levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    postacı sinan abicim merhabalar bu sahte olayı kafamı karıştırdı peki bu tutulan 8 9 kiloluk mavroşkiller (eşkina) da mı sahte ben belgesellerde seyrediyorum 15 kg lik levrekler de mevcut o karadenizin bereketidir bence abicim çok çeşidi var bu ander sevdalığın

2. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abicim o açıkta aldığın levreğin sırtından aşağı doğru şimşek şekilleri varsa o gezgin yani yerli olmayan olandır ama kıyılarda diye bahsettiğin yerli levrek daha koyu olması lazım bide benekli levrek var akdenizde çizgili levrek olması lazım bildiğim bu kadar saygılar

3. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Hemşerim çok haklısın levrek yakalamak kolaydır. Ama kefali oltayla yakalamak işkencedir. Kefalleri bulacanda yemleyecende oltayla yakalayacan gerçekten çok zor birde zamanın kısıtlıysa ayvayı yedin.
    Ben şahsen bu kefal yakalama olayından çekindiğim için kayabalıklarını yakalayarak levrek avına gidiyorum. Kefal kadar randıman vermiyor ama idare ediyoruz. Kaya balığı balıkçı barınakları gibi yerlerde milyonlarca var at dibe oltayı yutsun yukarı çek .Sonra levrek avına

4. hacihadi

hacihadi Karahacıoğu

Levrek tutabilen arkadaşlara merhaba. Görele'de 7 yıldır levrek balığı tutuyorum. Yakaladığım balıkların tamamını sahte balık diye isimlendirdiğimiz olta ile at-çek tekniğiyle tuttum.
    Bundan sonra diğer üye arkadaşlar gibi canlı yem kullanıp avımın bereketini çoğaltmak istiyorum.
    Hepinize rastgele... Bol avlar dilerim... HaciHadi

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Teşekkürler aramıza hoş geldiniz. Bir tanışma konusu açarak kendinizi tanıtırsanız seviniriz. Keyifli paylaşımlar;)

6. hacihadi

hacihadi Karahacıoğu

Tuttuğum balıkların fotorafını gönderiyorum. Profilimden görebilirsiniz

7. hacihadi

hacihadi Karahacıoğu

Ben sürekli olarak Görele'de yaşayan emekli birisiyim. Buralara yolu düşen arkadaş olursa, tanışmak isterim.

8. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek

abi levrek için çelik telli bırakma olta yapmayı düşünüyorum ayak taşına bağlamak usulü ile levrek yakalamayı düşünüyorum en uygun yapımını ve malzemeleri nerden bulabileceğimi yazarsanız sevinirim :confused:

9. babaçi

babaçi Coşkun

Favori Kamış:
    olta,
    En İyi Avı:
    aynalı sazan.7 kg
    daha önce hiç nasip olmadı,forumu okuyunca iştahım kabardı

ustalara bir sorum olacak levrek acı su tabir edilen yerlere girermi? yani çay ağzından içeri kefallerin peşine girermi? örneğin 50-100 mt kadar içeri

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tatlısuyun girişinden 1km kadar içeriye girebildiğini biliyorum

11. babaçi

babaçi Coşkun

Favori Kamış:
    olta,
    En İyi Avı:
    aynalı sazan.7 kg

yücel usta değerlendirme yapabilirmisiniz?

riva çayağzı kefal avında çok bereketlidir,acaba riva deresi levrek avı yaparmı? yalnız gözlemlediğim kadarıyla orada ben kefalden başka balığa olta atanı görmedim denesek verim olurmu?

teşekkürler

12. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arm59 abicim ben hep ip misina kullanıyorum ama teke ile avlanıyorum levrek mi köpek mi bilmem ama daha kenara alamadım hiç bir tane bile tam 3,5 senedir

13. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abicim bu levrek yalova da canlı teke hariç hiç bir şeye av vermiyor isteyen kendine güvenen buyursun gelsin müsafirim olsun bi tane de yakalasın ben de tonla para yatırdığım rapala yı ona hediye edeyim daha suya değmemiştir tam RAPALA SUPER SHAD RAP 140MM adı bu rapala nın

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    eğer bu krokinin sağ üst tarafında kalan kıyı dalga yönü sebebiyle kum yığılmasından dolayı sığlıksa, sahteyle at-çek yapılabilir, senin işaretlediğin kısım ise bırakma yapmak için daha uygun.Bir de karadenizde levrekle ilgili ufak bir tüyo verebilirim, karadenize levrek ege ve akdenizde olduğu gibi kumluk kıyılara fazla yanaşmıyor, ancak birkaç zıpkıncı arkadaşın gözlemlerine göre dik kayalıkların olduğu kıyılarda levrek iyi av veriyor ama bu söylediklerim zıpkın için geçerli, oltaya ne kadar rağbet edeceği konusunda bir fikrim yok

