Lutfen Dikkatle Okuyun: Tehlikeli Lüfer Avi Raporu

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında sentha tarafından paylaşıldı.

1. sgntch

sgntch

Amator balikcilik adina basimiz sagolsun. Cok talihsiz bir olay.

2. gökhan coşkun

gökhan coşkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.150gr. çipura
    çok çok geçmiş olsun arkadaş. bizleri bu kötü deneyiminle aydınlattığın için çok çok teşekkürler ederiz. başınız sağ olsun

3. gökhan coşkun

gökhan coşkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.150gr. çipura
    arkadaşım başınız sağ olsun ve size de çok çok geçmiş olsun

4. Çavuş

Çavuş Adnan Saraçoğlu

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Zargana-58cm
    Allahtan Rahmet Eylesin,Merhumun Yakınlarına ve Size Sabır Versin

5. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    allah rahmet eylesin çok etkilendim umarım herkes bi ders çıkarmıştır

6. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Merhuma Allah(CC)'tan rahmet, kederli dostlarina ve ailesine buyuk bassagligi dilerim. Buyuk aci. Buyuk ders. Okurken insan olanin sarsilmamasi elde degil.
    Timur Bey, tekrar basiniz sag olsun ve umarim bu sitedeki dostlugumuz size taziye niyetine gelir. Hos geldiniz. Denizin buyuklugu tekne altindan cekilince
    anlasiliyor ne yazik ki...Her kesin unutmamasi gereken bir nokta bu. Tum arkadaslarimdan ozellikle tekneyle denize acildiklarinda alkolden uzak durmalarini, mutlaka can yelegi bulundurmalarini, seferden once sevdiklerine asagi yukari hangi noktada ,kaca kadar avlanacaklarini soylemelerini, mutlaka hava raporunu bilmeleri ve cep telefonlariyla her uc saatte bir tekrar kontrol etmelerini, tekneyi iyici gozden gecirmeden, riskleri ve basa gelirse cozumleri dusunmeden acilmamayi altini cizerek hatirlatirim.
    Yeri gelmisken buna benzer cok kotu durumlarda yapilmasi gerekenler hakkinda
    bir iki nokta karalamak istiyorum.
    1-Can yeleginiz yoksa; Pantolonunuzu hemen cikarin. Her bir pantolon bacagina ayri ayri dugum atin. Pantolonun onunu kapatin. Sonra pantolonun kemer kismini iki elinizle tutarak pantolonu havayi kepceleyecek sekilde suya daldirin. Sikisan hava pantolonunuza can yelegine cevirecektir.(Bu mantik pek cok seye uygulanabilir)
    2- Devrilen teknenin bas veya kic alti gibi havayi hapsedecek bir kesmi varsa
    Diger taraftan tekneye bastirarak burayi havayla bulusturup havayi bu kisma
    sikistirin ve tekneden ozellikle acik denizdeyseniz kesinlikle ayrilmayin.
    3-Balikci ve denizci herzaman bir paket draje tipi seker cebinde bulundurur.
    Eger denizde mahsur kalirsaniz , mutlaka dil altiniza seker takviyesi yapin.
    Bu sizi hipotermiadan bir nebze korur.
    4-Sicaklik en fazla enseden yitirilir. Enseyi ve boynu su icinde sarmak, can yelegi varsa bir birinin ensesini kapatacak sekilde , bacaklar kana cekik bir birine sarilarak yardimi beklemek.(Unutmayin korunakli bir dalgic elbisesi uzerinizde yoksa takriben 6 saat insan vucudu hipotermiaya dayanir).
    Bu arada denizde ilk yardim ve acil durum hakkinda bir konunun sabitlenmesi
    bence cok yararli olacaktir.

Tekrardan herkesin basi sagolsun.

Not:Onur Bey uzun zamandir sizden haber yoktu. Ozlemisiz. Kendinize iyi bakin.

7. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    geçmiş olsun

Timur ağabey size büyük geçmiş olsun ve başınız sağolsun. İlhan ağabey e de Allah dan rahmet ailesine sabır diliyorum.
    İnşallah bu olaydan ibret alıp tedbir alarak denize açılanların hayatlarını kurtarmaya vesile olmuş olursunuz.

8. deePblue

deePblue na

başımız sağolsun

sevgili onur abi büyük geçmiş olsun..

şu an hayatta olmanız bu olaydaki en güzel şey;ancak ilhan bey ne yazıkki siz kadar şanslı olamamış.Ailesine ve sevdiklerine sabır,kendisine ise Allah(c.c)'tan rahmet diliyorum.
    Kıyıya çok az kala boğulması gerçekten üzücü.Hayata tekrar sarılmaya 150 metre varken...

Bu yazıyı bizim gibi insanlarla paylaştığınız için size ayrıca teşşekkür ederim.Çünkü balık avına gönül vermiş insanlar olarak tekne ve botlarla mutlaka haşır-neşir oluyoruz az ve ya çok..paylaşımınız sayesinde o kötü ve talihsiz anı birebir yaşamış kadar olduk..kendimizi sizin yerinize koyduk..belki okuduğumuzda kafamıza "dank" eden bi çok şey oldu..

umarım bu tür kazalar bize ders olur ve daha cok can kaybı yaşanmaz.
    tekrar geçmiş olsun.

9. ZOLTAN

ZOLTAN

Favori Kamış:
    Yapay balıklar (Rapala&Yozuri)
    En İyi Avı:
    Kuzu (Akya) 4,5 kg - Barraküda 145cm (Ağırlık bilinmiyor)
    Birader başınız sağolsun. Abimede allah rahmet eylesin. Sanada sabır versin.

