Lüfer nasıl kurtulur? Sn.Başbakana çağrı

Konu, 'Genel Konular' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Kerem !

Denizde denetimin başladığını görüyorum. dedim ya hayatta ilk kez su ürünleri kontrol teknesi geldi diye ve bunun gibi bir sürü denetim geldi. uygulanmaya başladı. Halde çinekop-sarıkanat tahtaları sürekli boş. bunlar önemli gelişmeler.

Tezgahlardaki balıkların hale girmeden direkt satıldıklarını düşünmekle beraber. önleminin yine getirileceğini biliyorum. Tarım bakanlığı kontrol kuleleri. Balıkçı teknelerinin kıyı yanaşmalarını kuleler vasıtasıyla izleyecek. yani balığı hale girmeden dışarıda başka bir yere aktarım söz konusuda olmayacak buna liman içleride dahil.

Lüferin bugün fiyatı ne kadar 30-35 TL ler civarında talep olmaz ise. satacak tezgah bu balığı alamaz. alamayınca da talep miktarı düşünce bu adamlar başka balıklara geçmek durumunda mecburen kalacaklardır. dahada ötesi bırakalım lüfer 50 tl olsun. kimse almasın en başından biz başlayalım ki zannederim bu fiyatlarla gerçekten lüfer alınmaz. dahada artsın.

Sonuçta tüketici belirleyecek durumun mahiyetini. arza talep olmazsa ne yapacak adamlar devammı edecekler tutmaya mecburen vazgeçecekler önce kendimizi bilinçlendirmemiz elzem.....

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    İşte son cümlen meselenin özü. Bu konuda biz ne yapmalıyız? Yani amatör balıkçılar diyorum.

20 cm bizim için de uygun bir büyüklük müdür?

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bizim için uygun büyüklük 40 cm.

Ama 20cm olanları gırgırlar toplarsa, biz 25 cm olanı bile zor buluruz haliyle.

Gırgırlar vs. için bu limit 30cm olmalı en azından. Şu anki perişan durum geçene kadar.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aslında bizim de adamlardan fazla kalır bir yerimiz yok. geçerken kovalara bakarsan olayın vehameti ortaya çıkar ama duyumlarım o konudada birşeyler yapıldığı çözülecek inşallah

5. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Ya aslında farklı yönlerde ele alınması gereken bir durum var ortada.

Bana göre 20 cm çok küçük, 40 ise çok büyük. Nedenine gelince Lüfer'in en lezzetli halinin 30 cm civarı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca civa miktarı da katlanılabilir düzeyde oluyor.

Balık tutmaya yeniden başladığımdan beri henüz Lüfer ve ailesinden yakalamadım. 80'li yıllarda, çocukken işte 40 cm den ufak Lüfer aldığımı bilmem. Daha doğrusu Lüfer aldığımı bilmem. Kofana üstüne kofana.

Ama üzülerek eklemeliyim ki o zamanlar bilgisizlik, kimsenin uyarmaması yüzünden balık geri salmışlığım da olmadı. Tuttuğum o kofanaları da afiyetle yerdik. Rahmetli babam ve ben balık delisi olduğumuzdan mevsiminde her gün birer tane indiriyorduk mideye.

Civa zehirlenmesinden ölmemiş olmamız büyük şans herhalde bilemiyorum. Eminim vücutta hala o güblerden kalma civa vardır.

Şimdi ise Lüfer'e yemli atıyorum ve bir taraftan da yemlik veya yemelik ufak balık peşinde oluyorum o esnada. Evde hanım ve ben iki kişiyiz. Yaklaşın 1 kg civarında balık tüketiyoruz bir akşam yemeğinde.

Hesabı buna göre yapıyorum. Tuttuğum balıkları tel livarda tutuyorum ve avı sonlandırırken yiyeceğimiz miktarda balığı en irilerinden seçerek geri kalanları suya gönderiyorum.

Deep Freeze yokmuş gibi yaşamak lazım. Eskiden olduğu gibi. Balığı bu kadar uzun süre saklayacak imkanlar olmadığı günlerde mevsim balığı neyse onun peşinde olur ve tüketirdik.

Şimdi ise insanlar ne kadar yakalarsak o kadar kar gözüyle tutuyorlar ve hooop Deep Freeze'e atılıyor o balıklar.

Neyse, hislendim yine.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Açma konuyu valla sorma bende dolaba bakarken birde ne goreyım 2 tane lüfer kalmış en arkalarda isyan tabii önünde kırmızı biber Hay dedim 1 seneyıde geçmiş biber önde lüfer arkada.

7. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Bence amatör balıkcılar dernegi kurup trol yada yasak bolgeye gırgır gırdıgı zaman kamera kayıtlı 155 156 vs neyse arayıp olayı anlatıp daha sonra trol yada gırgırı her neyse onun yanına gıdıp kamerayı dogrultup...BAKIN SAYIN SEYIRCILER DIYIP :)))) ARADIMIZ HALDE NE GELEN VAR NE GIDEN DERSEN O MEMURLARIN SONRA VAY HALINE YANI BIRILERIN CANI YANMADAN BU ULKEDE HIC BIRSEY YOLUNDA GITMIYOR ;)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
  9. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    cok basit bir yontem 3 sene butun teknelere av yasagı sonrada teknelere araclara uygulanan muayne uglulancak balık bulucular sokulecek

2 ci sık karadenizde kesinlikle balık tutulmayacak ureme yeri olcak bogazlara giriscıkıslarında 10 milden yakında avlanılmıcak bukadar basit yontemler