Morbenekli Yarim, Seni Ben Pek Çok Severim.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Nuri
    Raporlarını okurken,Tortumu seyrederken,genelde siz hep Sazan tutarken kendi,kendimle konuşmaktaydım.
    Ne olmuştu Tortumun alalarına,nereye gitmişlerdi,canım gölü,şelaleyi,Sazanlaramı teslim etmişlerdi.
    Lütfen Sazanı küçüksediğimi sanmayın.Ama Tortum 45 sene evvellerinde hep alabalıklarıyla anılırdı.
    Az yol tepmedim Erzurumun kimi derelerinde,Pasinler Aras ırmağının menbaalarında yakaladığım mor beneklilerin av keyfi ve lezzeti halende damaklarımdadır.
    Kurniş Köyüne taa Hasankaleden yürürdüm.Bazı köylerinden gecerken devasa Çoban Köpeklerine rastlamamak için dağlarından aşardım.
    Vadisinde bolca Oltu taşlarına rastladığım Kurniş deresi,ilk meppsle balık yakaladığım dere olmuştur.
    Et rengi sarımsı alabalıkları gerci pek iri olmazlardı ama 30 cm boylarında tombul dinamik kırmızı beneği yerine morumsu benekleri olan bu alabalıklardan oraların o zamanki Alay Komutanına hayli ikramım olmuştur.
    Ayrıca Yastıktepe köyündede avlandım.Ama Kurniş mepps çalıştırmak için daha müsaitti.
    O zamanlar Ovaya açılacağı yerde bir baraj yapılacağı söylenirdi.Acaba yapıldımı bilemiyorum.
    Sazanlarınıda beklerim ama daha çok ala beni daha çok sevindirir.
    Ekibinide kutluyorum.Nice başarılı avlar diliyorum.
    Sevgiyle kalın

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sevgili nuri abim,

ne desem bilmemki, hangi güzel söz hissettiklerimi yansıtır bilemiyorum.
    gönlünden gönlümüze derin izler bırakan, gene sevgi dolu harika bir av daha.

firari ala iyikide gitmiş. biliyorumki sonra neden salmadım diye çok üzülecektin :)

ayrıca; şu kırmızı bir sana birde bana bu kadar çok yakışıyor :D olayı çözmüşsün :D :p ;) :)

3. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Ne kadar keyifli bir paylaşımdır bu,Nuri abim.Eline koluna sağlık,büyük bir keyifle okudum yazdıklarını ve aynı duyguları yaşar oldum sayende.Seni ve ekip üyelerini tebrik ederim...

4. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Eh be abi ne diyeyim, bisikleti olmayıpta bisiklete binen çocuklara gıpta ile bakan çocuk gibi okudum raporu. Yazdıklarında, yakaladıklarında, fotoğrafladıklarında çok ama çok güzel, yok abi yok inada kestim ne yapıp edip bir şekilde, bir zaman geleceğim yanına olmuyor böyle...... :)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Değerli dostlar, herbirinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Bahtiyar oldum. Candan dilek ve temennileriniz için sağolun, varolun. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Aynı güzel dileklerim siz kıymetli dostlarım içindir. İnşallah özlemini duyduğunuz nice güzel balıkavlarına rastgelir. :) :)

6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Abi mor benekli çok sanşlıymış ki senin eline düşmüş.Manzara harika ,alalar şahane.Tebrikler abi.

