Müdavimler Ve Konuklar

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında süha günay tarafından paylaşıldı.

1. ben paylaşma kültüründen yardımlaşmadan örnek vermek istedim elbetteki vermek zorunda degilsin ben amatör ruhun peşindeyim bu arada bir yere erken gitmek veya geç dönmek te o yerin sahiplenilmesi yanlış ben öğlen müsaitsem öğlen giderim veya akşam giderim kıyılarda mesai saati yok yoklama alan da olmaması lazım burda önemli olan kıyıların herkese ve herzaman açık olduğunu benimsemek elbeteki kurallara uyarak anlayış ve saygı içinde paylaşarak nice güzel avlara

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Nisan 2010
  2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abicim 6 7 arkadaş biryerden atıyorsun ben sizin aranıza girip atmaya çalışıyor o iş olmaz öğlen balığa gelip aralarına girip atmak bana ters gelir yapmamda Yapandada Hoşlanmam...

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Tehditmiydi Alparslan'cığım.. Seninkini kesmem merak etme :)
    Kardeşim şaka bir yana bunu yapanı da tanıyorum. Adam cebinde makasıyla geziyor.

Son düzenleme: 22 Nisan 2010
  4. hoşlansan da hoşlanmasanda ben atarım çünkü orda avlanmaya en az senin kadar hakkım var kural koyamazsın bende senin kadar avlanma hakkım var tabi atış kurallarına uymak şartıyla bol avlar

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Arkadaşlar, bahsettiğiniz avlaklar kamu malıdır ve herkesin kullanımına açıktır. Tabiki oraya erken gidenin, öğle saatlerinde gelene göre bir önceliği olacaktır. Ama bu öncelik erken gelenin orası malı gibi davranmasınıda gerektirmez. Bunun kötü örneklerinden birisini özellikle Galata Köprüsündeki bazı noktaların belli kişiler tarafından 7 x 24 vardiyalı şekilde kullanılması şeklinde görmekteyiz. Ayrıca unutmamalıyızki hiçkimse anasından usta balıkçı olarak doğmadı. Hepimiz başlarda yanımızdakilerin oltasını çektik, karıştırdık v.s.

Her konuda olduğu gibi bu noktadada karşıklı anlayış ve hoşgörü altın anahtar olacaktır.

6. erdem271

erdem271 Erdem

Hakan abiye katılıyorum , küçücük balıklar için adam öldürmeye hazır insanlar var piyasada . Oraya gidenlerin çoğu da amatör filan değil , hepsi balıkları satıyor , profesyonel balıkçı . Bazıları çığırtkanlık bile yapıyor.. Bence değmez onların seviyesine inip darp edilmeye . Boş bi kenarda lapin tutarım eve giderken de kilosu 5 liraya istavrit alırım çok daha iyidir bence..

7. DrEjO

DrEjO Tamer

Makasa gerek yok sevgili Emir; amaç misina kesmek olursa örgü misinalı yedek kafamı takarım, takımlar karıştımı biraz sert çekiştirirsem bana sarılan herkesi keserim. :rolleyes: Bu hiç istemediğim bir şey insanlık dışı, kasti olarak birsinin canına, malına, hürriyetine vuku bulan bir olay yaratmak hem kul hakkıdır hem de insanlık dışıdır bence.

8. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    alpaslan gene fevri konuşuyorsun adam 12 de de gelse yer açmak zorundasın kimsenin tapulu malı değil sahiller adam iş çıkışı geliyorsa ne diyeceksin sabah erken kalkıp gelseydin mi sen nerde avlanıyorsun bakim be n o saatlerde geleyim oraya sıkıyormu bakayım araya girme demek
    bilmiyorsa uyarırsın alt tarafı he çok acemiyse zaten kendini biliyordur bu arada ben makas kullanmam. çok belli olur sigaramın dumanı yoktur közünün imanı sen bile hissedemezsin alpaslan ruhun duymaz hahahah

9. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    tamer dur ya herkesin oltası kesilmemeli bir acemi için etme eyleme :cool:

10. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Sonuna kadar katılıyorum Tamer Bey. Aslında güzel birşeyi tartışıyoruz fakat ne yazık ki bir yere varmayacak bu tartışma.
    Merada ve hatta merayı bırakın, hayatımızda karşılaştığımız bütün tatsızlıklar ancak hoşgörü, saygı ve karşılıklı diyalogla çözülebilir. Müdavimmiş misafirmiş çok farketmiyor bana kalırsa. Gidersiniz bir yere oranın müdavimleriyle iki muhabbet edersiniz, ertesi hafta siz de oranın müdavimi olursunuz, sizden sonra gelene de suyu öğretirsiniz. Benim boğazda olta sallamaya başladığımdan beri insanlarla ve mekanlarla ilişkim bu şekilde olmuştur. Yoksa misina kesmek falan, işin hikayesi gırgırıdır :)

11. DrEjO

DrEjO Tamer

Yazının içerisinde böyle birşeyi yapmıyacağım geçiyor zaten:) hani makasa çokta gerek yok diyorum:rolleyes:

12. ben şuna karşıyım erken gelen kapar yok ben burda 10yıldır avlanıyorum yok biz grubuz ben ustayım sen acemi bunlar boş şeyler o kıyı H.E.P.İ.M.İ.Zİ.N. VE S.E.N.İ.N.K.A.D.A.R. H.E.R.K.E.S.İ.N.H.A.K.K.I bunun dışında söylenen herşey boş boğaz hepimizin ustasıyla acemisiyle köpeğini gezdireni herkesin

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Alp kardeşime belli bir noktaya kadar katılıyorum nasılmı, düşünün bir belediye yada halk otobüsünün ilk yolcularındansınız ve bir koltuktada siz oturuyorsunuz yanınızdada birisi , ayakta kalan yolculardan birisi.... efendim bende para verdim bende bu araçta yolculuk yapıyorum , hele biraz sıkışın bende oturayım dediğinde yerinizi bu şahısla paylaşırmısınız yoksa, kardeşim ayakta yolculuğuna devam etmi dersiniz. Avlağa ilk gelenler herzaman için orada atma önceliğine sahiptir, mekan müsaitse gelenede yer açılır, eee , ben balık yakalarken sen tahrik oldun ve bende atmak istiyorum ve atacağım demek ne kadar doğru bir kelime ve davranış olur. Ben stres atmaya geldim kardeşim ,senin bana yüklemeye çalıştığın stresi yaşamaya gelmedim, evet takımımıda kurşunumuda paylaşırım hatta bazen eline ilk defa olta almış insanlarlada karşılaşırım ve imkanlar dahilinde yardımcı olmayada çalışırım , ama kimse kendi egosunu tatmin etmek için benim üzerimden pirim yapamaz yaptırmam. Alp kardeşimin av yaptığı nokta zaten 5.6 metrelik bir alan ve buradan neredeyse en az 10 kişi olta atıyor vede bu kişiler oranın adabını usulünü bilen kişiler, 70 metre mesafede sol açıkta olta takılırmı takılmazmı 80. metre mesafede balık varmı yokmu bilir takımını ne zaman oynatacağını bilir. Şimdi sen hiç birşey bilmeden , efendim burası kamuya açık , senin kadar benimde olta atmaya hakkım var dersen sana kim değer verir , bir arkadaşımızın anlattığı üzere , seyredersin dinlersin bilirsin ve boş bir ortamda sende orada olta atmaya başlar ve devam ettirirsin. Başka bir örnek illaki boğaz olması gerekmiyor, Gümüşyakada düzenli balık yakaladığım noktada vatandaşın birisi gelip tamda benim takımların üzerine atarsa, balık sadece oradaymış gibi düşünerek , ben bu şahsı uyarmıyacağım, uyarıma rağmen hala bildiğini okuyacak ve ses çıkarmıyacağım, hadi ordan.

