Levreğe Niyet, Bakin Neye Kismet :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında AKİF ÖZKAN tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Tahmin: Mepps 3 no Aglia spinner kaşık.

Soru: Beyaz zemin üzerine kırmızı mı yoksa Muratcan?

Yüzlerinize yansıyan "Denizin ortasında tatlısucu olmanın yaşanılası keyfi" olsa gerek. Tebrikler kardeşim, tadında avlarınız daim olsun.:)

2. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Nuri abi teşekkür ederim,
    tatlısu avında deneyimsiz olduğum için malzemelere de yabancıyım, hatta ilk defa meps kullandım. Bu mepsi av akşamı hakan abiden ödünç aldım, onun 3 balığı aldığı meps idi. Dam marka, parlak zemin üzeri kırmızı bir sahte , bu gün de malzemecileri gezip kendim için meps vs. hazırlık yaptım. Hadi hayırlısı ...

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim.

İnşallah o zevki doyasıya yaşarsınız canım benim. Rastgelsin en güzellerine.;)

:p :p

Dünyanın sonu geldi arkadaş.

İki dakika önce konuştuk. Bizim stres efendi "Gel Marmara'da alabalığa götüreyim seni, bırak sazanı-kefali diye benimle kafa buluyor. E haklı valla.:eek:

4. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Gel vallaha Nuri abi, aslında gönül istiyor ki tüm forum üyelerini davet edeli, tüm kıyı boyunca at çek yapıp keyif alalım. Kardeşliğe, spora, bilince ortak olalım. Ama bu fikri düşünürken bile aklımdan ağcılar ve ticarilerin yamyamlıkları geçmiyor değil. Adamlar eşkina meramızı bile talan ettiler. Biri topluyor biri atıyor ağlarını sırayla. Davullar ışıklar, hayvanı ağlarına sürüklemek için yapmadıkları düzenek yok. Sonuç; sen her tür hazırlığını yap 2 balık için umutlan ama hüsranla eve dön. Hayali bile güzel aslında. KOYU KORUMA ALTINA ALDIĞIMIZI VE ORADA SPORTİF TURNUVALAR DÜZENLENDİĞİNİ DÜŞÜNSENİZE :) Bir gün belki :)

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Balik avinizi tebrik ediyorum,cok kisi ile balik avlamanin tadi baskadir,izin verirseniz ben bu baligin sularimizdaki üremesi ile konuya katilmak istiyorum.
    Bu baligin bizim denizlerimizde üremesi icin ilk önce tatlisuya girip orada yumurta dökmeleri gerek,buda yetmez girmis olduklari dereler veya nehirlerin buna uygun olmasi gerek ve bu gibi baligin yumurta dökecek alanlarin korunmasi gerek,peki sizce denizlerimize akan sular buna uygunmu,uygun olsada bu yerleri yeterince koruyabilirmiyiz,istanbul ve cevresi icin zor bir olanak ama karadenizde olabilir,gerekli önlemlerle somon baligi karadenizde üreyebilir veya azda olsa halen üremektedir,somon baligi zamaninda alamnyanin derelerine veya nehirlerine girerek av verirmis ama sularin bozulmasi ile bu baliklar yok olmus,simdilerde ciflik baliklarinin yavrularini salarak geri getirme projeleri uygulaniyor,dönen baliklarin oldugu ve av verdigini cogu zaman av raporlarinda veya görsel yayindan izliyoruz,belki bir gün gelir bizim sularimizdada bu baligin üremesini saglariz...

6. 3182

3182

Akif sana Troyanın elazığ şiveli türkçe seslendirmesindeki gibi sesleniyorm

"yiğen sen ne yaptın" :)

Valla yaşaki göresin boğazda meps ile somon avı. Tarihe geçtiniz. Tebrik ediyorum.

7. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Tüm iyi niyetimle hayalim bu yönde:) Bende biliyorum az sonra kaybolacaklarını ama elden geleni yapmaya gayret içindeyim.

