Morbenekli Yarim, Seni Ben Pek Çok Severim.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

Nejat ağabey, kırmızı-mavi benekli alabalığın, bildiğimiz kırmızı benekli alabalıktan bir farkı olmadığını düşünüyorum. Kırmızı benekli alabalıklarda, yanal çizginin alt kısmındaki kırmızı beneklerin etrafında, baş kısmından kuyruk kısmına dek mavi hareler bulunur. Kırmızı-mavi benekli derken bunu kastettiklerini sanıyorum ama yine de bunu soracağım. Dediğin gibi bir alabalık türü (yani ayrı bir alabalık türü) ülkemiz sularında olsaydı, yüksek ihtimalle bilgim olurdu diye düşünüyorum. Alabalıklarla ilgili, henüz keşfedilmemiş bir türü bilemeyebilirim ancak ama böyle bir linke düştüğüne göre haberim olurdu kanısındayım.

Not: Link kapalı ama Sapanca'da kırmızı-mavi benekli alabalık yetiştirmiş genç birinden bahsediyor başka bir haberde. Yakın foto var mı diye baktım ama yoktu.

2. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Ben de uzun yıllar önce alabalık ile ilgili bazı kaynakları araştırırken rastlamıştım. Resmini ben de görmedim.Sadece hafızamda kalan bir bilgi. Sen haklı olabilirsin.Dağarçıkta yerleşen ''Mavi benekli'' alabalık bilgisinden yola çıkmıştım. Resimlere dikkatle baktığımda zaten mor veya lacivert renk tesbit edemediğim için bilgimin ''mavi'' ile sınırlı olduğunu ancak görmediğim için birşey söyleyemeyeceğimi ifade etmiştim. Yine de yazını ilk okuduğumda ''Şaka olabilir mi?'' diye düşündüm.Balli'ye böyle bir şakanın onun hastalıktan yeni kalkmış bedenine ağır bir darbe olacağını ve beklemediğimi söyleyebilirim. Neyse ki bizim imam sandığımdan dayanıklı çıktı. :)

3. simendifer

simendifer Sennur

O'na bir şey olmaz Nejat ağabey merak etme. :p Bize ettiği duaların tam tersini kendine üfürüyordur O bütün gün. :p

Bunu soracağım ama mutlaka. Belki de bilmediğimiz bir tür vardır. Hiç karşılaşmadığımız, adını duymadığımız için bilmiyor olabiliriz.

4. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Abilerim tebrik ederim..

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ablacım.
    Şayet konu başında bahsettiğim Kurniş Deresine gidilirde avlanılırsa oradan yakalanan alabalıkların üzerinde,bir tane bile kırmızı benek olmadığı görülecektir.
    Tortuma yakın sayılır.
    Diğer mavi,kırmızı benekli alabalık hakikatende bildiğimiz kırmızı benektir.
    Biizim burada Kazdağındada kırmızı benek alabalık üretimi sürmektedir.
    Sevgiyle kalınız.

6. nejat vardar

Vedat abi, uzun yıllar önce ilk alabalığımı yakaladıktan sonra yaptığım araştırmada mavi benekli tür olduğunu okuduğumda çok şaşırmıştım.30 yıl önceki bu bilginin hafızamda doğru yeraldığını sizin verdiğiniz bu bilgi de pekiştirmiş oluyor.İnanım içim nasıl rahatladı.Çok teşekkür ederim.Sennur'un şakasıyla gerçekleşen bu paylaşımın pek çok amatör kardeşimin bilgi dağarcığına yerleşecek olması ayrı bir mutluluk nedenidir.Sağlık ve sevgiyle dolu günler dilerim.

7. LevTolsToy

LevTolsToy Mucip Kına

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    25gr kayabalığı
    Yav Nuri Baba, kardeşlerim, siz bu balıkları nerede tutuyorsunuz? Sinek, böcek, güneş bunların ne işi var Erzurum'da?

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selamlar hocam.

