Gene DAM markasına ait bir makina"DAM Quick Asbestos" makinası,bence bu makina zamanında yapılmış olan en iyi makinalardan biriydi...
Bir iki tanede eski kamışlardan ekliyeyim müzeye... Sportex markasının o meşhur kavuniçi renginde olan kamışı"Sportex Fiberglas" modeli iki parça 3 metre boyunda,daha yeni aldım ileride restore etmeyi düşünüyorum...
Bu kamışta Shakespeare markasının Sigma Graphite modeli,210 cm boyunda,15-40 gr atarlı eski bir kamış...
Haluk bey site kuruluşunda yazılan yorumlara bakın,çoğu kişi teleskopik kamış arıyor yada tavsiye ediyordu,bizim parçalı kamış mazimiz daha çok yeni...
DAM Quick Spinnfix Modeli 1955 - 1963 seneleri arsında bu serinin üretimine başlanmış Bu model 1959 senesine ait Ağırlık: 200 Gıram Devir- 1:3,2 Misina kapasitesi-120m 0,30 luk yada 90m 0,35lik misina alıyor Uploaded with ImageShack.us
Fotoğrafa bakılırsa çok güzel bir makina; halen dahi kullanılabilir yeterlikte... Daiwa fena esinlenmiş gibi geldi bu makinadan bana...
Bencede rahatlıkla kulabılabilir ama ben kulanmam,artık daiwa bu makinedenmi yoksa ryobi daiwadanmı esinlenmiş bilmiyorum,yanlız ortada bir esinlenme var...
Gerçekten çok şey anlatıyorlar, çalıştıkları dönemler için. İlgili paylaşımlarda ki makinalarda şunu gördüm ki, hepsi tek düze profil sergiliyorlar. O dönemlerin avcıları olan büyüklerimiz, bizler gibi çok fazla entel takılmamışlar; :laughing: yok spin di, yok sorf dü, jigdi v.s. Makina mı makina deyip, doyasıya kullanmışlar. Şimdi 10 gr.ın hesabını yapıyoruz. Güzel paylaşımlarınız daim olsun.:thumb: