Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

merhaba...:D

dün için kusura bakma lütfen...mesaj sayısı ile yaşı karıştırmışım...:eek:

bu tarz makinalara misina sarımı aynı spin makinalara olduğu gibi değişkenlik göstermekte...makina kaçlıksa ona göre değerler değişmekte...bu rakamlar örnek vermek gerekirse eğer...mesela 0.35 mm misinadan benim makinama 98 metre sarabiliyorum...fakat 0.25 mm misinadan rahat 100 metrenin üstüne çıkıyor...kimi makinalarda bu rakamlar 200 metreyi bulmakta...buna da bir örnek vermek gerekirse eğer murat abinin( eskina_man) makinasın da yanlış hatırlamıyorsam eğer 0.14 spiderwire örgü var...270 metre sarılı diye hatırlıyorum...yani değişkenlik göstermekte kısaca...

2. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Rica ederim n demek :)
    Peki bir konuyu daha danışayım hemen sizi bulmuşken :)
    Hafızası olmayan misina ile örgü misinanın atımında fark olurmu? ??

3. modena

modena

elbette olur...bildiğim kadarı ile ip misinalarda sürtünmeye katsayısı daha az...bu bir avantaj sağlar...atış mesafesi uzar...fakat ilk başlarda monoflament sıfır hafızalı misinalar kullanırsak daha iyi olur...zaten sıfır hafıza tam sıfır değil...neden derseniz eğer...misina kullanılmadığı zamanlarda çok küçük bir makara üzerinde sarılı kaldığı için ister istemez hafızalanıyor...ama bir yada iki atıştan sonra hemen kendine geliyor...işte bu yüzden sıfır hafıza önemli...düşük hafıza bile olmamalı ve misina yumuşak olmalı...

4. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    İp misina sarılınca ,sararken birbirinin arasına girme,sıkışma oluyor mu tabi buna Murat abi kullanıyorsa daha iyi cevap verebilir ama sizinde görüşlerinizi almak isterim...:)

5. modena

modena

valla ben ilk başlarda böyle sorun yaşadım...ama bir süre sonra geçti...bunun için makinaya iyice alışmak gerekli ve mümkümse bir balık almak..o zaman ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız...:) ...ama elbette bir süre sonra ipe geçiş yapılabilir...

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Turgay

Harika bir paylaşım, her satırını okuyup daha iyi anlamaya çalışıyorum. Anlatımın harika. İlgi duyan herkese cesaret aşılıyorsun bence.

Takibindeyim, soracak çok sorularımız var :)

Selamlar

7. modena

modena

evet rıfat çok iyi bir şey yaptık bence...bu konu da bir eksiklik vardı oda bizim formumuz da ortadan kalktı...hiç çekinme elimden ne geliyorsa yaparım...bu konuda zaman içerisinde burada inanıyorum ki çok daha fazla bilgiler paylaşacağız...aklıma çok şey geliyor...ilerleyen dönemde bunları da yapacağım bu sistemle ilgili...inan kullanımı aşırı kolay...:cool:

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sevgili Cem,

Bu makineyi ilk aldığımda burada kullanan var ise tavsiye versin diye konu açmıştım misina hakkında, (Balıkcı34) Sevgili Selim abi, alışana kadar 0,40 mono misina ile karada ve sadecde 20 gramlık bir kurşun ile alıştırmalar yapmam gerektiğini, (modena) Turgay kardeşimde, 0,30-0,35 gibi mono ile kullanmamın doğru olduğunu söylemişti, hemen ertesi gün Çanakkaleye Levrek peşine gidecektik,

Ya iri balık gelirse, ya misinayı patlatırsa işte bunlar benim mono misinalar ile ilgili kafamı tırmalayan düşüncelerdi, ben tavsiyeleri dinlemedim ve hemen o gün gittim ve 0,14 spiderwire ultracast 270 metrelik bir makara örgü aldım ve baitcasting makineye sardım, diğer spin makinemde 0,12 sini kullandığım bu örgü misinanın sağlamlığından hiç şüphem yoktu.

