Örneğin, tavuk ciğeri, kuru üzüm, vanilyalı hamur, baharatlı hamur, dalak, küçük parçalar halinde çiğ et bile deneyebilirsiniz. Çoğunuz duymuştur, millet makarna ile balık yakalıyor. İlk duyduğumda gülmüştüm,ama bu bir gerçek afyon ihsaniye tarafında tutuluyor, millet alıştırmış.
    Yer konusuna gelince şu an gözde dodurga,kızıldamlar,kıranşeyh,muatboğazı,dereyalak,ve çerte var, aslında en gözde yer çal köy ama malesef yasak. Durum vahim yeni balık salındığı için av yasağı var. Saygı ve sevgilerimle.

15. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    güzel abim ben bunlara bişey demedimki abimizde azda olsa tecrübe varmış bunlarıda az çok biliyo nerelere gidebilirim dedi bizde saydık 3-5 yer ama yer tarifi sana düşüyo be abi(avlakta nerde durulcak vs.) aramızda ki ustalardan birisin kalkıpta benim yer tarifinde bulunmam biraz abest kaçar oraları çokta iyi bilmiyorum vede adam gibi gitmişliğim yok böle dedim diye diğer üstadlar alınmasın:eek:

16. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Gürkan abi saydığınız maddeleri dikkate alacağım inşaallah. Ama Abdullah'ın dediği gibi dodurgaya gidelim diyoruz ama hiç gitmediğimiz için ne gidiş yolunu biliyoruz nede gittiğimizde konuşlanmamız gereken yeri.
    Abiler birazda bu konularda yardımcı olurlarsa seviniriz.

Diğer taraftan dün akbankın yanındaki yerden 3 arkadaş 3 adet makaraı olta aldık. Benim aldığımın fiberi normal 4mlik fiber ve makarası metal başlıklı 6 bilyeli hoş bir makara. ucuna 8 gr mantar,4 gr kurşun taktı. Mantar sabit mantar. Ama ben bugün 1 adet daha 20 YTL lik makaralılardan alıp onu sabit yapıp, dün aldığımı gezer mantarlı (stoperli) yapmak istiyorum. Daha derine atayım diye. Sizce gezer mantarlı(stoperli) oltanın misinesinin kalınlığı, kurşun ve mantarın ağırlığı, iğne büyüklüğü ne olmalı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılar

17. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg

abi benim gezerli oltalarta 2-3no palalı mustad iğne var sanırım 30-35lik misine si var mantar ve kurşunu tam olarak bilmiyorum değiştirmiştim en son şimdikileride hatırlamıyorum diğer abilerimizin takımları belki daha farklı olabilir ama siz dodurgaya sadece 3 oltayla mı gitceniz abi benden size biraz sallama takviyesi yapalım isterseniz yaklaşık 8 tane falan hazır sallama var tek 3 oltayla gitmeyin olta kopcak etcek diyede dert etmeyin alın kullanın
    abi koparsada şansımıza ama dodurgaya 3 olta gidilmez diye düşünüyorum gittiğiniz yola değmez bence

18. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    :) Abdullah kardeşim düşünceli davranışın için çok sağol. 3 olta sadece bende var. 2 oltada arkadaşlarda var. toplam 5 olta ile gideceğiz. ben 3-4 adette sallama alayım diyordum. ama herhalde sallama sayısını fazla tutmak gerekiyor gibi. Bakalım olmazsa senden alırız artık ;)
    Diğer abilerden gezerli olta için misina,mantar,kurşun ve iğne bilgilerini almak isterim.

19. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi rica ederimde hazır alınan sallamaların düğümleri çok çabuk çözülüyo haberiniz olsun aldığınızda ya düğümleri sıkılayın yada malzemesini alıp kendiniz yapın ben güvenip hazır sallama diye aldım 4/3 ü çözüldü gitti bilgileri sana en kısa zamanda yazarlar abi

rastgele...

20. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    ilke kardes dodurgaya 2 yoldan gidiliyor 1. yol eskişehir yolu uzerinden ikinciside seyit ömer yolu . seyit ömer tarafından gidersen kısa sayılır ve yolda kime sorarsan sor tarif ederler. dodurgaya gideceksen mantarlı olta için derin yere yani setin olduğu yere gitmen gerekli ama mantarlı oltayla sirküye uygun balık alman zor malum havalar sıcak balık hep derinde ve dipte tavsiye oltalarını çapari yapman (çapari 50gr kurşun ve bedene bağlı 3-4 numara 3 adet kancayla yapılıyo yani sallamanın oltaya takılmış hali diyebilirim basitce ve ucuna küspe yerine sadece mısır tak.) sallamalarla çok iyi iş yapamadık dodurgadan çapari ile balık alabilirsin. Sanırım oranın balığı sürü halinde geziyor çünki birdefa balık aldığın zaman yaklaşık 45 dk veriyor kestikten sonrada saatlerce tık demiyor. Şimdiden rast gele

Bu hafta sonu nasip olursa tekrar gitmeyi düşünüyoruz dodurgaya ancak arkadaşlar dumlupınar tarafında çat göleti var dediler ora hakkında bilgi topluyoruz bakalım nasip..