Kuyruk Catali 18cm, Kismet Diye Ben Buna Derim

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dogu,

Keske bende de her sabaha boyle paylasim acacak guc olsa...Yok ve ayda bir acsam baska bir sey istemem.

Evlenmek hemde gec kalmadan evlenmek iyidir.Ama evlenmek icin de evlenme.Her seyin sirasi var.Kismeti var.Bence seninla gonul birligi edecek kiz sansli bir kiz.:)

Ben bir abin olarak sana bin Maori kizi feda olsun derim ancak "Bir Turk Erkegi icin, bir Turk kadinindan baskasini layik gormem."Bizim kizlarimizin eline kimse su dokemez Dogucum.Bizi bir tek onlar bilir, onlar anlar, onlar kahrimizi ceker.:)
    Maori alacan da basina bela mi alacan.100 sene evvel onlar adam yiyordu...:D
    Cok renkli ilginc ve derin bir kulturleri var ama ben sana soyliyeyim bize gelmezler...:D :D :D

Yorumun icin cok tesekkur ediyor, hasretle kucakliyorum.daha nicelerinde birlikte olalim.

Kendine iyi bak.

Rast gelsin.

2. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Izzet,

Cok sag ol, cok tesekkur ederim.Ayni dileklerle sana karsilik veriyorum.

Insaallah hepiniz gonlunuzun cektigi kiyilarda gonlunuzun baliklariyla maceralara kosarsiniz.

Daha nice paylasimlarda gorusmek dilegiyle dostum.

Kendinize iyi bakin.

Rast gelsin.

3. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Can Kardesim,(ne guzel oldu bu hitap :) )

Soylediginizi yapmaya calisan mutevazi bir cabam vardir.Ancak bunun icin cok daha meteryale ihtiyac vardir.Ugrasiyorum.Insaallah hedeflerimi yakalar ve bunu basaririm.

Evlatlarim ellerinizden oper.Cok sag olun.Nazik , guc ve destek veren yorumunuz icin cok tesekkur ederim.Daha nicelerinde bulusalim kardesim.

Kendinize iyi bakiniz.

Saglicakla kaliniz.Rast gelsin.

4. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Keremcigim, sanatkar dostum benim...

Bu paylasimlari yazarken muziklerini dinledigim zamanlar oldu.Gercekten cok guzeller, ilgili paylasimda yazacagim...

Rudyard Kipling'in bu muhtesem kitabini defalarca okumusumdur. Bende de cok iz birakmis bir kitaptir, oykudur.Filmleri cekilmistir, onlari seyretmisimdir.Yazari da cok severim.Cok derin ruhani bir tarafi olan, eserlerinde aslinda bunu isleyen
    gonul gozu acik bir insanmis anladigim kadariyla..Onun siirleri de vardir.Dilimize cevrilmistir saniyorum.En meshur siirlerinden biri "if(eger)" dir. Bir faniden bir faniye, o siirden daha buyuk bir yol gosterici olamaz.

Bu sitede en sevdigim taraf insanlarin sadece tek yonlu olmamalari.Okuyan, arastiran, gonlu akli genis, sanata , dusunceye onem veren, derin bir dost yumagi var.Hepsi cok degerliler.

Evlatlarimda Kerem amcalarina sevgi ve saygilarini gonderiyor.Cok tesekkur ediyor.

Nazik yorumun icin cok sag ol dostum.

Gorusmek dilegiyle.Saglicakla kal.Islerinde yepyeni ilhamlar , gonul ferahligi ve basarilar dilerim.

Gonlundekine rast gelsin.:)

5. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Fatih Kardesim,

Islerimiz oluyor, bazen baska forumlarda ihtiyac doguyor takilip kaliyoruz, zamaninda senin gibi degerli ve yuksek gonulle yazilmis yorumlara cevap vermekte gecikiyoruz.Lutfen kusuruma bakma( kusuruma bakmayiniz).

