Levrekler ALANYADAN. Temmuz 2007

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Onur GÜNER tarafından paylaşıldı.

1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    vicdani sirküler olmaz birader yok böle bişi
    o zaman iki gün sonra gelir birisi benim vicdani sirkülerim bu der
    ben isparoz a sirkümü uygularım ama vicdanım ona elvermez
    sinarit yakalarım 10 kilo vicdanım elverir der çipura yakalarım vicdanım elverir der kime neyi savunursun _?_?_?

2. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme
    Bu arada beni tanıdığım torpilimde yoktur burada.
    Sadece zıpkın bölümünde yazarım ve kimseyide tanımam. Amacım birilerine bir şeyler anlatmak ve bu işin güvenliğini en üst seviyede tutmak.
    Tebrik mesajlarınızıda geri alabilirsiniz.
    Herkeze saygım sonsuz...

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    ben mecbur aldım serdar bir şey diyiyosa kendi doğrularım sayarım çünkü o daha fazla araştırma ve inceleme şansı oluyor ve kimseyede haksız yere eleştiri yapacağını inanmıyorum ama senide onun kadar tanıyorum temiz bir arkadaşımıssın bir orta yolunu bulucaz inşallah:)

4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

bizler bunlara karşıyız Onur
    bunu sende benim kadar iyi biliyorsun...
    Ama bunun yanı sıra vicadani sirkülerime bakarım 3-5 levrek yakalarım isterse 10 kilo gelsin vicdanım rahar vicdani sirkülerime göre olmaz
    hatırlarsan sana özel pm attım zıpkıncılık konusununda daha evvel. Senin avlarının ve bilgilerinin takdire şayan olmasındandır o.Ancak bu mesajın çok olumsuzdur.

bunun farkında değilsen ben bir daha yorum yapmayacağım zaten.............

bana yada buradaki modlara iki gün sonra birisi gelse eleştirdiğimiz bir konuda ( ki 21 sazan tutan birisi hakkında oldu bu konu sadece 1 sazanla geçmişti sınırı) dese ki abicim bu adam bişi demiyorsunuzda bana mı diyorsunuz adam açıkça kendi vicdani sirkülerime bakarım ne cevap veririz ?
    sen de benim kadar iyi biliyorsun sirküleri vsvs Onur kardeşim. Lütfen ne demek istediğimi doğru anla............

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Onur burada bişiler diyorsan önce dedikleriin başında sirküleri tanıma bilmek gerekir. buna duyarlı olman gerekir. ondan sonra gel elini öpelim............

Ama bizden önce amatör bir avcı olarak sirküleri tanıyacak bileceksin. Kızgınlığım senin gibi değerli bir kişinin ben bunları bilmem tanımam demesidir. İnan bir başkası dese bu derece sert olmam..................

6. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme
    Bugüne kadar belki yüzlerce insanla dalış yaptım, dünya kadar balıkçı dostum var ve içlerinde de binbir türlü karakter var. Kişileri incelerim, tavırlar ve davranışlar, odaklanan konular ve sonuçlanan icraatlar. Şunu gördüm ki bizler gibi av yapan kişiler belkide doğaya en az zarar veren bireyler. İnsanların nasıl açgözlü ve hırslı olduğunu, kırım yapanları ve kendini doğa dostu avcı olanlarıda gördüm. Önemli olan kişinin vicdani sınırları, tekrarlıyorum bu sınırı kendisi koyar ve kendi uygular. Sonıcınada kendisi katlanır.
    Burada 100 kg balık vurup 3 kg ının fotosunuda çekebilirsin, ama kendini kandırırsın bu durumda. Bu konuda kimseye karşı çıkamayız. Herkez neyin doğru neyin yanlış olduğunu çok iyi bilir. Kimseye torpil veya kıyak geçildiğinide sanmam bu durumda. Eşkine nesli tükenen balıktı bir anda serbest kalınca eşkine ve doğa sevgisi ile dolu olan bir gurup çevreci eşkine kıyımına başladı bir yıldır. Buradan çıkar belkide anlatmak istediğim.Bu konuda ben kendimi size anlatamayabilirim. Bu bakımdan buradaki yazılarıma ve bir şeyler yapmak için gösterdiğim çabaya bakın. Amacımız sürdürülebilir bir avcılık.

7. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

bu kadar yoruma verdiğin cevap bu _?_?_?_?

