Keşke burda olsanız bu makineleri stüdyo ortamında fotoğraflamak isterdim. Bu konu üst başlık olarak foruma konabilir diye düşünüyorum.
250 tane eski makina sizce kaç sandığa sığar,şimdilik oldukları yerde dursunlar,belki bir gün temelli dönersem o zaman teklifinizi değerlendiririz,stüdyo ortamında daha kaliteli çıkarlar resimler,,dahada çok eklenecek makinalar var elimde,zamanla buraya eklenecektir...
Selim abi merhaba. Konunuzu görmüştüm daha önce forumu karıştırırken. Dünde biyerde shakespeare ve değişik birçok markanın 25-30 yılllık makinelerini gördüm. Çoğu çalışır vaziyette. Tanesini 20 liradan satıyorlar. shakespeare kırmızı renkliydi ama modelini aramak için baktım konudaki fotoğraflarda bulamadım. Beğendiğim bi makinede oskar mıydı viking miydi neydi hatırlayamıyorum tam olarak. Sizin yorumunuz nedir shakespearein 25-30 yıllık makineleri için? Birkaç tane alacağım muhtemelen. Yorumunuzu bekliyorum teşekkürler...
Bence sigma ve ambidex dışındaki makinaları fazla kaale alınacak makinalar değil,bu iki modelden bulursan,tavsiye ederim...
Sigma'nın ilk çıkanları yani siyah olanları iyi; daha sonraları mavi rengi de çıktı; plastik türü birşey onlar siyahlara hiç benzemez bayağı düşüktür kaliteleri; bir de açık mavi bir makinası vardı onu pek beğenirim bu markanın; eski ve Japon üretimi idi tabii ki...
Haluk bey ben bu bölüme ekledim sigmanın siyah olanından,ayrıca bahsetmiş olduğunuz açık mavi Ambidex modeli,oda bu konunun içinde resimli olarak var...
Evet Ambidex imiş; sizin fotoğraf yeşile kaçıyor biraz; tam görünüm o olmadığı için tanımamışım... Burada bir abimizde mevcut; geçen sene kullanıyordu bir aralar; o da klasik hastasıdır; hala bu tip makinaları kullanır güncel avlarda... Genelde Daiwa SS serilerini kullanıyor; arasıra Ambidex veya Daiwa GS 9000 idi galiba hatırlıyamıyorum özel seri onu kullanır... Ebay'dan toparlar hala; bir iki çıkrık da var ve makinaların hepsi çok temiz; çıkrık Olympus idi galiba...
Sekizinci sayfadaki ambidexlerede bir bakın haluk bey,ambidexlerin bence en iyileri,yeşil ve mavi olanı,altın renginde olan,o kadar iyi değil bu iki makinaya göre...
Zamanında"stella"olarak geçiyordu bu makineler..Bunları bilip alanlara,malesef bu sitede koleksioncu diyorlar
Selim Bey tebrik ederim,gayet özenli ve özverili bir koleksiyon. Böyle bir müzenin arada kaynamaması gerekiyor diye düşünüyorum.
süper bir görsellik birde bu makinaların zamanındaki denizlerin balık verimliliğini merak ettim şimdi son teknoloji makinalar var ama balık yok abaca teknoloji ilerledikçe kendi elimizlemi kendi geleceğimizi yok ettik...
Aslında bakarsak müzeye eklenecek daha çok malzeme var ama sizinde dediğiniz gibi,arada kaynayıp gitmiş bir konu olduğu için bende konuyu tazelemek istemiyorum,olurya birileri çıkar "ikidebir aynı konuyu ortaya çıkartıyor"der neme lazım boşver diyorum,ama genede ilgilenen varmış diyede seviniyorum doğrusu...
Bence bayağı bol av vardı zamanında ve bu makinalar,bir iki tane kiloluk balık değil,defalarca 5 kilo ve üstü balık almış makinalar,bu makinaların yaptığı görevi,şimdilerde çok yüksek rakkamlara almış olduğumuz makinalar bile zor yapıyor,almış olduğum eski makinaları,temizleyip tamir ettiğim için,içinde kulanılan malzemeleride inceleme şansına sahip oluyorum,sağlamlılıkta bu günkü makinalar ile kıyaslanamaz tüm parçaları metal olan makinalardan bahsediyorum...
Çok güzel bir konu olmuş çok teşekkürler Selim abi Her sayfayı okudum her fotoğrafı hayranlıkla inceledim Yaşça bu makinalara tanıklık etmesekte sayenizde bu şekilde görebildik
Selim Ağabey Sen ekle ben bakarım.Müze niyetinde olan bir konunun ve içinde müze değeri taşıyan eşyaların görüntülenmesine karşı çıkacak ADAM varmıdır acaba yoktur bence her zaman takdirliksin bir kere daha takdir...... Ellerine kolların sağlık olsun......
Sağolasın Alico kardeş,senin ve yorum yazan tüm dostlar için devam ediyorum bu müzeye malzeme eklemeye...
Gene DAM markasına ait bir makina""Angler Scout 8-80"makinası,piyasaya sürülüş tarihi 1960 senesi fiyatı o zamanlar 7,5 mark...