Kuyruk Catali 18cm, Kismet Diye Ben Buna Derim

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili Hüseyin abi satırlarınızı okurken hayallere daldım.Yazınız beni dükkanımdan çıkartıp sahillere vurdu.Çok güzel bir anlatım ve resimlerle sanki belgesel tadında bir şey çıkmış ortaya.Bu paylaştıklarınızı bence tek tek arşivleyiniz çocuklarınız ve inşallah ilerideki yıllarınızda torunlarınıza yol gösterecek bir kitap çıkacaktır ortaya.Erol ve Ilırıda gözlerinden öpüyorum.İstanbuldan sevgi ve saygılarımla...

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Hüseyincim, çok az vakit bulabildiğim bugünlerde, ilk bulduğum fırsatta bilgisayarı açıp, karşılaştığım bu hikayeler, fotoğraflar ve bana yaşattığı inanılmaz güzel duygular için sana çok teşekkür ederim.

Beni, belki de içime deniz ve balık tutkusunun girmesini sağlayan, çocukluğumun okuduğum ilk kitaplarından (bizim nesil ne kadar erken kitap okumaya başlamış, şimdi onu düşünüyordum) Küçük Balıkçı'yı okurken daldığım hayaller denizine götürdü yazdıkların.

O kitapta, deniz kazasından kurtulan ufak bir çocuğun bir balıkçı teknesinde geçirdiği 6 ay anlatılıyordu. Morina adını ilk defa o kitapta duymuştum, belki de Levrekten bile önce.

Çok keyifle, birkaç defa okudum. Güzel ruhuna sağlık. Senin küçük balıkçıları da gönülden selamlarım. O bebiş yanaklarına benden birer öpücük kondurursan çok sevinirim. :)

3. fatih_dogan01

fatih_dogan01 FATİH

Favori Kamış:
    alba star2,70, remixon 3,00
    Favori Makine:
    Albastar dega 5000 ve şeytan oltası :)
    En İyi Avı:
    levrek 2.085 gr... Akya 10,500 gr.
    Hakikaten Harikulade bir anlatımdı...

Üstadım açtığınız konuyu okumaya doyamadım ve keşke bir tanışma fırsatım olsada bi muhabbet etsem dediğimde oldu gerçekten balık avının unutulan kısmını (aile ve arkadaşlarla yaşanacak nefes kesen anları hayata katmanın tadını) tekrar hissettim raporu yazan elleriniz dert görmesin küçüklerde umarım babalarının izinden gidip onu geçerek adını heep hatırlatırlar...Allaha emanet olmanızı temenni eder bu şekilde ailecek avlarınızın devamını dilerim...Saygılarımla FATİH01....

4. berko59

berko59 Berkant

Favori Kamış:
    shimano blue rose
    Favori Makine:
    shimano stella
    En İyi Avı:
    fangri mercan 5,5 kg
    elinize sağlık, sayenizde bizde yaşamış olduk o anı birebir. pc başında bende sudan dışarıya dikkatli bir şekilde çekmeye çalıştım balıkları:) oğullarınızla birlikte bir ömür boyu rast gele size

5. eski balikci

eski balikci Erhan

Hüseyin bey güzel raporunuz için teşekkürler. Yazılardan çıkardığım kadarıyla izmarit ve istavrit gibi demekle yakalanması kolay ve bol olduğunu belirtmişsiniz. Etinin lezzeti nedir? yağlımıdır? eti sıkı bir balık mı? kılçıklımıdır? Levrek kadar lezzetli değil demişsiniz eğer hatırlayabiliyorsanız türkiyede ki bir balıkla kıyas edebilir misiniz?
    Erhan

6. prophet52

prophet52 Birkan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire CRCFS 270 MH 270 cm (10-40)
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    Makaledeki konu ancak bu kadar güzel ve insanı içine alarak anlatılabilir. Yüreğinize, emeğinize ve yazan ellerinize sağlık.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Hüseyin, aziz dost, güzel insan.

Ellerine, yüreğine sağlık. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı doyumsuz ve hakikaten eşsiz bu paylaşımına candan teşekkkür ederim. Sevgi ve saygılarımı sunar, gül goncası yeğenlerimin gözlerinden öperim.;) :)

Makbul sayarsan bir ricam olacak; paylaşımını atfettiğin Tahir Gurhan'ı tanımak isteriz senin kaleminden. Son günlerde birkaç konuda da de ismi geçmiş olmasına rağmen hakkında bir bilgim yok maalesef. Forumumuza da üyeliği yok. Bunu biraz garip bulsam da kişisel tercihtir, saygı duyarım. Ancak taktir edersin ki, bu muhteşem paylaşımın atfı olabilecek değerde bir kişilik yeterince merak ve heyecan uyandıracaktır bu kardeşin nezdinde.:)

8. bhdreren

bhdreren Bahadır EREN

En İyi Avı:
    2 kilo civarı sazan
    Hüseyin abi bir rapor anca bu kadar edebi anlatılabilir. Derya kuzularını Allah bağışlasın. İki tane limit altı mercan ı salmışsın sulara :) yakında koca kılıç balıklarını çekerler kıyıya eminim ;) Rasgele abicim.