Sevgili dostum keske, keske karsilasabilsek, yuz yuze tanissak.Bir cay bas basa icsek.dunyanin en mutlu insani olurum.Bana ve muhabbetime deger vermeniz de ayrica bir inceliktir.Cok sag olun.Nazik ilginize, paylasimima gosterdiginiz ilgi, alaka, nezakete cok tesekkur ederim.

Daha nicelerinde bulusabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz.

Rast gelsin...:)

6. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Berkant,

Nazik yorumun icin cok tesekkur ediyorum.:) Daha nicelerinde bulusabilmek umuduyla, sevgiyle, saygiyla, saglicakla kal.

Gonlundekine rast gelsin...:)

7. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Sevket Bey,

Cevabimi sunmakta geciktigim icin ozur dilerim...Raporuma gostermis oldugunuz nezaket ve ilgi icin de cok tesekkur ederim.

Kahawai baligina izmarit, istavrit gibi dememdeki sebeb bu kiyilarda cok bol ve hemen hemen her kesin zevkle yakaladigi bir balik olmasindan dolayidir.Yeni Zelandali pek hamsiyi, sardalyayi, istavriti yemeyi bilmez.Onlar icin balik buyuk ve etli olmalidir.Mercan(snapper) en sevdikleri baliktir.Ancak bunun nedeni baligin kalitesinden cok Yeni Zelandalinin genis bir mutfak kulturu olamamsindan ileri gelir.Pek pisirmeyi bilen bir Ulus degillerdir.Kalamarindan tutun, kuzu kapamaya kadar pek cok menuyu bizden ogrendiler.Son 20 yildir Turkler Yeni Zelanda yemek kulturune damga basmis, buyuk katki saglamistirlar.

Kahawai baliginin lezzetini Turkiye'deki baliklarla bir kiyaslama yapmak zordur.
    Iri kolyos diyecegim geliyor ancak bu bile beni pek tatmin etmiyor.Eti cok sert degildir, yumusak da sayilmaz.Beyaz etlidir, ancak hizli baliklarda gordugumuz gibi oyle cok lezzetli, tadina doyulmaz bir balik degildir.Taze taze tutulup pisirilirse buyuk keyifle yenir, bekletilirse tadi kacar. Burda tutsuleme olarak yapiyoruz bazen.Bence en fazla bu baliga bu yontem gidiyor.Kozlenmis kestane tadinda oluyor.Cok seviyorum.

Umarim bir gun kahawai tadarsiniz, tadmazsanizda cok fazla bir sey kacirmazsiniz.:) Turkiye de ona lezzet olarak fark atacak pek cok balik turu var.

Yardimci olabilmeyi umarak, sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

Gorusmek dilegiyle, saglicakla kaliniz.

Rast gelsin.

8. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Birkan Kardesim,

Nazik yorumun, ilgin alakan icin ben tesekkur ederim.Begenin benim icin buyuk mutluluktur.

Daha nicelerinde birlikte olabilmek dilegiyle, saglicakla kaliniz.

Rast gelsin.

9. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok saygi deger Nuri Abim,

Yegenlerin de senin ellerinden oper.Her zaman ki musfik, sevgi dolu gonlunden dokulen nazik kelimelerle calismama verdigin deger icin sana cok tesekkur ediyorum.

Tahir Bey hakkinda bir paylasim acarim kendisini tanitirim.Kendisi "Main Stream"
    buyuk, sitelerde yazmayi secen bir Abimiz degildir.Daha cok yakin dostlariyla balikciligini paylasabildigi, mazbut ve sakin ortamlari tercih etmektedir.

Onun farki gercek bir trofe avcisi olmasindadir. Amator balikciligini Saroz'da yapar, Istanbul'da ikamet eder.Sirti oltaciligina kendini adamistir.Hedefi sinarit ve levrek baliklarinda turunun en irilerini yakalamayi amaclayan yuksekliktedir ki sahsen ben onu yillardir takip ederim, bu hedefi bu olculerde basariyla yerine getiren baska bir insana da rastlamadim.En son avlarindan biri 14kglik bir sinarittir ki bu dunya rekorundan asagi yukari 300gr eksiktir.Ancak uzun yillardir surdurdugu amator balikcilikta denizden tatli su balikciligina pek cok tecrubeyi yasamis bir duayyendir..Her balikciligi dostlari tarafindan ilgiyle beklenen "Bakalim bu sefer Tahir Ustad hangi devle geri gelecek." dedirten bir ustadimizdir.

