Onur'cuğum beni pek sevmez ama madem çekeri en yüksek misina soruyor şunu tavsiye edeyim..
![]()
bu nylon mu?
örgü diye biliyorum ????
Onur'cuğum beni pek sevmez ama madem çekeri en yüksek misina soruyor şunu tavsiye edeyim..
![]()
slm.öncelikle misinayı nerede (göl,deniz)kullanacağınız önemli.ama kısaca ipek(ip) misinalar çeker olarak çok daha iyi.ancak eğer denizde kullanacaksanız her avdan sonra mutlaka tatlı su ile yıkayın aksi takdirde deniz suyundakı tuz kuruduğunda ip misinayı spool(makara) formunda kalmasına neden oluyor ve sonrakı avda probleme neden oluyor.kullanım yeri olarak ben kayalık ve midyelik yerde avlanırken kullanıyorum cünkü naylon misinaya oranla kaya ve midye hasarına dirençli.ayrıca dişli balıklar özellikle karagöz kesemiyor.Takıldığında ise genelde ya köstek kopuyor yada iğneyi açıyor
Onur'cuğum beni pek sevmez ama madem çekeri en yüksek misina soruyor şunu tavsiye edeyim..
![]()
orme misinalar ile nylon misinalar mm olarak birebir bakildigimda,ornegin 0.24mm nylon ve orgu misina arasinda fark var ,orgu olan daha kalin gibi duruyor,ama ikisindede 0.24mm yaziyor.bu farki bilen bir arkadas varmi acaba neden boyle?
triflament yani 3 ipin saç örgüsü gibi sarılmış
olmasından kaynaklı sanırsam
En yumuşak nylon misina markasını bilme şansımız yok sanırım... Bence sen neden yumuşak misina istediğini yazarsan, daha faydalı olabiliriz..
arkadaşlar belki bir tanıdığınızın ihtiyacı olabilir diye bir bilgi vereceğim saygılar
ÜCRETSİZ LOSEMİLİ ÇOCUKLAR HASTANESİ..........
Merhabalar,
LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) 3.5 yıllık bir vakıf olmasına rağmen Türkiye'nin ilk lösemili çocuklar hastanesi LÖsante’yi Ankara'da kurdu. Yemeğinden pijamasına, muayenesinden tahliline herşey ücretsiz olarak çocuklara sunuluyor. Ankara dışından gelen ailelere de apart oda hizmeti veriliyor. Vakıf kullanmadığımız giysi, ev eşyası, oyuncak, bisiklet ve yiyecek yardımlarını kabul ettiği gibi, YKB 477 Şube 1-002666 hesaba tutar ne olursa olsun bağış da yapılabiliyor.
Tel : 0312- 447 06 60
Arkadaşım ipek misinalar gerçekten son derece sağlam oluyor. her türlüsünü ve rengini denedim. Ancak sadece tekneden ve bottan son derece faydalı oluyor. kıyıdan avlanıyorsanız hiç tavsiye etmem. uzağa atmayı çok zorlaştırıyor ve takıldığında kolay kopmadığı için bazen sağlamlığı da dez avantaj oluyor. dolaştığı zamanda çözmek lifli yapısından dolayı neredeyse mümkün değil bu durumda zaman kaybına neden oluyor. bunun için kıyıdan sağlam naylon misinaları öneririm. selamlar.