Levrek Avı: Texas Rig, Shore Jigging, Popper ve Batarlı Sahteler, Bir "Wake Bait"...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. 56562

56562 xxx xxxxx

Sevgili Aykut ve Turgay,

Bu işe gönül vermiş bizim gibi meraklılar için en güzel bayram hediyesi bence bu paylaşım olmuş. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Her satırda bilgi, tecrübe, özen ve itina dolu.

Tekrar tekrar teşekkür ederim.

2. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Abi Süpersiniz ya.Burada şunu anladım.Sualtı ve popper videoları aslında benimde aynı işi yaptığımı ama küçük farklarla gözlemledim.Kullandığın su ustu popper mi bubble walkermi abi.Bubble walkere benzettim.poplarında tüy yok tu.İşte aradaki farkı kafamı karışıtıyo bu meretlerin walker olanı tuylü olanının kutusunda walk the dog veya zigzag biçinimde aksiyon resimleri var.Ben burada çelişkiye düşmüstüm...

3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Elinize emeginize saglık arkadaslar, yıllarca dönüp bakılacak arşiv niteliğinde itinali bir calışma olmuş. Teşekkürler, turk amatör balıkçılığı için çok değerli bir paylaşım, umarım birgun bir yerlerde beraber avlanma şansımız da olur, İzmire kucak dolusu selamlar...

4. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    temiz hava, muhteşem doğa,dostluk, kardeşlik
    Teşekkürler, Çok iyisiniz, süper hazırlanmış defalarca izlenecek ders niteliğinde bilgiler içeren emeğinize, aktardığınız tecrübelerinize teşekkürler.

5. --COCHISE--

--COCHISE-- Serdar

Favori Kamış:
    Eurostar TraverseX ve Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500
    En İyi Avı:
    orta boy çipura, kefal, turna, vs vs
    elinize sağlık, saygıyı hak eden bir çalışma olmuş.. bu tip sunumların devamını bekliyoruz :))

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Vallahi ne yazsam bilemedim.

Aykut hocamın texas rigi anlattığı video.... abi o ambiansı nasıl yakaladınız :) bundan sonra mutlaka ama mutlaka malzeme ve ekipman videolarını orada çekin lütfen.. :eek: ;) :)

Bu emeğin karşılığını böyle yazarak kesinlikle veremeyiz. Bize düşen bu emeklere layık birer amatör balıkçı olmak herhalde.... daha ötesi yok.

Sonracıma, Turgay abi zaten başlı başına bir ekol.. gerek bu bu konuda hevesi, gerekse araştırmacılığı..... bunu uygulamaya döken ve paylaşmaktan zerre çekinmeyen değerli abilerimizden biri...

Şu sahteleri yüzdürme videolarıına bir bakın... eşi benzeri var mı Türkiyede? onuda geçtim.... WTD aksiyon videosu, hep ilklere imza attılar... en güzelini yaptılar..

İyiki varsınız..... iyiki sizin gibi güzel insanlar bu hobiye merak sarmış....

Üzerimizde şimdiden büyük emeğiniz oldu... olmayada devam ediyor....

Elinize, emeğinize ve yüreklerinize sağlık...

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Şakamı bu... Harika bir çalışma olmuş tebrik ederim.

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    carolina rig vs. texas rig

Aykut hocam sormayı unuttum :)

Birde bu carolina rig var.... texas rig ile arasındaki farklar nedir? avantaj ve dezavantajlarını yazabilirmisiniz...

9. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

acilen patent başvurusunda bulunun...!!!
    bu ne? siz nesiniz ?

yemişim balığını abicim, bu kadar olmaz artık...

fazla oluyorsunuz diyordum, cok fazla olmaya başladınız...
    ama insan oğlunun fıtratında var... doyumsusuz haliyle...
    istirham ediyorum; daha çok fazla olunuz...

canı gönülden tebrikler...

10. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Aykut Bey, bu değerli bilgiler ve paylaşım için çok teşekkürler! Elinize, emeğinize ve yüreklerinize sağlık!

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Turgay,

böyle bir organizasyonda seninle beraber olabildiğimiz için kendim ve diğer tüm ekip üyeleri adına sana çok teşekkür ediyorum. Seni tanımış olmaktan dolayı inan çok memnunum; geriye dönüp bakınca, seni tanımış olmasaydım hem balıkçılık hobim, hem de - ve daha önemlisi - arkadaş çevrem şimdikinden daha güdük kalırdı diye düşünmeden edemiyorum. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

Kaçan balık büyük olurmuş, bizim kaçırdığımız balık da öyle idi. Bizi nasıl ters köşeye yatırıverdi ama:D

Yeni avlaklarımızı depremsiz günlerde de deneyeceğiz elbet. Bu arada, bu depremler böyle can ve mal kaybı olmadan geçsin de, varsın biz balığın b'sini göremeyelim.

Yeni organizasyonlar, denemeler ve paylaşımlarda buluşmak üzere...

Not: Ne zaman buluşuyoruz:D

12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Emre, Sayın Jackmaldow, Sevgili Selehattin ve Sevgili Serkan Bey, çok değerli ve cesaret verici yorumlarınız için çok teşekkür ediyoruz. En iyi dileklerle ve rast gele..

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Emrah, becerebildiğimizce yaptığımız bir şeyi beğenmen ve bunu da böylesine güzel sözlerle ifade etmen inan bizi ziyadesiyle mutlu etti; çok teşekkür ederiz.