Yaptigi balikcilik trofe balikciligin uzerine kurmasi, bunu basariyla yerine getirmesi, biz cevreci amator balikcilar acisindan da cok onemlidir.Cunku trofeyi hedefliyerek amator balikcilik yapmak surdurulebilir balikcilik acisindan cok onemli ve amator balikciya en yuksek hedef olarak paylasmaya calistigimiz bir olgudur.Boylece takim seciminden, baligi bulan sabra tamamen farkli bir mentalite amator balikcilik edimimize girecektir ki bu baligi sadece yenilecek bir gida maddesinin otesinde, ifademize etki edecek, gururumuzu ifade edecek, miktari degil, askinligi sececek, ona cok daha derin anlamlar yukleyecek modern bir yaklasimdir.Amator balikciligin gercek cizgisidir.

Turunun en iri bireyleri demek az can alarak, yuksek verime ulasabilmek demektir. Yasam dongusunde geride uzun yillar yasayacak, daha fazla dol ve nesil birakacak kucuk baligi miktarlarla geride birakmak demektir.Hali hazirda olan ve cok ters isleyen bir negatif dinamigi, tersine dondurebilecek mentalite degisikligi demektir.Bu mesaji azalan balik nesliyle Ulkemiz icin verebilmek cok zor olmaktadir.Ancak Tahir Bey, yaptigi balikcilikla Ulkemizde bunun basarabilinecegine , surekli basarilabilinecegine guzel bir ornektir.Ayni zamanda onun samimi balikciligi bize trofe avciliginin desteklenmesi yolunda amator balikcinin cektigi sikintilari da acikca gostermektedir.Tebliglerin bu yonde degistirilmesine isik tutmaktadir.

Tahir Bey hakkinda soylenecek cok sey vardir.Karakteri, durusu ve karizmasiyla da pek cok amator balikciliga yillarini vermis insan tarafindan cok sevilir, sayilir.Lakabi bizim gibi dostlari arasinda "Saroz Fatihi", "Saroz'un Kralidir".

Kendisini bir dost, bir Abi ve bir idol olarak gorurum.

Asagiya bir iki fotografini koyuyorum...

Bu paylasimi ona ithaf etmekteki amacim, trofe amator balikciligi mantiginin altini cizmek ve bu mantigi Ulkemizde ki en iyi uygulayan sahsiyetle birlestirmektir.

Sevgili dostum , cok degerli Abim...Umarim soruna yeterince yanit verebildim.

Sevgiyle, saygiyla, saglicakla kal Abim.

Gonlundekine rast gelsin...

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Bahadir,

Insaallah o gunleri gorurum.Evlatlarimla bir ekip olarak, kiliclari, marlinleri tutup-salarak bir balikcilik benim icin ruyalarin en buyugudur.:)

Nazik yorumun icin cok tesekkur ediyorum kardesim.Daha nicelerinde birlikte olabilmek umuduyla,saglicakla kaliniz.

11. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Şehir yaşamının o bunaltıcı ve stres dolu yaşantısında en huzurlu bir anıma itina ile saklayarak beklettiğim gönülden abone olduğum "OKYANUSCA" nın klasik ötesi son paylaşımını okumaktan ,okurken ve fotoğraflarını seyreyler iken yaşadığım heyacan ve o anlarda yaşadığım hayal ötesini anlatmak ise zor olanı banghead
    Sevgili Hüseyin abi Ildır ve Erolu gözlerinden öpüyorum selam ve sevgilerimle..
    Bir tanesin ne diyeyim..:thumb:

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli dostum Hakan,

Alabaliklarin, kasnalarin, turnalarin tacsiz, gonlu buyuk krali,

Cok nazik masajin icin cok tesekkur ederim.Evlatlarim da senin ellerinden oper degerli dostum.Sana burdan sevgilerimizi, saygilarimizi gonderiyoruz.Elimizden geldigince, elimizden gelenin en iyisiyle hep kapinizi calacagiz dostum.Bu nezaket, bu ilgi alaka bizim motorumuzun benzini.Cok cok sag ol, var ol...

