Levrekler ALANYADAN. Temmuz 2007

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Onur GÜNER tarafından paylaşıldı.

1. ayavlal

ayavlal ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kayda değer büyüklükte bir şey tutamadım maalesef
    mantık hatası

sevgili Onur 150 gram dan 5 kg limiti için 33 balık vuracağıma 1200 gramdan
    5 balık vururum ve daha az canlı öldürmüş olurum diyorsun ama unutmaki sirkülere uygun 150 gramlık balık nüfusu ile 1200 gramlık balık nüfusu
    aynı sayıda değildir yani vurduğun 5 balık nüfus yoğunluğu dikkate alındığında 33 balıktan daha büyük bir yüzde oluşturabilir
    bundan dolayıdır ki yasa hazırlayıcılar 150 gramlık 33 balığa izin verirken
    1200 gramlık 5 balığa izin vermez

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Avukatlık yada saygısızlık yapmak istemem.Bu bahsettiğniz olayın sebebi işte bu mantıktır.Küçükken tutulan balıkların yaşam hakları ellerinden alınmış olur.Tabiki yüzde olarak az olacaklar.Herkes onur gibi davranmış olsaydı balklar 1200gr a gelene kadar onlarca kez yumurta dökebilirdi.NE dersiniz hoş olmazmı?

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bende eskiden siteye üye olmadan önce vicdani sirkülerde balık tutuyordum haberim yoktu diğer sirkülerden abiler derdi balık yumurta döküyor tutmayın falan tutmazdık fakat sonra sirküleri öğrendik ve buna uyarken vicdani sirkülerde uyuyoruz onur dediği gibi ben mesela eşkinayı hedef aldım bir kaç kere sonra dedimki geçen sene yasaktı bu balık yani 1 senedemi herşey yoluna girdi ve vaz geçtim bu vivdani sirküydü benim için,
    fakar her ne kadar onuru tebrik ettiysem dikkat etmeden geri aldım sonrada tartışmaları takip ettim kafamda tarttım ve onurun haksız olduğuna inandım şöyle ki başka bir ne vicdani sirkü ne resmi sirkü tanımayan başka bir kişi burda paylaşımda bulunduğunda burda ona tepki gösterdiğimizde bize rahatlıla onurun avlarını göstererek örnek verebilir biz o arkadaşa o vicdani sirkülerinle avlanıyor biraz fazla tutmuş olabilir ama türlere göre avlanıyor dediğimizde o arkadaşada bize bizim orda bu balıklardan çok var zaten yok olma tehlikesi yok demezmi
    iki marmarada da da istavrit çok ama kıraça tutanları veya fazla balık tutanları uyarmıyoruzmu:? o zaman benim sirkülrüme göra 10 iğnem doluyo balık çok birşey olmazmı dememiz lazım
    veya 1 veye 2 santim ufak veye tereddütlü bir turna için birşey dediğimiz zaman arkadaş bize demezmi bizim avlağımızda turna çok ben ona dikkat ediyorum bence onur gibi bir arkadaşın serdara hak verip bundan sonra avlarına dikkat etmesi gerekiyor neden uzattığını anlamadım malasef

Son düzenleme: 1 Ağustos 2007
  4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Onur Bu Resimden Çok,

[​IMG][/QUOTE]

bu yazın sebebp oldu benim bunları yazmama. Ama sen hala ısrarcısın beni anlamamakta....

5. cemx

cemx

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    1kg sazan
    slm onur kardeş bende amatör olarak ufak tefek dalışlar yapıyorum elbisem yok ağırlık yok 75lik bir zıpkın,palet ve gözlüğüm var.fazla nefesde tutamıyorum avlandığım yerler dikili ve bademli genelde kayalık bölgeler ve 1 ile 5mt arasında gittiğim her avdan yüzde doksan boş dönüyorum. sadece zıpkını ilk aldığım zamanlarda yani geçen sene 250gr lık bir kefal ve 200gr lık bir sarpa aldım 2ci dalışımda yani 1hafta sonra 200 grlık bir karagöz aldım ondan sonraki avlarım hep boş onlarda acemi şansıydı herhalde çünkü ne agoşon biliyordum nede yatıp beklemeyi. ben senin ve seningibi tecrübeli arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum yatıp beklemeyi beceremiyorum belki birgün birlikte dalarız. haydi rasgele

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Bu konudan alıntı,
    Başka konudan bir alıntı,
    Yeni arkadaşlardan svr0607 Anıl ın açtığı konuya verdiğim cevap ne kadar örnek alınması gereken bir avcı olarak görüyoruz sizi kaldı ki hala sizi takip etmek isteyen pek çok genç arkadaşımız var. Onların sizi örnek aldığını görmenizi istedim belki fikirleriniz bir nebze olsun düzeltirsiniz.:(