7. simendifer

simendifer Sennur

Balli, öncelikle avınız için tebrik ederim. :) Güzel bir gün geçirmişsiniz. Ancak burada bir hatırlatma yapmak durumundayım. Yakaladığınız balıklar Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) değiller. Bunların o suda ne işi var bilmiyorum ama bu balıklar gökkuşağı alabalığına neredeyse tıpa tıp benzeyen Oncorhynchus striptea (Türkçe adı ile lacivert ala) balığı. Türü endemik olup, koruma altında olan bir türdür ve bu tür hemen hemen kimse tarafından bilinmez. Ayırdedici tek özelliği, derilerinin gökkuşağı alabalıklarına göre daha gümüşümsü gri, daha parlak olması ve üzerlerindeki ufak beneklerin lacivert olmasıdır. Ayırt etmeniz, bilmediğinizden ötürü olanaksız olduğundan bir şey diyemem elbette ama şimdi öğrenmiş oldunuz en azından. Bundan sonraki avlarınızda bu özelliklere dikkat ederseniz ayırt edebilirsiniz. Bunlarla ilgili çok fazla fotoğraf incelediğimden, ilk bakışta tanıdım ama geç kaldım elbette. :eek:

8. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Belli ki Nuri abimiz bu balığı bilmeyerek livarına atmış ama yüreği hiç buna razı gelmemiş. Onu tanıdığım kadarıyla; o livarın altının açılıp ta balıkların kaçmasına, balıkların kendilerinden bile çok sevinmiştir.

Bilmese de, içsel olarak bir doğal güzelliği farkedip; onun, olması gerektiği yere dönmesini istemesi, Ballının ne kadar gerçek bir doğasever balıkçı olduğunu bana gösteriyor.

Tebrik ederim Ballı!

9. simendifer

simendifer Sennur

Ballinin bu konudaki hassasiyetini benden daha iyi kimse bilemez Kadri ağabey, merak etme. :) Ben yermek için değil, bilgilendirmek için yazdım zaten. Bu da çok açık. ;):)

10. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Nuri abi , Murat abi , Erdemcan tebrikler abiler... bu ekip daha bir çok kez böyle güzel operasyonlara pardon avlara imza atar :)

Mor beneklinin içecek suyu , yiyecek ekmeği varmış o gölde :)

Ankara'dan memlekete ve dostlara selamlar.

11. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Hepimiz bilgilendik Sennur çok teşekkür ederim.

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Sennur bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bu bilgilerinin değerini taktir etmek inan haddimi aşar, öylesine değerli. Yüreğine sağlık, iyi ki varsın. Ben gibi kör gözlerle olmadık nadide balıklarımıza bilmeden de olsa olta atacak kişiler için de çok yerinde bir uyarı. Tekrar teşekkür ederim.;) :)

Bu türün nadir bir tür ve hatta endemik olduğuna dair ifadelerin sevincimi katmerleştirdi. Böylesi balıkların hala sularımızda oluşuna ne kadar şükretsem azdır.

Daha önce de başka bir avlaktan yakalanan aynı türe ait olduğunu sandığım bir fotoğrafı bir paylaşımımda sevgili Yakup hocamızın dikkatlerine sunmuştum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6112&page=6 Ancak uyarıların sayesinde gördüm ki benzer sandığım Alabalık başka bir türmüş. Önceki konuda balığın güzelliği fazlasıyla bizleri etkilediğinden olsa gerek doğrusunu söylemek gerekirse, "nedir, ne değildir, endemik midir" diye fazla da detaylı bir araştırma içerisine girmemiştim. Aslında ne büyük bir hata içerisinde olduğumu şimdi anlamış bulunuyorum. Bu hususta tek tesellim, “lacivert ala”nın kendi doğal ortamına tekrar gidebilmiş olmasıdır. :)

Ayrıca, sevgili Rıfat’ın da tür hakkındaki sorusuyla bu gün konuyu Üniversitemiz Su Ürünleri Bölümünden uzman kişilere sorma yönünde bir girişimim oldu. Netice elde edemedim ancak bir kaç gün içerisinde daha detaylı bilgi elde edeceğimi sanıyorum. Canla başla takip edip, gerekli bütün detayları bu konu altında paylaşacağım.;)

13. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili balli, sevgili ağabeylerim. :)