Hasretle kucakliyorum dostum.

Gonlundeki gulliklere rast gelsin.Saglicakla kal.

13. eski balikci

eski balikci Erhan

:D Hüseyin abicim merhaba,
    Memleketten uzak herkeze tek tek verdiğiniz cevaplar gibi zaman ayırıpta bana da verdiğin cevaptan dolayı teşekkür ederim. bende bir balıksever olarak tutması kadar yemesini de sevdiğim için(yiyemesekte) farklı türlerin lezzeti merakımı cezbediyor :D
    Bu arada ben Erhan abicim Şevket babam olur emekli olunca girsin balıkçı arkadaşları edinsin diye onun adına üye olmuştum 2 yıldır girmedi bari ben kullanayım dedim. Artık ismimle cevapları yazıyorum.
    Erhan

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Erhan Kardesim,

Kusura bakma...:D Ben ne bileyim.Sayen de ancak simdi ogrenebildik.

Bence sen gene kendi profilinden yaz.Yoksa daha boyle cok karisiklik olur.Sevgili babana sevgi ve saygilarimi ilet.Boylece ailece amator balikci oldugunuzu ogrendik.

Bugun Orhan Bey'e yazdigin yorumda Akdeniz'de istavrit denilen baliklarin bir caranx turu oldugunu soylemissin ve oldukca kapsamli bilgi vermissin.Vallahi her goz onu goremez.Tebrik ederim.(yoksa su urunleri mezunu genc dostum Erhan'misin, pek cikaramadim)

Oraya yazmadim ama bolgeler arasinda bu kadar tur farki olan, sicakliktan tutun tuzluluk oranlarina kadar denizleri oldukca buyuk karakter farkliligi gosteren bir Ulke icin bolgelere gore bir ayrim olmadan sadece genel bir Amator balikcilik Tebliginin olmasi bence oldukca yanlis.Cunku cok aciktir ki
    mesala Akdeniz de yumurtlamaya duran bir luferle, Karadeniz'de dol atan bir lufer bunu ayni mevsimde yapmiyorlar.Hem bu bahsettigin Caranx rhoncus
    bayagi buyuyorda.Mesela bu boylarinin tutulmasi kraca tutulmasindan cok daha zararli ancak tutana bir sey demek bize dusmez cunku bilmiyor ve tebligde de yeri yok.

Su tebligler hakkinda gercekten samimi bir calisma yapmak lazim ama konu okadar buyuk ve ayrintili ki...Zaman yok.Iste boyle buralara yazarak, kiyisindan kosesinden belki bir katkimiz olur diyoruz.

Muhabbetin icin cok tesekkur ederim.Kendine iyi bak.