14. ismail bey yazımın tamamını bir daha okuyun beni daha iyi anlarsınız örneğinizde otobüsü vermişsiniz katılıyorum koltuk iki kişilik veya en fazla beş kişilik tir 3 veya 6. kaldırmaz ama siz erken gelip oturdunuz diye ayakta yolcu istemiyorum ayakta yolcu aldırmam diyemezsiniz istanbulun kıyıları belli ve balık avında belli bir seviyeye gelmişsiniz benim sorum şu olayın başına dönelim sizde acemiyken aynı şeyleri yaşamışsınızdır benim bütün yazılarımda her kıyıda herkesin avlanabileceği ama ORDAKİ DÜZENE UYMASI GERKTİĞİDİR BU ARADADA KIYILAR KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR SİZİNDE BEN BURDAYIM ACEMİ İSTEMİYORUM VEYA BURDA OLTA ATAMAZSIN DEME LÜKSÜNÜZÜN OLMADIĞIDIR çünkü biz kimsenin yalısının bahçesinde avlanmıyoruz var olan kıyılar belli ve sınırlıdır bunlarıda paylaşmak zorundayız
    uyarılarınızı veya uyarılarımızı dinlemeyenlere bende karşıyım ama kıyıları sahiplenmeyede sonuna kadar karşıyım istanbulda on beş milyon insan ve bu kıyılar hepimizin paylaşmak zorundayız herkeste usta olamıyor çünkü bu bir süreç ustalarımın gerçek ustalarımın sözlerini herzaman dinler uyarılarına uyarım ama bir yere sahip çıkmaya çalışan efelik yapan da kusura bakmasın oltamı da atarım keyfimede bakarım kimse kimseden üstün değildir beni yanlış anladığınızı düşündüğüm için açıklamak istedim saygılar huzurlu ve bol avlar

15. süha günay

süha günay süha günay

tabi yani: sonuçta yaşlılara (az bilenlere (özellikle acemi demedim)) yer vermek gerekir. :)

16. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Tebrik ederim çok güzel bir anestezi yapmışsınız bu kadar güzel bir anlatım olur bu kişiler hakkında hele o idrar benzetmesi mükemmel

17. benim karşı olduğum konu şu ben ustayım ben burda eskiyim kimseyi istemem kimse atamaz ben buna karşıyım yoksa ben acemiyim bir yere gittiğimde durup atanları izliyorum kurşuna çapariye bakıyorum sorular soruyorum bu fasıl 45 dakika ile 1 saat arasında sürüyor örnek vermek gerekirse eminönüne gittik baktık burası bize göre değil biz bu seviyede değiliz dedik galataya gittik sağolsunlar adamların kendi dünyaları var karaköy iskeleye geçtik adamlar melek biz onları izledik konuştuk tanıştık yardımcıda oldular atmaaya başladık muhabbet oldu acemilikten kurtulan nankörleşiyor ve gereksiz biçimde bencilleşiyor sahiplenme duygusu hakim oluyor ben bunu anlamıyorum saygılar

18. süha günay

süha günay süha günay

karaköy iskele ilginç bir yer. 4-5 hafta önce 2 kere gittim. pazar günleri. giderken içimde oranın ("uzmanlar" nedeniyle) tatsız olabileceği düşüncesi vardı. sonuçta köprünün yanıbaşı.
    ama dediğiniz gibi. adamlar hakikaten melek gibi.
    hani ben de çok çok acemi görmüyorum kendimi. ama yine de alt tarafı 2 senedir olta sallıyorum.
    gerçekten çok keyifli, hiç sorunsuz iki pazar avı yaptım.

19. sorun şu herkes benim gibi balık avına meraklı ama bir kısım kendini bilmez sözüm ona ustalar yüzünden bu işten soğuyorlar ben buna karşıyım usta dediğin adı üstünde usta bu işi bilen öğretmeye aday yetiştiren egiten veya bunlara musait kişi demek ama yanına iki kişi alan erken giden müdavim veya usta oluyor acaip havalara triplere giriyorlar ondan sonra körler sağırlar birbirini ağırlar herkes acemilere karşı ne güzel galatadakiler bu işin ranta çevirmişler yakala istavriti koy kovaya kg 15 tl kefal var levrek var hani acemilik hani amatör balıkçı ruhu maliyeye şikayet edecem vergi kaçırıyorlar diye ondan sonra biz ustayız acemi istemeyiz

20. DrEjO

DrEjO Tamer

Bu balık satma olayına bende acaip sinir oluyorum, sirkülerde de amatörler tarafından yakalanan balıkların kesinlikle satılamayacağı çok net bir biçimde belirtilmiş olmasına rağmen bu ticaret yıllardır yapılıyor.