Ve ertesi gün sabah erken yola çıkıp Çanakkale' ye gittik, açıkçası baitcasting takımı ilk defa kullanacağım için heyecanlıydım, neredeyse yüzlerce video seyretmiştim, kullanım konusundaki 1-2 trick ten başka dikkat edilmesi gereken husus yoktu fakat seyretmek ile uygulamak, uygulayabilmek arasında farklar vardı, neyse lafı uzatmadan,

Hemen sahteyi taktım, seyrettiklerimi uygulayarak ilk atışı yaptım, frenlemede biraz geçikince örgü ters dolandı ve dolaştı, 5 dakika uğraşarak çözdüm, ve ondan sonra hiç dolaştırmadım,

Not: çanakkaleden gelince makarayı komple boşaltıp, çok az nemli bir bezle örgüyü sıkarak makaraya çok sert bir şekilde tekrar doladım, şimdi kaç gramlık sahte atarsam atayım üst sıralar alta girmiyor, çok memnunum, daha başka bir takım kullanmam, hatta bu makineleri değer yemli takımlardada kullanmayı düşünüyorum

9. modena

modena

murat abi yemli takımlar için shore cast modelleri var...onlar basık kafa değil yuvarlak formda...hani bir italyan adam varya longcast rekortmeni o kullanıyor...hakan kılıçkeser abi de bu tip modelden var...bak istersen...onlarda atış tekniği daha farkı...

10. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Her ikinizede çok teşekkür ederim ,kafamdaki soru işaretlerini birbir sizlerin sayesinde gideriyorum sağolasınız...:)

11. modena

modena

cem abi sende sağol...konuya ilgi göstermeniz bizide mutlu ediyor...lütfen her türlü soru ve sorunlarınızı burada bizlere aktarınız...mutlaka çözüme ulaşacaktır...

12. Gcan

Gcan Gürdal

Favori Kamış:
    Shimano Catana -Daiwa procaster
    Favori Makine:
    Shimano exage 4000rb-Daiwa Exceller baitcast
    Baitcasting hakkında verdiğiniz bilgiler ve videolar için çok teşekkürler.İnternette bulabildiğim Daiwa exceler 100shl 230 Tl gibi bir fiyata buldum acaba bu fiyata değermi alternatif makina ne olabilir.

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Bildiğim kadarıyla exceler şu an stoklarda yok, megaforce var, exceleri bulduğunuz yerde bir stok teyidi yapıp, olumlu ise bana özelden bildirir misiniz.

Son düzenleme: 26 Mayıs 2010
  14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Megaforce da stokta kalmaz yakında, ithalatçısında bir tane numunelik kalmış. Sonraki partide gelir anca.

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    hadi canım :(

16. modena

modena

ilginiz için bizde teşekkür ederiz...başka markalarda mevcut ancak daiwa garantili ve yüksek teknolojili olduğu için ben özellikle öneriyorum...bunun dışında ki seçenekler elbette sizin seçiminize kalmış...

17. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Turgay bey vermiş olduğunuz bilgiler oldukça güzel ve eksiksiz. vallahi elinize sağlık. Bende tabu olarak gördüğümüz makinanın ön yargısını yıkmak amacı ile tecrübelerimi aktarmak isterim. Kullandığım ip 0.20 kalınlığında 13kg çekeri olan mustad ip tir.monoflamedi hiç düşünmedim çok da az kullanırım zaten.

Kullandığım kamış ise piyasada da zor görülen bir model olan albastar dodurga marka kamış(oldukçada ucuzdur).Kamış 1,20m tek parça ve olabildiğince yumşak aksiyonlu bir kamıştır.Kamışı farklı yapan sadece elciği mevcuttur. (Ayrıca kırılması oldukça zor bir kamıştır) http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=28596

Peki bu kamışta atış videoda yayınlamış olduğunuzdan farklımı? Evet oldukça farklı bir atış tekniği mevcut. Sanmıyorumki kimse çocukluğunda suda taş sektirmemiş olsun. Hiç farklı değil. Arkamdan bakıldığında kamış tam saat 4 yönünde pozisyon alıyorum ve hafif yukarı meğilli (Aynı taş sektirir gibi) atış yapıyorum. Kamışın aksiyon yumşak olduğu için hafif rapala ve kaşık için ideal ama daha büyük sahteler için de imkansız değildir. Sizin de dediğiniz gibi kendi tekniklerinizide geliştirmek mümkün. Aklınıza takılan bir hususda olursa tecrübemin yettiği kadar bilgi vermeye çalışırım. :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 27 Mayıs 2010
  18. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Linki açamıyorum, 1,20 tek parça tekneden kullanıyorsunuz değil mi?

19. modena

modena

murat paylaşım için çok teşekkür ederim...

kullandığın kamıştan bende var...ayrıca bir de daiwa var 180 cm elcikli...yalnız şunu söylemek istiyorum unutmadan...tatlısu da avlananlar için dodurga iyi bir seçenek olacaktır...alabalık için kaşık kullananların bayağı işine yarar...benim aklıma hiç gelmemişti açıkçası...bu iyi oldu gerçekten...

katkın için tekrardan teşekkür ederim...

20. modena

modena

abi bende var aynından...beyaz renkli...tek parça...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.