Vedat abi yazdığın kitapların varsa almak isterim.Yoksa mutlaka yazmalısın abi.Bu bilgiler bence gelecek nesiller için büyük hazine.
Arkadaşlar Carefour dan yanıt geldi, bu konuda çok hassas davrandıklarını belirtmişler. Ben de kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettim. Gelen yanıt aşağıdadır... Öncelikle mağazamıza dair şikâyetinizi bizlerle paylaştığınız ve konuyla ilgili bizi uyardığınız için teşekkür ederiz. Resmi Gazete Tarihi: 21.08.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26974' tarih, sayılı av yasaklarını düzenleyen tebliğe göre Kılıç Balığı ile ilgili boy yasağı yoktur. Sadece zaman yasağı bulunmaktadır. İlgili maddeye göre; Kılıç avcılığı MADDE 23 – (1) Bütün karasularımızda, 15 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kılıç avcılığı yasaktır. Kılıç avcılığı yapacak balıkçı gemileri için gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden, ek-1’de yer alan avcılık İzin Belgesinin alınması zorunludur. Buna rağmen satış amaçlı olarak, bu boydaki balıkları Carrefour reyonlarında satılmamaktadır. Söz konusu ürünün sadece reyonda çeşit için tek olarak ilgili mağazaya gönderildiği tespit edilmiştir. Carrefour balık reyonlarında politika olarak ilgili tüm düzenleme ve yasaklara hassasiyetle uyduğumuzu bildirmek isteriz.Örneğin bu kapsamda; dünyadaki tüm Carrefour balık reyonlarında soyu tehlike altında bulunan "mavi yüzgeçli orkinos Thunnus thynnus' un satışı tamamen durdurulmuştur. Carrefour olarak, siz müşterilerimizle karşılıklı güven ve anlayışa dayalı bir ilişki kurmayı, yaptığımız hizmetlerle sizlere kolaylık sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda; her türlü istek, dilek ve şikâyetiniz bizim için büyük bir önem arz etmekte. Çünkü sizler tarafından iletilen her türlü istek, bizim daha iyi hizmet vermemizde bizim için önemli bir araç olacaktır. Sizler gibi duyarlı ve hassas müşterilerimizin olması bizler açısından oldukça gurur verici. Göstermiş olduğunuz ilginizden dolayı çok teşekkür ederiz. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz. CarrefourSA Müşteri Hizmetleri
Kılıç için bir boy limiti olmadığını Aytekin (esabi) söyledi. Evet ama gene bu forumda Yakup Hocamızın bir konusu var ki burada 130 cm ve 1 adet ile limtlendirildiğini gördüğümüz bir tablo ile karşılaşıyoruz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7799 Bu çelişkiyi çözelim öncelikle. Çünkü tezgahtaki yavru balığın avlanabileceğini hiçbir mantığın ifade ettiğini ben de sanmıyorum. Tablo aşağıdadır:
Kadri abi, Yakup hocamız eski sirküler kapsamında ki yasal limitleri belirtimiş. Yani yukarıda belirtilenler eski 1/2 numaralı tebiğ kapsamında, ne yazık ki yeni(2/2) tebliğde kılıç balığı "diğer türler" kapsamına alınmıştır.
Kılıç balığı için olan değerler, elan geçerli olan 21.08.2008 tarihli 2/2 nolu tebliğden önceki duruma işaret ediyor. Aynı şekilde Karagöz için boy limiti şu an 21 cm iken önceki tebliğde 15 cm idi. Liste bu açıdan güncellenebilir. .
Farkındayım, mesajlarda da bunu açıkça ifade eden arkadaşlarımız da oldu zaten. Sıkıntı şu ki; popülasyon olarak korunması gerektiğini düşündüğüm balıklardan olan Kılıç Balığının neden avlandığını avlananlara değil de avlanmasına müsade edenlere dikkati çekmek için zaten konuya değindim. Mesele şu: Eskiden bu hayvancıklar 130 cm kadar koruma altındaydı(ne kadar uyulduysa artık) şimdi korunmuyor (ne katliam yapılacaksa artık) Bence bunu öncelikle çözmemiz gerekiyor.