Gerçekten muhteşem di abi, keşke herkeze tattırabilsek bu zevki :(

8. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Akif, Hakan, Murat, Hepinizi tebrik ederim. Unutulmayacak bir keyif olmuş.

9. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Tadı da keyifli olaydı:( ama tutma zevki bambaşka:D

10. murat kayadelen

Eveeet, balıkların tadına biraz önce baktık. Avı bu kadar keyifli olan bir balığın tadının bu kadar kötü olmasını hiç yakistiramadim... Hem çok kilcikli, hem de tatsız tuzsuz birsey.. Ayıp etti vallaha ...:)

Norveç somonu ismiyle satılan kırmızı etli somon balığını evde ara sira tuketiriz, fakat bu balığın hem eti beyaz hemde tad olarak onunla uzaktan yakından alakası yok...

Son düzenleme: 23 Aralık 2010
  11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Eti turuncu değil di mi? Denizalası sanırım bu, çiftlikten kaçtıktan sonra aç kalıp yağ da kaybettilerse saman gibi olurlar, ama 1,5-2 kiloluk bir tane tutarsanız fırında veya bol tereyağlı buğulama tipinde yapınca belki yenir. :)

12. murat kayadelen

Trollerden veyahut diyer yağmacılardan kalırlar ve karadenize göç etmezlerse umarım önümüzdeki yıllarda trofe avlarının da keyfine varırız. Bu mücadeleyi trofeleri ile yasamayı çok isterim dogrusu....

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir kısa tarif, eskilerden:;)

Öncelikle temizlenmiş balıklarımıza her iki yanından birbirine paralel olacak şekilde 2 cm. arayla bıçakla çizikler atıyoruz.

Tuz ve kırmızı pul biberle harmanlayıp, isteğe göze mısır ununu da ekliyoruz. Bol ve çok kızgın/dağlanmış (işin püf noktası; yağ kesinlikle dağlanmış olacak) mısırözü yahut ayçiçeği yağına yatırıyoruz. Dıııjjjjj-dııııjjj etmeye başlayacak haliyle. Kızarıp pembeleşti mi bir güzel, ıscak-ıscak servis yapıyoruz güzel balıklarımızıııııı. Yanında bol maydanozlu, bol soğanlı çoban salatası…

Eveet, her şey buraya kadar. Bundan sonrasında rivayetler muhtelif:

Kimi oturup ağlarmış, kimi yanında yatar-uyurmuş –benim gibi- kimi, seyre dalmışken bir başkasının balıkları çoktaaaan mideye götürdüğünü fark edemeden, yedim sanırmış.:eek: Kimi de; hani bana, hani bana dermiş abicim.

:p :D :p

Son düzenleme: 23 Aralık 2010
  14. murat kayadelen

Ben sanırım yedim sananlardan oldum nuri abi.. Tarif harika oldu, kismetse bir dahaki sefere deneyeceğim, selamlar ...

15. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Evvett, Ağabeylerim, Kardeşlerim, işte böyle, Akif Kardeşimin bir haber etmesiyle başımda bulunan iki Hakim, bir İl Seçim Kurulu Başkanı, bir İlçe Seçim Kurulu Müdürü ve bir Zabıt Katibi'ni iki dakika içinde (şu aralar önümüzdeki seçimlerde kullanılacak oy zarflarını yapıyorum da), çok acil bir işim çıktı diyerek tez zamanda Akif'imle Murat'ımın yanında aldım soluğu. Levrek değil de Somon olduğunu öğrendiğim için ona göre ince bir spin kamış (5-25 gr atarlı) ve bir iki spinner kaşık ile (derelerde Ala avladığım) yaptığım av inanılmaz zevkli ve bir o kadar da kısa sürdü, çünkü hava kararmadan takribi 45 dakika kadar avlanabildim. Toplamda dört adet yakalayabildim. Kullandığım spinner 10 gr.'lık dam ala desenli idi.Alaca karanlıkta hemen bir el çabukluğu ile değiştirdiğim 6 gr.'lık, turuncu meps bir tane daha almamı sağladı, ilk balık daha elime değmeden kepçe hazırlığım olmadığı için kayalara düştüğü gibi kedinin kapıp gitmesi bir oldu, onların da canı var değil mi? Olsun, yesin, zaten de anca kediler yer. Zaten çok lezzetli olmayacağını bildiğim balıkları, hani belki bunlar lezzetlidir, nicedir denizde doğal avlanıyorlar belki tadları düzelmiştir diye pişirip ailecek ilk ve son kez yedik. Daha avlamazmıyım, hee avlarım, ama tövbeler olsun bir daha yemem, hani şey kefali vardır ya buzlukta ayıklanmadan bir ay beklemiş sonra da tüm o "güzel" kokusunu salacak şekilde ve en olmayacak şekilde haşlanmış, işte onu yemeye razıyım bunların yerine.