9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok saygi deger dostum Ertan Abim,

Nazik yorumun icin cok tesekkur ederim.Daha nice paylasimlarda birlikte olabilmek dilegiyle, bizi ozletme...Umarim keyfin yerindedir.

Sana saygi ve sevgilerimi gonderiyorum.

Kendine iyi bak.

Rast gelsin.:)

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Sinan Kardesim,

Insaallah diyorum bende...Nazik yorumun, dileklerin icin cok tesekkur ediyorum.Cocuklarim ellerinden oper.

Sevgiyle saygiyla, saglicakla kal kardesim.

Gonlundekine rast gelsin.

11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Engin Kardesim,

Aynen dediginiz gibi. Agac yasken egmesi kolay olur.Bu yuzden ozellikle cocuklarimiza saglikli bir dunya birakmak kadar, onlari saglikli bir dunyayi korumaya ozen gosterecek egitimle de buyutmeliyiz diye dusunuyorum.

Balik salmak, yakaladigin ava hizmet. Bunun topyekun yapildigi bir Ulkede sonuclari her zaman cok musbet bir sekilde yasiyor ve ayni muhabbetin Ulkemde de olabilmesini cok arzu ediyorum.

Nazik yorumunuz, katkiniz icin cok tesekkur ediyor, hasretle kucakliyorum.

Kendinize iyi bakiniz.

Rast gelsin.

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Volkan'cim,

Baska bir sitede bildigin konular cercevesinde biraz zaman harcamak zorunda kaldim ve masajlariniza cevap verebilmekte geciktim.Degerli kardesim affina siginirim.Benim paylasimlar genelde bu karakterlidir.Bol foto bol yazi...:D

Okuyana Allah(cc) sabir versin.

Ben 10 paylasimi boyle birden aciyorum.:) Cani isteyen cani istedigi zaman yavas yavas okur, sindirir, insaallah bitirir.

Sana nazik yorumun ve dileklerin icin cok tesekkur ediyorum.Cocuklarim ellerinden oper.

Hasretle kardesim...Kendine iyi bak...

Rast gelsin...

13. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Yani buyuk Amcan...:D

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Hasan Bey Kardesim,

Nakadar guzel bir mesleginiz var.Tekrardan dunyaya gelsem bir marin biolog olmayi secerdim.Bunun icin ugrasirdim.

Size saygilarimi sevgilerimi gonderiyorum.Gecikme icin ozur dilerim.Bu calismama 3.5 yilimi verdim.Sizlerin ilgisini gormek emegimin yorgunlugunu bana aninda unutturdu ve daha fazlasini yapabilmeyi ozletti.Cok cok tesekkur ediyorum.

Daha nicelerinde bulusabilmek umuduyla Hasan Bey...

Sevgiyle saygiyla, saglicakla kaliniz.

Gonlunuzdekine rast gelsin.

15. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Kardesim, Amator balikciligimizin yilmaz emekcisi Sennur Ustadim,

Bu dunyada herseyin insanin insanliga sarilmasiyla basliyacagina inaniyorum.
    Bizler asla mukemmel degiliz ancak boyle bir nosyonumuzun olmasi bile mukemmelligimizin bir parcasidir.Bu cumle paradoks gibi gozukebilir.Ancak degildir.Bizler noksanlarimizla da mukemmelliz. Noksanimiz, daha iyiyi , daha guzeli , ilerlemeyi , birbirimizle etkilesmeyi saglar.Ne dinler, ne felsefeler insana veya her hengi bir varliga zarar vermez.Aslinda daha iyiyi bulmaya, ifade etmeye calisir.Hangisini alirda sevgiden vazgecip, nefrete kosarsaniz o gun seytanin elindesiniz ve zarari herkes icin yaratirsiniz.Inanciniz, dusunceniz kadar , sahsiyetinize de kasteder bu yikim.Iste bu yuzdendir amator balikcilikta ve cevrecilikte insanin aksiyon tabaninin sevgi ve askinlik olmasi gerektigini islemem ve bunu islerimde buram buram yasamam. Balicilikla huzuru, mutlulugu buluyorum.Onunla yalnizligimi, insanlarimdan uzakligimi paylasarak, insanima elimden geldigince, erisebildigimce huzur ve mutluluk olmaya calisiyorum.Bunu yaparken insanimdan kopuk, varlik gosterisine soyunmus veya onlarin erisemiyeceklerini dusunecekleri bir dunyanin mesajini vermemeye calisiyorum.Bunlari ben yaptiysam herkes yapabilir demek istiyorum.Burda oluyorsa orda da olabilir demek istiyorum.Sizlerin gayreti ve destegi benim icin essiz nezakettir.Bizler boylece bir takim oluyoruz.Ayni amaclarda kol kola veriyoruz.Bu takdirin otesinde, cok anlamli ve cok duygusaldir.