15. eski balikci

eski balikci Erhan

Rica ederim abicim ne demek seninle yazışmak ayrı bir zevk.
    evet o benim :D
    Tabi dilim döndüğümce bu foruma da cevap yazmaya başladım.
    Bende amatörleri biraz uyandırmak isterim. Maalesef amatörler haklarının ve mevcut tehlikenin farkında değiller. Gördüğüm kadarıyla oltacılığa başlayanlar balığın olduğu dönemi görmemişler denizi bu günkü gibi sanıyorlar :)
    Aslında iç denizlere sahip olmamıza karşın bence oldukça zengin kaynaklarımız var! yada vardı :D
    Bahse konu olan sarı istavritler Akdenizde yaygın olmakla birlikte Ege de de çıkardı çıkardı diyorum bitti artık İzmir körfezinde bile sabah Güzelbahçe de mezata onlarca bazen 70-80 kasa gelirdi tabiki 20 yıl ve öncesi şimdiki rakamı veriyom yarım kasa!!! o da bazen... banghead Ortalama 200gr dır ama İrileri 1kg mı geçer ve lezzetlidir de. İstavrit gibi yavan değildir.
    Lüfer başlı başına ayrı bir dert bu balığı biz bitirdik iyimi :p komşu ülkeler değil. Neden? boğaz bizde, balık bize akıyor ama altın yumurtlayan kazı(tavuk değil) kestik. Komik komik tartışmalar yaşanıyor. 20cm ufakmışda 25cm boy yasağı gelmeliymiş sanki 25 santim balık lüfer olmuş. 25cm total boy sarıkanat demektir. bu balığa 30-35cm çatal boy yasağı konmadan bu iş olmaaaz. Bizde artık amerikadaki lüfer av videolarını ağzımızın suyu akarak izler avunuruz.
    Tebliğ in ticari veya amatör olsun benim gözümde gazete kağıdından farkı yok.
    Ama çıkmaz sokağa geldik artık. çözümsüzlükten çözüm üreticez :D maalesef türk halkı olarak her işimiz böyle, bir şeyin kıymetinin kaybedince anlıyoruz.
    Araştıra araştıra avusralya, abd, iskoçya, ingiltere deki mevzuatı öğrendim. Bizde resmen amatörler ile dalga geçer gibi düzenlemeler var.
    Senin orda bu durumlar nasıl? vaktin olduğunda bu konu ile ilgili bir başlık açarsan bence burdaki amatörleri uyudukları gaflet uykusundan biraz uyandırırsın.
    Bizden de size selam olsun,
    Selametle
    Erhan

16. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Açtığın tüm konular çocukken okuyup bizi başka diyarlara götüren hikaye kitaları gibi Hüseyin abi, her biri birbirinden güzel.

Sanırım senin " Hüseyin'in güncesi " gibi şahsına ait bir köşen olmalı forumda :)

Bu arada yazında belirttiğin Kaptan Cousteau'nun bayrağını devralan oğlu ve ekibi ile tanışma şansım olmuştu.Fotoğraf çektirmediğime hala daha çok pişmanım.

Kaptan Cousteau'nun arkadaşları ve programın süregelen yapımcısı bu yaşlarına rağmen maceradan maceraya nasıl koşuyorlar aklıma geldikçe şaşırıyorum doğrusu.

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Cok degerli Alp agabeyim,

Tam uc hafta once bu eserinizi ilk gordugumde kisaca yazip "zamana yayarak, sindire sindire, keyfine vara vara, ama ayni zamanda ders calisir gibi ciddiyetle okumak istiyorum" demistim.

Aynen oyle yaptim. Bu olaganustu, her yonuyle keyifli ve ogretici calismaniz icin tekrardan tesekkur ederim. Bu calismaniz, benim icin maddi, manevi hic bir olcuye sigmayacak derecede degerlidir. Cok sey ogrendim, ogrenirken eglendim, acik soyleyeyim ki doyamadim.

Evet, doyamadim ama bir yandan da biliyorum ki siz gercek bir amator balik avi sevdalisisiniz ve bu sevdaniza saygilisiniz. Dolayisiyla, oyle kolayca "en yakin zamanda boyle nefis bir rapor daha bekliyoruz" deyivermeye dilim, elim varmiyor. Zira bu bir sevda meselesidir, hissetmekle, yasamakla, olgunlasan bir guzelligi icinden geldigi gibi dostlarla paylasmakla alakalidir. "Ha!" deyince olacak is degildir.

Yani saygideger agabeyim, demem o ki niceleri vardir, sadece baliga, balikciliga degil, hayatta bir cok seye sevdalidir. Fakat adam almaya gelince savdalidir da is vermeye gelince "hani nerede kaldi senin sevdan?" dedirtir insana. Akli fikri fenerle, tuple dalip kayaliklari kurutmakta, avini sirtina vurup cevredekilere caka satmakta veya oltaciysa yeni avlak ogrenmekte, olabildigince cok balik tutup hepsini de alikoymaktadir. Cunku bu isi kendi ic huzuru icin yapmayi hic dusunmemistir, hep baska avcilarla yarismak, kendini kanitlamak pesindedir. Balik avini oyle yapan adamin foruma koydugu rapor da kendini belli eder zaten. O isin icinde sevgi belki vardir da saygi yoktur.

