Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    herkese günaydın,hayırlı işler.

2. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Kütahya nerdesiniz yaaaa. Site yöneticileri sayfaya rağbet yok diye kapatacaklar haaaa haberiniz ola. Bugün işim münasebeti ile karayolları bölge müdürlüğüne uğradım küçük bir işimiz vardı.Baktımki eski trafik polislerinden bi arkadaşımız uzun yıllardan beri kütahya da görev yapmış daha sonra başka iller derken emekli olmuş, tesadüf olacakki orda karşılaştık. Başladık eskilerden anlatmaya, laf lafı açtı, (Tahsil cihaleti alır eşşekli baki kalır) atasözüne geldik, derken başladı Kazım abi anlatmaya, Bende sizlere onun ağzından anlatıyorum. (( Bundan yıllar önce Kütahya Eskişehir karayolunda devriye geziyoruz, km 18 de bulunan ahmetoğlu köyü civarında seyrederken, karayolunda yaşlı bir amca eşşekle karşıya geçiyordu, yanımdaki mesai arkadaşım şu amca ile biraz kafa bulalım diyerek amcanın yanında durduk. Amcaaa ehliyetin varmı.? Amca gayri ihtiyari ve şaşkın bakışlarla ne ehliyeti oğlum bunadamı ehliyet lazım. Diyerek sorar, Evet amca sen karayolunda geziyorsun ve ehliyetin yok, sana ceza yazmak zorundayız, Yaşlı amca allah allah bi yışıma daha girdim oğlum benim işim gücüm var bahçeye gidecem yengen yalnız eğlenmeyin benle der, ve polis arkadaşlar olmaz amca sana ceza yazacaz derler. Amcamda hadi madem yazın ne yazacaksanızda ben gideyim işime. Tamam amcada sanamı yazalım Eşşeğemi.? Yaşlı amca durumu çözmüştür, fakat hiç çaktırmaz. Farketmez der, Olurmu amca eşşeğe yazarsak 3 millon sana yazarsak 5 millon derler. Olsun oğlum siz bana yazın der. Fakat amca eşşeğinki daha ucuz biz ona yazalım, derler, Amca bu sefer oğlum bu eşşek iki sene sonra polis olacak varsın sicili temiz olsun siz bana yazın der. Veeee bizim polis arkadaşlar amcayı durdurduklarına bin pişman olurlar. Kısacası amca bunların ikisinide eşşek yapmıştır. Amcadan bin özür dileyerek ellerini öperler gönlünü alırlar ve amcayı tarlasına yolcu ederler. )) Ama nasıl güldüm nasıl güldüm öldüm gülmekten. Kazım abi ölsem gitsem bunu unutamam polislik hayatımda böğle bir eşşeklik yapmıştık. diye bitirdi hikayesini. Çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak istedim. Saygı ve sevgilerimle.

3. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Günaydın Kütahya

Selamün Aleyküm Cumamız Mübarek olsun.Herkeze hayırlı işler

4. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Aleyküm selam Mustafa abi. Seninde Cuman mübarek olsun. Herkese hayırlı cumalar.
    Gürkan abi hikaye çok iyiymiş hakkaten :D

5. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Günaydın arkadaşlar.
    Hayırlı cumalar

6. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    herkeze günaydın hayırlı cumalar

7. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Gürkanım harika hikaye her yerde anlatırım artık paylaşımın için teşekkürler kardeşim.

Son düzenleme: 17 Ağustos 2007
  8. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abilerim hemşerilerim meraba bende dahil odaya artık eskisi gibi rağbet göstermiyoruz böle giderse oda kapanıcak haberiniz ola:D

9. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Kulağıma küpe olmuştu.

Günaydın arkadaşlar. Bugünde sizlere yıllar önce başımdan geçen bir balık hikayemi anlatmak istiyorum. 1980 yıllarında daha 12 13 yaşlarında iken başladı bu balık tutkusu, o zamanlar bir enne barajı birde felent çayımız var balık tutabileceğimiz, Daha doğrusu bizim o yaşta gidebildiğimiz. Bölcek köyü tarafından şu an D.P.Ü. nin alt tarafları diye söğleyebilirim. O zamanlar çelebide oturuyoruz ve bu muhit bize yakın olduğu için sürekli dereye balık tutmaya giderdik, gene bir gün üç arkadaş sinek oltalarımızı aldık gümüş yakalamaya gittik. Oltalırımızı attıktan sonra suyun arkatarafında çok büyük bir bostan ( KAVUN ) tarlası vardı arkadaşlarla dayanamayıp daldık bostan tarlasına üçer beşer kopartıp oltaların yanına geldik, bi kaçını yedikten sonra diğerleri kalmıştı, baya çok toplamışızki yiyemedik. Aradan epey zaman geçtikten sonra arkadaşlara suda yüzelim dedim. Olurdu olmazdı, üçümüçde elbisilerimizi çıkartarak suya daldık su alçak ama bizim eğlenmemiz için harika bir ortam. Aradan kısa bir zaman sonra belinde tüfekle bir adam belirdi bizim elbiselerin başında, bir bize baktı bir kavunlara, ( Ulen eşşolu eşşekler gelipte sizmi suluyorsunuz bunlarıdı böğle telef ettiniz yediğinize birşey demiyorum bunları niye böğle kırıp attınız .........çocukları ) diyerek veriyordu kalayı bize amca falan dediysekte yok adam eline sopayı aldı bizim üstümüze geliyor suda olduğumuz için içeri girmiyor, bizde dışarı çıkamıyoruz yaklaştıkca adam sopayı gösteriyor. Amcam bize bayabi kalayladıktan sonra bizim elbiseleri toparlayıp hadi bakalım şimdi ne .... yiyeceksiniz diyerek elbiselerle birlikte yanımızdan uzaklaştı, amcaaaaa özür falan kim dinler bizi adam gitti. Kaldık cascavlak suda, şimdi eve nasıl gidecektik ? mecburen gece yarısını bekledik, hava karardıktan sonra yola çıkarak saat 23,30 gibi eve geldik, Eve gelmek kolayda evdekilere ne diyecez, Babam daha anlatmama fırsat vermeden başladı, senin balığınada sanada,....... bi güzelde bizi ıslattı. Çok merak etmişlerdi, allahrahmet eylsin ozamanlar annem benimle birhafta konuşmamıştı. O gündür bu gündür başkasının bostanına girmem. Bana çok iyi bir ders olmuştu.

10. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Ya Gürkan iyi olmuş ne arıyorsunuz adamın bostanında hu ha hu ha he

11. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Selamün Aleyküm.Günaydın Kütahya,nın güzel insanları

12. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    Günaydın

Günaydın arkadaşlar.
    Bu günden itibaren yıllık izine ayrılıyorum. Şu sıralar iyi balık veren nereler var bilgi verebilirmisiniz?
    Bir de kızılkoltuk diye bir sulama barajı varmış, aynalı atıldığı falan söyleniyor. Şaphane tarafındaymış. Giden oldumu bilginiz varmı? Ve son olarak Ilıcanın arka taraflarında bir göletten bahsettiler bilginiz varmı?
    Gürkan kardeşimizin anıları da çok güzel özellikle eşşek hikayesi rahatlıkla fıkra gibi anlatılabilecek cinsten.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:confused:

13. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    Sakaryadayım

Bir haftalığına Sakarya merkezde olacağım. merkezeze yakın göl bilen varmı?

14. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    gürkan abi gene ucuz yıtmışınız allah korusun adam deli olsaydıda sıksaydı 1-2 kurşun adamın gene insafına gelmişiniz:D ama küçük yaşlarda böle anılarının olması güzel oluyo be abi çoluğa çocuğa toruna tombalağa anlatcak şeyleri oluyo insanın:D :D :D

15. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Günaydın

Selamün Aleyküm.Günaydın Kütahya hayırlı işler herkeze.

16. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    aleyküm selam abi,günaydın memleketimin güzel insanları...

17. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    kütahya daha güzellik uykusundan kalkmadınızmı,uyanııııııın.

18. maviçocuk

maviçocuk

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4.250 gr aynalı sazan
    lütfen dikkat...

kütahya forumunda yazan arkadaşlara bir ricada bulunacağım.
    mümkün ise forumu gül muhabbeti,börtü böcük muhabbeti yada gereksiz selamlaşmalar,günaydınlaşmalar vs gibi yazışmalarla doldurmayalım.(o iki arkadaşın anektotları istisna, zira hoş olan şeyler illaki keyif verir)
    bu söylediğim sizlere ilk başta ters gelecektir öyle sanıyorum ama amacım muhabbeti ortadan kaldırmak falan değil.Ben sadece bu forumun bir amatör balıkçılık forumu olduğunu biliyorum ve burda mümkün mertebe balık avı konuşulması gerektiğini düşünüyorum.ancak görüyorum ki son 5-6 sayfadır forum amacından uzaklaşmış durumda.Moderatör arkadaşların bütün forumu sürekli izlemesi ve forum yazarlarını yönlendirmesi mümkün değil.Forumun bu bölümü madem bize ayrılmış bizde mümkün mertebe iktisatlı kullanalım.bir bilgiye ulaşmak için sürekli selam kelam muhabbeti okumak zorunda kalmayalım.Özel yazışmalarınızı başka yollarla yapmanızı rica ediyorum.Bu konuya hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum.Burda konuşulması gereken özellikle kütahya ve çevresi gölet ve barajların kısaca avlakların ne durumda olduğu,nerelerin balık verdiği,av tekniklerimiz vs olmalı.Tabi buna organizasyonlarımızı ve birbirilerimize yardımlarımızı da ekleyelim.ama forumu gereksiz yazışmalarla doldurmayalım.Hassasiyet gösterilmesi umudu ile.

ayrıca hesmus rumuzlu kıymetli kardeşimiz için;

kızılkoltuk göleti,
    şaphane sınırlarında yer alıyor kardeşim bu gölet.bir sulama göletidir kendisi.
    gediz den çıkışta gediz ılıcasının hemen arkasından dağdan bir yol var ordan gidilebilir yol fena değildir ayrıca gediz-uşak yolu üzerinden o tarafa köylere yol ayrılıyor ordan da gidilebilir.ben o yoldan hiç gitmedim ama hep ılıcanın ordan gittim.Göl ufak bir göl zaten.Haftasonları kalabalık oluyor.Göletin enteresan tarafı çoğu zaman günü gününe tutmuyor.Bazen oluyor bazen balkık yapmıyor.Yem için önerim kesinlikle çiğ süt mısır dır.beyaz taneli taze mısırlar iş yapar.birde böyle çatal çatal kuyruklu kırmızı havu balığı diye bir tür var birde bir miktar tuhaf bir çapak türü var.ve elbetteki aynalı var.genelde 750 gr yada 1 er kiloluk fiks avlar verir bu gölet.geçen sene çok gidiyordum.ama çok tutamıyordum.Kızılkoltuk köyünün muhtarı eyi adamdır yardım eder.ayrıca karakür isminde bir göletceğiz daha vardır kızılkoltuğun hemen ilersinde hiç uğramayın derim suyu korkunç kirlidir oranın balıkta çok nadir olur.

rastgele

19. maviçocuk

maviçocuk

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4.250 gr aynalı sazan
    bu arada imza ayarlarımı tamamlayacağım bir fırsat olmadı.neyse.ok

20. Teşekkürler dostum;) :)