Benim kisisel olarak kimseyle problemim olamaz.Nefret ve yikima soyunmak yasaktir bana.Ancak bazen bu tabana cok anlayissiz ve zarar verecek yaklasim sergileyenlere yaptiklarinin boyutunu ve icerigini gostermeye calismak
    gene bu cabanin cok dogal bir parcasi olarak karsima cikiyor.Cunku var etmeye calisan, onu korumayi bilmezse , onun yikimi icinde olana ses cikarmayi bilmezse o adam yaptiginda asla samimi bir ses olamaz.Bu nedenle
    sakin beni yanlis anlamayiniz.Affiniza siginirim.Haddimi asmamaya ozen gosterecegimi her zaman bilmenizi isterim.

Sana o yuksek gonlun, dostlugun, 3.5 senelik emegime binaen olusan bu calismama verdigin deger icin cok cok tesekkur ederim.

Daha nicelerinde bulusabilmek umuduyla, saglicakla kal kardesim.

Her zaman gonlundekine rast gelsin...:)

16. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dostum Simal,

Cok nazik yorumun icin cok tesekkur ediyorum.Evlatlarim ellerinden oper. Sizlere her zaman buyuk emekle, elimden gelenin en iyisini getirmeye calismak, sizlerin buyuk yuregine saygimdir, sevgimdir, borcumdur.Boylesi bir yorumla ona yaklasiminiz, ona sahip cikisinizdir.Boylece kalpler bir oluyor.Ben de bu destegi verebilen dostlarim olabildiginiz icin seni ve tum dostlarimi cok takdir ediyor, tekrar tekrar tesekkur ediyorum.

Daha nicelerinde bulusabilmek umuduyla sevgili dostum.

Kendine iyi bak.

Hasretle kucakliyorum...

Gonlundekine rast gelsin.:)

17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Recep Bey,

Nazik yorumunuz icin cok tesekkur ederim.Ilginiz, alakaniz icin de...

Daha nicelerinde birlikte olabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz.

Rast gelsin...:)

18. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok saygi deger dostum Ibrahim,

Bu paylasimima tam 3.5 yil verdim. Ilhamini aldim, sonu guclu bitmeliydi...O gucu ona bagislayacak baliklari kiyidan aradim...O baliklar karsima hic ummadigim yerler de cikti.Imajlar farkli farkli balikciliklardan alinmistir.Onlari bir lestirdim. Sectim.her kelimesi, noktasina virgulune defalarca kontrol edilmistir.
    Butun bu caba mesajima ve sizlerin dostluguna, takdirine layik olabilmek icindir.

Bunu benden esirgemediginiz icin nasil tesekkur edecegimi bilemem.Cok sag olun.Uzun bir calismadir.Zamaniniz oldugunda keyfinizce tadini cikarabilmenizi dilerim.Daha nicelerinde bulusabilmeyi umud ederim.

Saglicakla kal dostum.

Her zaman gonlundekine rast gelsin.:)

19. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Orhan Babam, cok degerli Ustadim,

Tahmin edebileceginiz nedenlerle cok gec kaldim.Muhtesem paylasimlariniza ilgimi yeterince gosteremedim.Bu cok degerli yorumunuza da boyle gec cevap verebiliyorum.Cok ozur dilerim.

Sevgili Abim,

Bir paylasima 3.5 sene verdim o kitaptan ne zaman tam anlamiyla memnun kalir cikaririm bilemem.Ama insaallah olacak.:) Nazik yorumun icin cok sag ol.

Sevgiyle, saygiyla, ellerinden opuyorum.

Rast gelsin.

20. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Atil,

Cok cok tesekkur ederim.Ben de senin nazik yuregini alkisliyorum.

Daha nicelerinde bulusalim dostum.

Kendine iyi bak.

Gonlundekine rast gelsin.