Levreğe Niyet, Bakin Neye Kismet :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında AKİF ÖZKAN tarafından paylaşıldı.

1. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Daha neler göreceğiz bakalım :D Avınız daim, somonunuz bol olsun :D

2. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Çok enteresan hakkaten. Ben de sevmem somonu ama çok faydalı olduğu için şifa niyetine yemek lazım. İnşallah şansınız devam eder....

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Akif
    Alabalık avını her türlü ava yeğleyen birisi olarak,bu akraba türün Marmarada av vermesi beni olağanüstü şaşırtmıştır.
    Patlayan çiftliğin balıkları olsada av vermeye devam etmeleri hayret vericidir.
    Benzer olay Doğu Karadenizdede olmuştu.
    Levrek balığını aradada olsa avlayabilmek mümkündür.
    Ancak Som balığının İstanbul dahilinde atçekle yakalanması bir daha olmayacaktır.
    Zamanla bitecekler ve olay orada kalacaktır.
    Bu bakımdan herkese nasip olmayacak bu avın keyfini iyice çıkarmanızı diliyorum
    Sevgimle kalın

4. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Güzel av, tebrikler:D

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    akif abi sen neler yapıyorsun ya :) tebrikler gerçekten ya ben de bir ara deneyeyim şu somonlardan biz de nasiplenelim :)

6. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Gerçekten muhteşem bir avdı, aldığımız sayısız takip ve vuruş. Yakaladığımız balıkların kafa atışları hatta kalama almaları, kepçeeee nidaları ile harika bir gün geçirdik.
    Ben hızımı alamayarak sabah sporu için yine avlaktaydım. Sabah 7 ile 8.30 arası aldığım 2 balık .. Ama aldığım vuruşların yine haddi hesabı yoktu, av güdümü tatmin edecek kadar avlandıktan sonra ayrıldım avlaktan..

Dün kullandığımız takım ve sahtelere gelince; önceki gün akif abinin anlatımlarından meradaki balığın her sahteyi takip ettiğini fakat levrek hedefli sahteler ile bir türlü alınamadığını anlamıştık. Hemen malzemecime giderek farklı renklerde 3 cm lik silikonlar ve 5gr. lık jig başlı 2no iğneler aldım. Bunları florokarbon kösteklerle çapari düzeninde bedene 4 adet bağladıktan sonra kurşun bağlanması gereken yere boyu ve iğneleri nispeten küçük olan 20gr. jig bağladım. Dün yakaladığım ilk balığı bu silikonlardan biriyle , diyerini en alta bağlamış olduğum jig ile aldım. Ama aldığım vuruş sayısının ve kaçırdığım balığın yine haddi hesabı yoktu.
    Hakan abi yine ustalığını gösterdi ve meps ile 4 balık aldı. Dünün özeti olarak balık alan sahteler: Meps, silikon, jig, sihirli kaşık , 9cm rapala . Kısacası suda yüzen herşeye salırıyordu balıklar.
    Bu arada akif abinin yüklediği resimleri hava kararınca çekebildik, fakat göneş battığı anda kesiyor balık, yani sadece gün ışığında av veriyor.

20 YIL SONRA
    - Ya mirim eskiden istanbulda lüfer palamut vs. güzel balıklar olurmuş, keyifli keyifli avlanırmış insanlar.
    - O da birşeymi kardeşim, biz zamanında marmarada meps ile alabalık avlardık..:):):):)

Şaka bir yana bunun teknik olarakl mümkünatını bilmiyorum ama, umarım bu balık marmarada kalır ve ürer, bizler de ara sıra da olsa at-çek avının keyfine varırız..

Son düzenleme: 23 Aralık 2010
  7. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    Farklı bir av olmuş, tebrikler...

8. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    güzel bir av olmuş tebrik ederim,bu kaçak somonlar izmit körfezine uğramazmı ya bu keyfi tatsak keşke..

9. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Teşekkür ederiz, hafta sonları ben de değirmenderedeyim, tatlı suyun denize karıştığı azmak ağızlarında denemeler yapılabilir. Şahsen ben hafta sonu deneyeceğim..

10. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Vedat abi,

Bütün saygımla, çok merak ettiğim için birkaç soruyu sormak istiyorum.

Acaba uygun ortam, su sıcaklığı ve yemlik balık bulurlarsa bu türün bireyleri Marmara'da ürerler mi ? Bu türü bu sular için "yabancı" kabul edersek üremeleri yerel türler için tehlike oluşturmaz mı ?