Sevgili Kardeşim Kadri Bu konuyu detaylıca anlattım,sebeplerini ortaya koydum. Bir defa daha belirteyimki,önümüzdeki sezon kılıcın ağla yakalanması yasağı gündemdedir. Sevgiyle kal
Sevgili Mustafa kitap yazmaktayım,henüz basım aşamasına gelmemiştir.Ancak birden fazla yazacak görünmekteyim. Sevgiler
carrefour aynı duyarlılığı sattığı parmak kadar tekirler için niye yapmıyo acaba... resim çekip koymak lazım heralde son 1 aydır hem metroda hem carrefourda 6-7 cm tekirler satılmakta.
sizi kutlarım ahmet abi amatör değil prof sirkülere bakın boy limiti 110 cm dir satılan balık prof lmitlere girer
prof tebliğlerin neresinde bu boy ölçüsünün yazdığını bizimle paylaşabilirmisiniz (madde numarası yeterlidir)
Şimdi bazı arkadaşlar demiş ki ; kılıç balığında boy sınırlaması yok.Yahu bu balık daha yavru ne olursa olsun senin bu balığı tutmaya yakalamaya gönlün razı olur mu ?... Bu saygın sitede bile arkadaşlar böyle yorumlar yapıyosa biz bence hiç uğraşmayalım insanlar denizi yağmalasın tutsunlar ufacık kraçeleri - yaprak çinekopları,su samurlarını , vs vs vs vs... Ne olursa olsun büyümesine izin verilmeyen yada daha büyümemiş her canlının savunmasız ve acınacak durumda olduğunu iyi bilmeniz gerekiyor...
Ne kadar geri kalmış bir ülke olduğunuzun göstergesi. Bu işin takibi o kadar zor mu? Limitlere uymayan satıcıya ceza kesersen bir daha asla o balığı almaz. Alan olmayınca kimse de avlamaz. Su ürünleri haline daha 2 sene önce yüzlerce kasa defne yaprağı girmiş ve resmi kanaldan satılmıştı. O balığı avlayana öyle bir ceza vereceksin ki cesaret edemeyecek bir daha. Teknoloji gelişti, tekneler balığı çevirirken onun hangi cins ve ne büyüklükte olduğunu biliyorlar.
Kardeşim foruma daha yeni gelmişsin ve kimseyi tanımıyorsun bu konuya fikir beyan edenler hakkında bilip bilmeden eleştiride bulunma bu konuya yazanların hiç biri bu boydaki kılıçların avlanmasını tasvip etmiyor ama yapacak birşey yok diyoruz adamlar kanunlara uyuyor
foruma yenı gelmemle eleştiride bulunmama hakkım olduğunu sanmıyorum, 1 günlük üyede olsam bazı arkadaşların bu boydaki balıklar için olumlu konuşmalarına (tutulur,sakıncası yoktur vs vs...(örnek üstüne örnek.) .) tahammul edemem.. Söz konusu kanunlar da değil yasa 10 cm diyosa 10 cmdir ama ben biliyorum ki 10 cmlik bu muhteşemliği tutmak veya yemek hatta savunmak benim avcılığım dışı durum böyle oluncada tepki vermek için üyeliğim üzerinden seneler geçmesini bekleyemicem... kolay gelsin...
Bak yeğenim sen galiba biraz zor anlıyorsun bu konuya yazan arkadaşlarımız (bende dahil)bu boydaki balıkların tutulmasını tasvip etmiyoruz hatta kınıyoruz ama tutanları ve satanları değil bu kanunları koyanları o yüzdendirki biz bu boydaki balıkları avlayanlara hiç bir söz söyleyemeyiz (sen benim nasıl bir avcı olduğumu bilmeden ve beni tanımadan hakkımda eleştiri yapmaya hakkın yoktur en azından ben buna izin vermem )
. Selçuk... Kime yanıt veriyor isen direk O'na yaz.. Böyle ortaya konuşma. "bazı arkadaşlar" diyorsun...Takıldığın Kimse Onlardan alıntı yap.
arkadaşlar yılbaşından 2 gün ncesi ankarda armda alışveriş merkezindeki carfurda aynı boyda kılıç balığını gördüm çok ilginç bu mesajı istanbuldaki arkadaşımız yayınladı aynı boydaki balık ankarda da satışta