Lapor: 23 Ocak 2010 Hayal Ülke Tortumda Bir İstanbullu Çaparici

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kadrikalemci tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Bir lapor ancak bu kadar güzel yapılır teşekkürler kadri abi eline emeğine sağlık.Seni tanımakta ayrı bir mutluluktu.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sözler kifayetsiz kalsa da, birkaç cümle ile;

Sevgili dostlar, can ahbaplar, değerli kardeşlerim,

Kadrican, biz kardeşlerine kendini getirdi. Adı daha önce konmuş bir kardeşliğin can evinde, şeklen ve yeniden buluştuk, hepsi bu. Elimizde ve yüreğimizde olan, sadece ve sadece kardeşlik ve dostluğun her türlü tasa ve hasreti berhava eden sıcaklığıydı. Cismen bir arada oluşumuzun bu birliktelikte hiçbir fazladan katkısını hissettirmeyecek derin bağların, bir başka zaman ve mekanda yeniden dile gelişiydi. Aynı sevdaya gönül vermiş ismini dahi bilmediğimiz nice can dostlarının da, yani sizlerin de, ruhen ve hissen teklifsiz birlikteliğinin yeniden ve sonrasızca kaynaşıp-bütünleşmesiydi.

Bir kez daha gördük ki, baki kalan tek şey, insanı insan yapan o biricik şeyin, dostluğun sıcaklığıymış.

Bu etkinliğe iştirak eden hiçbir kardeşimin diğerine nispetle fazladan bir payı olmadığı gibi, en küçük bir eksiklikte hissedecek bir hissesi olmadı. Aynı duygulanımları, aynı coşkuyu ve özlemi, aynı ananın çocukları olarak hep birlikte teklifsiz yaşayabilmek, her türlü hesabın ötesindeydi.

Vesile olduk sizlerin sevgisine, köprü kurduk saygıya bir başka renkte, bir başka seste; hepsi bu. Geliş olmadığı gibi gidişte yok. Her zaman ve her yerde olan, her dem bizi biz eden ortak hissiyatlar, paranteze alınmış anlarda yaşandı sadece.

Duyumsanan şeyi, o tatlı heyecan ve sıcaklığı siz sevgili yarenlere yeterince aktaramasak ta, kalben hissedildiğini görmek bizler için yeterli ödül olmuştur. Sağ olun, var olun sevgiyle kalın kardeşlerim. Dahasına rast gelsin, engin gönüllerin şefkatinde…;)

3. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Çok çok teşekkürler arkadaşlar :eek: :rolleyes:

4. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Bir kere o Şirazlar limit altı...
    Üstüne fotoğraflar flu çıkmış,net değil...
    Ayrıca hava da kapalı, güneş yok...
    Balıkların maket olmadığını nerden bilelim?

Nasıl bi Lapor bu ya...

(Abi kızmayın fena kıskandım, çatladım, çamur atmam lazımdı, çirekeflik yapmam lazımdı, psikolojik olarak mındar demem lazım, ben napolyonummmmmmm.....)

Bu Lapordan sonra bir şekilde, ama mutlaka bir yolunu bulup oltu taşı almaya gitmem lazım.
    Yerinden almak lazım.
    Belki Nuri abimle karşılaşırım...Bir çay içerim belki.
    Bu kıskançlık da geçer inşalalh...

5. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Hem Erzurum'a gideceksiniz, hem de ora insanının samimi dostluklarını ve kırtlama çayının tadını alamadan geleceksiniz, mümkün mü?
    Erzurum'a ve Aşkale'ye bir kez gittim. Fakat buralarda ne kadar Erzurum'lu tanıdı isem hepsi de iyi insanlardı. Hiç kötüsüne rastlamadım. Keşke ben de oralarda olsaydım da bu raporda yerimi alsaydım.

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Son birkaç günlük yoğun tempo nedeni ile Laporunu yeni görebildim Kadri. Gerçekten çok içten, insanı içine çeken bir rapor olmuş. Sanki oraya gidip üşümüş, menemenin tadını, çayın kokusunu almış kadar oldum. Tebrikler ve teşekkürler.

Nuri kardeşime ve ekibinede ayrıca av için tebriklerimi sunarım.

7. LevTolsToy

LevTolsToy Mucip Kına

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    25gr kayabalığı
    Keşke ben de orada olsaydım

Nuri Baba gibi bir dostunuz varsa her an değişik bir deneyim yaşayabilirsiniz. Hiçbirşey imkan dışı değildir ve herşey olağandır onun nazarında. Detayı görebilme yeteneği, farklı düşünebilme kapasitesi ve standart dışı davranışlarıyla hem şaşırtır, hem de doyurur insanı. Bu yüzden binlerce kilometre ötede de olsanız, dizdize de olsanız, hatta hiç tanımıyor olsanız bile bir gün mutlaka Nuri Baba (Balli) sendromu yaşayacaksınızdır. Bakın nasıl taktı forumu peşine, nasıl "çok bal döküp yaktı yine gemileri". Sevgili Kadri, cesaretine hayranım, bilseydin hiç yapar mıydın? Diyeceksin sen nereden biliyorsun? Beş yaşından beri dizdizeyiz bu Balli namlı Nuri Baba lakaplı, Mehmet Nuri ile...
    Canım kardeşlerim, keşke ben de orada olsaydım da, beni de kaksaydın balli!!!

