levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. Girdap

Girdap

arkadaşalr levrek gündüz vakti ögle vakti olurmu?

2. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    günün her saati tutulur ama en verimli olduğu zamanlar sabah hava ışıyana kadar ve de akşam geç saatler

3. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    üstadlar bugün ilk kez levrek denedim kıyıdan.at çek yaptım.daiwanın kırmızı başlı yeşil sırtlı 7 cmlik bir sahte balık ile denedim ancak olmadı.ileri atamıyorum sahteyi.ben de 1 mt yukarısına 10luk kurşun bağladım.soracağım şu:balık kurşunu görür mü?rapalayı kaç mt ileri atmalıyım ve gece 21.00 ile sabah 3 arası levrek çıkarmı at çekle.şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: 27 Ekim 2007
  4. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ================

Son düzenleme: 27 Ekim 2007
  5. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Arkadaşım levrek avında garanti birşey yok rastgelmesi lazım. Özellikle heves edip ilk rapala alındığında insanlar çok sabırsız oluyor. Rapala veya diğer suni balıklarla levrek avı çok zordur. 10 kere boş döner bir kere 5 evrekle dönersin
    Yani sık sık denemelisin ben şahsen 15-20 kere at-çek yaparım levrek atlamazsa birdaha uğraşmam veya başka mekan denerim.Ama canlı yemin yerini hiç birşey tutamaz isterse konuşan(!) rapala olsun.

6. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi deneyeceğim sık sık.pekala mesafe ne olmalı.ve kurşunla atsam balık ürker mi?

7. monse

monse

şimdi iskelede şahit oldum resimlerinide sıcağı sıcağına koyayim dedim.
    Balıkçı arkadaş iskelede bakınırken oltası haraketlendi,dediki "benim oltayımı çekiyorsunuz? birisinin oltası karıştır herhal" ,hayıır oda ne suyun yüzeyinde koca bir balık yani koca bir levrek,çekse çekemez çünkü oltası 0.25 lik ucunda sadece gümüş takılı birde küçük iğne kepçede yok ,başladı balığı yormağa başka yapacak bir şey yok 15 kilo belki balık,ama ordan geçmekte olan tekneden yardım istendi ve tekneye bindi ve nihayet kepçeyle aldılar balığı youtube da koyuyorum görüntüyü ...200 ytl yede balıkçıya sattı :) şans işte....rastgelsin.....

8. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Bu yaz lokantacı arkadaşlarım tuttuğum levreği almak için dehşet fiyatlar verdi.Kilosu 30 ytlden alıyorlar.Bana 40tan alalım demişlerdi.Ama satsam burada havamı atamayacağım için ve o boyutta bir levreği birdaha tutamayacağım için satmamıştım:D15 kg levrek 600 kağıt yapar demek oluyor bu.Ucuz gitmiş:D

9. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Merhaba Emre,
    konu icindeki #56 ve #57 numarali mesajlarimi incelemeni tavsiye ederim... Degisik bir Levrek takimidir... Ozellikle kiyidan at-cek icin test edip 6 kiloluk levrekle onayladigim bir takimdir...

Son düzenleme: 30 Ekim 2007
  10. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    süper ama ben yeniyim henüz alamadım levrek.artık zargana kesmiyor beni:)
    en yakın zmanda deneyeceğim.teşekkürler.

11. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Serkan Bey,

Enterasan bir fikir,

Fare yavrusu bulmaktan kolay en azından...

12. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Dalgalı havada rapala en güzeli ;)

13. lineerman

lineerman

selam arkadaşlar

bende akdenizde levrek zamanını öğrenmek istiyorum bilen varmı

14. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    levrek avı

slm.ben en iyi avımı iskeleden teke ile yaptım.kurşunsuz bırakma olta ile.
    ispendek çok sayıda aldım
    ince kaliteli misina ve ufak iğne benim deneyimlerim bu şekilde.

15. AremiS

AremiS

Favori Kamış:
    Olta>Zıpkın>Voli
    En İyi Avı:
    Kılıç 143 kg
    HErkeze MErhaba.levregın brı hastası olarak bende goruslerımı katmak ıstedım.ama ben levrekte hılerya (kefal yavrusu) kullanmıyorum.eger elımde varsa canlı boru kurdu veya beyaz kum tekesı 2 ıgnelı bırakma olta kullanıyorum.cogu kısının levrek avında tekeyı yalnıs bagladıgını dusunuyorum bu konuya gelıcem oncelıkle;
    1.olta yapımı

