Arkadaşlar Carefour dan yanıt geldi,
bu konuda çok hassas davrandıklarını belirtmişler.
Ben de kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettim.
Gelen yanıt aşağıdadır...
Öncelikle mağazamıza dair şikâyetinizi bizlerle paylaştığınız ve konuyla ilgili bizi uyardığınız için teşekkür ederiz.
Resmi Gazete Tarihi: 21.08.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26974' tarih, sayılı av yasaklarını düzenleyen tebliğe göre Kılıç Balığı ile ilgili boy yasağı yoktur. Sadece zaman yasağı bulunmaktadır.
İlgili maddeye göre; Kılıç avcılığı
MADDE 23 – (1) Bütün karasularımızda, 15 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kılıç avcılığı yasaktır. Kılıç avcılığı yapacak balıkçı gemileri için gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden, ek-1’de yer alan avcılık İzin Belgesinin alınması zorunludur.
Buna rağmen satış amaçlı olarak, bu boydaki balıkları Carrefour reyonlarında satılmamaktadır. Söz konusu ürünün sadece reyonda çeşit için tek olarak ilgili mağazaya gönderildiği tespit edilmiştir.
Carrefour balık reyonlarında politika olarak ilgili tüm düzenleme ve yasaklara hassasiyetle uyduğumuzu bildirmek isteriz.Örneğin bu kapsamda; dünyadaki tüm Carrefour balık reyonlarında soyu tehlike altında bulunan "mavi yüzgeçli orkinos Thunnus thynnus' un satışı tamamen durdurulmuştur.
Carrefour olarak, siz müşterilerimizle karşılıklı güven ve anlayışa dayalı bir ilişki kurmayı, yaptığımız hizmetlerle sizlere kolaylık sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda; her türlü istek, dilek ve şikâyetiniz bizim için büyük bir önem arz etmekte. Çünkü sizler tarafından iletilen her türlü istek, bizim daha iyi hizmet vermemizde bizim için önemli bir araç olacaktır.
Sizler gibi duyarlı ve hassas müşterilerimizin olması bizler açısından oldukça gurur verici. Göstermiş olduğunuz ilginizden dolayı çok teşekkür ederiz.
Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
CarrefourSA
Müşteri Hizmetleri