8. Onur kardeşim!
    Burada bizler amatör balık avcıları olarak birarada bulunmakta ve halihazırda uygulamada olan ve senin gibi farazi değil birtakım değerlendirmeler sonucu konmuş kurallara uyan kişileriz.Ve burada kişilerin değil yazılı kuralların olduğu gerçek liğinden hareketle senin kendi yanlış düşünce mantığın ile aldığın kararlar değil yazılı ve uygulamada olan kurallar geçerlidir.
    Kuralların orasını burasını oynayıp kendince haklı nedenler bulman sana çıkar sağlasada kuralların uygulaması na etki etmez.
    vicdanı sirkü dediğin hikaye kişilere göre değişir ve kontrol etme gereğini ortadan kaldırır..
    buda seni haklı çıkarmaz.
    burada esas olan kurallara uymaktır.
    burada açtığın konuları diğer üye ollduğun sitelerdeki gibi şakşak yaparak karşılamamızı bekliyorsan
    bu yanlış.Çünkü bizler kurallara uyan ve vicdani değil uygulamadaki sirkülere riayet ederiz

Son düzenleme: 1 Ağustos 2007
  9. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Önemli olan kişinin vicdani sınırları, tekrarlıyorum bu sınırı kendisi koyar ve kendi uygular. Sonıcınada kendisi katlanır.

Böyle bir şey dünyanın hiç bir yerinde yok hocam. Kimse kendi vicdanına bırakılarak avlanılmasına izin verilmemiştir bu her yerde açık ve nettir kurallar vardır uyulmalıdır. bu derece açık ve net....

Burada 100 kg balık vurup 3 kg ının fotosunuda çekebilirsin, ama kendini kandırırsın bu durumda

Buna karşıyız zaten. karşı olmayanlarda eleniyor..........

Bu konuda kimseye karşı çıkamayız

Neden karşı çıkamayız bak görüyorsun karşı çıkıyorum. Belki seni ikna edemem ama seni örnek alanları ikna ederim...

Amacımız sürdürülebilir bir avcılık

Evet sürdürülebilir avcılık adına doğru örnek olman ve doğru örnek olmamız gerekir. Sen beni anlıyorsun Onur kardeşim. Benimde seni anladığımı ama nereye odaklandığımı biliyorsun........,

HACIIIIIIIIIIIIII

Sonuç buuuu................

Son düzenleme: 1 Ağustos 2007
  10. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme
    Görüldüğü üzere verdiğim cevap bu. Haala anlamadım sorunun asıl kaynağını.
    Sirküler ne der ? günde 5 kg ı geçme der. Bende diyorum ki 30 tane balık vurup 5 kg limitine ulaşmaktansa 5 tane balığın canına kıyarım 6 kg gelse bile huzurlu olurum. Neden mi sebebi çok basit. daha az canlı öldürmüş olurum. Daha az zarar veririm bu sayede. Yaptığımız spor ne kadar da olsa bir şekilde canlılara zarar verecektir. Oltada olsa zıpkında olsa sonuçta canlı öldürüyoruz.
    En zararı verebiliyorsak ne güzel...

11. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

12. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Sonuna kadar serdara hak veriyorum eğer burada sirküler gereği sportif amaçlı bulunyorsak sirkülere uyularak hareket edilmeli olacağını her zaman savunan birisi olarak her konuya sirküler gereği cevap veren yönetimdeki arkadaşlarımızında takibini bekliyorum

13. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme

14. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

15. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    al benden de o kadar.........................

16. passion

passion

Favori Kamış:
    olta
    ula perdeci gecenin bu saatinde kendine meşkale olacak kavgayı cıkarmışsın yine ...sen haklı olabilirsin kardeşim ama ...onurunda sirkülere uyan bir kardeşimiz olduğunu ben biliyorum....buda onur kardeşimiz....sen rahat ol bence onur alacağını almıştır bence.....bu arada onur kardeşim seni tebrik ederim...perdecide bak destekliyor.....avın bol ve bereketli olsun.....:) :)

17. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    hacı ben desteklemiyorum kusura bakma sen olsan seni de desteklemem
    sirküler kanundur uymayanlar uyarılır o kadar ;)

18. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Abi sen beni kızdırıyosun:mad: 4 atış yapmış:mad: Kaçırmam dio yani.Bende gece gündüz levrek tutcam diye uğraşayım.Ooooof of:D:D:D
    Tebrikler ebi ya.Ellerine sağlık ve afiyet olsun;)

19. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme
    Arkadaşlar sirkülere dediğimiz şeye uymayan bir fotoğrafımı eklerseniz daha iyi olur. Onun üzerinde tartışırsak daha sağlıklı olur.

20. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)