Dostum, Kardeşim Akif bu güzel avı yaşattığın için teşekkürler.

16. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Sahteyle somon tutarak,bir ilke imza atmışsınız.:)
    Tebrik ederim.

İzmir'den selamlar

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Koray
    Net olarak dersem,ürüyemez.
    Bir somon'un üreyebilmesi için,onun yumurtadan çıktığı,belli boya gelince denize açıldığı,oralarda birkaç sene geçirdikten sonra,halende çözülememiş bir
    tabiat sırrı olarak,yumurtadan çıktığı akarsuyu bularak,üst taraflarına göç ederek yumurta dökebileceği,temiz,soğuk,berrak,üzerinde göçüne engel olmayan bir ırmağın olması lazımdır.
    Doğu Karadenizde malum endemik bir tür olan Deniz alası bulunmaktadır.
    Belki bulunduğu ırmaklardan birisi üzerinde suni olarak üretilen bir somon,belli boya geldikten sonra ırmağa bırakılırda,denişze ulaşabilirse,bir ihtimal oralarda belli bir üreme olabilir diye düşünüyorum.
    Ama Marmarada asla olmaz zira hem deniz kirliliği ve dfaha önemlisi içine girip üreyebileceği bir akarsu bulunmamaktadır.
    BU bakımdan yerli türlere zararı düşünülmemelidir.
    Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Akif
    Haftaya İstanbula geleceğim.Niyetim yakınlarında levreğe ,kalkana bakmak,sonrasındada İstanbula ulkaşmak.
    Oradada sanırım bir hafta kadar kalabilirim.

Belki benide şu Somon avına götürürsünüzmü?:eek:
    SAevgiler

19. murat kayadelen

Bu sabah da sabah sporumu yapmak için 07-08 arası avlaktaydım. Balık çok seyrelmiş, 1 defa takip , 1 adet de balık alabildim. Ama önceki günlerdeki suyun üzerinde şıpırdayan balıklar, arka arkaya vuruşlar 3 lü takipler falan yoktu malesef. Muhtemelen bu avlağın av vereceği son günleri, balık farklı meralara yayılıyor.
    Yakaladığım balığı salarken video çekmeye çalıştım ama tek başıma olunca fena elime yüzüme bulaştırdım, Eyildiğim sırada dalgayı baştan aşağı yedim, allahtan kimsecikler yoktu etrafta, gören ne yapıyor bu adam der gülerdi halime :):)....

20. murat kayadelen

Mesajı akif abiye yazmışsın ama çok heyecanlandım, dayanamadım yazayım dedim.
    Vedat abi seni aramızda görmenin düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor, geldiğinde mutlaka haberleşelim, yapabilirsek av yaparız, yapamasak bile elini öpmek ve hal hatır sormak için ziyaretine gelmeyi isterim.
    Hem geçen sene bana tavsiye ettiğin levrek avlağını 1 yıldır aralıksız yokluyorum, 1-2 takip haricinde hareket alamadım. Belki senin onuruna teşrif ederler, nedersin ?..