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hocam, canım hocam. Hayatımın tatlı tadı. Seni seviyorum.

Teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.;)

Son düzenleme: 27 Ocak 2010
  9. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Biri istanbulda diğeri erzurumda iki değerli insan birbirlerini bu site sayesinde bulmuş dost olmuş buluşmuşlar
    işte bu sitedeki dostluğun en güzel örneğidir
    çok güzel görüntüler en çok ilgimi çekende erzurumla tortum arasındaki iklim farkı
    birbirlerine yakın olmasına rağmen tortumda hiç kar yok sanki bahar gibi
    kadir ve nuriye bu güzellikleri bizlerle paylaştıkları için teşekkürler
    allah muhabbetinizi bozmasın bereketli avlarınız olsun rastgele

10. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Bu sefer aynalılar eksik ama ortam şahane çok güzel zaman geçirmişsiniz her zaman böyle olması dileğiyle..

11. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Laporlarınızı heyecanla izliyoruz, keyifli avlarınızın sürmesi dileğiyle...:)

12. LapinCash

LapinCash

Lapor böyle olur :)

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Değerli abilerim ve sevgili küçüğüm ben bu konuda lapordan çok sevdiğim ve saydığım insanların kavuşmasını kucaklaşmasını ve dostluğunu görüyorum o doğanın güzelliği zaten tartışılamaz bile ayaklarınıza yüreklerinize sağlık:) :)

14. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    ben bunu sanal olarak filizlenip büyüyen olgunlaşan ve reel olarak meyvesini veren güzel bir olaya benzetiyorum daha nice sevgiyle kucaklaşıp güzel buluşmalar gerçekleştirmeniz dileğiyle :)

15. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Hiç kıskanılacak bir şey yok, bir gün birlikte de gidebiliriz. Ama her ne şekilde giderseniz gidin, Nuri abinize bir merhaba deyin! Yaptığınız en doğru şey olur bu o gezinizde :)

Değil Nedim bey, hem de hiç ;)

Ahh Hakan, keşke orada hep beraber olabilseydik. Ne çok isterdim :eek:

Sevgili eniştemiz. Çok uyardılar beni dinlemedim gittim :D Bundan sonraki avlarımda değişen potansiyellerime bakarak başıma gelenleri ancak değerlendirebileceğim :D :D Bir üfürükle bin kilometrelerden oltaları kurutan bu bal küpü bakalım yanı başındayken bana ne efsunlamış :D :D

Güzel dilekleriniz hepimiz için aynı olsun inşallah:)

Bu keşifti; ekibi tekrar derleyip önümüzdeki bir zaman aynalıları da avlayacağız :)

İnşallah. teşekkürler.

:rolleyes:

Laporun nesi varmış yaşlı adam :p Teşekkür ederim Aytekin. Sen de yavaştan kalkana hazırlık yap bu arada, bak gene lodos başladı ;)

Teşşekkürler. Bizim de dileğimiz bu. Hepberaber gerçekleştiklerini görmeyi dilerim.

16. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Hayalimdeki Nuri abi bu işte! Yazdıklarındaki o samimiyet, o sevecenlik, böylesi güleryüzlü bir insana ait olabilirdi ancak. Çok güzel bir "lapor" olmuş teşekkürler sayenizde bizde gitmiş kadar olduk. Çok zor ama benimde yolum düşerse Erzurum'a çalarım kapını Nuri abi.

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sürpriz oldu Farukcan. Tam da mezgit raporuna yazmaya karar vermiştim ki, sen daha hızlı çıktın.:) :p

Aslında o kadar da zor değil yeter ki Rabbim fırsat versin. Bekleriz abici, inşallah nasip olur da birlikte olta atarız.

Teşekkürler güzel sözlerin için, güzel gönlün için. Selam ve sevgilerimle. Karagözlü gönülkuşlarınla kal sağlıcakla.;) :)

18. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Teşekürler Kadri bey çok güzel bir sunuş yapmışsınız, okurken,videoları izlerken,resimlere bakarken,o sıcak ortamda inanın sizlerle beraber bizlerde oradaydık.Bu ortamı hazırlayan BALIK AVI NET sayfasına emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.Bütün dostlukların baki kalması dileğim ile.:) :) :)

19. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

HElal olsun ne diyimki vallahi duygulandım. Tebrik ederim nuri abi ve kadri abiyi.

20. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Bir insan ancak bu kadar güzel anlatılabilir , hocam harika özetlemeşsiniz. Elinize sağlık.

Ben de bu Nuri abi ile fiilen tanışma şerefine nail oldum , çok ta mutlu oldum. Rapor yarın inşallah :)