2. yer secimi

3.yem secımı

1.olta secımı;
    oncelıkle saglam bır akmıs ve makaranız olmasını tavsıye edıyorum.makaraya sarılcak mısıan benım gorusum 0.30 luk saglam bır mısına olabılır.ben genelde levrek takımı hazırlarken 60 lık kursun,2-3-4 numara celık duz ıgne kullanıyorum.yaklasık yarım metrelık bır kostek ve 6-7 cm aralıgında sacak yapıyorum.cogu kısı sacagı yukarı baglar aslında bıraz daha kuma yanasmasında fayda var boylece levrek avında kırlangıc,pisi,mırmır,kalkan tıpı balıkları tutma olasıgınız yuselır ayrıca alttakı yemın ustunu kaplayan mınareler levregın yukardakı yemı farketmesını saglıyor.
    2.yer secimi;
    genelde levreklerın kefallerın oldugu yerde bulundugu bılınıyor ama en buyuk atlanan kısım bence su oluyor kefaller kanalızasyon agzında durdukları ıcın bu koku levregın ılgısını cekıyor ve o kısma dogru yaklasıyor boylece ufak hılerya ve gumuslerı avlayabılıyor.ama yıne atlanmaması gereken bı etken levrek suyun orta sevıyelerınde deıl dıbınde kuma yaklasık olan yerde yuzer sadece kolonı gordugu ufak balıkları avlamak ıcın suyun ustune cıkar.ben genelde levrek avında kalıklarla kumlugun bırlestıgı yerı secıyorum boylece hem ceısıdı hemde balıgın gelme ıhtımalını arttırıyorum.
    3.yem secimi;
    gelelım en tartısılan konuya :) cogu kısı canlı hılerya kullanıyor.benım fıkrım ve tecrubelerım boru kurdu ve beyaz kum tekesı olmasından yana.cunku oltaları genelde ılerı dogru yatık duzenekte dıktıgımız ıcın bıraz daha kuma yaklastırmıs oluyor bunu goren levrek tekenın lezzetlı bır yosun aradıgını dusunerek tereddutsuz saldırıyor.ayrıca boru kurdu ve tekenın ustunde bulunan o muthıs fosfor balıgı kendıen dahada cok cekıyor.
    benım en ıyı levrek avım oltayla 16 kılo daha buyugune daha denk gelmedım ama genelde her gıttıgımde ılla balık alıyorum bu yontemler sayesınde
    okudugunuz ıcın tskler herkeze hayırlı aksamlar.

16. mazosit

mazosit ömer demetoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4 kilo 600 gram levrek
    eLine koluna sağlık birol çok iyi yazmışsın
    bu konudan çok avcının faydalanacağına eminim

17. ergeg

ergeg tevfik

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    selam tekirdağın neresinden avlanıyorsun.ispendek dediğin balık nasıl bir şey.ben duymadım hiç.olmadığından değilde ben bilmiyorumdur.nasıl bir balık.ne tür balıklar avlıyorsun vede nerede.

18. İspendek...

Wikipedi..(yada neyse) sözlük Srffishing:..Levrek..genelde 1kg den küçük levreğe verilen ad..

19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Levrek bulunduğu suya çok iyi adapte olan bir balıktır, şunu söyliyeyim avlak değiştirdiğinizde levreği baştan yazmanız gerekebilir, levreğin alışkanlıkları yem durumu ve denizin durumuna göre çok değişken olur, örneğin geyikli de canlı balıkla yakaladığım levrek, bozcaada da canlı balığın yüzüne bakmamıştı, bende karides kullanmıştım çok rağbet görmüştü,istanbulda 2 senede yakaladığım 3 levreğin 2 si akşam suyunda rappalayla, 1 tanesi oltaya gelen ve farkedilmeyen bir kayabalığına atlamasıyla tamamen tesadüfen yakalanmıştır, daha sonra canlı balık kullanarak ne kadar denediysem istanbul içinde levreğe canlı balık kovalatmak dışında yakalayabildiğim yok, levrekte çok ilginç işe yarayan yöntemler gördüm.Çanakkale de biz sahteyle at çek ve canlı kupes,iskorpit,trakonyayla avlanırken bir dere ağzında birinin misina ucunda dandik mavibeyaz çizgili tükenmez kalemin dışı ve ucunda ufak üçlü iğneyle çok verimli bir av yapıldığına şahit oldum.Levrek ilginç balık, bir avlakta zaman geçirdikçe balığı tanıyorsunuz, yani uzun lafın kısası levrek yakalamak için balığın alışkanlıklarını takip edip ona göre avlanmak lazım gelir...

20. AremiS

AremiS

Favori Kamış:
    Olta>Zıpkın>Voli
    En İyi Avı:
    Kılıç 143 kg
    Haklısın levrek avı bıraz zor ama bır kere tadını alan bır daha bırakamıyor.:)