Bir de sizin bu eseriniz ve gecmiste yaptiginiz o muhtesem paylasimlar var ki okuyunca insana "hah! iste bu benim derdim, benim meselem, benim sevdam, benim gonlum, benim aklim" dedirtiyor, saygi uyandiriyor. Saygi duyulan is de aceleye gelmez nitekim.

Dilim soylemeye, elim yazmaya varmasa da gonlum rahat, zira biliyorum ki boyle huzur veren, keyifli, ogretici, muhtesem paylasimlarinizdan bizleri mahrum birakmazsiniz. Cunku siz bir gonul adamisiniz, baliga, denize sevdalisiniz, bizlerle paylastiklarinizin bizi sevindirdigini gormek sizi de sivindirir eminim ki.

Lafi uzatmadan, ellerinize, gonlunuze saglik diyorum agabey.

Dunya tatlisi yakisikli Erol ve Ilir'i bizim yerimize operseniz seviniriz. :)

Selamlar, saygilar...

18. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    hüseyin abi öyle bir duygulandırdın ki beni tahmin bile edemezsin.
    çocukların da kendimi gördüm.
    bu yaşlarda babam aşıladı bana avlanmayı. iyi ki de aşı tutmuş. şimdi bir kova su görsem acaba balık var mı diyorum.
    abi harika bir yer harika bir anlatım.
    dilerim çocuklarında benim yaşıma geldiklerinde senin için aynı duyguları paylaşırlar.
    Allah gönlüne göre versin.

19. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok degerli elestiriler sevgili Erhan,

Ancak tebligler oyle boyle bir baslangic ve ona karsi bir ilk adim oldugunu bilerek saygi gostermemiz lazim geldigine inaniyorum.Ama dediklerinde haklisin.Bence sadece tebligleri gene de el ustunde tutarak bu elestirileri yapmak lazim.Yoksa ilerde alameyi cihan bir is ciksa insanimizi bilirsin, bir kez guvenini kaybetse bir daha ona ulasamazsin.

Oldukca fazla Ulkenin mevzuatini inceledigini soyluyorsun.

Bu konuda goruslerini almak isterim ve bir sekilde bu mevzuatlara ben de erismek isterim.

Bahsettigin Ulkeler de cok genis bir mevzuat vardir.

Bunlari gercekten incelemek buyuk is.Gozum korkmuyor degil.

Ancak yapilmasi gerektigine inaniyorum.

Ben Yeni Zelanda mevzuatini bilirim ancak bunu bilmek baska bunu bizim insanimiza anlata bilmek cok baska...Baska bir mentalie var. Denize baliga baska bir bakis acisi var.Anlatsam bile bu mentaliteyi anlamiyacak insanlar.Once bu mentaliteyi anlata bilmek lazim.

Cok zor bir is...Inan bana...Bir kanunlar kitlesini cevirmek degil sadece olay...

Muhabbet guzel.Gene goruselim.

Simdilik saglicakla kal dostum.

20. eski balikci

eski balikci Erhan

Sayın abicim, dün sana tam yazacaktım iş çıktı bu gece yazarım artık.
    "Ben Yeni Zelanda mevzuatini bilirim ancak bunu bilmek baska bunu bizim insanimiza anlata bilmek cok baska...Baska bir mentalie var. Denize baliga baska bir bakis acisi var.Anlatsam bile bu mentaliteyi anlamiyacak insanlar.Once bu mentaliteyi anlata bilmek lazim."
    Evet doğru bir yaklaşım ben anlıyorumda hakkaten idrak edemeyebilirler. ama şu bir gerçek ben bile bunu kabullendim malesef adamlar bu konuda bizden 100 sene ilerideler.
    Mevzuat ağır bir konu herkesi memnun etmek mümkün değil ama çalışıyoruz sessiz ve derinden :D
    Öteki başlığa geçiyorum...