Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Hayırlısı olsun

bizde böyle olayları çok yaşadık çok sıfır çektik önemli değil böyle şeyler sizin şevkinizi kırmasın aksine arttırsın ama yanınıza bilen birini alsaydınız daha iyi olurdu neyse haftaya daha erken yola çıkıp iyi yerleri kapın hadi rastgele

2. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    sağol abi 30 ytl biraz kazıkmış ama idare etcez artık:D verdiğin bilgileri için sağol abi

3. KaTLiaM

KaTLiaM

Favori Kamış:
    sadece makaralı mantarlı olta.
    En İyi Avı:
    3kg aynalı
    selam... herkese günaydın.
    bu hafta sonu sonu bi yere gidemedim misafirlerim vardı.
    hafta sonu giden arkadaşların raporlarını bi alsak diyorum.
    serdar sen dodurgadaymışsın haberini aldım. :) varmı bi şeyler...

4. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abilerim dün gece turna bölgeleri diye yeni konu açtım ama yetkili kişiler bu konuyu getirip bizim odanın içine koymuşlar yani kütahya ve çevresi tartışma platformu nun içinde yada benim bilg. den öle görünüyo sizde kontrol edip doğru veya yanlış olduğumu sölerseniz sevinirim ben konuyu sitede bilgisi olan herkes belki bişeyler yazar diye açtım ama bunu getirip odanın içine koymanın gerkçesi nedir:confused:

5. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    bu hafta bizde tekrar dodurgaya gitmeye kararverdik. İlke arkadaşın dediği gibi olta atacak yer bulamadık (cmrtesi akşam üzeri 18:00 da ordaydık )..nerdeyse vaz gecerken bir burun gördük yerleştik. Hiç umudumuz yoktu çünki sığ yerdi ama nasip işte sirküye uygun bir şekilde (32-38cm) boylarında (600-800gr) 4 adet 1.300gr lık 2 adette düz sazan alabildik. Bu sanırım benim son gidişim bu sezon dodurgaya. Aşırı kalabalık ve bazılarının hapse attığı balıklarıda görünce zevkim kalmadı. Gidip çatacaksın ama hangi birine. Kendim şahsen yanımda mezure yada metre götürmüyorum ama göz var koy sigara paketiyle oranla ölç (9-10cm paketlerin boyu). Sirküyü bilmiyosan vicanınla ölç..

[​IMG][/URL][/IMG]
    rüzgarda paket durmadığından:( sol taraftaki mısırlardan tahmini boyu çıkar

[​IMG][/URL][/IMG]
    yusuf arkadaşımızın tuttuğu sazanlar

[​IMG][/URL][/IMG]

Bunlarda mısır canavarları:) arasıra gelip yemlerimizi yedikten sonra birde zilleri çaldırıp bizi heyecana boğuyolardı .(Faruk abinin yüzündeki ifadeden zaten uğradığı şok belli:D ). Bizler bizden sonraki nesilleri düşünüp bu ufak yem canavarlarını tek tek yuvalarına bıraktık. Şu an dodurgada sanırım yemleme için attığımız tüm mısırları silip süpürmüşlerdir:) afiyette olsun onlara.. inşallah seneye oltamıza büyüyüp tekrar gelirler..

6. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    tebrikler elinize sağlık;)

7. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Serdar abi siz iyi tutmuşsunuz. Bizde bilen olmayınca elimiz boş döndük. Hakkatende bi bilenle gitmek lazımmış. Yanımızdakiler baya bi aldılar biz alamadık. Belki oltalarda problemliydi, bilmiyorum artık. Ama inşallah bi bilen birini bulup onlarla gitmek istiyorum. Biz daha balığın gelip gelmediğini bile anlamıyoruz :)

8. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    saol mehmet oltalar hep çapariydi çok bekledik bir iki takoz almayı ama nasip değilse olmuyo.
    ilke yemlerin sert ve kuru olmasın. Dardanel mısırlar kadarda yumuşak olmasın bulabiliysan şeker mısır al onunla dene..

9. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Tebrik ediyorum sevgili kardeşim yinede iyi balık almışsınız bizim Eskişehir,den birçok kişi tanıyorum bir karış balığı livara atıyorlar hoş değil uyarsan başına bela yinede gücüm yettiğince uyarıyorum biraz daha kontrol olsa iyi olucak (rastgele)

10. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Serdar abi, bizde tam aksine sert mısır taktık. Benim evin arkasında olta satan biri var adı Turhan. O abiyle konuştuk. O dedi mutlaka sert mısır tak, kabuğunuda soy dedi. Bizde öyle yaptık ama demekki sert takmamak gerekiyormuş.
    Diğer taraftan yanımıza sonra biri geldi. Adam sırf sallama attı ve ucunada solucan taktı. Bizden çok tuttu :) Demekki solucan iş görüyomuş dedim.