7. cemx

cemx

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    1kg sazan
    onur kardeş negibi bir hata yaptı yada yapıyor ben yeni üyeyim arkadaşlar ve hayvanları severim ama tartışmalarınızı anlamış deilim bana izzah edermisiniz bana göre onur iyi bir avcı ama bana göre

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    onurun av bilgisine avcılığına kimsenin birşey dediği yok
    fakat onur belirlenen limitler dağilinde avcılık yapmıyor kg ve adet olarak fazla yani yasa dışı yani sportif olmayam bir şekilde avlandığı için arkadaşlar tepki gösteriyor yoksa bizimde sevdiğimiz bir arkadaştı bu güne kadar :(

9. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    konunun özetini ayhan abi geçmiş.teşekkürler abi. onur sana büyüklerin mutlaka demiştir ;büyünce adam olursun diye ... bundan hiç kuşkum yok.

10. istavrit

istavrit Boğaç

abi hakkat yav ...su altında demek bişiler oluyo ...saroz ibrice'de bilinçli av ,sirküler diye atıp tutanlar sonra duyduk ki gece nargileyle dalıyomuş ...göründüğün gibi ol yada olduğun gibi görün meselesi yani :rolleyes:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Ağustos 2007
  11. cemx

cemx

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    1kg sazan
    teşekkürler Koral abi

12. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    vay be maşallah. 4 atış 4 balık. 4x4'lük av olmuş. tebrikler....

13. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme
    Namık abi gece dalışı yaptığıma dair bir kanıt veya belge bulursan bu camiadaki forumlarda yazdığım yazıları ve gönderdiğim bütün resimleri, bunca yıllık dalış kariyerimi silmeye hazırım. Elimzide bilgi veya belge olmadan kimseyi gece avcısı olarak niteleme !!!
    Benimle ilgilenmeyebillirsin zaten benimde ilgilendiğim zümre ayrı. Ben zıpkıncılarla ilgilenirim...

Konu uzadıkça uzamış. Mesajları yeni yeni okuyorum.
    O sirküleri geçtiğini düşündüğünüz fotoğrafın altındaki mesajlarıda okuma zahmetine girerseni bütün balıkları benim avlamadığımı okurdunuz ama kimse bunu yapmamış...
    Sonuca gelirsek. Kimse beni gece avcısı olarak niteleyemez. ÇÜNKÜ BUNA GÜCÜ YETMEZ. Bunu ispatlayamaz. Beni Alanyada tanımayan zıpkıncı yoktur. Antalyadada tanır büyük bir kesim zıpkıncı. Eğer bunlardan biri bana gece dalar diyorsa çıksın karşıma konuşsun...
    Her ne olursa olsun gerçek dışı ithamlar kırıcı olmaktan da öte mentık dışıdır. Bugüne kadar birilerine yardım etmek için uğraş verdim.
    Sevenlerede sevmeyenlerede selametle...

14. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme
    Halit abi,
    Adam olduğumdan hiç kuşkun olmasın.
    Bana karşı olan ithamınız kırıcı. Ne demek adam olursun ?
    Lütfen. Bu güne kadar doğru veya yanlış davranan kimseye böyle bir yazıda ve kelimede bulunmadım. Hassas olalım...

15. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    o yazıyı bilerek yazdım.onur ben noktalı olan kısmı boş bıraktım, bak sen duygularına göre doldurmuşsun.işte benim de anlatmak istediğim buydu.sorunda burda insanlara boş alan bırakırsak vicdanlarına göre doldururlar sonra anlatılmak istenende anlaşılmaz. aslında senin bu kadar tepkiye kadar yazacağın ve uygulayacağın tek şey vardı.
    == sirküleri derinlemesine okudum yaptığım yanlışları gördüm ve bundan sonra kurallara uyarak daha bilinçli olarak avlanacağım ve bu konuda gerekli uyarıları yapacağım.

bunları söylemek ve uygulamak inan sana hiç bir şey kaybettirmez tam aksine seni dahada yüceltir.
    son olarak bu şartlar altında büyüklerin sana adam olabilirsin ama balıkçı olamazsın demiştir.

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Nedendir bu inat bende anlayabilmiş değilim:confused: :confused:

17. anılcan

anılcan anılcan

Favori Kamış:
    OLTA/ZIPKIN
    En İyi Avı:
    2,5 KG TURNA
    onur ağabi sen alanyadamı dalıyorsun:confused: :confused: :)