Sevgiler,
    Koray

11. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Babam, Ustam, Ağabeyim; bu güne kadar tatlısu avlarına burun kıvıran biri olarak bu balığın gücü ve azmine boyun eğiyorum. Sportif balıkçılık için inanılmaz bir keyif. Marmara da ürerlermi bilmem ama bizler geri salarsak tabiat mutlaka bir yolunu bulacaktır. Seni sevgiyle öpüyor ve selamlıyorum.

12. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Ben yarın gene avlaktayım görünüyor Murat. 14-15 gibi başlarım heralde:) Yakala-fotola-bırak :) Belki video da çekerim ava avlağın istila edilmesinden korkuyorum, yayımlarmıyım bilmem. Açıyı ayarlayabilirsem belki :)
    Bu arada cevap ve yorum yazan herkeze teşekkürler. Kimse üzerine alınmasın ama avlağın yerini 4-5 kişi biliyor olmasının nedeni ağcılardan ve aç gözlülerden korumak içindir. Bencilliğimizden değildir.

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    salmo trutta labrax- deniz alası
    salmo salar- atlantik somonu.

Ben pek çok balığı şıp diye tanırım ama bu balıkların ne olduğunu anlamadım. Alabalığa ve yağına ciddi alerjim olduğu için hiç yemedim (bir testte çıkmıştı), somon yiyebiliyorum ama bu balıklardan hiç anlamıyorum.

Bu balık nedir? bilen aydınlatırsa sevinirim. Beşiktaş'tan da bir arkadaşımız sığ suda rapalayla çinekop tutarken 40-45 cm lik bir tane tutmuştu evvelki hafta. Bize denk gelmedi...

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    30 bin balık kaçmış Koray, zannetmiyorum üreyip yerel türü tehdit edeceğini, bence bunlar tükenmezse baharda Karadeniz'e kaçarlar su ısınınca. :) Karadeniz'de bu tip balıklardan var, Marmara'ya inmiyorlar.

15. matti

matti murat

tebrikler abi.umarım bidahakine levrekleride çekersin...

16. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    Geçen haftalarda internette okumuştum,marmara denizine kaçan somonları.Demekki size kısmetmiş:) Paylaşımız için teşekkürler.Daha nice güzel avlara.......Saygılarımla.

17. modena

modena

telefonda söylediklerinden sonra acaba ne tuttular diye aklımdan geçirirken böyle bir manzara ile karşılaşmak uyku açıcı olmasının yanında son derece mutluluk verdi...bu avın anısı bile sonuna kadar yeterde artar...

baba: hiç unutmam bir gün sahile indim levreğe lüfere...

oğul: eeeeeeeee...

baba: somonu kırdım geldim...

oğul: hööööööööööö...:confused: :confused: :confused:... nasıl yani marmarada mı...amma attın baba sende...

baba:hööööööööleme babaya...hanım odunu getir...

oğul:babacım işim var çıkmam lazım....:D :D :D :D

şaka bir yana dürüst olmak gerekirse eğer ki bu balık bir yolunu bulupta karadeniz ve marmara da üremeye başlarsa ki hiç sanmıyorum...çünkü gırgır ve troller daha çabuk ürüyör...o zaman belki norveç somonu misali marmara somonumuz olur...

bu çok güzel ve unutulmaz avın raporu için çok teşekkürler ağabey...ayrıca ekibin diğer üyeleri ve sana da tebrikler...günün bu saatinde iyi gitti 24 saatlik hüsrandan sonra...:)

unutmadan eklemek istiyorum...bu balığı acaip severim...sadece bu balık için yurt dışından bir tütsüleme aparatı getirttim...unutmamak gerekir ki dünya mutfaklarının bir numarası olan bu balık insan sağlığı için de son derece faydalı olan bir takım yağ ve proteinleri içermekte...özellikle çocukların gelişiminde önemli etken olan omega3 ve diğer yağ asitleri bu balıkta son derece yogun olarak bulunmakta...

Son düzenleme: 23 Aralık 2010
  18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Akif Abi sana darildim bak simdi :(
    Abi herkezi arayip davet ettinde beni neden arayip davet etmedin :(
    :D
    Abi harika olmus yahu...Inanilmaz icim gitti simdi.
    Tadini en sevdigim baliklardandir.Ozellikle izgarasini cok ama cok severim.
    Abicim raporlarini daha cok gormeyi isterim.Kendine cok iyi bak,iyi forumlar ve de Rastgele ;) :)
    (Gec yorum yaziyorum cunku belli bir suredir internette ciddi sorunlar yasiyorum)...

19. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Turgay gel seni somon a götüreyim:D :D :D Kaan ında dediği gibi muhtemelen bu başka bir tür. Deniz alası diyesim geliyor :)

20. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yarın öğlene davet edeyim seni gel hadi :D :D yola karışmam ama avlak ve yatak benden :D :D :D