Abiler size bişey sorayım. Dodurgaya giderken (yanılmıyorsam seyitgaziden sonra olacak) solda bir gölet gibi bişey var. Küçük gibi gözüküyor ama tepenin arkasında devamı var sanırım. Orası nasıl bir yer? Hiç gözüne çarpan oldumu yada gidip olta atan filan?

11. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    mustafa abi teşekkür ederim. Aslında bir pazar günü jandarma kontrol etse ve sirkülere uymayanlar hakkında ceza yazsa o korku yeter katliamcılara ..

İlke o gölet seyitömer santralını geçtikten sonra yolun sol tarafındaki cevresi sazlık olan bir göletmi ?

12. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    sedar arkadaşım tebrik ederim,sazanlar güzel,bu sene fazla israil çıkmıyor,ağla toplamışlar birkısmını diye duydum..

13. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    saolasın hakan.. dodurgada 1 tane israil yakaladım onuda deneme yaptığım bir hamura geldi oda zaten evdeki kedinin nasibi oldu. bir dahada israil gelmedi..

14. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Evet Serdar abi. O olması lazım. Çevresi sazlık. Yolun hemen yanında. Tepenin iki ucundanda gözüküyor.

15. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    oraya sadece yakın köydekiler gidiyor... Bir ara bizde olta attık bir şey alamadık aslında güzel bir gölete benziyo oynayan balıklarda var ama yeme gelmiyolar. Köylülere sorduk gece sazlıkların arasına sallama ama küspe yerine ekmek takıp suyun ustünde duracak çekilde bırakıyorlarmış yakaladıklarını söylediler ama hiç görmedim...

16. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Eywallah abi sağol. Bizde bidahakine orayamı gidelim dedik. Bizim arkadaşlar dodurgadan pek memnun kalmadılar. Hiç ağaç yok diye. Enne daha güzel dediler. Bende o yeri görünce belki gideriz dedim ama gitmeyede gerek yokmuş.

17. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
  18. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

abicim naapacan fiberi karbon dururken sargılı ne maksatla kullanmayı düşünündüğünde önemli tabi de karbondan şaşma derim

19. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr

en alttaki 2478280 D.A.M SPEZIPOWER 280 CM KAMIŞ 2dan kullanıyorum hafif ve 30-50 gr kurşunla atarı çok iyi. mantarlı kullanacaksan tavsiye etmem ve bunlar alman malı değil made in china :) ilke kardeş..

20. maviçocuk

maviçocuk

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4.250 gr aynalı sazan
    öncelike forum mensubu dostlara merhaba demek isterim.takip etmekteyim ama bir türlü yazmak nasip olmadı.bir tavşanlılı olarak elbetteki kendi çevremizde etkinliğimiz olsun isterim.bu arada bir şey sorayım.geçen bi kütahya yapmıştım.smaanpazarından mısır alayım dedim.adamlar sanki altın satıyo.silaj mısır 1.5 ytl şeker mısırı 5 ytl.bir yerde 800 bin de 5 kilo kadar aldım ama hewnüz kaynatmış değilim.kütahyalı arkadaşlarında hemen hemen aynı çözümler içinde olduğunu sanıyorum.mısırlar iş yapıyor mu onu sorayım dedim.zira çok oldu (gerçi bu sene kapalı bildiğim kadarı ile)bir çalköy yapmıştım.orda altıntaşlı kütahyada oturan arkadaşlar vardı.orası için denemedikleri mısırın kalmadığını falan söylemişlerdi.Sonunda aynı yerden aldıkları bir mısırla iyi çalışmışlardı gördüğüm kadarı ile.forumda dikkatimi çeken başka bir mevzu herkesin aynı çaresizlik içinde olduğu.şunu söyleyebilirim.bugün enne nin içine düştüğü durum yada porsuk barajı'nın içine düştüğü durum ne ise kayaboğazı'nın da düştüğü durum aynı.
    İllaa ki iyi balık yapan göller vardr ama ortalama göllerin durumu aynı.eskileri çok özlüyoruz ama sorumlusu yine bizleriz.tavşanlı civarını merak eden arkadaşlar için şunlar sözkonusu.Tavşanlı da degabaj göletleri çoktur.Bu yerlerden bir zaman kömür alınımştır oluşan çukurlara yağmur suları ve tabandan kaynayan sular dolunca sulama göleti olmuşlardır.Çevre köylülerin balık atması ile de bir popülasyon oluşmuştur.Ama üç aşağı beş yukarı hepsinin durumu aynı.İçlerindenen eskisi de forumda bahsedilen bizin yeniköy(hasandayı)dediğimiz gölettir.Hepsinde 5+ aynalı sazan var.tutabilene.Aynalı sazan olayının illaki takip edilemesi gereken bir balık olduğunu ve yemlemenin doğru yapılması koşulu ile verimli avın yapılabileceği kanaatindeyim.Umarım daha iyi olur.Malzeme konusunda dikkatli davranalım.Çok balığı malzeme eksiğimizden kaçırıyoruz.Lütfen kepçe götürün.Birde avlaklarınızı kirletmeyin.
    rastgele.