Bana kızmazsınız umarım ama ben balliya şaka yapmıştım. :eek: Oncorhynchus striptea (lacivert ala) diye bir balık yok. :D Ballinin bu konuda ne kadar hassas olduğunu bildiğim için, özellikle onu kandırmak istemiştim ama ondan önce sizler de yazdınız, balli yazmadan da işi bozamadım. :eek: İlk o yazar zannediyordum ve hatta araştıracağını tahmin ettiğim için, beklediğim cümle "internette böyle bir balık hakkında bilgi yok" cümlesiydi. Karşılığını bile tasarlamıştım; "literatüre yeni girdiği için internette bilgi bulunmuyor". :p

Ama biliyorsunuz ben uzun kulaklı, kısa kuyruklu bir eşeğim, o nedenle hemen affedilirim. Çok şekerim, çok tatlıyım. :D (Bu defa da yırtarsam bu işten bir daha yapmayacağım. Allah'ım sen beni koru :p)

Valla sadece balliya kandırık atıyordum. :eek:

14. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    :D :D :D cıplak çay :D :D :D

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Senin engin gönlüne, tatlı diline, hoş şakalarına her zaman muhtacım ablamız. Yüreğini ferah tut lütfen. Adama eşşeğini kaybettirip, sonra bulduran Rabbime şükürler olsun. :D :p

Yine de; "bu gün konuyu Üniversitemiz Su Ürünleri Bölümünden uzman kişilere sorma yönünde bir girişimim oldu. Netice elde edemedim ancak bir kaç gün içerisinde daha detaylı bilgi elde edeceğimi sanıyorum. Canla başla takip edip, gerekli bütün detayları bu konu altında paylaşacağım."

.

16. simendifer

simendifer Sennur

Senden yana yırttım yine kefeni şükür. :p Kadri ağabeyle Nejat ağabeyden ses çıkmıyor, komploya kurban gitmeyeyim? :eek: :p

17. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    şekerpare, iyi güldüm vallahi :D :D

18. nejat vardar

Mor veya lacivert olarak değil ama mavi benekli alabalık olduğunu duymuştum.Sarı benekli alabalığı Trakya'da Istranca derelerinde Kırmızıyı muhtelif yerlerde yakaladım ancak mavi benekli ve gökkuşağı türlerini avlamak kısmet olmadığı için net fikrim yoktu. Google amcaya sordum aşağıdaki avı buldum
    ARHAVİ KAMİLET VASİNDE KIRMIZI MAVİ BENEKLİ ALABALIK AVI
    http://www.radyobakur.com/video.asp?v=otyiIt4VQis&id=&search_query=benekli-alabalik-avi&page=1

Son düzenleme: 16 Şubat 2010
  19. simendifer

simendifer Sennur

Ohh şükür, kaldı Nejat ağabey. :p

Valla siz yazdıktan sonra, "eyvah" dedim "açıklayınca bana çok kızacaklar." Ama buna rağmen ben de çok güldüm. :p

Ama ne yapayım, ben kendime hassasım derim de, ballinin ki bir başka. İnsan livarına balık koydu diye bu kadar da kendini harap etmez ki. Hak etmişti böyle bir şakayı. :D Madem canı üzülmek istiyor, üzeyim bari dedim ama Allah büyük işte, dediklerimi yanlış anlayıp o kadar da üzülmedi. Ben "lacivert ala" diye mor benekliden değil, livara aldıkları iki gökaladan söz etmiştim. :D:D O da ayrı bir gülme konusu. :p

20. nejat vardar

Beni kızdıramazsın Sennur. Ben mor veya lacivert beneklisini bilmediğimi ama mavi benekli alabalık duyduğumu ancak görmediğimi söylemiştim.Ayrıca yaptığın şaka hoştu. Bilmediğim için resimlerdeki renklerden de anlaşılmadığını aççık seççik ifade ettiğimden kendimi sıyırıyorum bu işteeen:p :D :D :D