Böyle bir felaketi yaşamayı düşmanıza nasip etmesin.

10. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    arkadaşım geçmiş olsun

11. balıkçıberk

balıkçıberk Mr. None

:( :( :( :( :(

12. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Güncellemekte fayda gördüm , Allah rahmet eylesin , ders alınması gereken , çok şeyleri olan bir başlık.

13. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    offf
    bu konuyu bilmiyordum, güncellediğin ve bu konu hakkında tekrar hepimizin bilgi sahibi ettiğin için teşekkür ediyor Merhuma Allah'tan rahmet diliyorum.

son 2-3 aydır kendime tekne bakıyordum, gerçi bu sezon değil ama gelecek sezona denizin üzerinde başlamayı hedeflerken böyle bir yazı okumak inanın düşüncelerimin tamamını alt üst etti.

yapılan yorumların tamamını büyük bir dikkatte tek tek okudum, İnanın ne yapacağımı artık bilmiyorum.

bu konunun burada açılmasında ve paylaşımda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, merhuma tekrardan Allah Rahmet eylesin diliyorum.

14. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Kardeşim sana çok geçmiş olsun rahmetine kavuşan kişiye mekanı cennet olsun ailesinede allah sabır versin... Eğitimsiz bir ülkede yaşıyoruz deniz ve tatlı su avcılığı eğitimleri şart olduğunu düşünüyorum.Yurt dışında özel eğitimler veriliyor bu tür yada farklı kazaların önüne geçebiliyorlar doğanın, suyun, Balıkların büyük ölçüe önem kazanılıyor bu tür üzücü olayların ne gazetelerde nede forumlarda görmek sadece bize ders çıkartmakla olmıyacağının altını çizmek istedim sportif amatör balık avcılığı eğitimi şart olduğunu anlamamız gerektiğini düşünüyorum.

15. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Konunun tekrar gundeme getirilmesi iyi olmus. Kaybettigimiz abimize Allah rahmet eylesin, timur bey'e de buyuk gecmis olsun.

Bu konu basliginda bir arkadasimiz bir kac onlemden bahsetmis. Ben de tecrube edindigim kadariyla bir seyler yazmak istiyorum. Ve herkes aklina gelen seyleri yazarsa ve teknede guvenlikle ilgili bir konu basligi olusturulup, deneyimler paylasilirsa herkes icin yararli olur.

Ben de 4,35'lik teknemle Cunda'dan aciliyorum ve bazen sikintili anlar yasadigim oluyor. Her ne kadar amator denizci belgesine sahip olsam da eminim karsilasmadigim yuzlerce olay var denizin ortasinda.

Baliga cikarken illa ki can yeleklerini kisi sayisi kadar yanima aliyorum, denizde hafif bir dalgalanma olmasi halinde de herkese taktiriyorum. 3-4 kisi acildiginizda illaki denge sorunu yasanabiliyor dikkatli olmakta fayda var.

Bunun disinda ozellikle kisin can yeleklerinin sogugu kesici bir faydasinin da oldugunu dusunuyorum.

Ama inanin bugune kadar bir kisi gormedim denizde can yelegi takan. Ve biz taktigimizda da sanki alayci bir ifade goruyorum bazilarinin yuzlerinde.

Bir diger konu da su, o gun isler ters gidecekse en basindan belli oluyor, o anda balik sevdasindan vazgecmekte fayda var, ben bugune kadar hep inat ettim ve illaki zararli ciktim ve balik tutamadan dondum her seferinde.

Bir de teknenin oturakli agir olmasi lazim, bazi tekneler var 3,5-4 metre ama iki kisi yuklenebiliyor.

Herkes aklinda olanlari paylasirsa hepimiz icin faydali olur.

Tekrar gecmis olsun...

16. ihtiyar

ihtiyar hakan

En İyi Avı:
    Zıpkınla vurulan 45 santimlik kefal
    Çok üzücü bir olay, arada bir güncellenmesi gerçekten önemli, bende 5-6 senedir fiber tekne var 5 metre boyunda ufak tefek sıkıntılar bende yaşadım, tabiki tedbiri elden bırakmamak gerekiyor herzaman, ancak ben trafiğin daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum, herşeyin başında tedbir ve dikkat geliyor. Bu sene bir cep telefonu kılıfı aldım (45 tl) su geçirmez ve kaliteli bir ürün, boyuna asılıyor, asmak gerekiyor çünkü teknenin devrilmesi halinde gerekli, birde daha önceki arkadaşın bahsettiği gibi alabora olan teknenin başından ayrılmamak gerekiyor. Fakat kyıyı gözünüze kestirdiyseniz sırt üstü olarak fazla çaba harcamadan ve su yutmadan yüzülebilir diye düşünüyorum,bir arkadaşım bu şekilde hayatta kalmıştı, fakat onun üstünde dalgıç elbisesi vardı. Üstteki elbiselerden ayakkabı çıkabilir birde palto olabilir ama diğerleri kalmalı çünkü vucut ısısını azda olsa tutuyorlar.(Uzman görüşü) Birde can yeleğini takmadığınız sürece teknede taşımanın bir anlamı yok battıktan sonra nerden bulup takacaksınız bunun yerine ben yüzme tahtası kullanıyorum hem üzerine oturuyorum hemde acil bir durumda kendi kendine yüzeceği için tutunacağınız bir dal olabilir.

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Gercekten cok korkunc bir olay.Allah rahmet eylesin.Burada biseyi unutmamak gerekiyor.Cok cok iyi yuzucude olsak teknemizde can yelegi yada can simidini mutlaka bulundurmak gerekli MUTLAKA...
    :(