Emin ol biz de seninle avlanmak konusunda çok hevesliyiz (buralara gelmezsen biz oralara geliriz haberin olsun:D ). Bak sen gel, 7. fotoğraftaki gibi bir operasyona bir de seninle çıkarız:)

Nazar boncuğu sana nasıl bir fikir verdi bilemiyorum, ama senin yaratıcılığına ve el işçiliğine sözümüz olamaz; hiç kuşkusuz harika bir şey çıkacak ortaya (bizim yaptıklarımızın senin yaptıkların yanında esamesi okunmaz; zira biz en nihayetinde hazır olan şeyleri derip çattık, seninkilerse el emeği göz nuru)...

Emrah, en güzel günler seninle olsun; sağlıcakla ve rast gele..

14. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Her zaman derim

Kaçan balık büyük olur lakin;

Büyük balık bir yolunu bulur ve kaçar;)

Ama yenilen pehlivan güreşe doymaz misali 99 da kaçırdığım o levrek azmanı tekrar oltama takılsa bu sefer kaçırmam. Sıkıyorsa tekrar gelsin oltama:D:D:D tam tekmil bekliyor olacağım bu sefer:)

15. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Ali Kemal, öncelikle iyi dileklerin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz.

Videolarda bir sorun olmamasına ve videoları izleyebilmene çok sevindik.

Bu avdan sonraki gözlemlerden ve senin de aktardığın tecrübelerden sonra şunu açık açık söylemek boynumuzun borcu oldu artık: Değerli üyeler, kısa süreli bir mecburiyet olmadıkça lütfen bu konuda gösterilen Yashino marka halkalardan uzak durunuz, gerçekten çok ama çok kalitesizler. Zaten bu ürünün kalitelisi de çok bir para tutmayacaktır.

Texas Rig için kullanılan silikonlarda, Raglou'lardaki gibi bir kanal yok aslında. Mesela kuyruğu "C" veya hilal şeklinde olan, bizde benim bildiğim kadarıyla daha ziyade jighead'ler ile kullanılan plastik kurtlarda böyle bir kanal yok (ki bu kurtlar da Texas Rig için gayet uygunlar). Benim çekim anında raglou'yu tercih edivermemin ardındaki neden, Raglou'ların kolay bulunabiliyor olması idi. Yani Texas Rig demek isteyip iğneyi edinen ve elinde zeytin kurşun ve Raglou bulunan herkesin daha fazla malzemeye ihtiyaç duymadan bu uygulamayı gerçekleştirebileceğini göstermek istedik (Ama, "Benim şeker gibi, jelibon gibi türlü türlü silikonum olsun" diyecek olanlara da söyleyebilecek tek sözümüz, jelibonlarının görsellerini, özelliklerini, onları ne tür uygulamalarda kullandıklarını ve onlardan aldıkları verimi paylaşmaları olabilir sadece:)) . Diğer yandan, Raglou'ların Texas Rig şeklinde veya daha doğrusu büklümlü/bükük-palalı kurt iğnesi ("Offset Worm Hook") ile de kullanılabildiğini göstermek istedik. Bu, bir malzemeyi kullanmanın "tek doğru yol"u olmadığına işaret etmesi bakımından önemli idi (bir malzeme, 50 doğru şekilde kullanılabilir; bu yolları araştırmak veya keşfetmek, ya da bildiğimiz ve zaten verim aldığımız yola kanaat etmek bizim keyfimize kalmış).

Ben Raglou'ları veya diğer silikonları başka stillerde kullanmadığımdan bu diğer stiller hakkında ne desem boş:)

Turgay'ın videoda popperları temsilen kullandığı sahte River2Sea Bubble Walker idi, takım çantasından elimize ilk o gelince onu takıvermiştik.

Sevgili Ali Kemal, en iyi dileklerle ve rast gele..

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Mehmet Bey, biz çok teşekkür ederiz. En iyi dileklerle ve rast gele.

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Ersan Abi,
    sizden bu sözleri işitmek bizi inanılmaz mutlu kıldı, size çok teşekkür ediyoruz. Size en iyi dileklerimizi yolluyoruz; sağlıcakla kalınız ve rast gele..

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada

Sevgili Ümit Bey, Fatih Bey, Sayın Cutloose, Recep Abi ve Cüneyt Bey,

çok değerli ve cesaret verici yorumlarınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. En iyi dileklerle ve rast gele..

19. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    walla müthişsiniz..
    elinize emeğinize sağlık..

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Ali Yiğit, çok değerli ve cesaret verici desteğin için sana çok teşekkür ederiz. Başarılı avlar yapmana da çok sevindik. Bizimkisi tecrübelerimizden bilebildiğimiz kadarını paylaşma gayreti; bunlardan birazcık olsun istifade edilebiliyorsa ne mutlu bize.

Limit ile ilgili olarak söylediklerin ise ayrı bir mutluluk kaynağı; duyarlılığın için sana çok ama çok teşekkür ederiz. Bu vesileyle bir hususu aydınlatmamızda fayda var: Biz bir balığı alıkoyacaksak, bir ölçümüz de onun hiç olmazsa bir kez üremiş olması olsun diye düşündük ve, ihtisas sahamızın farklılığı dolayısıyla bu işin ilmine sahip olmamakla birlikte, kendimizce bir literatür taraması yaparak levrek için 35 cm'lik bir alt limitin uygun olacağı sonucuna vardık ve buna da katiyetle uymaktayız. Bu hesapta bir eksik veya yanlışımız olmaz değil elbet. Fakat, varsa, eksik veya yanlışımızın düzeltilmesi bizi sadece memnun eder (bu mevzularda ihisasları bu konularla ilgili olan hocalarımıza büyük işler düşüyor; bizi en iyi onlar aydınlatacaktır).

Saldığın ispendeklerin torunlarına levreğin nasıl yakalandığını öğretmeni sağlayacak olmaları, hiç şüphe yok ki, hepimiz için en büyük bir mutluluk. Bir kez daha teşekkür ederiz.

Sevgili Ali Yiğit, en iyi dileklerle ve rast gele..