Son düzenleme: 16 Ocak 2008
  15. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Şeref kardeşim rapala ile levrek yakalamak zordur. Levrek çok kurnaz ve işkilli balık olduğu için rapalalara şüphe ile yaklaşır. Ancak dalgalı havalarda suyun iyice bulandığı zaman su üstünden(suyun 5 cm. altından bile olmayacak) yavaşca çekilen sahtelere çok rahat av vermektedir. Rapala ile avlanmak marifet ister suyun bulanık olmadığı zamanlardada yine su üstünde aksiyon vermen gerekir. Yani olta kamışını bir yandan yukarı çekerken (dikkat rapala sudan fırlamasın) makarayı saracaksın ustalaştıkça levrekler dizilecek. Benden tavsiye 10-15 defa atıp çektikden sonra levrek gözükmüyorsa yerini değiştir.
    Gelelim canlı yemle levrek avına bazı bölgelerde levreğin yem seçmesi doğrudur. Yalova da sadece teke ile avlanılabilir. Antalya da en çok sübye ile yakalanıyor. Diğer yemleride yer ama favorisi bölgeye göre değişebilir. Teke ilede avlansan canlı diğer yemleride kullansan asla değişmeyen birşey var. LEVREK HER ZAMAN AYNI SAATDE AVLANIR.yani birgün önce gece 22:00 ile 23:00 arası yakadıysan ertesi günde aynı saatde yakalaman %90 ihtimaldir. Ben kendi kişisel tecrübelerime göre sana fikir vermeye çalıştım. Levrek avına bu açıdan yaklaşırsan belki birşeyler değişebilir. Rastgele...

16. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    ya arkadaşlar bu levrek avında sırtı çekerken çıplak iğneye takılan beyaz martı tüyünden bahsediliyor çok randımanlıymış,bu konuda bilgisi olan varmı ben hep kaşık ile yakalıyorum ama bu martı tüyü ile olan avı daha çok tavsiye ediyorlar....
    Birde merak ediyorum marmarada kıyıdan levrek avında hangi mevsim ve hangi yem makbuldür bilgilendirirseniz sevinirim ben bayramoğlu civarında avlanıyorum levrek yakalama şansım varmı?
    egede levrek avına çok hakimim ama marmarada bir bilgim yok herhalde buralarda bırakmada yapılmıyordur :)

Son düzenleme: 17 Ocak 2008
  17. Rapala yani LURE konusunda oldukça karmaşa yaşıyoruz..Benimde ençok merak ettiğim konulardan biri..Ve şu ana kadar benim anladığım kulaktan dolma,bir yörede çok iş yaptığı söylenen Rapalanın başka bir bölgede sinek avladığı gerçeği..

Buna en büyük neden eğer kullandığımız rapala o bölgede hedef balığın yemleri rasındaki balığa benziyorsa iş yaptığı..yani egede yaşayan bir levrek oraya özgu bir balığı seviyorsa orada bu sevdiği balığa benzer rapala iş yapıyor..aynı rapala Marmarada iş yapmıyor çünkü egedeki yem balık marmarada yaşamıyor..

Fakat Adanadan Samsuna uzanan kıyılarımızda rapala ile çok levrek alanların olduğu aşikar..Demekki mühim olan doğru rapalayı bulmak..Bölgemize uygun rapalanın bulunması ile verim alınacağı kesin..;)

Bunuda gözlemle yapacağız..Bölgemizdeki levrekler hangi balığı yiyorsa ona benzer rapala kullanacağız..

Bundan önceki rapala denemelerimde Çoğu avımda onlarca kez levreğin rapalanın peşinden geldiği ve atlamadığına tanık olmuştum..Yanlış olduğu kesindi ama ne olduğunu yeni anlabildim

şahsen ben bu sene bu rapala konusundan umutluyum..:rolleyes:

Son düzenleme: 17 Ocak 2008
  18. tekesss

tekesss mehmet uzer

Favori Kamış:
    ryobi fuji
    En İyi Avı:
    levrek/2,250 kg
    onu bunu bilmem canli teke veya karides derim. hergun en az iki levrek yakaliyoru gerisi yalan! !

19. hacihadi

hacihadi Karahacıoğu

Evet arkadaşlar... Şu anda Karadenizde levrek yaalayamıyorum. Bir bilginiz var mı? Bu balık ne zaman oltaya vurmaya başlayacak? Yorumlarınızı bekliyorum

20. hacihadi

hacihadi Karahacıoğu

Fotodaki levrekler 5'er kiloluktur