Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Serdar abi misinanın kalınlığını nasıl alalım?

2. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    35 lik misina kullanıyorum 30-35 ideal ama özellikle yapabiliyosan oltanının bedenini hazır alma kendin yap yada tanıdığın birine hazırlat. kötü sürprizler yaşatabiliyo hazır alınanlar

3. Abazya

Abazya

Merhaba,

Serdar kardeş sizin oralarda, Altıntaş yakınlarında bir gölet olması lazım. Zannedersem Nato dolum tesisleri taraflarında, adını pek hatırlayamıyorum. O gölet hakkında bilgi verebilirmisin.

Büyüklüğü Dodurga kadar varmı. Herhalde yasaklı değildir, ne tür balıklar var, vb,vb.

4. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr

abi oraya giden arkadaşlar bulmaya çalışıyoruz. birkaç arkadaşdan büyük olduğunu ve aynalı sazan verdiğini söylediler tabi gecen yıllardan bahsediyolar şu an ki durumu hakkında bilgi toplamaya çalışıyoruz. en yakın zamdan öğrendiklerimi yazarım abi..

5. Abazya

Abazya

Teşekkür ederim. Buralarda olup haberlerini bekliyorum.

6. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    geçen hafta balık durumu

Öncelikle merhaba, forumu yeni buldum ve katıldım.
    Geçen hafta Kıranşeyh te geceledik. Hemen hemen hiç balık oynamadı. Dodurga ya giden arkadaşlar da aynı şikayette bulunuyorlar. Kıranşeyh te 100'ün üzerinde olta vardı ama doğru dürüst balık yoktu. Ne oluyor bu balıklara? Sizlerde durum neydi geçtiğimiz hafta? Balığa gidenler varmıydı?

Son düzenleme: 9 Ağustos 2007
  7. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Hesmus kardeş aramıza hoşgeldin. Şu sıralar balık durumu pek iç açıcı değil, Kıranşeyh,de göletin hemen girişinde sağa doğru ilerleyip arabını yukarı bırak ve yamaçtan aşağı in bilindiği üzere suyun içinde kuru ağaçlar var, Gezer mantarlı takımını mısır takarak buraya at, sabır edersen güzel kuzucuklar alacaksındır. Birde imza ayarlarını yaparsan hem ismini, hemde yaşını öğrenmiş oluruz bu aradada sana hitapta yanlış yapmamış oluruz.

8. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    İlke dodurganın en iyi yolu seydömer tarafından, yol asfalt, ulaşım daha kolay ve rahat olur. Ilıca tarafından giderseniz belki karıştırabilirsiniz, hemde yolu pek iyi değil. Ben seydömer tarafından giderim devamlı.

9. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Eywallah Gürkan abi,
    Gidince oltaları atacağımız yer olarak kumsal gibi yer var oraya atabilirsiniz dediler. Sencede uygunmudur orası? Yada senin önereceğin başka biryer var mı?
    Diğer taraftan Serdar abi, Dün gittim yine akbankın yanındaki adama. Ben çapari bağlamasını bilmediğim için hazır almak zorunda kaldım. En iyisi bu diye, iğne bağlantıları kırmızı olan kurşunsuz bir çapari verdi. bide fırdöndü aldım. ucu açılanlardan, çaparinin bir ucunu buna bağla dedi. Ama bana pek sağlıklı gelmedi sanki çok fazla kuvvete dayanmayacak gibi. Normal fırdöndüye bağlamayı düşünüyorum artık. Yani Serdar abi hazır çapari almak zorunda kaldım malesef.

10. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    beyler hepinize hayırlı cumalar kandiliniz mübarek olsun;) günaydıınn

11. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Evet, Bende tüm abi ve kardeşlerimin Mirac kandilini tebrik ederim.

12. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    ilke kardeş kurşunsuz çapari olmaz en başta atamazsın sana verdiği şey kırmızı ipli dedin kaç tane kanca var? Şundan dolayı soruyorum dun kanca ve kurşun almak için gittiğimde banada plastik top gibi birşey gösterdiler plastik aksamın içine yem doldurup atacakmışız cevresindeki kancalarada yem takmamı söyledi. hiç mantıklı gelmedi eğer öyle bir şey verdilerse bence deneme. Karagöz cami karşısında bir pasaj var oraya gir en sonda Av malzemeleri satan yer var orda sana kurşunlu 3 iğneli çapari istediğini söylersen yardmcı olacaklardır. Bu arada gündüz gideceksen dodurgaya o kumluk yani sığ yerin 30mt ilerisine her gün ağ çekiyolarmış (hafta içi giden arkadaşlar söylediler). Biz gecen hafta o sığ yerden aldık 7-8 oparça 750-1kg arası resimlerini atmısım 7-8 sayfaya diğer giden arkadaşlara ise vurmamış dahi artık nasip meselesi.
    . Bu hafta tekrar gitmeyi düşünyoruz tabi şu çat göleti hakkında bilgi alamazsak.

Tüm Müslüman Aleminin Mirac Kandilini Kutlar Hayırlara Vesile olmasını temenni ederim..

13. pterois volitans

pterois volitans

Binlerce Cicek Var Ama Gul Baska
    Milyonlarca Insan Var Ama
    Dost Baska Yuzlerce Gun Var Ama Bugun
    Baska Dostlarla Nice
    Kandillere Mirac Kandiliniz Mubarek Olsun

14. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Abi kurşunsuz derken yapan adam kurşun bağlamamış. Ben kurşunu ekstradan aldım(50 gr) bağlıcam. Kırmızı misina derkende normal misina ile yapılmış. sadece iğnelerin bağlantı noktalarına kırmızı boya sürülmüş gibi sanki. yani top gibi bişeyler yok. Fenada görünmüyordu. sanırım iş görür.

Diğer taraftan başka bir arkadaşta dodurgada yolun hemen altında at oltaları dedi ama çok genel bi yer tarifi olduğu için pek sağlıklı gelmedi. Sen yer olarak nereyi önerirsin abi giden biri olarak?

15. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    bu gün sanayiye arabama bakım yaptırmak için gittiğimde ustanın salı günü çektiği balığın resmini gördüm paylaşmak istedim. Nerden tuttuğunu sormak çok istedim fakat soramadım yanlış olur diye. Ama 35lik misina ve gezer mantar olta ve yem olarakta mısırla yakaladığını söyledi. Salı günü yakalamışlar o gün aslında haberim olmuştu canlısını gidip görmek istemiştim işlerden fırsat bulupta gidememiştim. Balık işi nasip işi işte. Bende paylaşmak istedim..
    [​IMG][/URL][/IMG]

İlke kardeş mantarlı olta kullanacaksan setin olduğu kısma yani derin olan yere çapari kullanacaksan tam karşıya sığ olan yere geçmeni tavsiye ederim.

16. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Çok güzel balıkmış hakkaten. Helal olsun.
    Eywallah abi söylediklerini dikkate alacağım. Yazılanları okuduğum kadarı ile bu mevsimde balık sığ yerlerde olurmuş, dolayısıyla kumsal tarafına gitmek daha doğru olur sanırım. Bu kendi tecrübem değil sadece yazılanları okudum, bunu çıkardım. Farklı bir durum varsa derin yere git derseniz, orayada gidebiliriz. Çapari, mantar farketmez yanımda hepsinden olacak. Ona göre değiştirebilirim tesisatı.

17. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    teşekkürler

İlginize öncelikle teşekkür ederim. İmza işini çözmeye çalışıyorum. İsmim Mustafa 1970 kütahyalıyım Artcraft ta tasarım üzerine çalışıyorum. Balık merakım daha bir yıllık.

18. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Mustafa abi bende art craft bimdeyim. görüşelim. ismim ilke.

19. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    muhtemelen sima olarak tanışıyoruz. ür-ge deyim

20. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    İlke derin yerden şaşma, Balık sığ yerde gezmez, anca gece kenara çok yaklaşır, bunu yıllardır devamlı görmüşümdür. Zamanında yedi göllerin gözde olduğu zamanlar, 80 li yıllarda. Kenardan yani bir veya üç metre mesafeden çok iri balık aldım. Balık gece kenara yaklaşır.