Sevgili arkadaşlar, Ben tepkimi gösteren e-postayı, su ürünleri koruma kontrol genel müdürlüğüne de göndermiştim. Yeni sirkülerde kılıçbalığı ile ilgili boy/kilo sınırlaması yok diye, tepkisiz kalmak, bizlere yakışmaz... Bakın en basitinden, carefour bile özür diledi... Ayrıca, bu konuyu Yaban Tv. de Dr. Ali ve Ömer Borovalı da gündeme getirdi. Demek ki tepki koyduğumuzda sonuç almaya yönelik kararları tetikliyebiliyoruz... En önemlisi de, üyesi olduğumuz bu forum ve benzerlerinin amacı nedir...??? Birlikte amatör balıkçılığın geliştirilmesi, akarsularımızın, göllerimizin ve denizlerimizin, içinde barındırdığı canlılarla birlikte, sağlıklı biçimde gelecek kuşaklara aktarılması için toplumsal bilinç oluşturmak ve bu konulara dikkat çekerek yapılan ve yapılacak olan yanlışları düzeltmek değilmidir... Yoksa sadece geyik muhabbeti yapmakmıdır... Yeniden ve daha duyarlı düşünmeniz dileğiyle... NOT: Bu sözüm; "yaa kardeşim sirkülerde bu konuda yasak yok, haybeye tantana yapıyorsunuz... " türünden görüş bildiren arkadaşlaradır... Bu konuda gösterdiğiniz ve sonuç alacağına inandığım katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...
Ayrıca, bu ve benzeri, yasalarda ve tebliğlerde suç/ yasak olarak yer almamış, ama bizler gibi doğaya ve çevreye saygılı insanların, tanık oldukları ve bizleri rahatsız eden konuları, denetimsiz avlanmaları, forumumuzda gündeme getirerek düzeltilmesini sağlamaya yönelik kamuoyu oluşturmak,inanıyorum ki en basitinden çocuklarımıza, torunlarımıza karşı borcumuzdur... Şuna inanıyorum, birlikte davranıp ta düzeltemeyeceğimiz bir konu olamaz... Yanlış ve deniz canlılarına kabul edilemez zararlar veren avlanma biçimleri ile ilgili, geniş ve köklü bilgi birikimi olan arkadaşlarımız bilgilerini bizimle paylaşarak, bu yanlışın düzeltilmesi için toplu tepki oluşturulmasına katkı sağlayabilirler... konu biraz karmaşık oldu ama, eminim tüm arkadaşlarım ne demek istediğimi anlamıştır