Bu saatte sorulacak soru mu bunlar Allah'ını seversen? Gel bu hafta sonu, gidelim, gösterelim, nerde, nasıl ne varmış?;)

Hayırlı geceler, canlarıma selamlar. Öpüyorum herbirinizi.;)

9. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Nuri abi sizi ve ekibi canı gönülden kutluyorum ellerinize emeginize saglık

10. faktörübol

faktörübol fedai erdem

En İyi Avı:
    9.5 kğ sazan
    Balıkların dansıda sizin anlatımınızda çok hoş teşekkürler..

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Merhaba
    Bir Oncorhynchus nasıl olur da Türkiye için endemik olur. Ya Oncorhynchus'un ne olduğunu bilmiyoruz, ya da Türkiye'nin hangi kıtada olduğunu...

Oncorhynchus genusunun doğal olarak yaşadığı yer Kuzey Amerika ve üstelik sadece Büyük Okyanus Kıyıları ve ona akan sulardır.

Daha önce paylaştığınız balıklardan kırmızı benekli olanı S. t. caspius, büyük siyah benekli olanı ise S. trutta 'nın göl varyetesi. Bu balık ise büyük ihtimalle göle adapte olmuş ona göre desenlenmiş bir Oncorhynchus mykiss. Düşük bir ihtimal de onun Atlas Okyanusu Alabalığı yani meşhur somon Salmo salar olmasıdır.

Esenlikler ve selamlar."

Sevgili dostlar beklenen cevap bugün geldi. Sağ olsunlar saygıdeğer hocamız Yakup ERDEM, “Morbenekli Yarim”in bir Gökkuşağı Alabalığı olduğuna dair kanaatlerini lutfettiler. Huzurlarınızda kendilerine teşekkürlerimi sunarım. Yüreğiniz dert görmesin sevgili hocam. Saygılarımla.;)

Ayrıca, paylaşımda bulunan değerli üyelerimize de bir kez daha teşekkür eder, bütün dostların gönüllerindeki avlarla buluşmasını dilerim.:)

Son düzenleme: 18 Şubat 2010
  12. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Ballı, ne yani, şimdi sen somon mu tutmuşsun? :D :D

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Murat hazır gitmişken Cebelitarığı geçip somonu da pekala getirebilir. Az ötesi somonun anavatanı zaten.:p :D

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Abicim öncelikle güzel avınız ve muhteşem raporunuz için kutlarım birbirinden güzel fotolar içinse teşekkürlerimi bir borç bilirim:) ( diken fotosu hariç :D :D :D )

:D :D :D :D bak bu süper olmuş geçen sene ben sazanı livardan kaçırdım diye iyi kafa bulmuştun gülme komşuna çıkar fazlasıyla:D :D :D
    Uymadı ama uysada söyledim uymasada söyledim:D :D :D
    ohhhh beee rahatladım Eylül ayından beri bu günü bekliyordum:D :D :D

15. nejat vardar

:D :D :D :D Bir de gönderdiğim livarı beğenmemiş.Senin adına sevindim şimdi sıra bende Aytekin;) :p :D :D :D

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Uydu, uydu gayet güzel uydu.;)

Şimdi sıra ben de. Livarına, misinana, takımına dikkat et.:cool:

17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Abi o gün balığın kaçmasının sebebi livar benim kendi livarım değildi evvel allah benim livarıma birşeycik olmaz :cool: :D :D
    Misina desen zaten sağolsun Yasin bana takviye örgü desteğinde bulundu zaten kösteklerimide artık sicimden yapıyorum :cool: :cool: :cool: :cool:
    sen kendi livarına bak :p :p :p

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Abicim sağolasın, livarın iyi hoş da onu nereye nasıl bırakacağımıza karar veremedik. Bir de, sanki içine balık yerine biz girecekmişiz gibi çapı 60 cm, boyu 4 metre. :eek: :D :p

19. nejat vardar

Sende giriver canım.Aynalı değil misin?:cool: :eek: ;) :p :D :D :D

20. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    :p :p :D :D :D :D