Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

turgay gerçekten faydalı ve güzel bir paylaşım olmuş bunu söylerken yazını baştan aşağıya sıkılmadan ve ayrıyetten çekmiş olduğun videolarıda dikkatle seyrettim ama aklıma takılan bir nokta var o da şu makinanın markası modeli, kamışın markası ve modeli hatta kullandığın sahtelerin modelleri ve markalarını söylerken acaba şu kullandığın markası reklam olmasın diye kullandığın misina yı neden adını söylemedin :D :D:D o na çok takıldım ya herşeyin adını söyledin markasını modelini söyledinde misinaya gelincemi reklam oldu :D:D:D:D

bu arada asıl merak ve videolarda tam olarak gözlemliyemediğim atarken nasıl atıldığı tetik mekanizması atarken ortadaki makarayı serbestmi brakıyor. Bizim spin makinlarında parmağımımızla misinaya basarak kamışı geriden öne doğru ivmelendirirken kamıştaki o gerilme gücünü ve misinadaki o potansiyeli parmağımızı kaldırmamızla knetik enerjiye dön mesini bu baitcast makinlarda nasıl yapıyoruz

Son düzenleme: 25 Mayıs 2010
  2. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Turgay'cım bilgisayar konusunda baya sıkıntılarım var, forma ancak girip çıkıyor, gönderilen raporları okuyor birde mesaj yazabiliyorum. İnanın ne çok isterdim sizler gibi bol resimli vede detaylı raporlar hazılayıp sizlerle paylaşmak, beceremiyorum işte ne yapayım buda benim kusurum. Sizden ricam hazırlamış olduğunuz vidoları açmaya çalıştım ama, ekranda mahkeme kararları falan yazıyor. Vidoları izlemek için ne yapmalıyım, saygılar sunuyorum.

3. modena

modena

sedat amca bu akşam onlar düzenlenecek merak etme herkes izleyebilecek...bu akşam tekrar kontrol et ilerleyen saatlerde...

4. modena

modena

eeeeeeeeee...ali kemal....evet bence de sence...neden böyle sorma...sonradan uyandım...ama misinayıda resmi ile verdim...:D :D :D

gelelim atışa...

hareketler kombine...atıştan önce tetiği açıyoruz...hemen sonra baş parmağımızı misinanın sarılı olduğu makaraya koyuyoruz...daha sonra atış yaparken baş parmağımızı gevşetip yani sadece misinayı hissedecek kadar gevşetiyoruz...bu ne işe yarıyor...hani diyorum ya makara kalaması ve manyetik fren sistemi var diye...işte baş parmak bu sistemlerle kombine hale gelip misinanın atış mesafesini ayarlamaya yada orta makaranın misinanın boşalma hızından daha fazla tur atıp geri sarım denen olayın olmasını engellemekte...

bu konuyla ilgili bir video mutlaka çekeceğim...kısa süre sonra hazır olacak...bu video daha geniş anlatımlı olacak....

ha unutmadan bu tetik orta makarayı serbest bırakıyor...hani spin makinalarda misina klavuzunu açıyoruz ya bunda da bu tetik makarayı atışa hazır hale getiriyor...

5. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Teşekkürler

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Güzel bir paylasim olmus,yüregine saglik turgay kardes,paylasmak bildiklerini baskalarina aktarmak bu kadar olur,kulanilmaz degilde,kulanimi zor diyenlere bende katilirim lakin kulanilabilir bir makinadir bu tür cikriklar,ben cikrik diyorum cünkü hemen hemen ayni katagorideler...

7. modena

modena

çok teşekkür ederim...valla çabalarımız sonuç verdi...ve bunu amatör balıkçılara anlatma zamanı da gelmişti...aslında çıkrık demekte bence de bir sakınca yok...şu bir gerçek avlanması çok zevkli bir sistem...ilginiz için teşekkür ederim...

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Uzun zamandır low profile baitcasting makinaları inceliyordum. Uzunca bir zaman önce tv de hollanda da yapılan bir turna avını izlemiştim. Tekneden 2 kişi jerkbait tipi sahteleri hiç kasılmaksızın rahatlıkla 30 hatta 40 metre atabiliyorlardı. Forumlarda anlatılan atış mesafesi sorunu nedense bu iki avcıyı pek de enterese etmiyordu. Hep gördüğümde bana ilginç gelmiştir de "kullanabilir miyim acaba?" sorusu yüzünden bir türlü almaya niyetlenememiştim. Çektiğin videolar ve anlatımın kafamdaki çelişkileri fazlasıyla ortaan kaldırdı. Bu tür bir çalışmanın senin gibi HAS bir amatör balıkçıdan gelmesi de hepimiz için ayrı bir gurur kaynağı. Çalışmalarının devamını merakla bekliyoruz.

Sağlıcakla kal...

9. modena

modena

yücel usta çok sağol...bilirsin seni her avımda mutlaka anarım...senden bunları duymak çok güzel...evet bir amatör olarak ancak bu oldu ama galiba iyi oldu...ne kadar güzel herkesin kafasındaki soru işaretlerin den kurtulması...bu sistemde ki avı mutlaka tavsiye ederim yücel usta...inan biraz antremandan sonra çok kolay atışlar yapılıyor...hem bu konuda murat abide sizlere orada mutlaka yardımcı olacaktır...turna avına gelince allah nasip ederse sezon kapanmadan istanbula gelip bu zevki mutlaka yaşayacağım...tekrar teşekkür ederim...

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    emeğine sağlık turgay, faydalı bir paylaşım olmuş :)

11. modena

modena

ercan sağol...umarım herkese faydası dokunur...

12. fish founder

fish founder Özgür

sevgili turgay,
    etrafında herkes spin ile avlanıp livarlarına balık aldığı günlerde ortaya koyduğun öğrenme isteği,araştırmacı ruhun ve samimi karekterinle boş geçen av gecelerinin sonunda bu avlanma şeklinde istediğin noktaya gelmiş olman,
    yaşadığın tüm olumsuz tecrübelerden bir fayda çıkartıp tüm bunları en mütevazi şekli ile bizlere sunma çalışmanda,
    bu videoların bir kısmını çekebilmek uğruna eşinle kat ettiğin uzun yolculuklarda,
    ve en önemlisi tüm bu bilgiyi bizlerle paylaşma şeklinde,
    şahsım adıma ne kadar teşekkür etsem azdır.
    çok yakında senin başını çektiğin bu avlanma şekli birçok arkadaşımız tarafından da çok iyi uygulanmaya başlanacak ve forumumuzu bu tip raporlar süsleyecek.
    bende bu tip raporlara katkıda bulunabilmek amacı ile bir takım satın aldım ve boş sahada atış çalışmalarına başladım :)
    eğer bir terslik olmaz ise yeni baitcasting takımımla yapacağım ilk avın detaylarını haftasonu vereceğim.

tüm içtenliğinle ve iyi niyetinle paylaşmış olduğun bu bilgiler için çok teşekkür eder bu tip avları daha evvel yapan arkadaşlarımızında kendi deneyimlerini bu konuya ekleyeceklerini ümit ederim,

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turgay, birçok sitede inceledim ama bu makinaların kolları sağda mı solda mı? Ya da yönü değiştirilebiliyor mu? Dün bir firmada elime daiwa megaforce aldım soldaydı kolu, satış sitelerine bakıyorum resimlerde kol sağda. Bir türlü çıkamadım işin içinden.

14. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Önemli değil Rica ederim. :)

Paylaşım ve anlatım için çok teşekkürler.
    Bu arada konuyu takip eden tüm arkadaşlar için soruyorum "çıkrık,kamış ve misina" için en iyi kombinasyon nedir acaba? deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

15. fish founder

fish founder Özgür

yücel merhaba,
    baitcasting makinaları hangi elini makara sarmak için kullanıyor isen o yönlü alma durumu var.
    dolayısı ile makinalar sol el ve sağ el kullanımına göre ayrı satılıyorlar.

16. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yukarıda görüldüğü üzere, bu makina hem sağ hem sol kollu gösteriliyor. Bu makina sağ ve sol el kullanımı için iki farklı üretime mi sahip? Yoksa sadece resimleri mirror olarak kullanıp böyle bir yanılsamaya mı neden oluyorlar.

17. modena

modena

abi çok teşekkür ederim...inşallah iyi olacak...sağolsun herkes ilgileniyor...ayrıca gerçekten bu sistem bir merak konusu imiş...galiba iyi bir şey yaptım...

geceleri sabahlara kadar yanımda herkes balık çekerken benim elimde bu sistem uğraşıp duruyordum...sağolsun eşimde beni yalnız bırakmadı...ama oldu be abi...sonunda odu...:)

yeni takımlarınla yapacağın merakla bekliyorum abi...

Son düzenleme: 26 Mayıs 2010
  18. modena

modena

yücel usta...bu makinalar sağ el ve sol el olarak satılıyor...yani spinlerde olduğu gibi sarma kolunu istediğimiz yere alamıyoruz...

19. modena

modena

videoları youtube dan izleyemiyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit...mausenuza sağ tıklayıp linki kopyalayın...daha sonra www.beatfiltering.com sitesine gidip...orada yazan adres kısmındaki www.youtube.com yazısını silip linki oraya yapıştırıp enter tuşuna basın yada beginbrowsin yazan yere tıklayın...karşınıza bir harf dizini çıkacak onuda alttaki kutuya yazıp enter diyin ve işte videolar sizlerle...keyifli seyirler...

20. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Bu makinalara ne kadar misina sarılabiliyor?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.